46614
-
#375 Ez itt pont rossz szöveg, mert itt konkrétan tényleg megveheted :D -
#374 WTB edit gomb :)
Csak akkor vettem észre miután kiment, sorry. -
Elöről kezdődik a fejlesztés...
[A kedvedért URL tagek közé raktam, ha már te lusta voltál megtenni ezt a pofátlanul egyszerű dolgot... - mod] -
#372 Akkor úgy tünik az LCARS neked tetszik, nekem nem:)
Van pár MMO ami azért lett kudarc, mert túlzásokba vitték a texturát, az efekteket, a poligon számot és az egészböl egy nagy lag világ lett majd pár hónap alatt elhagyták a játékosok az MMO-t. Nem lenne jó ha a STO is erre a sorsra jutna. A grafikától fontosabb, mint amit te is említettél: a story küldetések, a jól kidolgozott pvp és persze a sok játékos.
Igényes, magas szinten kidolgozott MMORPG-t egyet sem tudok, sem ingyenest, sem fizetőst. Ami az összetett free mmo-kat illeti csak egyet tudok (Voyage Century Online), fizetöst meg az EVE Online-t. -
#371 Maradjunk annyiban, hogy tényleg nulla volt a content, de mindenki jól el tudott szórakozni a napi farmolással, bázisfelszedéssel, skill, majd jeti grindeléssel, városépítéssel (mégha átok és áldás is volt egyszerre). Aztán az egyik pillanatról a másikra szétverték azt, ami jó volt a játékban (az SWG skill-rendszere szerintem nagyon jól volt kitatlálva), kitalálták ezt a rákattintós harcrendszert, és kész. Nem azért hagytam/hagytuk én sem ott az SWG-t, mert mások anyáztak a SOE-re, mert magasról teszek arra, hogy más mit gondol róla. Azért léptem én is le, mert egyfelől szétverték azt, ami jó volt benne, és nem raktak bele helyette semmi olyasmit, amitől jó lett volna (normális questek, normális PvP, normális űrharcrendszer). A gazdasági rendszere jó volt, de a hozzájuk rendelt skill rendszerek lenullázásával azokat is szétverte. Doctor voltam, hajdan ugye csak ez a kaszt (meg a jetik) tudták helyrepofozni a harcokban laposra vert emberek statjait, eredetileg ehhez a Medic Centerbe kellett menni. Megváltoztatták az egészet (hogy a CU-val, vagy az NGE-vel már nem emlékszem), mire a Medic Centerek üresen álltak, hiszen a kutya nem ment már oda - minek?
Hiába volt jól felépítve a rendszer, ahelyett, hogy a contentet erősítették volna, inkább szétverték azt, ami működött a játékban. Hülye volt a SOE? Az. Nagyon.
Az űrrendszerből embertelen nagy dolgokat lehetett volna kihozni. Az űrhajóban mászkálás alaphelyzetben nem volt rossz, csak éppen túl sok értelme nem volt, mivel ezekkel a hajókkal nem sok mindent tudtál kezdeni (az űrbéli bányászat jónak indult, nem tudom, végül lett-e valódi haszna). Ezek a Corvette osztályú hajók ugyanis nem volt túl erősek, sokra nem mehetett velük az ember, pont a lényeg hiányzott, hogy használni tud rendesen a hajókat. Meg kellett volna csinálni rendesen a szektorokat (PvP állapot alaphangon, amelyik frakció uralja a szektort, az járörözhet ott, hívhat erősítést, stb.), bővíteni az űrbéli lehetőségeket (pl. nem csak kalózok/ellenfelek köröznek egy fix pont körül az űrben, hanem civil űrforgalom is van, stb.), esetleg megcsinálni azt, hogy a Capital shipeket bevonják a szektorokba... Embertelen lehetőségek voltak az SWG előtt. Elpuskázták.
Szerintem azért olyan szélsőségesen szapulja mindenki a SOE-t, mert látják, hogy micsoda lehetőségek voltak a játékban, és ezeket mennyire nem használták ki.
