Windows Longhorn: 3D grafika & Shader Model 4.0?

← ElőzőOldal 3 / 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

h4x0r
Pedig néhány dolog kicsit értelmesebb ott.

Ami nem tetszik nagyon a Windowsban, hogy néhány sablonos beállítást akar a felhasználóra tukmálni.

És (ha valakit érdekelne) megutáltam az ikszpét, azért, mert rákényszerültem arra, hogy valakinél feltegyek egyet. Ku...ra nem értek hozzá és így nehéz volt minden hülyeséget összeszedni hozzá.

Szóval, amikor a winesek panaszkodnak, hogy a Linux milyen k..va nehéz, akkor én azt mondom, hogy sztem egyszerûbb, mint az XP.

Egy régi Amigára meg régóta vágyok, csak sosem volt idõm utánanézni, hogy kinek van eladó, szoftverestõl.

\"No boom today. Boom tomorrow. There\'s always a boom tomorrow. What? Look, somebody\'s got to have some damn perspective around here. Boom, sooner or later. BOOM!\" -- Lt. Cmd. Ivanova

Pheel
Anno már Amigán is kötelezõ volt. Akkoriban az összes Amigás ezzel menõzött. Az átlaguser addig örül, míg nem lát konzolt
Pheel
Hehe! Én is hibernálok. Utoljára 15 napos uptime után volt reboot IE Patch miatt 😊 Pedig nem szöveget szerkesztek a gépemen, bár valahol a fejlesztés is az
h4x0r
Sõt... Soxor elég volt a háttér egy darabját az ablak Canvas-ába (Borland CBuilderen) betenni a megfelelõ részt, kicsit színezni, és voilá, kész.

Amúgy sztem ha a Winen nem lenne kötelezõ a grafikus felület, akkor jelentõsen kissebb lenne az erõforrásigény.

Dehát, ez van.

\"No boom today. Boom tomorrow. There\'s always a boom tomorrow. What? Look, somebody\'s got to have some damn perspective around here. Boom, sooner or later. BOOM!\" -- Lt. Cmd. Ivanova

Pheel
Minek húzod rajta fel magad? Felesleges...
Laalee
kézmosáshoz minek mászol nyakig a vizbe? 😄

Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me

Talán azért, mert a te 18db hozzászólásodra még nem lehetett értelmeset reagálni. Szal a labda nálad van.
Csak azt nem értem, mi a fenének jössz ide hülyeségeket irogatni, ha egyszer sose tetszik neked semmi, amit itt olvasol... valszeg máshol már nem élheted ki magad...
nálad lehet reboot a vége de én jóformán minden este hibernálom és csak setup-ok meg hardware modif miatt indítom újra hetente egyszer

a longhornos szöveggel meg mi van? minek másoltad be? az sg-sek egy része elolvassa a hírt is a comment elõtt. amelyik meg nem annak meg úgyse mond semmit amit it lát

a cikkbõl két dolog jön le
1. elõbb utóbb managelni kell gpunak adott dolgokat és ennek lesznek jó és rossz oldalai
2. jelenleg még sehol sem áll szóval vagy nem fogjuk egyhamar tapasztalni vagy megint bétan kap valami meg a user pénzért

azért mert valakinek váltania kellett még nem jelenti hogy fan csak van amire jobb

abból kiindulva pedig, hogy kernel független lesz a grafdriver meg eléggé nagy valószínûséggel az következik, hogy lassan a ctrl+alt+bckspace is el lesz lopva úgyhogy lehet hogy mégeggyel fog csökkeni a rebootok száma. ennyi

Hi! I\'m a signature virus. Copy me into your signature to help me spread.

Tõled még értelmes dolgot nem láttam (8799 hozzászólás ), ha nem értesz egyet a másikkal akkor egyszerûen lehülyézed meg lebarmozod amit ír, soha egyetlen érvet sem tudsz írni, amikor meg sarokba szorítanak (azaz mindíg ) akkor duzzogva lelépsz.
Apropó, megnézted már az OpenGL specifikációt vagy még mindíg keresed?

