142
-
#102 Ez egy szarkasztikus megjegyzés volt a részemről... -
Laci #101 "Sosem az ember a hibás, midig a gép..." - Itt gép meg számítógép helyett PC-t írjunk már végre, mert ezek a porblémák arra vonatkoznak. -
Laci #100 "Szidhatod akárhogy a MS-ot, de azt el kell ismerned, hogy nincs még egy cég, aki ennyire sokat tesz a fejlesztőiért..."
Igen, de a felhasználók enyhén szólva is kismilliószor annyian vannak és az ő igényeiket sem ártana figyelembe venni. Az szép és jó hogy minnél több progit tudsz írni a felhasználók javára, de a legtöbb hasznos program csak mostanában a windows platforjáé, kicsit régebben még nagyon sok hasznos program volt más platformon is. A Mac-nak is ott jó a szoftverellátottsága, ahol elterjedtebb. Az Amiga 500-nak (tudom, már megint a régi Amiga, de akkor is...) pedig 1987-88-ban a világon legjobb szoftverellátottsága volt (állítólag) mert akkor fénykora volt (sajnos csak volt). És azon a nyelven sokan szerettek és szeretnek ám ma is programozni, mert lehet nehezebb ugyan mint egy win-es programozási felület, de sokan szerették (valszeg azért ez a nagy szeretet, mert egy ilyen gépnél, szinte "érzi" az ember mit csinál), ráadásul a program, nem felhasználói, hanem inkább hardwarekihasználtsági minősége szinte tökéletes volt egy 68k-s Amigán, még akkoris ha nem a kemény Assembly-ben írták. De a két rendszer úgysem összehasonlítható, túl nagyok a különbségek. -
#99 "Najó de mondom azért egy windows-t jóval könnyebb kétvállra fektetni, mint a többi oprendszert."
Ha más lenne ennyire elterjedt, akkor azt lehetne...
"Márpedig ez jelzi, hogy akkor ebben a "rendszerben" súlyos problémák vannak."
Igen! Az, hogy sok olyan ember is használja, aki azt sem tudja, mi az a PATH vagy mi a könyvtárbejegyzés például.
"Az sem véletlen hogy ilyen gépekhez mint Apple, Amiga, az emberek jobban szoktak kötődni a pécénél ez valamiért meg nem túl gyakori."
Nem véletlen! Közel sem az! Ezen platformok felhasználói táborai sokkal inkább elkötelezettek a platform iránt, míg az átlagos PC felhasználó egy olyan ember, aki eredetileg nem használt ilyesmit, de aztán a munkája folytán kénytelen ezzel foglalkozni. Teszi ezt vagy teljesen képzettség nélkül vagy jobb esetben egy gyenge gyorstalpaló DOS alapismeretek után. Ami a legfontosabb, hogy kényszerből csinálja és nem azért, mert szeret ilyesmivel foglalkozni. Csoda, ha nem megy neki? Persze sosem az ember a hibás, mindig a gép... -
#98 A mémelméletről hallottál már? Sokan csak elhiszik, hogy szar. Pheel tudja, miért van Linuxom, de szívesen használnék W-t is, csak éppen nincsenek erőforrásaim hozzá :-) -
#97 Nem kötöttem. De a Linux programjaim működnek.
MSDN pedig egy imperialista mocsok, vesszen, mint a kutya (csak vicc :-)
Ha API alatt lehet érteni pl. a cdrom.h-t, akkor nem értem a "nem egységes" kifejezést.
A dokumentációval tény, hogy voltak gondjaim (nem megoldhatatlanok), de a Linux még mindíg nem kiforrott, de ennek ellenére korántsem szar v. használhatatlan. -
Laci #96 "A tapasztalat azt mutatja, hogy hasonló elterjedtség esetén minden más rendszeren hasonló mennyiségű vírus lenne..."
Najó de mondom azért egy windows-t jóval könnyebb kétvállra fektetni, mint a többi oprendszert.
"Szomorúan hallom, hogy problémáid vannak a rendszereddel. Gondolom nem vigasztal, hogy nekem nincs még csak hasonló gondom sem. Persze, ha akarod, elhiszed, ha nem, nem. Szíved joga."