Egyenlőre várakozó állásponton vagyok az ST:O-val kapcsolatban, de valahol titkon remélem, hogy sikerül azt a fajta egyéni szabadságot visszaadni, ami az SWG-ben megvolt. Berendezni a kabinodat (hejj, mennyi időt elszórakozott mindenki, amíg kidíszítette a házát SWG-ben...), elmenni a kantinba csak azért, hogy megnézd van-e ott valaki ismerős, elnézni a szakmai helyszínre (mint az SWG-ben a Medic Center volt Doctorként), hogy dolgoz, és közben okísd azokat, akik most kezdik a "pályát", illetve tanulj attól, aki már régóta csinálja...
Igen, egy ilyen játékkal tényleg jól el tudnék lenni... -
Petko #370 az swg-n mindíg jót mosolygok amikor az mmorpg.com-on a friss forum activityben minden 3. írás arról szól hogy valaki szidja a soe-t meg az swg-t meg nge, cu-t és hogy vissza kéne állítani
ezek az amerikai kölykök tényleg belül teljesen üresek és egyedül borg kollektívában képesek valamit gondolni... ha egykét ember elkezdi szidni a soe-t, akkor a soe szidás divat lesz, és aki lehet életében nem játszott swg-vel, illetve az se tudja mi az a cu, meg nge bedob néhány posztot hogy állítsák vissza, meg kurvaanyát a rohadt soenak csak azért mert mindenki csinálja
a játékvilág amúgy is így mükdöik, egyéni vélemény minimális csak mindenki azt képes szajkózni amit a többi is, nehogy dekonformálódjon a közösségből
én mindíg az swg esetében azt mondtam hogy az is csak egy sima szabvány mmorpg elvekre épül, a régi rendszerben ugyanolyan szar volt a játékmenet, unalmas, értelmetlen questek, semmi szerepbeélés, éjjel nappal grindelés... aztán majdmolták vele a wow-ot, de ettől még a lényeg nem változott, ugyanolyan buta értelmetlen lett a karakterfejlődés rendszer... de egykét nyomi amerikainak emiatt elértéktelenedett a jedi karaktere, amit évekig élvezhetetlenül grindelt - és önvédő mechanizmusként elkedte szajkózni hogy mennyire elbaszta a soe, aztán ezt letöltötte a kollektíva és mindenki ugyanezt kezdte mondani... pedig emögött semmi értelem/valóság nincs
viszont azt senki se szajkózza hogy a soe meg az swg a buta szereptelen-játékmenet ellenére viszont zseniális gazdasági rendszerrel rendelkezett, az építkezés, termelés, feldolgozás, cserekeresedelem istenien jó volt és azóta sincs sehol ilyen jól kidolgozott
az űr-ös rész pedig igaz hogy unalmas meg béna volt, de ott is le a kalappal hogy technológiailag ilyen jól megoldották a tér kezelést, a hajók mozgását, és hogy a hajókon belül lehetett mászkerálni... az eszméletlen jó amikor az ablakon lehet látni egy az egyben mi van kívül
ez a hajós rendszer amit elvárnék egy sto-tól, de ezzel meg tuti nem foglalkozik senki -
#369 1.: Az LCARS-t folyamatosan fejleszgették az idők folyamán, és az időutazós, jövőképes epizódokban megcsinálták a jövőbeni LCARS kinézetet is. Tehát LCARS nélkül a Trek a TNG utáni időszakban szvsz nem canon.
2.: Mitől gyenge a két kép? Először is az űrhajó kidolgozottsága gyenge, másfelől a lövöldözős kép szintén gyenge. Modellek, textúrák minősége igencsak kezdetleges. Egy MMO-ban bizony a grafika is nagyon meghatározó. Ha nem így lenne, akkor szerinted miért bővítik például az EVE grafikai motorját folyamatosan?
3.: Mondj egy igényes, magas szinten kidolgozott, összetett ingyenes MMORPG-t.