Aki egy picit is ért ezekhez a dolgokhoz, az látja, hogy ordító sületlenségek jelennek meg itt. Ne izgulj, máshol is kijavítom azokat nem csak itt. A sejtésed is totál rossz, semmilyen konkurenciánál sem dolgozom, tudod akik igazán értenek hozzá, azok nem a hírek "költésébõl" élnek.
Pheel
"Egy átlag user az XP-t is tökéletesen kétválra fekteti a maga hanyag eleganciájával. Lehet, hogy nem jön a kék mumus, de a vége így is úgy is rebút!"

Ez aztán a perdöntõ érv! Semmi indoklás, csak a tény maga, amit gondolsz...

"Amúgy a KDE ezt az átteccõs izét már kitudja mióta ismeri."

Win2k óta a WinAPI része, de elõtte is meg lehetett oldani driverbõl.
NEXUS6
XP fanoknak!

Egy átlag user az XP-t is tökéletesen kétválra fekteti a maga hanyag eleganciájával. Lehet, hogy nem jön a kék mumus, de a vége így is úgy is rebút!

Na és akkor velük most mi is legyen? Kössék fel magukat mert nem értenek a géphez?

Amúgy a KDE ezt az átteccõs izét már kitudja mióta ismeri. A forgatásos effektnek meg abszolút nincs értelme, mert a torzulás miatt meg felismerhetetlenné válik az ablakok tartalma.

Szal marhára nem tudom még mindíg, hogy minek ezt a 3d drivert egy 2d megjelenésnél eröltetni, úgy hogy az oprendszer alapfunkcióját még háttérbe is szorítják.

"A Longhorn multitasking 3D rendszeréhez például létfontosságú lesz, hogy a grafikus processzoron a programokat megfelelõ idõzítéssel futtassa majd. Az elhangzottak szerint az elsõ preemptív megoldás (a Windows 95-tõl kezdve ilyen multitasking megoldás van a Microsoft OS-ekben) csak a WGF harmadik verziójától lesz elérhetõ. A preemtív, prioritásos kezelés hiánya azonban logikusan késleltetéseket jelent, amennyiben hirtelen egy másik program kerül elõtérbe, és a grafikus meghajtónak egybõl annak a megjelenítésével kell foglalkoznia. Erre a kényes kérdésre azonban - valamelyik Longhorn béta verzió kapcsán - legkorábban valamikor jövõre kaphatunk választ."

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

egyébként szerintem azokat az effekteket ami ezeken a képeken látszik szerintem egy mostani átlagos videokártya simán tudja
Athlon64: Az XP-t inkább az NT -hez 2000-hez kell hasonlítani, mert az XP-is NT alapú win. A 95 98 ME azok meg inkább csak játék oprendszerek, szerencsére nem túl sok közük van az XP hez😊
Naja, sajnos volt "ok" rá, hogy az utóbbi 1-2 évben az ember szíve inkább elhúzzon az nvidiától...
Persze a Gef6 tudását nem kell kétségbe vonni, jó kártya az. Csak szerintem míg az nvidia most beleugrott feleslegesen az SM3-ba (jelenleg egy fejlesztõ sem zeng ódákat róla, noha a technikai megoldás mint olyan, vitathatatlanul jó), addig az ATI-é lesz az elsõ SM4, és azzal jóval nagyobbat szakít majd a Microsoft miatt.
Erre az aláírásod a találó 😊
Szimpla pattogo unreg volt, amig nem lett kötelezõ, most meg igy folytatja. De nem sokáig.
Egy dolog a vélemény, meg egy másik a stílus, amiben leírja. Érdekes módon Dikki véleménye sem egyezik a cikkel, mégis normálisan le tudja írni.