Na azért erre a rendszerre nem egyedül én panaszkodom. Rengeteg ember szidta ezt már jogosan nemcsak az én ismeretségemből és nemcsak az általam olvasgatott fórumokról. Márpedig ez jelzi, hogy akkor ebben a "rendszerben" súlyos problémák vannak. Az sem véletlen hogy ilyen gépekhez mint Apple, Amiga, az emberek jobban szoktak kötődni a pécénél ez valamiért meg nem túl gyakori. -
#95 "mi a baj a Linux APIjával?"
Azon kívül, hogy nincs ilyen? Mármint elég rosszul dokumentált és nem egységes, éppen azért mert kismillióan írják félig-meddig totális káoszban. Ne köss bele, amíg nem láttál elég MSDN-t :) -
#94 Ördögi kör... Oda írják a legtöbb programot, ami a legismertebb, és az lesz a legismertebb, ahová a legtöbb programot írják. Emiatt aztán a Linux még esélyt sem kaphat átlagjúzereknél.
Amúgy WinAPI-ról hallottam már, de mi a baj a Linux APIjával? Meg az MSVSC++-ról nem nyilatkozok, és nem is hiszek el róla semmit, mert nem ismerem. De ha utánanézek eccer, akkor nyilatkozok :-)
Visszatérve a témára sztem a 3D már túlzás lenne még egy grafikus oprenszerre is. -
#93 "Persze te nem egy egyszerű felhasználó vagy, programozol is úgyhogy ez a helyzet nálad más. "
Lehet most újat fogok neked mondani, de oda íródik a legtöbb program, ahová a legkönnyebb, legegyszerűbb, hovatovább legkényelmesebb fejleszteni. Az emberek pedig azt a platformot használják, ahová a legtöbb számukra hasznos program elérhető. Szidhatod akárhogy a MS-ot, de azt el kell ismerned, hogy nincs még egy cég, aki ennyire sokat tesz a fejlesztőiért... -
#92 Szerintem nem vagy ööööö ... balfasz :), csak valószínűleg nem ismered közelebbről az IDE-t, így azt gondolod, hogy amit a VI vagy az EMACS nyújt, annál nem is lehet több vagy jobb semmi. Linux alatt is vannak ígéretes próbálkozások (pl KDevelop), csak sajnos nem többek próbálkozásoknál.
Mondjuk megnézném, amikor egy Linux kernel programozó megszólal, hogy márpedig neki hiányzik egy MS termék... :)
"Konkrétan minek az APIjára gondolsz? A kernelére? Egyes programokéra?"
Biztosan hallottad már azt a rövidítést, hogy WinAPI. Talán nem kell folytatnom.
BTW eléggé eltértünk a topic tárgyától. Ideje lenne azt folytatni. -
Laci #91 "A mai napig nincs egy hasonlóan kiforrott API más rendszerekhez, nem is beszélve az IDE-k nevetségesen béna képességeiről más rendszerekben..."
Persze te nem egy egyszerű felhasználó vagy, programozol is úgyhogy ez a helyzet nálad más. Egy sima user nem lenne akkor sem ennyire ehhez a platformhoz kötve, ha többnyire csak ez van, mert legfeljebb nem veszi meg az újabbat, de akinek ez a munkája, na ott már bonyolultabb a helyzet (mindenesetre ez a helyzet így is szar).
"Persze jöhetnék itt azzal, hogy bármely doksi megbízható szerkesztése, ami MS Officeszal készült..."
Hát az AmigaOS már nem a klasszikus Amiga Workbench és az Amiga helyzete a "klasszikus" Amigák után már nem valami említésre méltó, azt azért valjuk be ez a probléma is azért tényleg csak szoftver kérdése lenne. Megbízhatóan szerkeszteni egy C64-en is lehetne, ha átírnák rá az Office-t meg persze rákötnének egy 20Megás vinyót:)), amellett hogy azon mondjuk tényleg baromi lassú lenne a dolog, meg a 320*200-as felbontás sem könnyítené meg ott sem a dolgot:). -
#90 A tapasztalat azt mutatja, hogy hasonló elterjedtség esetén minden más rendszeren hasonló mennyiségű vírus lenne. Friss eredmény, hogy az utóbbi időben elég sok ember állt át IE-ről Mozilla/Firefox-ra. Érdekes módon meg is nőtt a felfedezett hibák száma ezen a vonalon. Ugye azt nem kell taglalnom, hogy a vírusok a hibákat és az emberi hülyeséget használják ki a legkülönbözőbb kombinációban :)
Szomorúan hallom, hogy problémáid vannak a rendszereddel. Gondolom nem vigasztal, hogy nekem nincs még csak hasonló gondom sem. Persze, ha akarod, elhiszed, ha nem, nem. Szíved joga. -
#89 tudok = tudnak
Amúgy vim rulz :-) -
#88 Őőő, izé... Hogy mondjam, nekem még nem okozott linux alatt gondot az, hogy a programjaimat nem tudtam volna produktívan, jól megírni.
