61525
  • bosco05 #55574
    már kialakultak komoly modder csapatok, akikkel isi fel is vette a kapcsolatot, úgyhogy érhet még meglepetés...
  • Totti5
    Tök mindegy mikor jön ki, a gyári autók, pályák szépek lesznek, aztán a modderek teleokádják rfc 1 konveretekkel... ők nem fognak shéderekkel szórakozni ahogy rf1ben sem.
  • Dietrich
    egyébként igazad van, én már szeretnék rf2-vel játszani nem képeket meg videókat nézegetni róla, hogy ilyen lesz majd ha egyszer elkészül..
    mióta bevan vezetve a köztudatba, hogy lesz rf2 (2007 nyara óta)azóta kijött egy újabb platform a számtechben (ie5 meg ie7) és tartok tőle addigra kijön a DX13-as kártya is mire lesz rf2 a maga DX10-vel...
  • Solt
    Hivatkoztunk rájuk még a vita legelején... meg sem hallják... a tények nem nagyon érdeklik őket, kizárólag a vak hit. Lásd az a Gyuri gyerek...
  • SimaSuna #55570
    nem nem újdonság.
    csak én úgy gondolom hogy talán ők elmagyarázhatnák a sok vérpistinek hogy mi miért van.
  • Dietrich
    én csak azt fújom ami cikk volt, hogy közelebb lesz az arcade-hoz semmi mást..
    Ja Árkád gyuri beégett..majd tanul eből vagy sem :p

Wéber nekem konkrétan azt mondta ezek a játékok (GPL,GTR,rf stb.) arra jó, hogy a pályákat megtanulják ha nem is 100%-ban mert kevés olyan pálya készült ami megegyezik a valóssal (gondolom a lézeresek lennének az ideálisak), de a célra tökéletesen megfelelnek.
    Semmi másra nem tudják használni a szimet..nem sok közük van a valós versenyzéshez ezek a szimek viszont szórakozásra nagyon jók.

Codemasters ugye USA cég..anno kijött a COD meg az UO meg arra modok amikben célozni kellett a fegyverrel ;9
    Utána kijötek sorban az olyan arcadok a lövöldőzős kategóriában, hogy 10 dollárért a 10 éves kis hülye amcsi gyerek halhatatlan jack bauerként hasítson a pályákon..
    Nagyjából ilyen ez a F1 2010 is..legyőzheted Hamiltont vagy Alonsot 10 dollárért :p
  • Dietrich
    de ez tudott dolog volt, hogy GPL-t tartják ők a legjobb szimnek (Wéber) csak neked újdonság? :)
  • arty
    Azt azért ők is kiemelték, hogy nem éppen az adott szim gumifizikája segíti őket a való életben :P
  • SimaSuna #55566
    Kiss Norbit meg Michelisz Norbit kellene erről faggatni...
    Ők mivel kezdték (nemrég olvastam M Norbiról mály interjút)
    hogy Ő bizony GPL-el kezdte...
    szóval ha ők adnának instrukciókat hogy mi szim meg mi nem, talán gyurka is elhinné hogy az NFS nem szim :)
  • Pitti
    Szívemből szóltál, maximálisan egyetértek.
  • Solt
    Totálisan egyetértek, nekem is csak az a bajom, hogy fordítva ülnek a lovon! ;)
  • Ulvar
    Köszi!