Egyébként - szerintem - jövõ év elején, vagy tavasszal (ha nem elõbb) bemutatják az R500-at, de minimum valami olyasmit, ami a SM3-on túlmutat. A jelenlegi architektúra már jó ugródeszka, nem igényel majd annyi fejlesztést mint az R360->R420 (vagy az FX->Gef6) váltás. Eleve az sem clear még, hogy az R430 miben fog különbözni az R420-tól, márpedig az már õsszel jön, PCI Expressbe.
[HUN]PAStheLoD
"ferde szív" nélkül is csúnyánnézek nVidiá-ra (ott a 2 kártyás megoldása , de csak a szuper-háj-end darabokhoz)
optimalizált driverek .. meg etc

hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]

dikki*yysw
Hát pedig én is azt látom: a Longhorn csak 2006-ban érkezik (és nem jan. elsején, ha a mostani SP2-es csúszásokat nézzük, 2007 sem kizárható) és DX10 csak azzal jön. Ami ebbõl logikusan következik, hogy hülyeség a cikk szövege, mi szerint a SM3.0 nem lesz hosszú életû. Hosszú lesz, ezek szerint hosszabb, mint gondoltuk; tuti, hogy az ATi fog kihozni 3.0 kompatibilis csipet, mert nem várhat 2 vagy több évet a 4.0-ra; az nVidia számítása bejött; igenis van létjogosultsága a 3.0-nak.
Ha más miatt nem, akkor amiatt a hatalmas mennyiségû pénz miatt, amit az nVidia (nagyon helyesen!) visszapumpál a játékiparba.

Nem hiszem, hogy a 4.0-t támogató R500 kedvéért mondtak volna le a 3.0-ról. Ha tudná most a 3.0-t az R420, és a 6800 lenne a 2.0b-s megoldás, minden ATi-s az nV-t fikázná, és éltetné a 3.0-t. De hát akinek félrehúz a 'szíve'...

:: http://www.behun.net :: Teh pwn Palace!™ ::

az meg sosem érdekelt hogy valakinek hány post-ja van

van aki szimplán késõbb került ide és nem mindenütt járatja

lehet hogy igazad van azzal az emberkével kapcsolatban akinek 17 postja van, de ha mind tényleg ilyen hülyeség volt akkor minek olvastad el a 16. után is következõt? szeretsz széllel szembe pisálni?

én is, de csak azért mert ez a lanka meg kék trutyi amitõl a 800x600 is 640x480nak néz ki magasabb cimkék miatt a többi felbontásból is feleslegesen veszik el a látótávot

ha az általános mûködést nézem lehet rá ezt is mondani, de amikor 2 mozilla önmagában 20-20 ablakot kezel és a taskmanager szerint az elõirányzott memória 768 megánál jár és csak 256 van benne és még mindig nem fagy meg hanem normálisan megy akkor szerintem a gyorsabbat dettó ugyanúgy lehet rá mondani, mert 98 alatt már ilyenkor berosált és indíthattam újra a cumót elõrõl mert úgy ahogy volt megfõtt

lehet hogy többet zabál, de legalább nem omlik össze

a csilli-villi effektekrõl meg annyit hogy msn messenger plusban kipróbáltam a transparencyt, de már 20%nál nem láttam semmit abból amit én vagy nekem gépeltek :S ...

Két dolgot mondanék:
1. én az XP-s feületet is azonnal a régi win felületre állítottam át
2. Azért az XP már jóval stabilabb mint az azelötti verziók (Me, 98, 95)

Asrock AM2NF3-VSTA, Athlon64 X2 4200+,Kingmax 2x1GB DDR2 800, Ati Radeon HD2600XT 256MB GDDR3 AGP, Xerox TFT-LCD 17\"+Samsung 32\" LCD-TV

"Aki nem tud úszni, az ne dugja a seggét a vízbe... Ennyi!"

Jo, de a kezmosashoz minek uszni tudni?

"Én sem láttam már kékhalált évek óta, pedig elég sokat használom a gépet."

Tan mert a Win-ek stabilabbak lettek...
Írj jobb cikket, ha tudsz!

Neked az eddigi 17db hozzászólásod mind pont ekkora baromság volt. Csak tudnám akkor mi a fenének regisztráltál ide. Biztos valami "konkurens" lap lejárató emberkéje vagy 😄 Szánalom power.
Esetleg néha úgy is hozzászólhatnál dolgokhoz, hogy tényekkel nem homlokegyenest ellenkezik a véleményed.
ne félj, ha megjelenik a longhorn pár év késéssel a linuxba is bele lesz lopva minden belõle, persze több-kevesebb sikerrel 😊
de igazad van: jó helyrõl lopni nem szégyen 😊)
Gnome
tenyleg hasonlit a MacOsra....nekem mondjuk kifejezetten nemtetszik ez a fele megoldas..mar megint csak masolni tudnak...