Erre biztos jön a rágalmazás, hogy én csak egy ilyen balfasz vagyok, meg hogy húszévesek ne pattogjanak, meg minden.
De a linux kernelét bazirgálók sem panaszkodnak, hogy nem tudok így, meg úgy dolgozni, kéne egy MS VS C++ for Linux.
"A mai napig nincs egy hasonlóan kiforrott API más rendszerekhez..."
Konkrétan minek az APIjára gondolsz? A kernelére? Egyes programokéra? -
Laci #87 A másik ami nagyon ellene szól a winfosnak azok a rá "optimalizált vírusok" :)) (hehe jó kifejezés - Laci most lenni büszke magára) amik valljuk be egy másik oprendszeren azért így biztos hogy nem fenyegetnek, mint itt. Ez a biztonsági rés dolog is szinte mindig csak az ms-nél jön elő, hogy majd betömik (persze) őket, de egy oprendszer felépítése nem szabadna hogy olyan legyen hogy egy nevetséges hálózatról való "láthatatlan" behatolás csakúgy tönkre bírja tenni az egészet. Ráküldenek akármilyen szar vírust és má' vége. De hagyjuk, mert itt az egész hardware-software konstrukcióval súlyos gond van, amik ezeket a gondokat is okozzák.
Szóval egyik az hogy a vírusokat windozra írják, a másik az hogy sokszor a win vírus nélkül is behal, hát még ilyen vírusokkal. Magunkat szivathatjuk csak vele.
Most például az internet explorer szarakodott hogy sűrgősen bezárja magát és újraindul (persze már sokadszorra). Elmondanám hogy én mindent szabályosan telepítettem és állítottam be (jó gépen már erre nem lenne szükség a rendes működéshez), mindezt odafigyelve. Csak használni szeretném, néha régi dos-os játékot merek elindítani, néha letöltök, közbe olvasni szeretnék vele a neten, de rengetegszer meghiúsítja ezt és nekem nem mondja senki hogy egy szuperhozzáértő ki tudja küszöbölni ezeket a problémákat mert azt én már nem veszem be, csak legfeljebb úgy hogy egésznap ellenőrzi a "munkameneteket" a gépén, de a FELHASZNÁLÓ NEM ERRE VALÓ, ERRE A RENDSZER KÉNE HOGY MEGOLDÁST NYÚJTSON. És ez az amit a winpc vetélytársai már kb. 20-25 éve sokkal jobban csináltak. Na persze így újabb és újabb javítások szükségessége miatt eléggé látogatottá válik az MS honlapja is és ez lehet hogy nekik plusszba is jó. Ők megtehetik, nem igazán van már sok helyen létező alternatíva, nincsenek a minőségre kényszerítve. A Linux ellen is ahol tudnak, csak ágálnak természetes okokból. Mindezt azért mert néhány nagyobb szervezet is át mert térni a Linuxra és veszélyben érzik egyeduralmukat, csak mert a Linux is egy kicsit el mert néhol terjedni. -
#86 "bár szerintem ha programozol, akkor az alá programozol"
Az alá IS programozok, igen. Meg Linux alá IS. Persze nem tagadom, Windows alá jobban szeretek dolgozni, de ez csak személyes preferáció.
"a "hasonló kvalitású alternatívát sem tudnak kínálni" mondatrészt megmagyarázhatnád, azt is kiváncsian olvasnám mire nem tudnak."
Maradjunk csak a programozás területén. A mai napig nincs egy hasonlóan kiforrott API más rendszerekhez, nem is beszélve az IDE-k nevetségesen béna képességeiről más rendszerekben. Persze nem ismerek minden platformot, de eddig például még senki nem tudott nekem mutatni egy a VS.NET2k3 szintjén lévő eszközt mondjuk Linuxra. A Macre és AmigaOS-re fejlesztők tábora pedig elég szűk ahhoz, hogy ne akarjak hozzájuk tartozni.