Nekem az lenne a kérdésem hogy a Trackpacket hogyan állítja össze sompir illetve az eredetihez képest mit módosít? Pl: tapadást igen? Vagy mit? Vagy csak pusztán apró hibákat meg betöltő képeket az eredetihez képest.
  • lac coo
    Jaja, menjetek oda oltani őket, szórakoztató, a sok okos simán belémoltja, hogy ez bizony teljesen jó , ilyen egy F1 autó ! :)))
  • Alexease
    Es hogy legyen egy kis rFactor is, de megmaradjon az F1 2010 tema, betettem az F1RFT 2010 TrackPack linkjet a banner ala;)
  • Alexease
    Kezd sok es felesleges lenni az F1 2010 :)
  • bosco05 #55559
    Eredetileg úgy volt beharangozva, hogy most a CM szimulátort csinál. Ha megnézed előzetesekben is ez volt hirdetve és a sok idióta is ezt fújja. Nem lenne itt semmi probléma, ha a vérpistikék nem akarnák szimulátornak hinni. Ugye itt volt árKád Gyuri, külön honlapot csinált erre és agyba főbe szidta az rF-et, hogy az nem szimulátor és majd az f12010 micsoda durva lesz. Ez az NFS Shift-el kezdődött úgy nagy mellesleg, mikor valami majom driftes gyerek áradozott a valóságról egy rohadt kontrollerrel a kezében. Csak azt nem értem, hogy ha nem csinálják ezeket szimulátorra, mert nehéz lenne eladni, akkor miért úgy reklámozzák? Ha egy alma piros és nem tudnám eladni a zöldet, mert mindenki a pirosat szereti, akkor nem állnék ki a piacra piros almával, hogy vegyétek mert belül zöld. Ennek semmi értelme nincsen. A sok hülyének ez azért jó, mert így azt hiszi, hogy tud szimulátorozni, ráadásul ha már szimezik, akkor olyan mintha a valóságban versenyezne, tovább játszadozik a gondolattal, megy két kört a hungaroringen, rájön, hogy öt másodpercel veri Hamiltont és elhiszi, hogy őstehetség. Mindenki játszon azzal ami neki jól esik, bármilyen furcsa néha jól esik árkádozni és bizony a Colin2-t indítom RBR helyett, mert épp ahhoz van kedvem, na de nem állok ki az utcára, hogy CMR2 mekkora szim... Itt az az egy gond van, hogy egyes hozzá nem értő emberek hozzáértőknek akarják megmagyarázni a tények ellenkezőjét. Azt, hogy hozzáértő meg nem úgy kell érteni, hogy valóságban versenyez (bár ez a komoly szimes réteg felére elmondható), hanem, hogy érdekelte a téma, utána járt, beállításokat nézegetett, esetleg egy rally versenyen teszem azt szerelőkkel beszélgetett stb... Igenis egy jó szimben ugyanúgy működnek a dolgok mint a valóságban, csak maximum nem annyira precízen, hiszen az életben századokról, ezredekről beszélünk, akár egy beállításnál is, míg itt azért többnyire szórakozásból megy az ember, nem hivatásból. Én pl a legjobb RBR-es setup tippeket valóságban versenyző pilótáktól kaptam, esetenként olyanoktól, akik azt se tudták mi az a számítógép. Ilyenkor persze, hogy elröppen az ember agya, mikor megérkezik Gyuri a hegyről és megmagyarázza az ellenkezőjét, úgy, hogy életébe verseny közelébe nem járt, vagy ha igen azt csukott szemmel tette. Általában szerintem ilyenek miatt van a flame és nem azért mert valakinek egy árkád játék tetszik. Hú de sokat írtam... :D
  • Dietrich
    codemasters tavalyi riportban előre szólt közelebb lesz a game az arcade-hoz mint a szimhez..nem értem minek ezen tépekődni, hogy ááá még sem lestt szim..
    arra jó ez a F1 2010, hogy a paraszt látja a red bull féle szimet amin Webber pöföh körba valamelyik pályán, nosza gondol egyet és megnézi milyen is az a pálya belülről nem csak kamerán át..kb. ennyire jó.

én meg remélem a pályákat kilehet szedni rf alá
  • spiczi91
    Én a megjelenés előtt kitűztem célul, hogy 100%os versenytávon, legnehezebb nehézségi szinten bajnok leszek a Hispaniaval. Viszont a gép non-stop szabotál, már 2 futamom baszta el 50%-nyi verseny után, egy totál idióta drive-through-val...
  • lac coo
    Arcad is lehet jó, Flat Out, TDU, CRC!!!!

