142
  • Alfa Of NS
    "Csak éppen az volt annó a problémám Winnel, hogy nem lehetett bizonyos dolgokat automatizálni, ebben pedig a Wines-grafikus mentalitás a felelős."

Epp valaszolni akartam, hogy ha akarjak megvalosithatjak, de ugy latszik mar megtettek
    Amugy szerintem grafikus felulet mellett is megvalosithato sokminden ha akarjak. Sot, jobban is megvalosithato, mint konzollal.
  • Tetsuo
    Hogy folytál volna végig anyád combján! :DD Csak vicc volt, bocs! :)
    Hogy nincs diktatúra ok, most úgy hívják piacgazdaság (ez egy álnév), fogyasztói társadalom, amit a monopol multicégek irányítanak lefizetett politikusokkal és agymosó reklámhadjárattal..
    Csak azt Hiszed hogy választhatsz. A Microsoft kilóra megveszi a Linux fejlesztőit, lehet h már meg is történt..
  • h4x0r
    Csak sajnos jelenleg a lerobbant skoda és a lerobbant dacia közül lehet választani.

Amigás időkben én még pajzán gondolat voltam... :-)
  • NEXUS6
    Bocs, hogy belepofizok!

"A számítógép nem működik jól, ha nem ért hozzá a használója. Linux, Windows, BSD, stb. alatt sem."

Szal csak azt akarom mondani, autós példánál maradva: ha egy ótvar lerozzant skodád van és ahhoz nem értesz, az sokkal rosszabb annál mint ha egy jó állapotban levő suzukid lenne.

Én az amigás időkben egy lamer állat voltam (mondjuk most is az vagyok);))), de döbbenet volt, hogy mennyi mindent kell tudni egy pc-ről ahhoz hogy átlag júzer szinten elüzemeltesd.

Ja az amigás oprendszert 6 év alatt 1x kellett újratelepíteni (úgy hogy volt egy új vinyóra áttelepítés is!) Ehhez képest a win azért egy kicsit macerásabb bármit mondjanak itt a BGFC tagjai.
  • h4x0r
    Huh, ez nagyon filozófikus volt :-)
  • h4x0r
    Bocs, de a diktatúrák előzményei - tudtommal - katonai előzménnyel is jártak (pl. Magyarországon). Ezért a hasonlat nem tökéletes. Itt nem lesz diktatúra, mert lesznek Linusok, akik nem elégednek meg azzal, ami van.

Amúgy a sztech hőskora letűnt. Végleg, visszahozhatatlanul. Talán a kvantum v. optikai szgépeknél lesz még remény. Hol vannak azok az idők, amikor az emberek még lelkesedtek a pckért, amigákért, c64ekért, ...

Letűnt kor, letűnt idők...
  • Laci
    Persze meg fog bukni ez a rohadt pécé uralom is de arra mindig túl sok idő telik el és túl késő, ugyanis a diktatúrák is mindig olyanok voltak, hogy mire elbuktak, másokat is tönkretettek maguk körül... egy kis filozófia, de érdemes rajta gondolkozni, mert sokan még ilyen egyszerű tények figyelembevételére sem vesznek fáradságot...
  • Laci
    Egyáltalán nem erről van szó. Én annak idején hozzászoktam a normális géphez (Amiga, tudom, tudom, köpjetek le) és '85ben mewg tudták úgy csinálni az oprendszert és a gépet (ez nagyjából az Apple Mac-ra is vonatkozik), hogy beindult a rendszer rányomtam egy program ikonjára és minden pillanatban tökéletesen ment, a gép persze autoconfig volt és mivel 85ös platform ezért a legújabbak közül való, nameg az Atari-Apple-előző Commodore gépek tapasztalatai alapján összegyúrt hibridszerű gép, ami azért akkor már jóval fejlettebb kellett hogy legyen a többinék, de főleg a pécénél.

