rFactor

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

zolee145
Najó, hát van, hogy egy elmélet téves.😄

Biztos, hogy számít az rF-ben, mert van benne jó és rossz gumifizika, mindenki találkozott már mindkettõvel.😊 Ilyen állítgatásba biztos nem mennék bele, max véletlenül hibázhatnék rá a megoldásra, de amennyi adat van arra nincs esély, hogy véletlenül eltaláljam a megfelelõ értékeket.

Ne adj igazat. Neked sokba kerül, nekem meg éppen van.

Alexease
Az hogy az rFactor-ban a gorbek mennyire hatasosak, mennyire szamitanak nem tudom. Igaz, regebben tesztelgettem, azert volt kulonbseg😉

(Regebben mar volt rola szo, talan le is lett irva.)
A gorbek tobbek kozott arra lennenek jok, hogy a gumi "mukodeset" szimulaljak. A kulonfele mintazatu, bordazatu, osszetetelu, retegelesu gumik, mas-mas karakterisztikaval vesztik el vagy nyerik vissza a tapadasukat hossz- es oldaliranyban.

Ezeket meg erosen befolyasolja a gumi oldalfalmagassaga, es a teljes gumi torzulasa (terheleskor, a torzulas fuggvenyeben, komolyan valtozhat a tapadasi felulet merete).

De ott van meg a guminyomas, a cetrifugalis es a centripetalis ero, amitol sugariranyban is valtoznak a meretek😄

De vannak meg a hofokok😉 Nem mindegy, hogy levegovel vagy nitrogennel van toltve, mashogy reagal a hofokvaltozasra, mas a terfogatnovekedese, igy a guminyomasvaltozas😄

Es persze, meg ott van maga a gumi, mint anyag, felulet, az sem mindegy, hogyan videlkedik a kulonfele homersekletekre (tapadasok, kopasok, szemcsesedes stb.)😄D

Ezek nagyreszet (vagy talan mindet) lehet allitani az rFactor gumifile-jaiban. Azt hogy ezek mennyit hasznalnak, ezekbol mennyit erezni, gozom sincs😄
lacica
Bocs rontottam!!SuperTurismo Uruguayo 1.0 by 7even Tuning

lacica
Sziasztok!!ezt,hogy lehet letõlteni??

bardocz
A F1-es gumik jóval nagyobb része adalék, mint természetes kaucsuk. Szinte alig van benne.
Ingy
Figy én sem vagyok valami okos a témában 😊 Nem csak a gumi összetétele texturája fontos hanem maga a gumi rétegeinek felépítése stb. Slick gumi versenyzésre lett ki találva alapjában véve de vannak drifterek melyek slick gumit használnak pl Kess Kook (remélem jól irtam a nevét 😊) Tod ha lenne pénz kiprobálnám hogy melyik milyen addig marad a találgatás meg a nyomozás 😊

Driving fast is an act of liberation, being sharp and arrive on time is slavery. /Franco Ferrarotti, Professor of sociology/

zolee145
A tapadás közt természetes, hogy van különbség, én magára arra a görbére gondoltam, ami alapján elveszíti a tapadást a gumi.
Az a baj, hogy nehéz úgy megfogalmazni valamit, hogy hülye vagyok hozzá.😄

Na szóval arra gondolok, hogy annak a Yokohamának is ugyanakkora különbség volt a gordülés közbeni és a csúszás közbeni tapadása közt, mint mondjuk egy teszem azt keskenyebb Michelinnek, csak az elõbbivel alapból más sebességgel ment a sofõr, így amikor tapadást vesztett már nem volt esély megfogni, mert nagyobb sebességnél gyorsabban történnek a dolgok.
De mondom, ez csak úgy gumi után nézelõdés közben jutott eszembe.
Tényleg jó lenne valami gép, ami kidobja a megfelelõ adatokat.