"Azok a feladatok amikre nem nyújtottak jó megoldást az Apple és Amiga gépek, gondolom valami programozással kapcsolatos munka lehetett, ezt te tudod, bár ezekre is kiváncsi lennék."
Óóóó! Nem kell olyan messzire futni egyből! Csak hogy egyszerű példánál maradjunk, SQL szerver.
Persze jöhetnék itt azzal, hogy bármely doksi megbízható szerkesztése, ami MS Officeszal készült, de akkor azt mondanád, hogy az nem az Amiga hibája. Nem is, az emberek hibája, hogy nem látták meg az Amigában a géniuszt. -
Laci #85 "Hát ez aztán kemény! Ha valaki nem azt szajkózza, amiről te meggyőzted magad, akkor az bérenc, érdeke származik az eltérő véleményből és tutira lefizette valaki. Kezeltesd az összeesküvés elmélet gyártó mániádat!"
Arra felkészültem hogy üldözési mániával fognak vádolni de: Azért azt ne felejtsük el hogy nem az Apple (talán az egy kicsit, de nem itt MO-n), végképp nem a leállt Commodore (Amiga) az aminek védelme üzleti érdek lenne, viszont a nagyban "virágzó" ms, intel bizony olyan most is nagyot kaszáló cégek, amelyekről egyre több ember számára derül ki hogy gagyit adnak a népnek és így már nem olyan elképzelhetetlen az hogy azt feltételezem egyesekről, akár itt a fórumon, vagy akárhol máshol, hogy szándékosan nyomnak bizonyos dolgokat, még ha azok egyre szarabbak is. Ezekszerint nagyot tévedtem, úgyhogy bocs, valszeg semmi közöd akkor az ms-hez (bár szerintem ha programozol, akkor az alá programozol), de ha nem túl off még a "hasonló kvalitású alternatívát sem tudnak kínálni" mondatrészt megmagyarázhatnád, azt is kiváncsian olvasnám mire nem tudnak.
Azt én is tudom hogy az user nem tud mit tenni mert csak pécét vehet meg wint mer mindenhez az kell, de legalább az lenne jó ha tudatosulna az emberekben hogy kár új 666Gigaherces 9gigaramos 800terrabájtos pécét venni mert jobb az se lesz, ugy, ahogy a windozok is egyre szarabbak(nem beszélve arról hogy 100MHz fölött az intel alapu tehát pc-s procik tele vannak hazárdokkal, mert azon a cégnek már befektetés lenne ténylegesen fejleszteni, csak a sebességet húzzák, azért ez Pl. a PowerPC-knél nem egészen így megy, persze az bonyolultabb és jóval drágább is)
Szal szerintem gondoljuk meg meddig akarjuk ezt a monopoliumot magunk fölött tartani mer' azzal hogy megvesszük, csak jobban kitolódik annak ideje, hogy ezek azt sóznak ránk amit akarnak.
Azok a feladatok amikre nem nyújtottak jó megoldást az Apple és Amiga gépek, gondolom valami programozással kapcsolatos munka lehetett, ezt te tudod, bár ezekre is kiváncsi lennék. -
#84 Választottam, linuxom van.
A piacgarádaság pedig nem diktatúra, hanem kalózkodás. De bárki lehet kalóz.
A diktatúra az, amikor nincs semilyen alternatíva. A Linux viszont az. Nem veszik meg kilóra a linux fejlesztőket az MSnél, ugyanis néhány cég támogatja a Linuxot.
Nem ártana szgépek helyett nyitott szemmel járni a világban klisék hangoztatása helyett. -
#83 Ez szép és jó, de ha jól látom, ebben a rendszerben gyakorlatilag JS, VBS, meg hasonló cuccokat lehet egy helyről futtatni, plussz egy kezelőfelület.
Ez mind szép és jó, biztos működik rendesen, csak épp az a baj, hogy nem minden program van meg Windows alá konzolosan is. Szép és jó, hogy van egy ilyen jó konzol, de ahhoz, hogy a konzol használható legyen, kellenek pl. konzolos progik (pl. a linuxos konzolos mplayer). Ezekkel együtt lehet megoldani a dolgot.
