Windows Longhorn: 3D grafika & Shader Model 4.0?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mondjuk megnézném, amikor egy Linux kernel programozó megszólal, hogy márpedig neki hiányzik egy MS termék... 😊
"Konkrétan minek az APIjára gondolsz? A kernelére? Egyes programokéra?"
Biztosan hallottad már azt a rövidítést, hogy WinAPI. Talán nem kell folytatnom.
BTW eléggé eltértünk a topic tárgyától. Ideje lenne azt folytatni.
Persze te nem egy egyszerû felhasználó vagy, programozol is úgyhogy ez a helyzet nálad más. Egy sima user nem lenne akkor sem ennyire ehhez a platformhoz kötve, ha többnyire csak ez van, mert legfeljebb nem veszi meg az újabbat, de akinek ez a munkája, na ott már bonyolultabb a helyzet (mindenesetre ez a helyzet így is szar).
"Persze jöhetnék itt azzal, hogy bármely doksi megbízható szerkesztése, ami MS Officeszal készült..."
Hát az AmigaOS már nem a klasszikus Amiga Workbench és az Amiga helyzete a "klasszikus" Amigák után már nem valami említésre méltó, azt azért valjuk be ez a probléma is azért tényleg csak szoftver kérdése lenne. Megbízhatóan szerkeszteni egy C64-en is lehetne, ha átírnák rá az Office-t meg persze rákötnének egy 20Megás vinyót😊), amellett hogy azon mondjuk tényleg baromi lassú lenne a dolog, meg a 320*200-as felbontás sem könnyítené meg ott sem a dolgot😊.
Szomorúan hallom, hogy problémáid vannak a rendszereddel. Gondolom nem vigasztal, hogy nekem nincs még csak hasonló gondom sem. Persze, ha akarod, elhiszed, ha nem, nem. Szíved joga.
Amúgy vim rulz :-)
\"No boom today. Boom tomorrow. There\'s always a boom tomorrow. What? Look, somebody\'s got to have some damn perspective around here. Boom, sooner or later. BOOM!\" -- Lt. Cmd. Ivanova
Erre biztos jön a rágalmazás, hogy én csak egy ilyen balfasz vagyok, meg hogy húszévesek ne pattogjanak, meg minden.
De a linux kernelét bazirgálók sem panaszkodnak, hogy nem tudok így, meg úgy dolgozni, kéne egy MS VS C++ for Linux.
"A mai napig nincs egy hasonlóan kiforrott API más rendszerekhez..."
Konkrétan minek az APIjára gondolsz? A kernelére? Egyes programokéra?
\"No boom today. Boom tomorrow. There\'s always a boom tomorrow. What? Look, somebody\'s got to have some damn perspective around here. Boom, sooner or later. BOOM!\" -- Lt. Cmd. Ivanova
Szóval egyik az hogy a vírusokat windozra írják, a másik az hogy sokszor a win vírus nélkül is behal, hát még ilyen vírusokkal. Magunkat szivathatjuk csak vele.
Most például az internet explorer szarakodott hogy sûrgõsen bezárja magát és újraindul (persze már sokadszorra). Elmondanám hogy én mindent szabályosan telepítettem és állítottam be (jó gépen már erre nem lenne szükség a rendes mûködéshez), mindezt odafigyelve. Csak használni szeretném, néha régi dos-os játékot merek elindítani, néha letöltök, közbe olvasni szeretnék vele a neten, de rengetegszer meghiúsítja ezt és nekem nem mondja senki hogy egy szuperhozzáértõ ki tudja küszöbölni ezeket a problémákat mert azt én már nem veszem be, csak legfeljebb úgy hogy egésznap ellenõrzi a "munkameneteket" a gépén, de a FELHASZNÁLÓ NEM ERRE VALÓ, ERRE A RENDSZER KÉNE HOGY MEGOLDÁST NYÚJTSON. És ez az amit a winpc vetélytársai már kb. 20-25 éve sokkal jobban csináltak. Na persze így újabb és újabb javítások szükségessége miatt eléggé látogatottá válik az MS honlapja is és ez lehet hogy nekik plusszba is jó. Õk megtehetik, nem igazán van már sok helyen létezõ alternatíva, nincsenek a minõségre kényszerítve. A Linux ellen is ahol tudnak, csak ágálnak természetes okokból. Mindezt azért mert néhány nagyobb szervezet is át mert térni a Linuxra és veszélyben érzik egyeduralmukat, csak mert a Linux is egy kicsit el mert néhol terjedni.