F1 10 arcade lett, nem annak hirdették, de valami brutálisan alja termék lett .Ha ugyanez mondjuk star wars-os pod race akkor azt mondom szuper, de egy a Föld nevű bolygón közlekedő autónak ez kicsit vicces, és semmi vezetési élmény nincs benne.

De legalább lesz szép új Monaco pályánk, stb :DDDD
  • Penge88
    Szívemből szóltál. :-) Nekem nincs azzal semmi bajom, hogy egyes emberek a könnyebb utat választják, mert most vagizhatnak, hogy tudnak 20 milliót driftelni az ándörgrándban, én meg fogom, leültetem, megmutatom neki rF-ben hogy kell végigdriftelni az Euroringet pont nélkül egy NK4-es Toyota Supra-val, majd megkérem, hogy a 20milliós drifttudásával reprodukálja ezt rF-ben. És akkor jön az hogy szar a játék :D MErt nemadja ki... A probléma ott van, hogy a fejlesztők is így gondolkodnak, hogy a szimes társadalmat leszarják, "kevesebben" vannak, mint a ouhányak(akik a könnyebb utat választják). rF2-ben bízom, reméljük, az nekünk, szim-eseknek készül. :-)
  • zolee145
    Mennyire nem érted mi is az a szimulátor... A legtöbb arcade játék akkor sem lenne szim, ha 20x jobban csúszna, mert nem a csúszás a lényeg. Nem attól szim, hogy csúszik, hanem attól, hogy autóként mozog a doboz, és elhiszed, hogy a valóságban is így mozogna az az autó. Megnézel egy videót a neten, és azt látod (gázadás, fékezés, ellenkormány stb) amit te is tapasztalsz vezetés közben.
    Esetleg vezettél már autót, bármilyet, és az ott tapasztaltak alapján is meg tudod ítélni, hogy valami jó vagy rossz.

Amúgy meg szerintem sok szimes játszik arcade-dal is, mert nem lehet mindig a tizedekre vadászni. Meg sem tudom számolni hány órán át autókáztam a TDU-val, jó móka, de nevezzük annak ami, ne szimulátornak. GTA4-ben is rengeteget autókáztam csak úgy, mert jó móka csak úgy simán közlekedni a városban.

Ha viszont szimulátorozni van kedvem az egy másik történet, akkor a körítés háttérbe szorul, nem érdekel a cukormáz, csak maga a vezetési élmény.

Persze a legjobb lenne egy igazi szim, amiben a cukormáz is megvan, de eddig ilyen nem igazán volt még. Az rF2-ben bízom, de ha a fizika ismert hibáit javítják, plusz a modolási lehetőségek bővülnek picit (lenne pár ötletem) és jön a dinamikus időjárás akkor pont leszarom majd, hogy vajon az árnyék megcsillan-e a reggeli naplementében éjjel 1-kor (direkt írtam a végére hülyeséget, mert általában minden csillog villog az arcade játékokon, az is aminek nem kéne:D).

Még az F1 2010-hez: hogy mennyire a látvány, és csak az. Az a gumidefektes videó egy vicc. Tényleg szépen lifeg a gumi, tök jó meg minden, csak pont fordítva mozog mint kellene neki.:D Namost két verzió volt, és abból sikerült a rosszat választani, hogy még ez se stimmeljen a fizikát illetően.:D
  • Solt
    El van tájolva az úr! Egyáltalán nem vártam szimulátornak, nagyon is jól tudtam, hogy mi lesz ez... pont ezért mondtam már előre, hogy ( számomra ) szar lesz. Részemről totálisan hidegen hagy, hogy milyen... ezért nem látsz a topikjában...

Csupán reagáltam... önnek is, a kissé "fura", valóságtól messze elrugaszkodó megállapítására.

A példám vissza fordítása meg nem helytálló... ehhez elég benézni az F12010 topikba...

No, és én itt le is zártam az off-ot, mert Alex a hátsónkba rúg...

