142
-
Alfa Of NS #22 "Aki nem tud úszni, az ne dugja a seggét a vízbe... Ennyi!"
Jo, de a kezmosashoz minek uszni tudni?
"Én sem láttam már kékhalált évek óta, pedig elég sokat használom a gépet."
Tan mert a Win-ek stabilabbak lettek... -
davos80 #21 Írj jobb cikket, ha tudsz! -
Borg #20 Neked az eddigi 17db hozzászólásod mind pont ekkora baromság volt. Csak tudnám akkor mi a fenének regisztráltál ide. Biztos valami "konkurens" lap lejárató emberkéje vagy :D Szánalom power.
Esetleg néha úgy is hozzászólhatnál dolgokhoz, hogy tényekkel nem homlokegyenest ellenkezik a véleményed. -
Lola. #19 ne félj, ha megjelenik a longhorn pár év késéssel a linuxba is bele lesz lopva minden belőle, persze több-kevesebb sikerrel :)
de igazad van: jó helyről lopni nem szégyen :)) -
#18 tenyleg hasonlit a MacOsra....nekem mondjuk kifejezetten nemtetszik ez a fele megoldas..mar megint csak masolni tudnak... -
sghu #17 Ennél hozzánemértőbb és illogikusabb cikket azt hiszem már nem is nagyon lehetne írni.
"hogy az ATI valójában azért adta ki ilyen gyorsan az R4X0 VPU-kat, hogy az igazi nagy durranásra, vagyis az R500-ra koncentrálhasson. Az eddigi információk alapján ugyanis ez a VPU család lesz az első, amelyben megjelenik a Shader Model 4.0 külön topológia processzorral és egyéb nyalánkságokkal." miért, gyorsan adta ki? Annyira gyorsan, hogy a konkurencia még annál is gyorsabban adta ki a sajátját. Ha 2006-ig egyfolytában csak koncentrálni fog az ATI és addig nem ad ki új chipet, akkor az R500-at már sosem fogja tudni kiadni. Tetszik ez a sok "az eddigi információk alapján" mellébeszélés.
"A jelek szerint tehát lehet, hogy fejlesztési időszakokban gondolkozva az SM 3.0 nem lesz túl hosszú életű, így nem valószínű, hogy komolyabb fejlesztések jelennek meg majd rá." 2006-ig az éppen 1 és fél év. Plusz utána még legalább fél-1 év míg a SM4-et tudó hw-ek elterjednek. Ez 2, 2.5 év. Tényleg nem túl hosszú életű. Arról meg már ne is beszéljünk, hogy SM3 nélkül nincs SM4.
"Sokkal inkább a Shader Model 4.0 lesz az, amit (már egy ideje) gőzerővel fejlesztenek, és kényszerítenek majd a piacra." Aha, és egy teli bilibe lóg a fejed.
Itt az sg-n szinte minden írás ATI seggnyalásba csap át. Ez még önmagában nem lenne baj, de hogy miért ilyen eszméletlenül bután és állandó öngólt lőve, azt már nem fogom. -
BlackRose #16 Azt hiszem, hogy a demonstrációs effectusokból nem marad semmi a Longhorn finál verziójában, ezek csak most azért vannak jelen, hogy szórakoztassák a népet és demonstráljonak valamit a következő technológia képességéről. A Windows mint alapból üzleti platform, nem fog ilyen effektusokat használni bár nem alapból. Ez persze lehet, hogy alapból benn lesz pl. a Media Center Edition-ban, és mint opció a többiben (pl. az XP Themes is ott van a Windows Server 2003-ban csak éppen a szolgáltatást (services) el kell indítani. Tehát akármennyire is lenyűgözöen néz ez ki, nem hiszem, hogy egy üzleti felhasználonak szüksége lesz rá, és mivel az MS a felhasználok igényeit nagyon is komolyan figyeli, nem hiszem, hogy ezek a Window repülések és görbülések alapból aktívak lesznek. -
davos80 #15 Most játékot vagy oprendszert fejlesztenek?