4.: Az SWG totál félresiklott. A csúcsidőszakban, az NGE előtt volt kb. félmilliós játékosbázisa. Most lehet kb. pár tízezres. Hajdan sem a content miatt szerették a játékosok, mert az űrbéli questelést kb. egy hónap alatt kimaxoltuk, utána pedig jöttek a rendszer hátrányai (nincs rendes PvP az űrben, nincsenek rendes questet az űrben, unalmas és lapos volt az egész, ráadásul nagyon egyirányúan működött (mindenki csúcssebességű, erős fegyverzetű, páncélzat nélküli, minimálpajzsos PvP hajóban rohangált a Kessel systemben, nem volt értelme a komolyabb összeálításoknak a capital ship szintű harcokhoz (Tie Bomber / B-Wing), mivel egyszerűen életképtelenek voltak). De ez mondjuk az egész SWG-re igaz volt. Félévente volt egy nagy újdonságként beharangozott, normális questsorozat, amit egy nap alatt végig lehetett vinni. Gyakorlatilag a Skill rendszer és a szabad kereskedelem / építés volt az egyetlen normális időtöltés a játékban, illetve a Jedi grindelés. Ezt az NGE-vel, majd a "Star Warshis" baromsággal végleg hülyére szedték szét. Hajdan Coronetben a Starport előtt annyi játékos volt a Chimaera-n, hogy nem bírta a gépem (~150-200 játékos minimum). Ha bementél Mos Eisly-ba a kantinba, minimum 3-4 zenészt és fél tucat táncost láttál ott, plusz vagy egy tucat embert, aki éppen tippelt nekik. Ma kihalt az egész szerver, ha összefut két játékos, örömtáncban törnek ki, hogy van még élet a galaxisban. Ha ez szerinted nem egy sikertelen játék, akkor mégis mi az? -
#368 sztem is alap, és akárhogy mutat, hiányzot az enterprise jövöképeiben is, meg az új játékokban is.
-
#367 1.: Az LCARS-t évtizedekkel ezelött találták ki, ráadásúl nem felhasználók számára, ha nem a tv-ben futó ST ''hátterének'', tehát pc-n, ráadásul ma elég esetlenül mutat.
2.: Mitől gyenge az a két kép? Egy MMO-ban nem a grafikáé a meghatározó szerep. Honnan veszed, hogy mindent kidobtak és mindent elöröl kell kezdeni? Ilyet egy értelmes helyen sem írtak. Igaz, hogy már évek óta tervezgetik és készítik az STO-t, de még van két év a megjelenéséig, akkor minek többet tudni?
3.: Az ingyenesekért is fizetni kell, csak másképpen és gyakran többet:P
4.: Az MMO-k többsége általában elbukik, de azért szerintem az SWG nem annyira sikertelen vagy pl. a LOTRO. -
#366 1.: Nincs LCARS eddig. Rajtad kívűl minden ST fan számára valószinüleg ezt tekinti az egész ST világ egyik alapjának. Nagyon szépen ki volt találva a TNG-ben, szépen ki volt vitelezve sorozatokon át. Enélkül nem lehet elképzelni egy Treket...
2.: Az nem szerencsés, ha egy MMORPG fejlesztőgárdája változik, szóval hülyeség, hogy jó, hogy a régi programozók elhúztak. Számtalan példa volt rá, mit is jelent az, amikor a fejlesztőgárda szétesik. Eddig volt egy többé-kevésbé kész koncepció, volt egy alaptörténet, voltak elképzelések. A jelek szerint ezek mindegyike ment a kukába. Mit jelent ez. Egyfelől azt, hogy nulláról kezdik a fejlesztést. Az eddig belefeccölt munka kuka. Másodszor azt, hogy új koncepció kell, új háttértörténet kell, új elképzelések kellenek. Ezek egyenlőre sehol sincsenek. Van két gyenge kép, pár gyenge szlogen, ennyi. A Perpetum eredeti megoldása sem tetszett, de ott legalább volt egy jól felépített háttértörténet, amivel egy normális írót bíztak meg. Itt semmi ilyesmi. Nem tudni kik a készítők, egy szó sincs arról, hogy mennyire érzik a sajátjuknak a világot, avagy csak egy munka, amit el kell végezni, oszt jól van.