Az alá IS programozok, igen. Meg Linux alá IS. Persze nem tagadom, Windows alá jobban szeretek dolgozni, de ez csak személyes preferáció.
"a "hasonló kvalitású alternatívát sem tudnak kínálni" mondatrészt megmagyarázhatnád, azt is kiváncsian olvasnám mire nem tudnak."
Maradjunk csak a programozás területén. A mai napig nincs egy hasonlóan kiforrott API más rendszerekhez, nem is beszélve az IDE-k nevetségesen béna képességeirõl más rendszerekben. Persze nem ismerek minden platformot, de eddig például még senki nem tudott nekem mutatni egy a VS.NET2k3 szintjén lévõ eszközt mondjuk Linuxra. A Macre és AmigaOS-re fejlesztõk tábora pedig elég szûk ahhoz, hogy ne akarjak hozzájuk tartozni.
"Azok a feladatok amikre nem nyújtottak jó megoldást az Apple és Amiga gépek, gondolom valami programozással kapcsolatos munka lehetett, ezt te tudod, bár ezekre is kiváncsi lennék."
Óóóó! Nem kell olyan messzire futni egybõl! Csak hogy egyszerû példánál maradjunk, SQL szerver.
Persze jöhetnék itt azzal, hogy bármely doksi megbízható szerkesztése, ami MS Officeszal készült, de akkor azt mondanád, hogy az nem az Amiga hibája. Nem is, az emberek hibája, hogy nem látták meg az Amigában a géniuszt.

Arra felkészültem hogy üldözési mániával fognak vádolni de: Azért azt ne felejtsük el hogy nem az Apple (talán az egy kicsit, de nem itt MO-n), végképp nem a leállt Commodore (Amiga) az aminek védelme üzleti érdek lenne, viszont a nagyban "virágzó" ms, intel bizony olyan most is nagyot kaszáló cégek, amelyekrõl egyre több ember számára derül ki hogy gagyit adnak a népnek és így már nem olyan elképzelhetetlen az hogy azt feltételezem egyesekrõl, akár itt a fórumon, vagy akárhol máshol, hogy szándékosan nyomnak bizonyos dolgokat, még ha azok egyre szarabbak is. Ezekszerint nagyot tévedtem, úgyhogy bocs, valszeg semmi közöd akkor az ms-hez (bár szerintem ha programozol, akkor az alá programozol), de ha nem túl off még a "hasonló kvalitású alternatívát sem tudnak kínálni" mondatrészt megmagyarázhatnád, azt is kiváncsian olvasnám mire nem tudnak.
Azt én is tudom hogy az user nem tud mit tenni mert csak pécét vehet meg wint mer mindenhez az kell, de legalább az lenne jó ha tudatosulna az emberekben hogy kár új 666Gigaherces 9gigaramos 800terrabájtos pécét venni mert jobb az se lesz, ugy, ahogy a windozok is egyre szarabbak(nem beszélve arról hogy 100MHz fölött az intel alapu tehát pc-s procik tele vannak hazárdokkal, mert azon a cégnek már befektetés lenne ténylegesen fejleszteni, csak a sebességet húzzák, azért ez Pl. a PowerPC-knél nem egészen így megy, persze az bonyolultabb és jóval drágább is)
Szal szerintem gondoljuk meg meddig akarjuk ezt a monopoliumot magunk fölött tartani mer' azzal hogy megvesszük, csak jobban kitolódik annak ideje, hogy ezek azt sóznak ránk amit akarnak.
Azok a feladatok amikre nem nyújtottak jó megoldást az Apple és Amiga gépek, gondolom valami programozással kapcsolatos munka lehetett, ezt te tudod, bár ezekre is kiváncsi lennék.
A piacgarádaság pedig nem diktatúra, hanem kalózkodás. De bárki lehet kalóz.
A diktatúra az, amikor nincs semilyen alternatíva. A Linux viszont az. Nem veszik meg kilóra a linux fejlesztõket az MSnél, ugyanis néhány cég támogatja a Linuxot.
