50216
  • Plata
    Hive space elitet is letolják egyedül ezek a dinnye dps ligások.Na persze nekik ha jól tudom 255k körül indul a dps-ük.
    Jah a másik ami vicces hogy fegyverek nélkül letolják ISA-t.Na azon jót röhögtem,kiveszik hajókból a fegyvereket és úgy tolják le.
    Utoljára szerkesztette: Plata, 2016.09.26. 10:42:17
  • Raulblanco7
    Ez valóban így van, de oda-vissza működik, pl nem mindegy, hogy balfasz brigáddal te lövöd le a kaput és a sphereket, vagy mire a kaputól odaérnél a spherekig, a másik már lelőtte, utóbbinál annyira nem lesz jó az eredményed.
    Akik ilyen 5 fős premade csapattal mennek, azoknál megvan, hogy na kinek kell az eredménynek jó lenni szerintem, és hagyják hogy ő lőjje le amit kell.
    De az ilyen amikor bejön veled, akkor is a tied sokszorosát csinálná, szóval ez a "dps faszverés" inkább az hogy arunak halvány gőze sincs arról hogy mit beszél, és ahelyett hogy csendben hallgatna, inkább hülyét csinál magából.
  • Raulblanco7
    Igen, a legjobb az lenne, hogy ki mennyi idő alatt teljesít egyedül, azt hiszem van is soló isa mérés a dps mérőben.
    Neked mennyi megy ott egyedül? Mert szerintem ott is produkálnak simán 100k-kat.
  • Raulblanco7
    Ebből a kommentedből is csak az látszik, hogy mennyire nem vagy képben az egészről.
    Teljes időhöz méri, igen, nem az 5 játékos hibája hogy ők 50mp alatt végeznek mert akkora a dps-ük, míg ti 5 perc alatt, olyan kevés.
    Ezt jelenti a dps, olyan nagy, hogy kevés idő alatt végeznek, emiatt értelemszerűen a baszott nagy dps-ük mégnagyobb, mert kevés időre kell leosztani.
    Az más kérdés, persze, hogyha a 400k dps top gyerek a haverjai helyett veled megy stf-re, akkor neked nem 20k hanem 30-40k lesz miatt, nem te leszel jobb, csak ő annyira jó hogy a te eredményed is megdobja, persze az ő 400k-ját te pedig lerontod 100-150k-ra, ami még mindig kicsit jobb mint ha te hirtelen 4x erősebb lennél magadnál.

6 millió top1-nek? hagyjuk már, az utolsók csinálnak olyan keveset.
    meghalni? akkora dps-el? mire ránéz valami felrobbant, meghalni te szoktál 0 dps-sel.
  • Plata
    Simán nyomsz egy print screen-t.
    De nem a paintben keresd a képet a hanem a játék könyvtárában a screenshot mappa,azt keresd elő,ott lesz a képed,minden féle sallang nélkül.Vagyis csak a kari és más nem fog látszódni.
    De ha játékban nyomsz alt+F12-t akkor is eltűnik a sok vacak.
    Utoljára szerkesztette: Plata, 2016.09.25. 22:18:49
  • gerisz23
    Hogy lehet lefényképezni a karit vagy valamit a játékon belül hogy ne látszódjanak az egyéb ablakok?chat stb.
  • Plata
    Szerintem te sem fogod érteni,ha jó a dps-ed attól nem fog ötször akkora lenni ha csapatban mész.
    Ha meg egyedül akarsz dps-t mérni menj el egyedül ISA-r aés próbáld meg.
  • aru
    A gondolkodásodból állandóan kihagyod az időt mint befolyásoló tényezőt. Szerintem soha nem fogod érteni, hagyjuk. :)
  • Kotomicuki
    Iljet én hol írtam?
    ...és magamnál voltam?

Az összes sebzés akkor nő, ha a csapat elhúzza és a kapunak van ideje bedobálni extra ellenfeleket, de ekkor a dps csökken.
  • Plata
    Huszonharmadik századi boff sci képesség is csökkenti,legalább is temporal karimnál mikor utoljára ground küldiztem neki még buos volt a TOS boff hílje.
  • Plata
    Jah Aru a dps-ről,de Koto szerint az össz sebzés is nől a csapat nagyságától.
  • Kotomicuki
    Erre gondolsz?
  • gerisz23
    Valamelyik fórumon vki írta hogy van egy ground trait-skill vagy mi a baánat ami bugos és a saját meg csapattársaid resitjét veszi el,nem tudja vki mi az?
  • lammaer
    Ne idegeskedjé már, most meg mellettem beszélsz el :)