3.: A fizetős vs. ingyenes megoldásra ezer és egy példa van. Maradjunk annyiba, hogy ingyenes MMORPG-t nem nagyon lehet minőségire csinálni. Egy ilyen játék fejlesztési költsége brutális. Alsó hangon több millió dollár, egy rendes MMORPG inkább több tíz millió dollár. Hatalmas világokról beszélünk, sok tereptárgyal, objektummal, rengeteg szövegüzenettel, beszédszöveggel. Ezeket meg kell csinálni. Igazán komoly, igényes ingyenes MMORPG-t nem nagyon lehet csinálni. Pláne egy olyan összetettségűt, amekkorát a Trak világa igényelne.
4.: Eddig sajnos a legtöbb "nagy" és népszerű világot játékba vivő MMORPG bukás volt, vagy bukást csináltak belőle. Star Wars, Matrix, stb... -
#365 Nem tudom, hogy lehet két képböl levenni, hogy milyen lesz a játék. Egyébként meg jó hogy elhúztak a régi programozók. A nagy cég felvásárolta a kicsit, régi melósok viszlát, új fönökkel új banda jön. Ennyi. Nem kell belöle "hú de elcseszték" hangulatot csinálni. -
#364 Osztom a véleményt. Valami többet várnék azért egy n+1-edik ugyanarra a sablonra épített játéknál, ha már ST-ről van szó. Jó persze, lehet változtatnak rajta de már hány éve ülnek rajta és eddig ennyi a felmutatott eredmény, meg az, hogy a nem fanoknak is tetszeni akarnak.
btw nem fun hanem fan ;) -
#363 Ez azért van mert akik eredetileg készítették a játékot azok elhúztak. Látva így a képeket és elolvasva a koncepciót nem is csodálkozom a dolgon. -
#362 Ez bukás most megmondom! És hiába hivatkozna olyan faszságokra, hogy nem csak a funoknak készűl. Az SWG játékosok 98% fun volt. Meg is bukott szépen a játék. Ez egy nevetséges borzalom lesz. -
Monoton #361 fogalmam sincs mennyi lesz de sztem havidijas lesz
pl. lineage 3000-4000 ft kb /hó attól függ hogy fizetsz -
#360 Akkor még egy kérdés, mert nagyon nem vagyok otthon a havidíjas MMO-k világában... Mennyi átlagban egy 1 éves díj Ft-ban? Vagy mennyire lehet számítani az STO-nál. -
Monoton #359 sztem lesznek
de nemhiszem hogy minden bolygon nagyváros -
#358 Szerintetek a bolygókon, lesznek nagyobb városok, amik gócpontokként szolgálnak a játékosok számára (raktár, fegyver árusok, piac...) vagy csak ilyen erdös, mob ölős felszínek lesznek? -
Monoton #357 szerepjáték általában skillkliggelgetős
már a kezdetektől tudni lehetett hogy ilen lesz a game -
Petko #356 nem ismerek olyan jellegű számítástechnikai architekturális, vagy programozásbeli korlátokat ami alapján egy sokrésztvevős játék csak számrepkedős, skillklikkelős lehet
magyarán, elmehet az összes fantáziátlan, bugyuta, csak másolásra képes gyökér játékfejlesztő a picsába -
Monoton #355 hát ez általában alap az mmorpg knél -
Petko #354 nekem az hogy azonnal rosszul leszek ha látok egy screenshotot egy játékról és azon mindenféle figura van akiknek a fejük felett szines számok repkednek, illetve lennt meg egy kis taskbar mindenféle bugyuta ikonokkal
ez a kettős szindróma elég ahoz hogy többet az életbe ne foglalkozzak azzal a játékkal -
Monoton #353 egyenlőre még nyugodt vagyok :)
amugy kinek mi a problémája? -
Petko #352 ez borzalom :(
(megj.: egyáltalán nem a grafikai minőséggel van bajom) -
#351 Ez egyre rosszabb lesz :( -
#350 Van már valami E.T.A. a megjelenésre?