Nem ártana szgépek helyett nyitott szemmel járni a világban klisék hangoztatása helyett.
Ez mind szép és jó, biztos mûködik rendesen, csak épp az a baj, hogy nem minden program van meg Windows alá konzolosan is. Szép és jó, hogy van egy ilyen jó konzol, de ahhoz, hogy a konzol használható legyen, kellenek pl. konzolos progik (pl. a linuxos konzolos mplayer). Ezekkel együtt lehet megoldani a dolgot.
Magyarul egy dízelmotorból nem lesz benzines, attól, hogy benzinnel tankolod. De amúgy jó az MMC, és a Windows is tetszik a maga módján, de néhány feladat egyszerûbb linux alatt.
U.I.: Make love, not flame :-)
Hát ez aztán kemény! Ha valaki nem azt szajkózza, amirõl te meggyõzted magad, akkor az bérenc, érdeke származik az eltérõ véleménybõl és tutira lefizette valaki. Kezeltesd az összeesküvés elmélet gyártó mániádat!
Szerinted semmi nem szól ezek mellett a termékek mellett. Végülis tényleg semmi, csak annyi, hogy ez a legelterjedtebb, ez a kvázi ipari szabvány, ezt fejlesztik és senki nem tud még csak hasonló kvalitású alternatívát sem kínálni.
A szép emlékek felemlegetése és a pár tízezer ember által használt más platformok magasztalása pedig helyénvaló dolog, de állandóan azon kínlódni, hogy milyen rossz mindenkinek, több, mint felesleges és idõrabló tevékenység.
Másik kérdésedre válaszolván: sosem volt se Amigám, se Mac-em, de használtam õket. Meggyõzõek voltak, csak ne kellett volna soha semmi olyat csinálni, amire nem õk nyújtották a jó megoldást. Anno C64-en kezdtem.
De tényleg elég érdekes, hogy minek rak az Ms egy oprendszerbe ilyen sok szemetet, mikor az operációs rendszernek nem ez a feladata! Otthonra a júzerek nagy százaléka amúgy sem veszi meg a Wint mert nem nics rá "kedve" meg amúgy is 😊
Ennyi pénzért legalább normálisat adhatnának.
Akik megveszik azok a nagy - , kis - , egyéb vállalatok, nekik meg minek ilyen csiricsáré hülyeség? Azért kell nekik h pár programot futtasanak biztonságban ami szükséges a munkában és mást ne lehessen csinálni.
Érdekelnének ezek a windows autómatizálásos témák, mert én is szívok vele, ha valaki tud valami jót irja már meg lécc én múltkor kb 1 órát keresõztem, találtamis 1 pár hasznos cuccot, de a lényeg ami kéne: Xp alatt user belépve kéne 1 batch amivel Rgazda jogosultsággal le tudok futtatni 1 pár progit meg pár rgyéb parancs ami beállít ezt-azt és nem kéne mindig mindwen egyes userhez kimenni.... baromi fárasztó.
De jó volna a win alá valami shell script szerû dolog, jól dokumentálva...bár lehet van csak én nem találom, a keresés nem az erõsségem. 😊
Valki tud vmit szóljon. Köszi!
Asszem valami programban volt benne. Viszont elég érdekes volt, mert elöször is megjelent egy gurus ablak de valami, hülye szöveggel, ezért nem is mertem semmit se csinálni, egy perc és a rendszer particiómat leformázta és átnevezte.
Ha azonnal kikapcsolom a gépet egy kis validálással megúszom, de tátott szájjal csak ültem, mert hogy olyan gurumeditációt még nem láttam.
Az a "jó" a winben, hogy ott alapban benne vannak az ilyen jellegû problémák és nem kell ilyen lamerszopatós progikat írni hozzá😉))))
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
"Én meg lamer módon elindítottam a Karadzsics Strike Back vírust,"
Hogy érted, hogy elindítottad? Akkor program volt, vagy vírus?