Amikor pécére váltottam azt hittem ez igen ez a komoly gép, az ibm pc. Sajnos később jöttem rá, hogy finoman szart nem ér.

Azt hittem az Amigán azért megy minden mert az úgyis egy komolytalan játékgép, a pc meg komoly munkára való, de ha körülnézek mind a grafikai mind más felhasználói programok között, azok is sokkal jobbak és jobban mennek egy Amigán. És azért lehet ilyen hűdejó ez a gép mert a fejlsztők annak idejény szerették amit csináltak, nameg értettek is hozzá, az ibm nél meg az volt a lényeg hogy beszáljanak a piacra és csak az üzlet kedvéért egy gyorsan összetákolt architektúrának nem nevezhetp szarkupacot erőltettek a népre és most itt tartunk.
  • h4x0r
    Azért mielőtt lemondanánk a PCkről, érdemes megjegyezni, hogy nehéz lenne lecserélni az architektúrát. Ez a domináns jelenleg. Szóval továbbra is szívjuk majd a 8bites proci 16bites bővítményének 32bites ... etc.
  • h4x0r
    Aki nem akar tanulni, az ne használjon szgépet. Érdekes, senki nem mondja, hogy a hülye autóvezetőnek nincs ideje KRESZt, meg egyebeket tanulni vezetés előtt.

A számítógép nem működik jól, ha nem ért hozzá a használója. Linux, Windows, BSD, stb. alatt sem.

Jaaaa, hogy működjön magától? Ide csak Hofit lehet idézni: Szopok, nyalok, gombot varrok...
  • Laci
    Egyébként ezt akartam mondani, csak azért kellett hosszúra nyálaznom, mert ha simán leszarozom azt a kacat x86ot akkor feleslegesen magamra úszítom a sok pécébeszocializált hozzászólót, és arra a következtetésre jutottam hogy mivel sajnos többen még mindig nem fogják fel hogy az egész winpc egy nagy vakítás gondoltam magyarázok (tudom nem sikerült valami jól) egyet, de sokakra ez sem fog elgondolkodtatólag hatni.
  • h4x0r
    Megnéztem a hivatalos prezentációt, de a bash-ra is illene a lényege. Nem derül ki belőle pontosan, hogy mire is jó.

Ha tudnál egy-két linket adni, azt megköszönném.
  • Laci
    "Mellesleg nagyon jó doksik léteznek a dologról, csak utána kellene nézni, meg persze nem árt tudni angolul."

Csak a normális felhasználó nem arra van hogy az egész napját a hülye windózról szóló dokumentációk nyálazásával töltse, hanem azért hogy használja azt a rohadt gépet valami értelmes dologra. Bár angol tanulásra egy kiadós fordítás valóban hasznos lehet:).
  • h4x0r
    Hehe, ezt jól megaszontad :-)

Amúgy a (w|l)in (regexp rulz :-) azért szar, mert az x86 is szar architektúra (a netes dolgokat meg most hagyjuk).
  • Laci
    Emlékszem néhány évvel ezelőtt azt álmodtam egyszer, hogy a lakóhelyünk előtt kék tenger van és abban úsznak az ikonok és a vízben ide-oda haladva a térben lehetett megnyitni őket (persze Workbench ikonok voltak, biztos agyerekkori emlékeim miatt:). Most azt hittem az új winfosban is valami ilyesmit akarnak, de látom a képeken hogy semmi köze a 3D-hez, de mondjuk nem is kell ez egy oprendszernek.
    Az lenne az alapelvárás hogy legalább normálisan működjön, de ez az ms-nek üzleti érdekekből, meg egy kis bénaságból 19-20 éve lehetetlen feladat maradt, csak a jobbak rovására való koppintásokban voltak mindig is nagymenők.