\"...reggel szeretem a napalm illatát...\"

Ennél hozzánemértõbb és illogikusabb cikket azt hiszem már nem is nagyon lehetne írni.

"hogy az ATI valójában azért adta ki ilyen gyorsan az R4X0 VPU-kat, hogy az igazi nagy durranásra, vagyis az R500-ra koncentrálhasson. Az eddigi információk alapján ugyanis ez a VPU család lesz az elsõ, amelyben megjelenik a Shader Model 4.0 külön topológia processzorral és egyéb nyalánkságokkal." miért, gyorsan adta ki? Annyira gyorsan, hogy a konkurencia még annál is gyorsabban adta ki a sajátját. Ha 2006-ig egyfolytában csak koncentrálni fog az ATI és addig nem ad ki új chipet, akkor az R500-at már sosem fogja tudni kiadni. Tetszik ez a sok "az eddigi információk alapján" mellébeszélés.

"A jelek szerint tehát lehet, hogy fejlesztési idõszakokban gondolkozva az SM 3.0 nem lesz túl hosszú életû, így nem valószínû, hogy komolyabb fejlesztések jelennek meg majd rá." 2006-ig az éppen 1 és fél év. Plusz utána még legalább fél-1 év míg a SM4-et tudó hw-ek elterjednek. Ez 2, 2.5 év. Tényleg nem túl hosszú életû. Arról meg már ne is beszéljünk, hogy SM3 nélkül nincs SM4.

"Sokkal inkább a Shader Model 4.0 lesz az, amit (már egy ideje) gõzerõvel fejlesztenek, és kényszerítenek majd a piacra." Aha, és egy teli bilibe lóg a fejed.

Itt az sg-n szinte minden írás ATI seggnyalásba csap át. Ez még önmagában nem lenne baj, de hogy miért ilyen eszméletlenül bután és állandó öngólt lõve, azt már nem fogom.
Azt hiszem, hogy a demonstrációs effectusokból nem marad semmi a Longhorn finál verziójában, ezek csak most azért vannak jelen, hogy szórakoztassák a népet és demonstráljonak valamit a következõ technológia képességérõl. A Windows mint alapból üzleti platform, nem fog ilyen effektusokat használni bár nem alapból. Ez persze lehet, hogy alapból benn lesz pl. a Media Center Edition-ban, és mint opció a többiben (pl. az XP Themes is ott van a Windows Server 2003-ban csak éppen a szolgáltatást (services) el kell indítani. Tehát akármennyire is lenyûgözöen néz ez ki, nem hiszem, hogy egy üzleti felhasználonak szüksége lesz rá, és mivel az MS a felhasználok igényeit nagyon is komolyan figyeli, nem hiszem, hogy ezek a Window repülések és görbülések alapból aktívak lesznek.

Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan

Most játékot vagy oprendszert fejlesztenek?
Az oprendszernek az lenne a lényge, hogy keveset fogyaszt a gép erõforrásaiból. Most bele lehet gondolni : elindítom a windózt, meg a Doom 4-et, és a gép erõforrásainak felét a windóz teszi ki.

OptimusPrime
Az a vicces, hogy a MacOS ezeket az megjelenítéseket már egy jó ideje használja, nagyjából azóta, hogy a hardvere engedi, tehát nem valami új dolog, meg nem is kell tõle csodát várni! De mint tudjuk: jó helyrõl lopni, nem szégyen! :-) A Microsoft ebben pedig verhetetlen! :-D

Take These Broken Wings and Learn to Fly Again Learn to Live so Free! - Mr. Mister \"Még mindig jobb, hogy hülye vagy és itt vagy, mintha okos lennél és nem lennél itt\" K.N.

Na, ezek lesznek azok az effektek, amit rögtön kikapcsolok majd telepítés után.
[HUN]PAStheLoD
2-3 as képen a CPU használat "egy kicsit" megugrott mikor jöttek az effektek , remélem ha telepítésnél nem is lehet letiltani õket , majd ki lehet valahogy kapcsolni azért ezeket az effekteket ..