"Ebben a 15 percben persze a futkosás is benne volt, hogy hol a csudában lehetnek a telepítõ lemezek, mert már tavaj se láttam õket"
Áh mennyi baj van ezekkel az Amigákkal😊)
"az Amigákat is csak tájvanon gyártották-"
Hát azért a chipek nagy részét maga a CSG gyártotta Amierikában és Németországban, meg Kínában is volt egy gyáruk, de onnan nem hozták ide a cuccot. A Sony chipek ott is ott voltak, ezek persze lehettek tajvaniak.
"Nem tudnak mert nem is akarnak." - Fõleg nem akarnak.
Na az az újratelepítés úgy volt, hogy a haver írt nekem egy user CD-t, telerakta minden progival, amit csak talált, de tudod hogy az Amigán nem igazán volt divat 100MB-os netbrózereket, meg ilyeneket írni ezért aztán még felrakott némi extrát is, hogy megteljen a CD. Pl az egyik könyvtárt tele pakolta vírusokkal.
Én meg lamer módon elindítottam a Karadzsics Strike Back vírust, és még lamerebb módon végig is néztem ahogy leformattálta a rendszer meghajtót. Csak ennyi, kb 15 perc alatt visszatelepítettem a rendszert. Ebben a 15 percben persze a futkosás is benne volt, hogy hol a csudában lehetnek a telepítõ lemezek, mert már tavaj se láttam õket.
Hardver téma:
nem az a gond, hogy sokan sokféle cuccost gyártanak! A gond az, hogy egyik sem szabványos ezért nem lehet belõni a kompatibilitást. Gyárthat a li peng a dzsunkáján olyan gagyi hardvert amilyet csak akar, -az Amigákat is csak tájvanon gyártották- ha a tervezésnél betartják a szabványt. Ja hogy annyi a szabvány mint a szemét, sõt gyak nincsenek szabványok.
Na most kérdezem én az a néhány piacvezetõ cég akik télleg uralják az egész IT szektort, nem tud megegyezni egy olyan szabványban ami nem is a jelenlegi, mer azt már megette a fene, de egy jövõbeni hardvernek az alapja lenne?
Nem tudnak mert nem is akarnak.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Nem tudom errõl ki beszélt itt. Fejtsd ki lécci bõvebben!
Most megragadom az alkalmat(ugyanis te már máshol is írtad, hogy nem kell szidni az MS-t): Azt mondd meg, mert kiváncsi vagyok már, hogy neked milyen érdeked fûzõdik ahhoz, hogy ezt a szart véded, mert a technikai érvek, megközelítõleg sem szólnak az MS, iNtel, stb. termékek mellett, ezt gondolom azért már be lehetne belátni.
Tipikus példa arra, hogy úgy akarod amatõr színben feltüntetni azt aki nem ért egyet a fos microsoft rémuralmával, hogy amatõr szinben tünteted fel. Egy véletlenül rosszul megfogalmazott mondatomat úgy forgatod ki hogy ezzel akarod bizonyítani egy általad valósnak bemutatott helyzet hitelességét.
Ha a MS elkezdene hardvert is gyártani és erõltetné, hogy azt vedd, akkor azért sírna a szád. Így meg azért sír, mert bárki gyárthat hardvert PChez...

Attól, hogy nem úgy hívták és a rendszermagba volt fixen drótozva, még ne legyünk már olyan amatõrök, hogy azt hisszük, hogy nem is volt. Nagyfokú hozzá nem értésrõl adsz tanúbizonyságot.

Ezért lesz ez a longhorn is olyan, amilyenre csak akarja a microsoft csinálni, úgyis megveszik, akármennyi gond lehet majd vele.
Vegyük figyelembe, hogy attól hogy változik a világ, még nem fejlõdik.
Ezt kifejthetnéd bõvebben. Kiváncsi vagyok mi volt az ami miatt azt az egy újratelepítést el kellett végezni.
Magyarul ami jó voltazt elkúrták, így Biligeciék jól meggazdagodtak és ettõl sokszor erõszakossá tudok válni dühömben, mert mi meg most szívhatunk ezzel a szarral, de úgy néz ki ez a világ törvénye, az emberek meg a baromságokat hiszik el elsõként.
Egyébként az Amiga meg az Apple Mac fix hardwer, de ennek sincs annyi hátránya, mint amennyit szokták hangoztatni, mert legfeljebb nem kicserélik benne a hardware-t, hanem bõvítésként mellétesznek egy másikat. Ennek a két gépnek az lett a veszte, hogy a Motorola leállt a 68k processzortípus gyártásával annakidején.