Magyarul egy dízelmotorból nem lesz benzines, attól, hogy benzinnel tankolod. De amúgy jó az MMC, és a Windows is tetszik a maga módján, de néhány feladat egyszerűbb linux alatt.
U.I.: Make love, not flame :-) -
Ceb #82 Oks közben én is elkezdtem nézegetni.. majd meglátjuk h bevállik e mert most még munkaidő van és sajna dolog akad bőven... -
#81 #64 -
#80 "Azt mondd meg, mert kiváncsi vagyok már, hogy neked milyen érdeked fűződik ahhoz, hogy ezt a szart véded, mert a technikai érvek, megközelítőleg sem szólnak az MS, iNtel, stb. termékek mellett, ezt gondolom azért már be lehetne belátni."
Hát ez aztán kemény! Ha valaki nem azt szajkózza, amiről te meggyőzted magad, akkor az bérenc, érdeke származik az eltérő véleményből és tutira lefizette valaki. Kezeltesd az összeesküvés elmélet gyártó mániádat!
Szerinted semmi nem szól ezek mellett a termékek mellett. Végülis tényleg semmi, csak annyi, hogy ez a legelterjedtebb, ez a kvázi ipari szabvány, ezt fejlesztik és senki nem tud még csak hasonló kvalitású alternatívát sem kínálni.
A szép emlékek felemlegetése és a pár tízezer ember által használt más platformok magasztalása pedig helyénvaló dolog, de állandóan azon kínlódni, hogy milyen rossz mindenkinek, több, mint felesleges és időrabló tevékenység.
Másik kérdésedre válaszolván: sosem volt se Amigám, se Mac-em, de használtam őket. Meggyőzőek voltak, csak ne kellett volna soha semmi olyat csinálni, amire nem ők nyújtották a jó megoldást. Anno C64-en kezdtem. -
Ceb #79 Az amigás témához nem szólnék hozzá, mert ahhoz én kicsi vagyok :)
De tényleg elég érdekes, hogy minek rak az Ms egy oprendszerbe ilyen sok szemetet, mikor az operációs rendszernek nem ez a feladata! Otthonra a júzerek nagy százaléka amúgy sem veszi meg a Wint mert nem nics rá "kedve" meg amúgy is :)
Ennyi pénzért legalább normálisat adhatnának.
Akik megveszik azok a nagy - , kis - , egyéb vállalatok, nekik meg minek ilyen csiricsáré hülyeség? Azért kell nekik h pár programot futtasanak biztonságban ami szükséges a munkában és mást ne lehessen csinálni.
Érdekelnének ezek a windows autómatizálásos témák, mert én is szívok vele, ha valaki tud valami jót irja már meg lécc én múltkor kb 1 órát keresőztem, találtamis 1 pár hasznos cuccot, de a lényeg ami kéne: Xp alatt user belépve kéne 1 batch amivel Rgazda jogosultsággal le tudok futtatni 1 pár progit meg pár rgyéb parancs ami beállít ezt-azt és nem kéne mindig mindwen egyes userhez kimenni.... baromi fárasztó.
De jó volna a win alá valami shell script szerű dolog, jól dokumentálva...bár lehet van csak én nem találom, a keresés nem az erősségem. :)
Valki tud vmit szóljon. Köszi! -
#78 "Hogy érted, hogy elindítottad? Akkor program volt, vagy vírus?"
Asszem valami programban volt benne. Viszont elég érdekes volt, mert elöször is megjelent egy gurus ablak de valami, hülye szöveggel, ezért nem is mertem semmit se csinálni, egy perc és a rendszer particiómat leformázta és átnevezte.
Ha azonnal kikapcsolom a gépet egy kis validálással megúszom, de tátott szájjal csak ültem, mert hogy olyan gurumeditációt még nem láttam.
Az a "jó" a winben, hogy ott alapban benne vannak az ilyen jellegű problémák és nem kell ilyen lamerszopatós progikat írni hozzá;))))) -
Laci #77 Égyébként te milyen gépeket használtál eddig? Foglalkoztál Mac-ekkel, vagy Amigákkal? Ha igen, akkor azokkal amúgy mi a tapasztalatod? -
Laci #76 Tsá NEXUS!
"Én meg lamer módon elindítottam a Karadzsics Strike Back vírust,"
Hogy érted, hogy elindítottad? Akkor program volt, vagy vírus?