Gondolom hülye kérdés, de hátha :) -
#349 Új infók: Link
Kép
:O -
#348 Pedig én akartam ezt belinkelni :P
Úgy tűnik hanyagolják az LCARS külsőt... Jól teszik, mert már elég unalmas. -
#347 Első ingame kép... -
#346 Az EVE Online-t hányszor kellett újrakezdeni? Na ugye. -
#345 Nem-e? Találkoztál már a NavyField-el? Igaz mostmár van benne item shop, de nem dörgölik az ember orra alá folyamatosan és pontosan ugyanolyan jó a játék mint ingyenes béta korában, persze azt is hozzá kell tenni, hogy bonyolultság távol áll a Star Trektől... -
#344 Az ingyenes mmo játékokból még sosem jött ki egy komoly játék. Márpedig a Star Trek egy scifi és annak meg semmi értelme ha planétákon rohangálunk össze-vissza és írtjuk az ellent azt kész. Nincs kedvem egy guild wars-hoz sem egy gods and heroes-hoz. Ez nem az a stílus. -
#343 A fizetős játékokkal az a baj, hogy mindent megtesznek, hogy eladják (ami természetes), de ebből az adódik, hogy populáris szutyok lesz belöle: Az összes küldetés arról szól, hogy ölj, ha pedig nem küldizel akkor épp pvp-zel... Így lehet a leggyorsabban megunni. Az ilyen játékokat egyből ellepik a 12 éves amerikaiak. Aztán félévente jönnek ki az új verziók új szerverekre, kezdheted újra az egészet, majd (vagy még elötte) megpróbálsz tört szervereken játszani, ami persze egy rakás sz... Látom előre. De remélem nem cseszik el, mint ahogy azt szokták 10 mmo-ból 9-nél. -
#342 Így van, többet érdemelnének a Star Trek játékok annál ami mostanában kijutott nekik (pl. Legacy), egy MMO-val pedig igazán fel lehetne dobni a fanbázist, amíg néhány év múlva jön az új film, nem is beszélve arról, hogy mekkora pénzügyi lehetőség rejlik ebben a játékban. -
#341 A többség problémája szerintem abban gyökerezik, hogy:
a: a free MMO-k minőségileg NAGYON ritkán közelítik meg a fizetős társaik szinvonalát.
b: a játékosok jórészének heveny hányingert okoz az itemshopnak még csak az említése is, az "instant win" típusú tárgyaknak - amikkel az ilyen shopok tökig vannak zsúfolva - maximum az újgazdag hülyegyerekek tudnak örülni.
Egy Star Trek-hez hasonló univerzum ennél milliószor többet érdemelne.
Én még személy szerint reménykedek, hogy a pletyka pletyka marad (mert egyelőre nem több annál) és valami szinvonalas csapat karolta fel a projektet. -
#340 Nem értem miért baj a free mmo... Aki játszana a fizetőssel az úgy is fizetne az ingyenesben is a plusz cuccokért.
Egyébként a kész változat most akkor 2008 végén vagy 2009-ben jön? -
Petko #339 a helyzet változatlan... a perpetual mint kiderült amúgy is egy eve klónt csinált volna belőle, ahol a nagy star trek hangulat az, - hogy kis hajókkal cirkálnak összevissza az emberek az űrben buta questekért
-
#338 Nyugii! Azért egy kicsit korai még szentségtörésről beszélni, nem? Még nemtudunk semmit a tényleges "koncepcióról". Majd amikor jönnek ki az első infók ! -
#337 Jaaaj neeeeee!! Szentségtörés egy ilyen játékot csinálni belőle! Pláne a Star Trekkel! Igen is tessék egy komoly játokt csinálni. Ha meg nem teszik akkor el is lehet felejteni. A star Trekkel amúgy is csak fanatikusok játszanának ha meg azoknak nem tetszik - márpedig állítom, hogy ha ezt így akarják megcsinálni nem fog nekik tetszeni- akkor csődbe megy az egész és a kutya nem fog foglalkozni vele. -
#336 Is-is xD. Mivel családban nincs semmi amivel lehetne neten fizetni, és nem is hajlandó senki csináltatni (ősök). És ha lenne sem engednék hogy ilyesmire használjam >_< .