Sajnálom azokat akiket messze menően ( itt a hangsúly: messze menően ) kielégít az a játék, de ez érvényes egyéb arcade bohócságokra is. Ez nem lenézés, hanem vélemény. Részemről nem vártam, mivel tudom milyen hidegen hagy, szóval... Várom az RF2-t... biztos vagyok benne, hogy lényegesen nagyobb vezetési élményt fog nyújtani... mint ahogy az egy autós játéktól el is várható... ;)
  • arty
    "Olyan ez, mint amikor a csúnya ember a tükröt hibáztatja... "

Volt már ezelőtt Colin3-4-5, Dirt1-2, GRID, próbáltad őket, tudod milynek. Majd ezekután szidod az F1-et, hogy nem szim :) Nem lehet, hogy épp te vagy az a bizonyos csúnya ember?

Mondjuk én is csúnya ember vagyok, mert sírni fog a szám, amikor kijön az rf2 3 kitalált pályával, meg 2 kitalált kocsival... az ember mindíg reméynkedik és csalódik :)))
  • Solt
    Engem nem érdekel ki mivel játszik! Én is toltam a Dirt2-t, mert ideig óráig élvezetes... no meg ugye a "reményhal"... :D

Engem az bosszant, hogy fordítva ülnek a lovon... aki dicséri Isten, aki közli a véleményét az hülye. Olyan ez, mint amikor a csúnya ember a tükröt hibáztatja...
  • Jacek
    el lehet vele bohockodni offline, de a bajom ez a 30-40 fps:( sirok ekkora retek engint irni.... tok mindegy mit allitok ugyan annyi, butitva vagy ultran, egyedul timetrial vagy a rajtracson 24 autoval ugyan az az fps:D:D:D

FVA(nekem szebb) minden maxon, fullhd, 8x elsimitas valamiert nem engedi a 16x-ost:D 150-200 fps, azert ez kicsit erdekes:)
  • Solt
    És te miért büfizel ide? Beszéld meg ott velük... én például nem véletlenül nem írok oda...

Az, hogy neked van benne tartalom, a te dolgod. Nekem nincs... a szép eső nem az... meg a többi huszadrangú dolog sem... ezek akkor lennének jó élmény fokozók ( nem élmény adók, csak fokozók, mert az élmény ugye maga a vezetés lenne ), ha lenne benne normális fizika!

Addig ez ahogy Jacek is írja, szar tejszínhabbal... akit ez kielégít, hajrá. Csak ne üljünk már fordítva a lovon... én kérek elnézést, ha már az is baj, hogy a szar a nevén van nevezve!

Igen, szerintem az! Kaki... az én szememben az, mivel pont az hiányzik belőle, ami a lényeg lenne! A valóság szimulálása a lehetőségeken belül minél jobban! A vezetési élmény! Legalább FVA szinten... de ez még csak nem is törekszik rá...

Egy autós játék, amiből csak a lényeg hiányzik... pont mint az esti híradó... abból is csak a lényeg hiányzik, minden más benne van.

És tudod mi a legnagyobb bajom? Hogy nem vállalják ezt fel... ha úgy hirdetik világgá egyértelműen, hogy ARCADE, akkor egy szót nem szólnék... és akkor nem kéne vívni a sok tökorrúval, akik megsértődnek, ha a valóság egy torta szelete a nózijuk alá van dörgölve!

• Jacek
    nem szoktam foglalkozni hogyan irok de ez kulonosen jol sikerult:) most keltem:P
  • Jacek
    Azert mert aki szimes attol me megnezzi am a NFS/TDU magyarul mindent:)
    Nekem a szarra hiaba fujnak tejszinhabot, attol meg nem eszem meg:)
  • Totti5
    Nem értem miért kell ríni. A szimes közösségeknek semmilyen formában nem lenne jó pl egy F1 2010 ( akkor sem ha 20szr jobban csúszna a fizika ), mert ezek főleg sinlge orientált játékok TARTALOMMAL, ahol ráadásul fontos a prezentáció is. Multiplayerben erősen korlátozottak és azért van bennük hogy legyen alapon, valamelyikban jó a másikban rossz.

Van pécére jó pár szim, azon a színvonalon ( prezentációban ) amit a műfaj ki tud kögöhni annak a rétegnek akik ezekkel játszanak, annak a pár ezer embernek... ez van, ebben nincs semmi ördögi.

