| ISI | rFactor | RSC News | HSW | VirtualR | BSimRacing | SimRacing |
LETOLTESEK: | NoGrip | rFactor Central | F1-Gaming | Rally Factor |
BAJNOKSAGOK: | HF1L | HrFL | MaSzim | VSR | SiMCo | Fool Racing Crew |
F1 LETOLTESEK: | CTDP F1 2005 | CTDP F1 2006 | MMG F1 2007 |
SETUP LEIRASOK: 1. resz | 2. resz | 3. resz | iRacing | PeteSilver | R.Alex | netKarPro | iR-SetupTable |
-
Mennyire nem érted mi is az a szimulátor... A legtöbb arcade játék akkor sem lenne szim, ha 20x jobban csúszna, mert nem a csúszás a lényeg. Nem attól szim, hogy csúszik, hanem attól, hogy autóként mozog a doboz, és elhiszed, hogy a valóságban is így mozogna az az autó. Megnézel egy videót a neten, és azt látod (gázadás, fékezés, ellenkormány stb) amit te is tapasztalsz vezetés közben.
Esetleg vezettél már autót, bármilyet, és az ott tapasztaltak alapján is meg tudod ítélni, hogy valami jó vagy rossz.
Amúgy meg szerintem sok szimes játszik arcade-dal is, mert nem lehet mindig a tizedekre vadászni. Meg sem tudom számolni hány órán át autókáztam a TDU-val, jó móka, de nevezzük annak ami, ne szimulátornak. GTA4-ben is rengeteget autókáztam csak úgy, mert jó móka csak úgy simán közlekedni a városban.
Ha viszont szimulátorozni van kedvem az egy másik történet, akkor a körítés háttérbe szorul, nem érdekel a cukormáz, csak maga a vezetési élmény.
Persze a legjobb lenne egy igazi szim, amiben a cukormáz is megvan, de eddig ilyen nem igazán volt még. Az rF2-ben bízom, de ha a fizika ismert hibáit javítják, plusz a modolási lehetőségek bővülnek picit (lenne pár ötletem) és jön a dinamikus időjárás akkor pont leszarom majd, hogy vajon az árnyék megcsillan-e a reggeli naplementében éjjel 1-kor (direkt írtam a végére hülyeséget, mert általában minden csillog villog az arcade játékokon, az is aminek nem kéne:D).
Még az F1 2010-hez: hogy mennyire a látvány, és csak az. Az a gumidefektes videó egy vicc. Tényleg szépen lifeg a gumi, tök jó meg minden, csak pont fordítva mozog mint kellene neki.:D Namost két verzió volt, és abból sikerült a rosszat választani, hogy még ez se stimmeljen a fizikát illetően.:D