Végig a DPSről beszélünk, nem a total sebzésről. Aru igy kezdte: "Azért ez a DPS faszverés semmire nem jó"

Erre mentél neki hogy nem tudja mi a DPS, most meg átmásztál már a total sebzésre....
    Utoljára szerkesztette: lammaer, 2016.09.24. 22:01:52
  • Plata
    Tök mindegy hányan lőjük,attól nem sebzek többet bazd ha tizen löjük,a sebzésem nem nőla többiek sebzésétől,max a dps-em,ne keverd a kettőt.
    A második mérés ami kevesebb annál meg írtam is hogy szar lag volt.
  • lammaer
    Én értem mire gondol, mégha nem is teljesen értek egyet vele - ha jó a csapatod (érts a többiek is), akkor a csata rövidebb ideig tart, igy a DPSed magasabb lehet, még ha kevesebbet is sebzel.

Itt a példa, 2 eredményed az elmúlt napokból:

CLR—Crystalline[1:01]— Dmg(DPS) —Shrot 6 008 588(113 370) Soren 3 323 889(87 471) Ghar Then 1 415 877(25 284) Syraan 1 031 312(19 098) Dagger 781 071(20 554) T'Pinna 655 219(13 104) She'syg 227 864(4 143) Serahja 77 856(1 276) Tara 63 756(1 678) Aleksandri 46 280(1 714)

CLR—Crystalline[0:37]— Dmg(DPS) —Shrot 4 014 604(133 820) T'One 2 967 525(92 735) Rucath 1 671 609(47 760) Togra 1 662 119(57 314) Auron 1 174 353(37 882) Linara Tal 250 934(8 095) Seraph 141 403(5 656) Neezayng 139 549(4 229)

Ha megfigyeled, vagy 40%al kevesebbet sebeztél a második esetben, mégis a DPSed 20%al magasabb lett, csak azért mert a körülötted lévők jobbak voltak és hamrabb véget ért a csata.

Tehát a DPS amit magadnak mondasz nem teljesen a tiéd, jelentősen függ a többiektől is (és nem a buffok miatt, hanem azért mert ha jó a csapat hamar letolja neked azt a számot, mivel a sebzésedet osztod a DPS kiszámolásakor :) )

Szóval ha nagyon szőrőzni akarok, akkor lenne tökéletes a DPS mérés, ha az ember tökegyedül tevékenykedhetne vhol. Erre viszont úgy tudom nincs mód.

UI: ettől függetelnül szép eredmények ezek, csak nem akartam hogy elbeszéljetek egymás mellett :D
    Utoljára szerkesztette: lammaer, 2016.09.24. 21:30:21
  • Plata
    Basszus,beteg vagy,a sebzésed attól nem lesz nagyobb hogy 4 másik ember lövi.A te ás a másik játékos sebzését külön külön méri.
    Attól lezs több a sebzésed mert többen lövitek?vagyis minél többen lőttök valamire annál nagyobb a dfps-ed?
    Akkor lesz nagyobb a dps-ed esed esetleg ha másik játékos a borgot gyöngíti valami debuffal.
    De ez a hülye duma hogy nem a ténylegest méri,ez már elég hajmeresztő hülyeség.Azért mert te nem tudsz akkorát sebezni még más tudhat.
  • aru
    A tényleges sebzésed az lenne amit egyedül produkálsz a célpontra, és nem az ami másik 4, 9, vagy 19 összesített idejével kapsz. Tehát mint írtam a játékban az idővel lehet mókolni a sebzést és torzítani bármely irányba.
  • Kotomicuki
    Köszönöm, ezt ki fogom próbálni!
  • Plata
    Temporal karival a harc annyiból áll hogy bekapcsolom Support configuration-t,benyomok egy exotic akksit,Gw3-al indítok rá Sv3 majd Causal anchor,chronometric capacitator,overload tactical systems,anti-time entaglement singularity,temporal threading,temporal fracture.
    Adv kristályra ez elég is.
  • Plata
    Ground képességek sem rosszak,de próbáld ki az űr képességeket.Némelyik nagyon durva,főleg hogy jó pár képesség AoE és asszem mindegyik 100% shield pen,vagy ingores shields.Fizikai sebzést okoznak,és tojnak a pajzsokra.Gw és Sv mellé beteszed valamelyik aoe-t és szétbasznak mindent.
    Jah és ha még ráereszted a crossfaction konzolokat is ott elszabadul a pokol.Több millió sebzés másodpercek alatt.
    Utoljára szerkesztette: Plata, 2016.09.24. 18:27:28
  • Kotomicuki
    Ez is igaz, de mivel mindenkire egyforma szisztéma vonatkozik, ezért az eredmények egy (tág(abb)) tól-ig csoportosításra megfelelőek. Azonkívül van annyira részletes a kimutatás, hogy abból kiderüljenek az összeállítás (és annak pilótájának) erősségei és gyengeségei - nagyjából.