Amúgy pont az F1-bõl indulok ki. Csodák nincsenek: egy gumi vagy tapad, vagy tartós. Van kettõ közti verzió is, amiben az a jó, hogy nem kiemelkedõen tartós, de legalább nem is tapad kiemelkedõen.😄 Szóval ilyen kompromisszumok sora ez, vagy - vagy. De alapvetõen a guminak mint anyagnak van egy tulajdonsága és az nem nagyon változik. Maximum adalékokkal, amivel mondjuk jól meg is cáfolom magam.😄 Na mindegy.😊)

Ingy
Baromira érezni, asszem vmelyik Bestmotoring videoban ahol pont Porkékat tesztelt Gan-san és éppen a 19" os felni-ket bírálta a 18" al szemben.
Ha jól emléxem 😊

Driving fast is an act of liberation, being sharp and arrive on time is slavery. /Franco Ferrarotti, Professor of sociology/

Ingy
El sem hiszed mekkora különbségek vannak gyártó és gyártó között. Pl Yokohama anno baromi tapadós slicket gyártott talán a legjobbat csak ha valaki megcsúszott vele az már gondolatban is a kórházban járt. Elég csak azt nézed hogy amikor Michelin kiszállt az F1bõl sok csapatnak milyen nehéz volt Bridgestone-ra átállni(pedig szabályok szerint sok minden egyezett rajtuk). De legegyszerûbb megnézni a gumiteszteket 😊

zolee145
Persze, a gumi/felni méretek be vannak állítva, ezek a gyári adatok:
Front: 235/35Z R19. Rear: 325/30Z R19

Amúgy kb a gumi lenne a legnagyobb meló, ha nulláról kellene indulni.

zolee145
Amúgy van egy elméletem a gumiról, ami mondjuk nem biztos, hogy helytálló, de elméletnek jó.

Szóval a gumi az csak gumi. Mindegy, hogy utcai, vagy verseny vagy esõ vagy hó vagy akármi. Vagyis azok a görék vagy mifenék stimmelnek mindegyiknél, és nagyjából ugyanolyanok. Tehát ha van egy jól eltalált gumi akkor abból pár adattal bármelyik "elkészíthetõ". Versenyguminál nagyobb tapadás, gyorsabb melegedés de gorsabb kopás, utcainál ugyanez fordítva, szélesebb gumi megintcsak nagyobb tapadás, stb.
De mondom, ez csak egy elmélet.😊

Alexease
De gondolom, azert a gumi szelesseget, atmerojet azert megvaltoztattad?😊 A felni merete, a gumi magassaga, annak az alap rugozasa, a nyomas, homerseklet fuggvenyeben a valtozasa, nem tudom mennyit szamit, nem foglalkoztam vele, talan az mar nem annyira erdekes😉

De meg a gorbek allitasa is erdekes lehet, mert nem mindegy, hog egy extra peres gumi vagy egy ballonos guminak kell az oldalso mozgasat, tapadasvesztesek szimilalni😊

Az hog ezekbol mennyit erezni, nem tudom😊 Talan csak Ingy a megmondhatoja😊
zolee145
Nem slick. Gyárilag Michelin Pilot Sport Cup gumival van szerelve, szóval úgy gondoltam, hogy az IS-F gumi jó (meg aztán nagyon bele sem mernék nyúlni), csak a tapadás lett egy kicsit változtatva, hogy azért arányaiban kb megfelelõ legyen.

arty
szerintem a jobbak közé tartozik (legalábbis a mustangé, amivel menni szoktam, elég jó)

mindenképpen próbáld ki!

Forza.

Totti5
Hangok milyenek?

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

Alexease
THX!
A gumi-file-okat mennyire modositottad? Azert a Lexus-on utcai gumik vannak, valszeg igencsak mashogy mukodnek mint egy GT2-es slick😊 A gumi/kerek meretek, szelessegek alap valtozas, de a gumik tipusa miatt kulonbseg miatt a gorbek is izgalmasak lehetnek (min. 2-3 vagy, de ha nagyon kulonbozik az elso-hatsogumi, akkor inkabb 3-6 fajta).
Alexease
Regebben rengeteget repuloztem, sokat toltuk online, haloba, a Commodore ota szinte mindennel😉 A Sturmovik volt az utolso, az volt az utolso.
zolee145
Jaja, közben már megnéztem a linkelt listát. Akkor mégsem semmisült meg a papír darab.😄

Amúgy az inercia a 997-es Carrera adata (csak ezt találtam), de a méret és a tömeg nagyon közel van egymáshoz, szóval nagyjából talán jó. Ami viszont a futómûnél gond az ugye eleve a lengéscsillapítók karakterisztikájának folyamatos változása, amit a GT2 tud, az rFactor pedig nem, plusz progresszív rugóra sem találtam megoldást.