A szimezés egy teljesen más világ mint a normális játszás, ezért sem értem miért megy be böfögni az az F1 topikba akik csak szimekkel játszanak és miért kell ezen siránkozni. Annyira más a két közönség és a játékok amikkel ők játszanak...
  • Ulvar
    A legnagyobb tehetségű metál gitáros aki saját kút fejből merít ihletet eljátszik gitáron egy egész számot vagy egész albumot és még is sokkal kevesebben hallgatják mint a 15 éves senki házi tróger gyereket aki énekelni nem tud de minden csaj utána mászkál. És azt ami tiszta zene amiben semmi mű nincsen elítélik, sőt sokszor megkérdőjelezik a tudását, míg a puszta elektro zenéből élő és playbackről éneklőket istenítik hogy mekkora a tudásuk.

Sajnos ilyen elkúrt világban élünk, nem témához tartozik nem flém csak ez a helyzet, kicsit szét kéne nézni a világban. És tényleg jobb ez így...legalább szelektálódik az egész dolog és mindenki boldog, de aki támadja ezt a szűk réteget még ezek után is, az háromszorosan fogja visszakapni ettől a kis szűk rétegtől. És isten segítse aki kötekedni mer olyan dologba amit nem tud nem ismer és csak flémel.
  • Solt
    Az, hogy megrengeti a világot, az magát a világot minősíti! Nem akarok túl nagy párhuzamokat vonni, de az egész K életünk már kizárólag a látványról szól, és nem a tartalomról.

1000%, hogy az RF2-ből nem fog annyi fogyni mint az F12010-ből... még, akkor sem, ha csak a PC-t vesszük... de ez nem azt jelenti, hogy rosszabb lesz nála.

Az emberek a könnyű sikerre vágynak, lehetőleg minél kevesebb befektetett energia mellett... ezt verik beléjük, és ezért még csak haragudni sem szabad rájuk. Viszont a csengettyű után sem kell andalogni...

Az a trendi, hogy csak a győztes számít, és a második már lúzer. Ergo győzelem minden áron... ha nem megy, akkor szar, és fordulnak a könnyebb felé... akár csalás után is ugye, ami megint csak nagyon trendi. Én a kemény munka, és a befektetett idő által érlelt gyümölcsöt jobban szeretem mint azt, ami szinte az ölembe hullik...

Hogy egy picit szakrális úton próbáljam érzékeltetni, idéznék ( szabadon ) egy Buddhista mondást: "Az út amin jársz, fontosabb mint a cél" Ha belegondolunk ez így is van... a célba érkezés már csak a helyesen, és jó úton járás jutalma...
  • Norbi1990
    Én a szimes rétegre gondoltam.
  • arty
    esküszöm nem flémet akartam... egy szim (pláne valódi tartalom nélkül) sose fogja megrengetni a világot annyira, mint egy "kommersz", éveken át sony exkluzivként elérhetetlen, "leghíresebb" sorozatot feldolgozó, jól promózható/promózott codemaster játék.
  • Ulvar
    Kérlek magyarázd el még egyszer légy olyan kedves hogy megértse a buta agyam. Részletesen hogy értetted ezt a mondatot.
  • Solt
    Rákérdezek, mert nem vagyok benne biztos, hogy jól látok! Tehát úgy érzed, hogy az RF2 szarabb lesz mint a most megjelent F12010?
  • arty
    minden rosszindulat nélkül, az F1 2010 mellett max egy kis puki lesz ...
  • Dietrich
    :)))
  • Norbi1990
    Nyugi. Ha kijön nagy durranás lesz az biztos :)
  • Ulvar
    Most is a F1 2010ben össze vissza beszél, mindegy nem is érdekel hülye kis senki.

HOL AZ RF2 emiatt meg az ISIt fogom tarkón lőni!!!
  • Nightt
    Pedig o eskudott meg az anja eletere is, h mekkora szim lesz
    Vicc az a ficko