Nekem hasznos volt ez a felmérés, mert serkentően hatott rám: arra késztetett, hogy odafigyeljek és próbáljam a legtöbbet kihozni magamból. Figyeltem arra, hogy a buff-okból minél több legyen aktív egy időben - sajnos, a lag ebben most sem segített - , miközben próbáltam életben tartani a hajót - ebben is fejlődnöm kéne még.
    Így az eredményeim is inkább csak nekem lesznek "hasznosak", látva, hogy honnan, milyen változtatásokkal, hová jutottam el - a rendszer hibái és emiatt a magas hibahatárok miatt ez is eléggé elnagyolt lépcsőfokokkal.
    Tehát, ez számomra egy "önző és magányos" dolog, amiben saját magam "ellen" harcolok az egyre jobb eredmények eléréséért és ha "csalok" (a mérőrendszer "hibáinak" kihasználásával), akkor csak magamat csapom be és állok be az e-pénisznyújtók ... táborába.

Ennyiből jobbak a videók, vagy lennének jók a visszajátszások, hogy ott mindenki láthassa, hogy miből és hogyan is jött össze az az eredmény - pl. a jelenlegi "üresjáratok" szubjektív súlyozása, vagy ha az illető volt a "söprögető", aki hátramaradt az egy-két darabos célpontok leszedésére, amikor a csapata már odébb állt a zsírosabb célpontok és így a nagyobb dps reményében...
    A jelenlegi hibákat is biztos ki lehetne küszöbölni egy, a játékba ágyazott, bonyolultabb mérőrendszer összehozásával. Sajnos, ez nem szerepel a játékfejlesztők listáján és a "magánszférának" is beletörne ebbe a bicskája, "gyári" támogatás nélkül.
    Reménykedjünk, hogy ez megvalósul egyszer, de addig is örüljünk annak, ami van és próbáljunk játszani, fejlődni.

...

Az időügynökösdi küldetéssorozat után, jutalomként kaptam egy tanítható képességet, amitől az egyik emberem "időképességeket" kapott, abból az ágból skill-eket vehet fel.
    Neki csak ezeket, az "új" képességeket állítottam be és a földi küldetések során nagyon hamar, egész csoportokat darál le velük.
    "Kissé" OP-nak érzem ezt és nagyban rontja a játékélményt ott, ahol "normális" az ellenfelek erősségi szintje, viszont nagyon jól jön ott, ahol nem sikerült kiegyensúlyozni őket.
  • Plata
    Javaslom szerezz be egy Temporal packot,ne egy hajót hanem ha lehet a 3 cross factiont egyben,de még jobb lenne ha a full temporal bundle-t.
    Amíg nem ülsz bele egy temporal hajóba nem fogod megérteni hogy mennyire erős,majd ha kipróbálod és rájössz hogy a temporal hajóban ülve a hajód szarik az ellenség pajzsára és egyből átüti a sebzése akkor felfogod hogy miért lehet vele olyan nagy sebzést csinálni.
    A temporal eventes karimnak a fegyverek kb csak dísznek vannak,sokszor nem is lövök,csak bemegyek és lenyomom a kombót oszt vége.
    Fölösleges még lövöldözni is hozzá.Adv kristály max 1 kombót bír ki,azt sem biztos hogy teljesen.
    mk11 szutykok vannak rajta,de jobb nem is lesz mert úgysem kell neki lőnie.
    Utoljára szerkesztette: Plata, 2016.09.24. 16:37:50
  • Plata
    Figy azt hiszem kicsit fogalmidugóba keveredtél.
    DPS pont hogy az ami,a mérés alatti összes sebzésed másodpercre lebontva.
    Kb 2006 óta ismerem a DPS fogalmát,asszem BC idején jött ez be,mindig is az összes sebzésed egy harc alatt másodpercre lebontva volt a dps.
    Nem egy célpontra leadott sebzést nézi,hanem az összes sebzésed,
    Gondolkozz már egy kicsit ha én sebzek 6 millát a másik csapattárs 1 millát akkor az én sebzésem nem hatszor annyi?
    Másik hogy én nem szoktam meghalni,még BoP-al sem,max ha leállok csetelni és nem figyelek a képernyőre.
    Ha valaki összeválogat egy profi csapatot akkor nem ötszörös lesz a dps-ük,hanem sokkal több,mivel profi bandával nem fog töketlenkedni,negyed annyi idő alatt végeznek.
    Másik baromság amit mondtál hogy nem a tényleges sebzést méri,hát akkor még is mi a rúzsa magdi roszdás picsáját mér szerinted?
    Másik hogy profi csapattal nem 100k dps-t tolnak hanem 50 másodperces ISA-t ahol 400k a dps.
    Utoljára szerkesztette: Plata, 2016.09.24. 16:29:00
  • aru
    Azért ez a DPS faszverés semmire nem jó, mert manipulálható a végeredmény mivel a teljes időhöz méri és nem a tényleges sebzéshez. Ha összeválogat valaki egy csapatot akkor az X DPS-e akár 3-5-ször annyi is lehet idő függvényében, mint ha randomba megy és több idő alatt teljesíti a csapat a PvE-t. Ez a fajta mérés nem tükrözi a valódi DPS-t. :) Ezért van az, hogy 6 millió fölötti top1 sebzésre más még a 30k DPS-t sem kapja meg. :D