Egy új winfos megjelenése előtt mindig büszkén hangoztatják a hatalmas hardware-igényt, mintha ez előny lenne (persze a legtöbb usernek mindent be lehet adni), most is valami hardware-vásároltatási kényszer az ami ebből leginkább kitűnik. Sajnos a legtöbben megint kiszórják majd a pénzüket új pécé-kacatokra meg 3D kártyákra, mer' az kell. Ez a gyártóknak is hoz pénzt. Na persze a csili-vili hatásos reklám.

Most talán egy kis mazsolázgatás a cikkből (bocs a hosszú hozzászólásért):

MIngyár' az elején: "A Microsoft már gőzerővel dolgozik..." "gőzerővel dolgozik", nah persze, jó vicc...

"Windows Graphics Foundation ... amely teljesen új grafikus technológiákat is bevezet majd." Hát erre kiváncsi lennék, mit értenek ez alatt.

"A Longhorn multitasking 3D rendszeréhez ... logikusan késleltetéseket jelent, amennyiben hirtelen egy másik program kerül előtérbe, és a grafikus meghajtónak egyből annak a megjelenítésével kell foglalkoznia." Van pofájuk mutitaskingot emlegeteni, amikor azt is másról koppintva, de mindenki másnál elcseszettebben és megtévesztő módon uservakításként tulajdonították a win95 óta egy a win által támogatott funkciónak, kár hogy mintahogy más dolgok (pl. DMA, Plug & Play) ez sem működik itt rendesen de a pécés architektúra és a win felépítése sem lenne amúgy sem alkalmas ezen lehetőségek teljes értékű kihasználására. ez már kegyetlenmód felháborító. Persze az ilyen funkciókra a nyolcvanas évek közepén a microsoft emberei természetesen azt állították, hogy feleslegesek ezek egy számítógépbe, minek ez, csak azért mert nekik ilyen nem volt. Miután lekoppintásukra tettek kevés sikert, kacat módon "beépítve" a windowsos cuccukba, nagy pofával reklámozták 10 évvel később a win95-ben az ott már nem igazán működö multitaskingot meg mindent valami csili-vili találmányukként. Ez a jelenség egyébként az élet más területein is megfigyelhető (pl. politika leginkább).
    "...Erre a kényes kérdésre azonban - valamelyik Longhorn béta verzió kapcsán - legkorábban valamikor jövőre kaphatunk választ..." Azt meghiszem...

"A következő érdekes dolog, hogy a Longhornban már nem lesznek kékhalálok - vagyis "hardveres összeomlások" Ja kék halál az nem lesz, lesz helyette sima teljes fagyás. Az biztos, hogy érdekes dolog.

WinHECc -> nem kérek a hecceikből, hanem mindenkitől azt kérem ne vegyen már ha nem muszáj microsoft és ilyen cégekéhez hasonló termékeket, mert saját magunk munkáját és mindennapjait nehezítjük meg, ha ezeket gazdagítjuk erősítjük (mivel az "informatika" ma már ugye minden ügyintézéshez szükséges). Tudom hogy "hegyibeszéd", de az hogy Neumann Jancsi bácsi öröksége, a modern számítástechnika, legyalábbis a "személyi számítástechnika" így lezüllött sajnos sokunknak (köztük sajnos nekem is) köszönhető, mert nem figyeltünk oda és a ránk tukmált kacatot vettük meg jó pénzért, mert a CSILI-VILI propagandát elhittük.

Engem érdekel a pszichologia témaköre, úgyhgogy mondja már meg nekem valaki, hogy ennyi idő után hogy lehet még valaki egyátalán windows fan, vagy pécé fan hozzáértőként, amikor a legtöbb baj ezzel van és 12 év után arra kellett nekem is rájönnöm hogy ez a cucc használhatatlan. Nekem is volt dolgom javítandó gépekkel, meg driver installálások rengetek kombinációjával, nem lehet igaz hogy egy oprendszer olyan kell legyen hogy aki nem ért hozzá annak szinte semmi nem működhet, de aki ért hozzá annak, sem ha komolyabb feladatról van szó (pl.: videozás témaköre, vagy bármilyen nagyobb szabású munka) és nem igyaz hogy van tökéletes winpc rendszer mert az aki nem lát kékhalált vagy vak, vagy különös véletlen áldozata, vagy egész nap a windozát állítgatja, vagy csak leveleket irogat a gépen, de hogy komolyan nem nyúzza a gépet az a legtöbb esetben biztos. Ráadásul mindezt a "minőséget" gigányi helyek felesleges elfoglalásával kaphatjuk.