Ez is jó kis videó:

Ingy
17. Lamborghini Gallardo LP560-4 1:19.5 (partly damp) 128 ´08 560 / 1530 Stig
18. Porsche 997 GT2 1:19.5 (partly damp) 128 ´07 530 / 1440 Stig

zolee145
A mûsorban egyszerre tesztelték a Lamboval, ami ment 1.19.5-öt, a GT2 eredményére térve meg terelni kezdett Jeremy, majd "véletlenül" elégette a papírt, tehát a GT2 jobb idõt tudott a Lambonál.😊

simcompany
úgy állítod, hogy elé írsz értékeket. az alap az 1.0
tehát =1.2,hangfile
egy emeled,
0.8,hangfile
így csökkented.

Arty:
Köszi 😊

Head of SIMCO http://www.simcompany.hu

arty
Elképesztõ jó lett. Tegnap mentem a kocsikkal vagy 3-4 órát, ezer pályán 😊 Nem nehéz, így nekem pont ideális - viszont gyönyörûek az autók.

Még1x köszönöm!

Forza.

batihu
Nagyon jól néz ki, anno játszogattam 1.világháborús játékkal, talán a Red Baron volt a címe, de ez sokkal jobbnak látszik!<#eljen>

\"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere.\" - Colin Bruce Chapman

Ingy
Top Gear köridõk 😛

Tényleg faja ahogy összeraktad a porschét de az inercia picit soknak tûnik 😊

JuanG
bocsánat benéztem, 1:18.4 -et ment a zonda F

sociaty, have mercy on me, I hope you are not angry, if I disagree...Eddie Vedder: Sociaty

JuanG
videó alapján jónak tûnik, grat! Kiváncsi leszek a végsõre 😛

top gearben anno a Zonda F sokáig 1:21-vagy 23-as idõvel tartotta az utcai autók rekordját, ez a Porsche gyorsabb??

sociaty, have mercy on me, I hope you are not angry, if I disagree...Eddie Vedder: Sociaty

lac coo
OFF <#idiota>.

Pár hónapra lecseréltem a kormányt botkormányra ... nagyon durva a cucc ....

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

zolee145
De az. Bár az idõt nem tudom összehasonlítani, mert a gonosz Jeremy elégette, de valahol 1.19.5 környékén lehet. Az én legjobbam 1.19.8, de én nem is vagyok Stig.😊

zolee145
Onnan indul a dolog, hogy az autó a Gran Turismo modból van. Magyarul a konvertálást nem én csináltam.😊 Az már önmagában jópár munkaóra lehet, hogy mûködésre bírj egy dobozt az rFactorban.
A modban szereplõ 5 autó alá be van dobálva a Lexus IS-F fizika (ami a gumit tekintve mondjuk tökéletes választás).

Na ezután jött az, hogy:

- motor, eredeti nyomatékgörbe alapján
- váltóáttételek
- difi beállítása
- súlyelosztás
- fékerõ
- gumik tapadása (mivel a GT2-esen hátul jóval szélesebb papucs van nem tapadhat úgy mint az elsõ gumi, hanem jobban)
- futómû és kormány geometria (sajna a futómû az csak képek meg rajzok alapján, de ha valakinek van egy GT2-ese akkor eltipegek hozzá egy mérõszalaggal😄 Plusz az elsõ futómûnél van egy kis csalás egy felsõ lengõkar személyében, mivel a MacPherson-t nem akarta kezelni az rF)
- futómû alap beállításai, plusz gyári állítási lehetõségek, mivel alapból is állítható pár dolog kis mértékben az autón (a két véglet közt Townsville-ben van úgy 5-6 tized, és fura, de érezhetõ menet közben)
- még pár apróság, pl üzemanyagtartály beállítása (mérete és helye), plusz a rajtizével szórakozás (és még mindig nem jó😄)

Biztos van amit kihagytam. Namost ez így kb 1-2 nap... ha lett volna egy nagy, GT2 feliratú könyvem, méretekkel, adatokkal, rajzokkal. Ehelyett van az internet, és a tesztekbõl, fórumokból való kukázás. Legtöbbször a hivatalos honlapon nem sok adat van, bár a Porsche ebbõl a szempontból még egészen korrekt. Szóval így már azért jópár nap, és még nincs készen.😊

milk4
Ez nem a Top Gear pályája?😄

Majdnem 8éve tagja vagyok ennek a sz@r fórumnak... Kéne valami más hobby.