Tehát az egy célpontra leadott DPS-t kellene mérni és azt is figyelembe venni, hogy az illető hányszor murdal meg és valamiféleképpen ezt levonással büntetni. Mert hát ugye 5-8-szoros halottként nem sokat rak hozzá a dologhoz.
    Utoljára szerkesztette: aru, 2016.09.24. 15:35:09
  • Plata
    Hát hála a jó kis lagnak,ma elég keveset sebeztem.Bár a 6 milla sem rossz.
    CLR—Crystalline[1:01]— Dmg(DPS) —Shrot 6 008 588(113 370) Soren 3 323 889(87 471) Ghar Then 1 415 877(25 284) Syraan 1 031 312(19 098) Dagger 781 071(20 554) T'Pinna 655 219(13 104) She'syg 227 864(4 143) Serahja 77 856(1 276) Tara 63 756(1 678) Aleksandri 46 280(1 714)
  • lammaer
    Na ha vmi akkor a kristályra hatványozottan igaz amit irtam a DPS szorzásal kapcsolatban... az a sok kis szutyok kristályka egybehúzva, még jó hogy a térsebzés messze felülmúlja a hagyományos fegyvereket :D

De amúgy ja, mivel a játékban sokkal gyakoribb az hogy nagyszámú ellenfél van semmint az hogy kevés de nagy HPs, ezért végeredményben igaz az hogy a térsebzés az hatékonyabb lehet. De vhogy tudat alatt az van bennem, hogy az lenne az igazi DPS, amit egy célpontra kiosztasz, a többi az "csalás"... csakhát gyakorlati haszna enek a DPSnek kevés.
  • Plata
    Figy ha bemegyünk adv kristályra temporal sci karival ha nincs lag általában többet sebzek mint a többiek együtt.
    Nincs benne semmi varázslat,térsebzős kari,30-40 másodperc alatt sebzek 8-10 milla felett amíg a többiek jó ha 1-2 misit,a gyenguszabbjai meg pár százat.És egyáltalán nincs felcuccolva a hajóm úgy ahogy kéne.
    Ha azt nézed egy igazi DPS hajón csak a traitek kerülnek legalább egy miliárdba.
    Akkor még nem is beszéltünk a tökéletes fegyverekről,nem olyanok mint nekem hogy töknyóc milyen stat csak legyen egy fegyó,az igazi dps huszároknál mind mk14 epic tökéletes stattal,csupa durva boff,doff anyámkínja.
    Igaz nekem is van nem egy olyan karim akinek a hajójára többet költöttem milliárdnál,de nem a dps-re törekedtem ott sem,hanem a szórakozásra.
    Az elacsi fun tacnak csak a konzol szettje minimum 700 millió,pontosan már nem emlékszem,az utcsó konzolja 400 misi volt az fix,rá a lobis szett meg egyéb marhaság.Tarantulának a konzol szettje kb 1 milliárd.Hozzá még a marhaságok.
    Ferengi tac karim akkor volt dps kari amikor a pápa leszbikus,megsem tudom mondani mennyi értékü konzol van neki felhalmozva meg hány lobis szett,de ő a ferengi lüke aknás szóval.
  • Lokker
    "varázslatok"
  • lammaer
    "laboratóriumi körülmények között" - na igen, az ISA pl kedvez a gravity welles SCI kariknak, mert ott ugye csomókban lógnak a gömbök, igy a területre ható varázslatok kapnak egy jó nagy szorzót a DPSre :)

De az is igaz, valamit szabványnak kell tekinteni, különben nincs összehasonlítási alap.
  • Chak
    Mond ki h szekta naa.. :DD

30k dps meg elég kéne legyen Advancedre is bőven. Ne a 300k dpses laboratóriumi körülmények között kreált külső program általi számokat warshipelve verjük a fekünket mert csak 30k. Mondjuk nem is értem h miért nincsen space és ground dummy-k a játékban. Azokon aztán bárki gyakorolhatna. Neverwinterben is van gyakorló pálya, sőt még a Batcaveben is van !!!four!
  • lammaer
    Ugyan már, 30K DPS az sztem már elég korrekt a mi fajtánknak.. van egy olyan érzésem hogy a mi kommunánkban felül vannak reprezentálva a min-maxos STO veteránok.