Persze mit kapnék érte ha akár 20 évvel ezelőtti, enyhén szólva is fejlettebb oprendzerekkel jönnék elő, tán le is köpnének sokan, mert már az informatikusokba is belenevelték a gagyi termékek feltételek nélküli elfogadását, és már sokan egy windózt is jónak mondanak, pedig aki kicsit gondolkodik, az tisztán látja, hogy a fogysztói társadalomban azért uralkodnak az ilyen kritikán aluli minőséget nyújtó cégek, mert ami csak és kizárólag pénzszerzési vágyból jön létre (ibm pc, windoz), mégcsak semmi lelkesedés sincs a fejlesztőkben a termékük iránt, egy előre elvetélt szutyok lesz minőség és használhatóság szempontjából, de a nagy sallanggal és userkényszerítgetéssel el lehet adni.

Szóval az a lényeg hogy ezt most már muszáj volt leírnom, bocs hogy ennyi helyet elfoglalok, de NE HAGYJUK MAGUNKAT RÁBESZÉLNI MINDEN HASZNÁLHATATLAN KACATRA, HOGY UTÁNA MÁR MIVEL NINCS MÁS, AZZAL IS MEGELÉGEDJÜNK.
  • h4x0r
    Fütty... Nem mondom, nem rossz. Ráadásul ingyé' van. Kösz a tippet. :-)

"Márpedig az egyszeri user rendelkezik ilyen tapasztalattal."

Hahahahaha... Látom, még nem foglalkoztál funkcionális analfabétákkal. Tudod, milyen egy debil 10-20-30-40-... éves betanítása. A családban csak én foglalkozok számítógépekkel komolyabban, a többiek meg ennélfogva jogosnak hiszik a baszogatásomat.

Tudod, kegyetlen olyanoknak szgépek működését magyarázni, akik a "nem értek ezekhez a marhaságokhoz" hozzáállással viszonyulnak a dolgokhoz.

Huh, ez jólesett.

Amúgy az SFU is egy jó cucc. Jókis ksh, meg csh :-) Fordítottam vele lame-et :-)
  • Pheel
    Előzetes Windowsos tapasztalattal szerintem sokkal könnyebb a WindowsXP konfigurálására ráérezni, mint a Linuxéra. Márpedig az egyszeri user rendelkezik ilyen tapasztalattal. Mellesleg nagyon jó doksik léteznek a dologról, csak utána kellene nézni, meg persze nem árt tudni angolul.

"Win alatt meg talán van egy program, amivel ezt egyben megcsinálja, vagy nincs."
    Azért egyszer nézz már majd körül, hogy mégis mit lehet csinálni egy management consoleban WindowsXP-ben. Garantálom, hogy meg fogsz lepődni.
  • h4x0r
    Nem száműzni kéne... Csak éppen az volt annó a problémám Winnel, hogy nem lehetett bizonyos dolgokat automatizálni, ebben pedig a Wines-grafikus mentalitás a felelős.

Pl. linux alatt egy sor megoldani azt, hogy leszedsz netről egy videót, konvertálod pl. SVCD formátumba, kiírod CD-re, majd gép kikapcs.

Win alatt meg talán van egy program, amivel ezt egyben megcsinálja, vagy nincs.

Aki nem mászott bele pl. a shell-scriptekbe, az nem tudja ezt mindíg értékelni.