Ezt a "nem lesz kékhalál" igérgetést eddig minden win verzió elõtt beigérték. Aztán a puding mindig kék lett...
[HUN]PAStheLoD
#2 . .szar óccsó márkátlan ASUS A7N8X-E Deluxe .. már mikor feltettem az alaplaphoz adott WiFi programot KÉKHALÁL , letiltottam a windózos wifi vezérlõ .. hát nem megszûnt a kékhalál ? Ill. ez mûködik visszafele is 😊) Meg ha az ASUS-osat tiltom le és a windoz kezeli akkor sincs kékhalál , de windóz kérdés nélkül feltesz mindenhez 3 drivert és akkor majd kompatibilis lesz meg júzer-frendly ..

Azért az LOL hogy a Longhorn 3d-s felületét demonstrálandó,már vagy 1,5-2 éve ugyanezeket a képeket látom mindenütt.Attól még hogy az ablak átlátszó,meg hullámzik,attól még köze nem lesz a 3D-hez...Amúgy én egyelõre annak is örülnék ha kijönne már az a fos SP2.....
"Ha a user okozta a kekhalalt (nem beletorlessel stb), akkor rosszul van megirva az oprendszer."

Aki nem tud úszni, az ne dugja a seggét a vízbe... Ennyi!
Én sem láttam már kékhalált évek óta, pedig elég sokat használom a gépet.

Horsepower is how FAST you hit the wall. Torque is how FAR you take the wall with you.

"A kékhalálokért 99%-ban a user a felelõs, a hozzá nem értésével."

Ha a user okozta a kekhalalt (nem beletorlessel stb), akkor rosszul van megirva az oprendszer.
Lacc
Ezek elég pozitív változások, kivételesen ennek most örülök.
Csak a képeket nem nagyon értem, most a 3D-s mivoltát akarják demonstrálni? Azért lesz akkor ez az egész 3D-s, hogy mindenféle csiricsáré effekttel lehessen bezárni/elrejteni/elõhozni az ablakokat? Remélem azért ettõl valamivel több lesz...
Gladiator
viszont suliaban ötpercenként írja ki, hogy fatális hiba miatt a rendszer leáll, vagy vmi ilyesmi.

Gladiator
az én gépemen én még egyszer se láttam, pediga harver is szar.

A videodriver user modeban valo futtatasa azt jelenti szamomra hogy a kernel modot kihagyjak a grafikabol vegre, igy aztan ha valami galiba van a driverben attol az OS szepen megy tovabb. Pl ujra tudja inditani a drivert, es ha ugyesen csinaljak meg ez a videodriver kekhalalokat nemcsak atalakitja, hanem kikuszoboli. 😊
Nem kell minden szart felinstallálni, meg óccsóért hardvert venni. És nem lesz kékhalálod.

A kékhalálokért 99%-ban a user a felelõs, a hozzá nem értésével.

A saját gépemen már vagy 1 éve nem láttam kékhalált. Szal egyéni probléma.
NEXUS6
"A következõ érdekes dolog, hogy a Longhornban már nem lesznek kékhalálok - vagyis "hardveres összeomlások" - amelyeket a grafikus meghajtó okozhat. A Longhorn Display Driver Model (LDDM) ugyanis egészen új megközelítéssel kezeli majd a témát, amely egyelõre csak "user mode" néven ismert. Ezt a technológiát az idei WinHEC konferencián jelentették be elõször."

Bocsesz, az embereknek nem az amúgy nagyon egyszerûen ízléses kékszínû képernyõvel van baja, hanem azzal, hogy milyen könnyen elõcsalogatható. Attól, hogy megszûntetik, kicserélik, még nem lesz jobb a dolg. Pláne, ha pl az oprendszer taszkkezelésében emellett még lépnek is egy nagyugrást hátra.

"Ez csak egy kis lépés lesz Bill Gécnek visszafelé, de az IT világnak egy hatalmas ugrás"

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

← ElőzőOldal 3 / 3