Az oprendszernek az lenne a lényge, hogy keveset fogyaszt a gép erőforrásaiból. Most bele lehet gondolni : elindítom a windózt, meg a Doom 4-et, és a gép erőforrásainak felét a windóz teszi ki. -
#14 Az a vicces, hogy a MacOS ezeket az megjelenítéseket már egy jó ideje használja, nagyjából azóta, hogy a hardvere engedi, tehát nem valami új dolog, meg nem is kell tőle csodát várni! De mint tudjuk: jó helyről lopni, nem szégyen! :-) A Microsoft ebben pedig verhetetlen! :-D -
TomiBone #13 Na, ezek lesznek azok az effektek, amit rögtön kikapcsolok majd telepítés után. -
#12 2-3 as képen a CPU használat "egy kicsit" megugrott mikor jöttek az effektek , remélem ha telepítésnél nem is lehet letiltani őket , majd ki lehet valahogy kapcsolni azért ezeket az effekteket .. -
lola #11 Ezt a "nem lesz kékhalál" igérgetést eddig minden win verzió előtt beigérték. Aztán a puding mindig kék lett... -
#10 #2 . .szar óccsó márkátlan ASUS A7N8X-E Deluxe .. már mikor feltettem az alaplaphoz adott WiFi programot KÉKHALÁL , letiltottam a windózos wifi vezérlő .. hát nem megszűnt a kékhalál ? Ill. ez működik visszafele is :)) Meg ha az ASUS-osat tiltom le és a windoz kezeli akkor sincs kékhalál , de windóz kérdés nélkül feltesz mindenhez 3 drivert és akkor majd kompatibilis lesz meg júzer-frendly .. -
ThomasTheKoRner #9 Azért az LOL hogy a Longhorn 3d-s felületét demonstrálandó,már vagy 1,5-2 éve ugyanezeket a képeket látom mindenütt.Attól még hogy az ablak átlátszó,meg hullámzik,attól még köze nem lesz a 3D-hez...Amúgy én egyelőre annak is örülnék ha kijönne már az a fos SP2..... -
COFair #8 "Ha a user okozta a kekhalalt (nem beletorlessel stb), akkor rosszul van megirva az oprendszer."
Aki nem tud úszni, az ne dugja a seggét a vízbe... Ennyi!
Én sem láttam már kékhalált évek óta, pedig elég sokat használom a gépet. -
Alfa Of NS #7 "A kékhalálokért 99%-ban a user a felelős, a hozzá nem értésével."
Ha a user okozta a kekhalalt (nem beletorlessel stb), akkor rosszul van megirva az oprendszer. -
#6 Ezek elég pozitív változások, kivételesen ennek most örülök.
Csak a képeket nem nagyon értem, most a 3D-s mivoltát akarják demonstrálni? Azért lesz akkor ez az egész 3D-s, hogy mindenféle csiricsáré effekttel lehessen bezárni/elrejteni/előhozni az ablakokat? Remélem azért ettől valamivel több lesz... -
#5 viszont suliaban ötpercenként írja ki, hogy fatális hiba miatt a rendszer leáll, vagy vmi ilyesmi. -
#4 az én gépemen én még egyszer se láttam, pediga harver is szar. -
dearbear #3 A videodriver user modeban valo futtatasa azt jelenti szamomra hogy a kernel modot kihagyjak a grafikabol vegre, igy aztan ha valami galiba van a driverben attol az OS szepen megy tovabb. Pl ujra tudja inditani a drivert, es ha ugyesen csinaljak meg ez a videodriver kekhalalokat nemcsak atalakitja, hanem kikuszoboli. :) -
Borg #2 Nem kell minden szart felinstallálni, meg óccsóért hardvert venni. És nem lesz kékhalálod.
A kékhalálokért 99%-ban a user a felelős, a hozzá nem értésével.
A saját gépemen már vagy 1 éve nem láttam kékhalált. Szal egyéni probléma. -
#1 "A következő érdekes dolog, hogy a Longhornban már nem lesznek kékhalálok - vagyis "hardveres összeomlások" - amelyeket a grafikus meghajtó okozhat. A Longhorn Display Driver Model (LDDM) ugyanis egészen új megközelítéssel kezeli majd a témát, amely egyelőre csak "user mode" néven ismert. Ezt a technológiát az idei WinHEC konferencián jelentették be először."
Bocsesz, az embereknek nem az amúgy nagyon egyszerűen ízléses kékszínű képernyővel van baja, hanem azzal, hogy milyen könnyen előcsalogatható. Attól, hogy megszűntetik, kicserélik, még nem lesz jobb a dolg. Pláne, ha pl az oprendszer taszkkezelésében emellett még lépnek is egy nagyugrást hátra.
"Ez csak egy kis lépés lesz Bill Gécnek visszafelé, de az IT világnak egy hatalmas ugrás"