Pheel: Sosem állítottam senkinek, hogy értek az XPhez, mégis rákényszerültem a telepítésére. Ezzel csak azt akartam mondani, hogy minden wines, aki kipróbálta a linuxot, panaszkodott, hogy dekurvanehéz. Hát a win sem könnyű, de a marhája szerint könnyebb=jobb.
  • Pheel
    Aki nem ért hozzá, annak nehéz. Így van ez a kertészkedésben meg a nyúltenyésztésben is
  • Alfa Of NS
    "Amúgy sztem ha a Winen nem lenne kötelező a grafikus felület, akkor jelentősen kissebb lenne az erőforrásigény."

Nyilvan :) de a grafikus felulet egyszerubb es hatekonyabb kezeloi felulet, mint a szoveges, igy kar lenne szamuzni. A Windowsoknak sem az a baja, hogy grafikus a feluletuk, hanem hogy szarul van megirva.
  • h4x0r
    Pedig néhány dolog kicsit értelmesebb ott.

Ami nem tetszik nagyon a Windowsban, hogy néhány sablonos beállítást akar a felhasználóra tukmálni.

És (ha valakit érdekelne) megutáltam az ikszpét, azért, mert rákényszerültem arra, hogy valakinél feltegyek egyet. Ku...ra nem értek hozzá és így nehéz volt minden hülyeséget összeszedni hozzá.

Szóval, amikor a winesek panaszkodnak, hogy a Linux milyen k..va nehéz, akkor én azt mondom, hogy sztem egyszerűbb, mint az XP.

Egy régi Amigára meg régóta vágyok, csak sosem volt időm utánanézni, hogy kinek van eladó, szoftverestől.
  • Pheel
    Anno már Amigán is kötelező volt. Akkoriban az összes Amigás ezzel menőzött. Az átlaguser addig örül, míg nem lát konzolt
  • Pheel
    Hehe! Én is hibernálok. Utoljára 15 napos uptime után volt reboot IE Patch miatt :) Pedig nem szöveget szerkesztek a gépemen, bár valahol a fejlesztés is az
  • h4x0r
    Sőt... Soxor elég volt a háttér egy darabját az ablak Canvas-ába (Borland CBuilderen) betenni a megfelelő részt, kicsit színezni, és voilá, kész.

Amúgy sztem ha a Winen nem lenne kötelező a grafikus felület, akkor jelentősen kissebb lenne az erőforrásigény.

Dehát, ez van.
  • Pheel
    Minek húzod rajta fel magad? Felesleges...
  • Laalee
    kézmosáshoz minek mászol nyakig a vizbe? :D
  • Borg
    Talán azért, mert a te 18db hozzászólásodra még nem lehetett értelmeset reagálni. Szal a labda nálad van.
    Csak azt nem értem, mi a fenének jössz ide hülyeségeket irogatni, ha egyszer sose tetszik neked semmi, amit itt olvasol... valszeg máshol már nem élheted ki magad...
  • Mice
    nálad lehet reboot a vége de én jóformán minden este hibernálom és csak setup-ok meg hardware modif miatt indítom újra hetente egyszer

a longhornos szöveggel meg mi van? minek másoltad be? az sg-sek egy része elolvassa a hírt is a comment előtt. amelyik meg nem annak meg úgyse mond semmit amit it lát

a cikkből két dolog jön le
    1. előbb utóbb managelni kell gpunak adott dolgokat és ennek lesznek jó és rossz oldalai
    2. jelenleg még sehol sem áll szóval vagy nem fogjuk egyhamar tapasztalni vagy megint bétan kap valami meg a user pénzért

azért mert valakinek váltania kellett még nem jelenti hogy fan csak van amire jobb

abból kiindulva pedig, hogy kernel független lesz a grafdriver meg eléggé nagy valószínűséggel az következik, hogy lassan a ctrl+alt+bckspace is el lesz lopva úgyhogy lehet hogy mégeggyel fog csökkeni a rebootok száma. ennyi
  • sghu
    Tőled még értelmes dolgot nem láttam (8799 hozzászólás ), ha nem értesz egyet a másikkal akkor egyszerűen lehülyézed meg lebarmozod amit ír, soha egyetlen érvet sem tudsz írni, amikor meg sarokba szorítanak (azaz mindíg ) akkor duzzogva lelépsz.
    Apropó, megnézted már az OpenGL specifikációt vagy még mindíg keresed?