"Ebben a 15 percben persze a futkosás is benne volt, hogy hol a csudában lehetnek a telepítő lemezek, mert már tavaj se láttam őket"
Áh mennyi baj van ezekkel az Amigákkal:))
"az Amigákat is csak tájvanon gyártották-"
Hát azért a chipek nagy részét maga a CSG gyártotta Amierikában és Németországban, meg Kínában is volt egy gyáruk, de onnan nem hozták ide a cuccot. A Sony chipek ott is ott voltak, ezek persze lehettek tajvaniak.
"Nem tudnak mert nem is akarnak." - Főleg nem akarnak. -
#75 Háj Laci!
Na az az újratelepítés úgy volt, hogy a haver írt nekem egy user CD-t, telerakta minden progival, amit csak talált, de tudod hogy az Amigán nem igazán volt divat 100MB-os netbrózereket, meg ilyeneket írni ezért aztán még felrakott némi extrát is, hogy megteljen a CD. Pl az egyik könyvtárt tele pakolta vírusokkal.
Én meg lamer módon elindítottam a Karadzsics Strike Back vírust, és még lamerebb módon végig is néztem ahogy leformattálta a rendszer meghajtót. Csak ennyi, kb 15 perc alatt visszatelepítettem a rendszert. Ebben a 15 percben persze a futkosás is benne volt, hogy hol a csudában lehetnek a telepítő lemezek, mert már tavaj se láttam őket.
Hardver téma:
nem az a gond, hogy sokan sokféle cuccost gyártanak! A gond az, hogy egyik sem szabványos ezért nem lehet belőni a kompatibilitást. Gyárthat a li peng a dzsunkáján olyan gagyi hardvert amilyet csak akar, -az Amigákat is csak tájvanon gyártották- ha a tervezésnél betartják a szabványt. Ja hogy annyi a szabvány mint a szemét, sőt gyak nincsenek szabványok.
Na most kérdezem én az a néhány piacvezető cég akik télleg uralják az egész IT szektort, nem tud megegyezni egy olyan szabványban ami nem is a jelenlegi, mer azt már megette a fene, de egy jövőbeni hardvernek az alapja lenne?
Nem tudnak mert nem is akarnak. -
Laci #74 A szám sírása éppen nem a hülye PC-hez való hardwerek gyakori gyártása miatt szól, az nem nagyon érdekel, hanem pont azért, mert az Amigához (meg sokszor a Mac-hez) nincs elég hozzávaló hardware. -
Laci #73 "Ha a MS elkezdene hardvert is gyártani és erőltetné, hogy azt vedd, akkor azért sírna a szád. Így meg azért sír, mert bárki gyárthat hardvert PChez..."
Nem tudom erről ki beszélt itt. Fejtsd ki lécci bővebben!
Most megragadom az alkalmat(ugyanis te már máshol is írtad, hogy nem kell szidni az MS-t): Azt mondd meg, mert kiváncsi vagyok már, hogy neked milyen érdeked fűződik ahhoz, hogy ezt a szart véded, mert a technikai érvek, megközelítőleg sem szólnak az MS, iNtel, stb. termékek mellett, ezt gondolom azért már be lehetne belátni. -
Laci #72 A rendszermagba volt drótozva ja de néhány kilobyte-ot foglalt és NEM KELLETT VELE SZARAKODNI ÉS LEGFŐKÉPP MŰKÖDÖTT! Ez a lényeg, nem kell itt félremagyarázni a dolgokat. Számtalanszor elmondtam már azt a történetet, hogy egy 386-ossal használt nyomtatót csakúgy rákötöttek egy Amiga1200-asra és minden szarakodás nélkül SZÍNESBEN ÉS GRAFIKAILAG mindent jól kinyomtatott. Nem tudtam ugyan mi ebben olyan nagy dolog, aztán amikor elkezdtem pécével szenvedni rájöttem hogy az volt nagy szám, hogy ott nem kellett állandóan a driverekkel szarakodni itt meg igen, azt vagy működik vagy nem. És ez csak egy "jelentéktelen" dolog a sok pécés hátrány közül.