Pl 10 itteni emberből pl legalább 4 többszörös EC milliárdos is, azért kétlem hogy az STO játékosállományának 40%-a ülne ennyi lóvén :)
  • Kotomicuki
    ...és Plata #22144:
    Azt a kevés dili'-t, amit eddig finomítani tudtam, 3 dologra költöttem - mer' addig nem jutott másra:
    - a karakterek tárhelyeinek bővítésére (egyszerűen kellenek - pl. acc. bank)
    - hajók vásárlására (először azt gondoltam, hogy egy jó hajó megoldás lesz mindenre - ez nem jött be)
    - tárgyak felfejlesztésére (másodszor: majd a XIV-es dolgok kirángatnak a s..rból - ez sem vált be)

A 9 karakter húzásával most jutottam el odáig, hogy már a jobb dolgok beszerzésére is futja, de csak és kizárólag olyanokéra, amik EC-ért megkaphatók. Most a DR pakkra való gyűjtés "viszi el" az összes dili'-m, mert ez "határidős" biznisz. Ha ez meglesz, akkor juthat majd a repus és flottás dolgok begyűjtésének elkezdésére és azok fejlesztésére.

Mivel 9 karaktert próbálok húzni, így egyikre sem jut megfelelő mennyiségű idő és egyéb erőforrás, ezért olyan "ramaty" a felszerelésük - meg, amilyen lusta vok, gyakran 10-20 pontot költök el egyszerre a skill-ekre és ekkor van nagyobb átrendezés a karaktereknél.
    A specializációs és repus dolgokkal is csak lassan haladok, így komoly alapanyagkészletek ezekhez sincsenek még - minden karakternél ki van húzva egy elsődleges és egy másodlagos spec', ill. most jutottam el odáig, hogy mindegyik fel van töltve repu'-pontokkal és csak (rövid) idő kérdése, hogy az összesnél az összes ki legyen húzva.

Ha csak egy karaktert vinnék és a többi legfeljebb csak ennek az egynek farmolna, akkor lehetnének, jobb dolgaim is - de nem így csinálom, ezt sem...

A DBB/DHC felálláshoz kellenének az igazán mozgékony hajók és/vagy a forgást/mozgást erősítő skill-ek, trait-ek - ezekből meg még hiány van nálam. A flottás BC is csak az egy pöttyel a karakter skill-jében és a forgásra pluszokat adó szettjével hajlandó a már elfogadhatót megközelíteni a DBB-ivel a mozgáskultúra terén.

Plata #22143:
    Igen, összejött a halálbrigád és a végsőkig fárasztottuk a borgokat!
    Mindenesetre örülök, hogy a 30k DpS-t eltudtam már érni - ezzel az alap pve-k már letudhatók, csak az advanced dolgokkal gyűlik meg a bajom - és, hogy ehhez mindegyik karakterem közel van.
  • Plata
    Igen úgy akartam én is írni,csak siettem és nem figyeltem.
  • lammaer
    Most melyiket lehet érdemes nyitogatni? Gondoltam eltapsolok egy kis pénzt...
  • Raulblanco7
    amikor kijön az új akkor drága lesz, az alatt az 1 hét alatt lesz olcsó amikor infinity rerun lesz.
  • Plata
    Szerintem ha kijön az új box lehet még olcsóbb a plasmo,előtte lesz megint infi box.
  • Plata
    Megnéztem a hajódat,az űr szetted kukázni kéne,tac konzolokból fleet változat,sci konzol kuka.
    Hátra mi a fenéért nem 3 omni került?

Az én hajóimra hiába keresel rá,asszem mind a 34 le van zárolva.
    Doffos kariknak nem.Azok úgyis kicsik.
    Utoljára szerkesztette: Plata, 2016.09.23. 00:28:26
  • Plata
    Mi a túró,10 percoig tököltetek ISAn?
  • aru
    Miért nem használsz flottás tac konzolokat? Nem gondoltál arra, hogy előre 4 dual hátra meg 3 omni?