Aki egy picit is ért ezekhez a dolgokhoz, az látja, hogy ordító sületlenségek jelennek meg itt. Ne izgulj, máshol is kijavítom azokat nem csak itt. A sejtésed is totál rossz, semmilyen konkurenciánál sem dolgozom, tudod akik igazán értenek hozzá, azok nem a hírek "költéséből" élnek.
  • Pheel
    "Egy átlag user az XP-t is tökéletesen kétválra fekteti a maga hanyag eleganciájával. Lehet, hogy nem jön a kék mumus, de a vége így is úgy is rebút!"

Ez aztán a perdöntő érv! Semmi indoklás, csak a tény maga, amit gondolsz...

"Amúgy a KDE ezt az átteccős izét már kitudja mióta ismeri."

Win2k óta a WinAPI része, de előtte is meg lehetett oldani driverből.
  • NEXUS6
    XP fanoknak!

Egy átlag user az XP-t is tökéletesen kétválra fekteti a maga hanyag eleganciájával. Lehet, hogy nem jön a kék mumus, de a vége így is úgy is rebút!

Na és akkor velük most mi is legyen? Kössék fel magukat mert nem értenek a géphez?

Amúgy a KDE ezt az átteccős izét már kitudja mióta ismeri. A forgatásos effektnek meg abszolút nincs értelme, mert a torzulás miatt meg felismerhetetlenné válik az ablakok tartalma.

Szal marhára nem tudom még mindíg, hogy minek ezt a 3d drivert egy 2d megjelenésnél eröltetni, úgy hogy az oprendszer alapfunkcióját még háttérbe is szorítják.

"A Longhorn multitasking 3D rendszeréhez például létfontosságú lesz, hogy a grafikus processzoron a programokat megfelelő időzítéssel futtassa majd. Az elhangzottak szerint az első preemptív megoldás (a Windows 95-től kezdve ilyen multitasking megoldás van a Microsoft OS-ekben) csak a WGF harmadik verziójától lesz elérhető. A preemtív, prioritásos kezelés hiánya azonban logikusan késleltetéseket jelent, amennyiben hirtelen egy másik program kerül előtérbe, és a grafikus meghajtónak egyből annak a megjelenítésével kell foglalkoznia. Erre a kényes kérdésre azonban - valamelyik Longhorn béta verzió kapcsán - legkorábban valamikor jövőre kaphatunk választ."
  • patrik
    egyébként szerintem azokat az effekteket ami ezeken a képeken látszik szerintem egy mostani átlagos videokártya simán tudja
  • patrik
    Athlon64: Az XP-t inkább az NT -hez 2000-hez kell hasonlítani, mert az XP-is NT alapú win. A 95 98 ME azok meg inkább csak játék oprendszerek, szerencsére nem túl sok közük van az XP hez:)
  • Borg
    Naja, sajnos volt "ok" rá, hogy az utóbbi 1-2 évben az ember szíve inkább elhúzzon az nvidiától...
    Persze a Gef6 tudását nem kell kétségbe vonni, jó kártya az. Csak szerintem míg az nvidia most beleugrott feleslegesen az SM3-ba (jelenleg egy fejlesztő sem zeng ódákat róla, noha a technikai megoldás mint olyan, vitathatatlanul jó), addig az ATI-é lesz az első SM4, és azzal jóval nagyobbat szakít majd a Microsoft miatt.
  • Borg
    Erre az aláírásod a találó :)
    Szimpla pattogo unreg volt, amig nem lett kötelező, most meg igy folytatja. De nem sokáig.
    Egy dolog a vélemény, meg egy másik a stílus, amiben leírja. Érdekes módon Dikki véleménye sem egyezik a cikkel, mégis normálisan le tudja írni.