Tipikus példa arra, hogy úgy akarod amatőr színben feltüntetni azt aki nem ért egyet a fos microsoft rémuralmával, hogy amatőr szinben tünteted fel. Egy véletlenül rosszul megfogalmazott mondatomat úgy forgatod ki hogy ezzel akarod bizonyítani egy általad valósnak bemutatott helyzet hitelességét. -
#71 "Egyébként az Amiga meg az Apple Mac fix hardwer, de ennek sincs annyi hátránya, mint amennyit szokták hangoztatni"
Ha a MS elkezdene hardvert is gyártani és erőltetné, hogy azt vedd, akkor azért sírna a szád. Így meg azért sír, mert bárki gyárthat hardvert PChez... -
#70 "A meghajtóprogramokról meg annyit hogy Amigán semmi szükség nem volt rájuk"
Attól, hogy nem úgy hívták és a rendszermagba volt fixen drótozva, még ne legyünk már olyan amatőrök, hogy azt hisszük, hogy nem is volt. Nagyfokú hozzá nem értésről adsz tanúbizonyságot. -
Laci #69 Na igen ez a videokártyák közötti verseny olyan mint az AMD vs iNTEL vagy windows vs Linux, nem a lényegről szól, csak kevésbé szar és szarabb között lehet választani (najó a Linux ügyes próbálkozás, de így is pc a platform, a vidkártyák között pedig sajnos csak a directX alapú 3D gyorsítás a téma, persze ezt a játékfejlesztők a könnyű programozás miatt szeretik, de ez is csak a minőséget rontja). Legalábbis Európa nagy részén, ezért nincs igazi verseny, semmi nem kényszeríti az uralkodó cégeket a minőség javítására.
Ezért lesz ez a longhorn is olyan, amilyenre csak akarja a microsoft csinálni, úgyis megveszik, akármennyi gond lehet majd vele. -
Alfa Of NS #68 Az a baj, hogy nem a videokartyak kozott kene a versenynek lennie, anem komplett gepek kozott. Amiga vs Mac vs IBM PC stb -
Laci #67 "és a szabványok ugye, mivel gyorsan változik a világ nem stabilak, éppen ezért a meghajtóprogramok sem kiforrottak"
Vegyük figyelembe, hogy attól hogy változik a világ, még nem fejlődik. -
Laci #66 "Ja az amigás oprendszert 6 év alatt 1x kellett újratelepíteni (úgy hogy volt egy új vinyóra áttelepítés is!)"
Ezt kifejthetnéd bővebben. Kiváncsi vagyok mi volt az ami miatt azt az egy újratelepítést el kellett végezni. -
Laci #65 Nem felejtettem el ezt se, csak azt nem tudom ez miért jó. A meghajtóprogramokról meg annyit hogy Amigán semmi szükség nem volt rájuk, na persze addig ameddig az Amiga saját rendszere működött és gyártották a hozzávaló hardware-ket, most hogy gagyi pécés alkatrészeket erőltetnek bele mert csak az van, így már ott is bajlódni kell vele.
Magyarul ami jó voltazt elkúrták, így Biligeciék jól meggazdagodtak és ettől sokszor erőszakossá tudok válni dühömben, mert mi meg most szívhatunk ezzel a szarral, de úgy néz ki ez a világ törvénye, az emberek meg a baromságokat hiszik el elsőként.
Egyébként az Amiga meg az Apple Mac fix hardwer, de ennek sincs annyi hátránya, mint amennyit szokták hangoztatni, mert legfeljebb nem kicserélik benne a hardware-t, hanem bővítésként mellétesznek egy másikat. Ennek a két gépnek az lett a veszte, hogy a Motorola leállt a 68k processzortípus gyártásával annakidején.
Azt gondoltam egy pillanatra, hogy ez a longhorn lahet, hogy mégsem lenne olyan lassú, mivel egyes kezelőfelelüten lévő műveleteket átvenne a videokártya 3D gyórsítója, de ekkor olvastam a Vertex szót, ami azt jelenti, hogy a vektorgrafikus gyorsítást el lehet felejteni az ügyben. Kíváncsi leszek, hogy a harverkövetelmények, amit mondtak rá, ilyen kemények lesznek-e. -
#64 Mondjuk így elsőnek ezt... -
Cat #63 azt elfelejted, hogy az amiga egy fix hardver, nem ugy mint egy ibm pc, aminél a hardver sokezernyi variációban létezhet, és a szabványok ugye, mivel gyorsan változik a világ nem stabilak, éppen ezért a meghajtóprogramok sem kiforrottak