Alexease
Majd ha kesz lesz, azert kivancsi lennek a belefektetett munkaorak szamara😊 Mar csak azoknak is hasznos lehet, akik pikk-pakk akarnak autokat konvertalni😊
zolee145
Alakulgat a jószág. Még a valódi fékerõelosztásra nem találtam rá sehol (így csak érzésre van belõve), és azt sem sikerült megoldani, hogy valamennyire kipörögjön a kerék, ha a rajtolást segítõ izével (a Porsche "Launch Assistant"-nak hívja) rajtol az ember. Gondolom a kipörgésgátlóval kéne valamit ügyködni, de még nem jöttem rá.

Jamirofan89
Ha annyit mondok, Dzsezi(miami vicecity) elég? 😊

De ha többet akarsz tudni, akkor röviden annyi, hogy ez egy szleng, amit a sok Cheater miatt kezdtünk használni!
Jelentése: hihetetlen, hajmeresztõ, lehetetlen, felháborító egyszóval VAKMELEG + egy jó csapat és kész a vakmelegteam, röviden VMT azaz a
-=VMT - G@ming=-
.

Bauer Krisztián - B.Kriss FRC Head Admin

Alexease
Lehet, hogy ezt a "vakMELEGteam"-et meg kellene magyarazni, mert egy kicsit erdekesen hangzik😉)))

A teszthez szükséges szervercsomag elérhetõ sz oldalunkon regisztrálás után!!!

Weboldalunk

-=VMT - G@ming Staff=-

Jamirofan89
Jé Emerico végre felbukkantál! 😄 Szeretném ha segítenél nekem abban,hogyan tudom az autók hangerejét állítani?

Hangszerkeztõ nem igazán segít.Gondolom az sfx-ben kell babrálni valamit.Ott van az ATTENUTATION és ott növeltem az értékeket.
Eredmény: növel egy picit a hangerõn,de kilóméterekrõl is tisztán hallod az autót<#szomoru1>

Egy picit tuningoltam az RH-s külsõ hangokon,de még van hova fejlõdni<#vigyor>:

simcompany
Újra hegesztettem a Scirocco modot. Kiszedtem az idétlen skineket, beraktam normálisakat, megcsináltam a hangot, valamint normális fizikát kapott, elsõ kerekes, ahogy kell.

Akit érdekel, majd kirakom.

simcompany
Lényeg, hogy belátod, és elismered. Ritka jelenség 😊

Amire én gondoltam az ez: URL=http://developer.nvidia.com/object/physx_features.html]PhysX[/url].
Mindenkitõl elnézést, hogy belekotnyeleskedtem, csak C++ PhysX demot láttam, amiben csak dll-t kell használni és az autó alap fizikája teljesen jó. Mivel az EA-nek pénze van, a forrás módosításának jogát is megvehetik, ergo belenyúlhatnak. Mikor telepítettem láttam a physx-et, aztán láttam a honlapon és gyors következtetéseket vontam le (túl gyorsan).
Mégegyszer bocs!
Alexease
Ez mar a vegleges nyomvonal, vagy meg mindig a promo kepek alapjan keszult, ami alapjan en is csinaltam belole preview-t?!😊
Smicy2

<#smile>

Charade GTti

Fizikai számításokat a GPU-ra küldi át, nem egy engine, ettõl még ugyanúgy kell fizikai engine-t irniuk a programozoknak a játékokhoz.
Alexease
<#eljen><#zavart1><#taps>
De oklevelet ne adj melle, mert olvasni ma mar nem nagyon tudnak;D
Alexease
szerintem tényleg olvass utána...

- Debilon - Powered by BA3 Zájc, nú págágyí!

Ingy
Vagyis fogtam a Parittya arany szobrot beolvasztottam hogy létre hozzak egy alapítványt a nyugati szenny civilizáció agyi visszafejlõdéses áldozatainak rehabilitálására<#idiota>

állítólag a peccs után sokkal jobban, mint elõtte 😄
majdnem dupla lett az fps (valami trükközés volt az nvidia pénze miatt)

- Debilon - Powered by BA3 Zájc, nú págágyí!

A physx egy tökéletesen használható fizikai engine. Tök jó dolgok vannak benne. Mit keverek? Fejtsétek ki.