Egyébként - szerintem - jövő év elején, vagy tavasszal (ha nem előbb) bemutatják az R500-at, de minimum valami olyasmit, ami a SM3-on túlmutat. A jelenlegi architektúra már jó ugródeszka, nem igényel majd annyi fejlesztést mint az R360->R420 (vagy az FX->Gef6) váltás. Eleve az sem clear még, hogy az R430 miben fog különbözni az R420-tól, márpedig az már ősszel jön, PCI Expressbe.
  • [HUN]PAStheLoD
    "ferde szív" nélkül is csúnyánnézek nVidiá-ra (ott a 2 kártyás megoldása , de csak a szuper-háj-end darabokhoz)
    optimalizált driverek .. meg etc
  • dikki*yysw
    Hát pedig én is azt látom: a Longhorn csak 2006-ban érkezik (és nem jan. elsején, ha a mostani SP2-es csúszásokat nézzük, 2007 sem kizárható) és DX10 csak azzal jön. Ami ebből logikusan következik, hogy hülyeség a cikk szövege, mi szerint a SM3.0 nem lesz hosszú életű. Hosszú lesz, ezek szerint hosszabb, mint gondoltuk; tuti, hogy az ATi fog kihozni 3.0 kompatibilis csipet, mert nem várhat 2 vagy több évet a 4.0-ra; az nVidia számítása bejött; igenis van létjogosultsága a 3.0-nak.
    Ha más miatt nem, akkor amiatt a hatalmas mennyiségű pénz miatt, amit az nVidia (nagyon helyesen!) visszapumpál a játékiparba.

Nem hiszem, hogy a 4.0-t támogató R500 kedvéért mondtak volna le a 3.0-ról. Ha tudná most a 3.0-t az R420, és a 6800 lenne a 2.0b-s megoldás, minden ATi-s az nV-t fikázná, és éltetné a 3.0-t. De hát akinek félrehúz a 'szíve'...
  • Mice
    az meg sosem érdekelt hogy valakinek hány post-ja van

van aki szimplán később került ide és nem mindenütt járatja

lehet hogy igazad van azzal az emberkével kapcsolatban akinek 17 postja van, de ha mind tényleg ilyen hülyeség volt akkor minek olvastad el a 16. után is következőt? szeretsz széllel szembe pisálni?
  • Mice
    én is, de csak azért mert ez a lanka meg kék trutyi amitől a 800x600 is 640x480nak néz ki magasabb cimkék miatt a többi felbontásból is feleslegesen veszik el a látótávot

ha az általános működést nézem lehet rá ezt is mondani, de amikor 2 mozilla önmagában 20-20 ablakot kezel és a taskmanager szerint az előirányzott memória 768 megánál jár és csak 256 van benne és még mindig nem fagy meg hanem normálisan megy akkor szerintem a gyorsabbat dettó ugyanúgy lehet rá mondani, mert 98 alatt már ilyenkor berosált és indíthattam újra a cumót előről mert úgy ahogy volt megfőtt

lehet hogy többet zabál, de legalább nem omlik össze

a csilli-villi effektekről meg annyit hogy msn messenger plusban kipróbáltam a transparencyt, de már 20%nál nem láttam semmit abból amit én vagy nekem gépeltek :S ...
  • Athlon64
    Két dolgot mondanék:
    1. én az XP-s feületet is azonnal a régi win felületre állítottam át
    2. Azért az XP már jóval stabilabb mint az azelötti verziók (Me, 98, 95)