Azt gondoltam egy pillanatra, hogy ez a longhorn lahet, hogy mégsem lenne olyan lassú, mivel egyes kezelõfelelüten lévõ mûveleteket átvenne a videokártya 3D gyórsítója, de ekkor olvastam a Vertex szót, ami azt jelenti, hogy a vektorgrafikus gyorsítást el lehet felejteni az ügyben. Kíváncsi leszek, hogy a harverkövetelmények, amit mondtak rá, ilyen kemények lesznek-e.
Epp valaszolni akartam, hogy ha akarjak megvalosithatjak, de ugy latszik mar megtettek
Amugy szerintem grafikus felulet mellett is megvalosithato sokminden ha akarjak. Sot, jobban is megvalosithato, mint konzollal.
Hogy nincs diktatúra ok, most úgy hívják piacgazdaság (ez egy álnév), fogyasztói társadalom, amit a monopol multicégek irányítanak lefizetett politikusokkal és agymosó reklámhadjárattal..
Csak azt Hiszed hogy választhatsz. A Microsoft kilóra megveszi a Linux fejlesztõit, lehet h már meg is történt..
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
Amigás idõkben én még pajzán gondolat voltam... :-)
"A számítógép nem mûködik jól, ha nem ért hozzá a használója. Linux, Windows, BSD, stb. alatt sem."
Szal csak azt akarom mondani, autós példánál maradva: ha egy ótvar lerozzant skodád van és ahhoz nem értesz, az sokkal rosszabb annál mint ha egy jó állapotban levõ suzukid lenne.
Én az amigás idõkben egy lamer állat voltam (mondjuk most is az vagyok)😉)), de döbbenet volt, hogy mennyi mindent kell tudni egy pc-rõl ahhoz hogy átlag júzer szinten elüzemeltesd.
Ja az amigás oprendszert 6 év alatt 1x kellett újratelepíteni (úgy hogy volt egy új vinyóra áttelepítés is!) Ehhez képest a win azért egy kicsit macerásabb bármit mondjanak itt a BGFC tagjai.
Amúgy a sztech hõskora letûnt. Végleg, visszahozhatatlanul. Talán a kvantum v. optikai szgépeknél lesz még remény. Hol vannak azok az idõk, amikor az emberek még lelkesedtek a pckért, amigákért, c64ekért, ...
Letûnt kor, letûnt idõk...
Amikor pécére váltottam azt hittem ez igen ez a komoly gép, az ibm pc. Sajnos késõbb jöttem rá, hogy finoman szart nem ér.
Azt hittem az Amigán azért megy minden mert az úgyis egy komolytalan játékgép, a pc meg komoly munkára való, de ha körülnézek mind a grafikai mind más felhasználói programok között, azok is sokkal jobbak és jobban mennek egy Amigán. És azért lehet ilyen hûdejó ez a gép mert a fejlsztõk annak idejény szerették amit csináltak, nameg értettek is hozzá, az ibm nél meg az volt a lényeg hogy beszáljanak a piacra és csak az üzlet kedvéért egy gyorsan összetákolt architektúrának nem nevezhetp szarkupacot erõltettek a népre és most itt tartunk.
A számítógép nem mûködik jól, ha nem ért hozzá a használója. Linux, Windows, BSD, stb. alatt sem.
Jaaaa, hogy mûködjön magától? Ide csak Hofit lehet idézni: Szopok, nyalok, gombot varrok...
Ha tudnál egy-két linket adni, azt megköszönném.
Csak a normális felhasználó nem arra van hogy az egész napját a hülye windózról szóló dokumentációk nyálazásával töltse, hanem azért hogy használja azt a rohadt gépet valami értelmes dologra. Bár angol tanulásra egy kiadós fordítás valóban hasznos lehet😊.
Amúgy a (w|l)in (regexp rulz :-) azért szar, mert az x86 is szar architektúra (a netes dolgokat meg most hagyjuk).
Az lenne az alapelvárás hogy legalább normálisan mûködjön, de ez az ms-nek üzleti érdekekbõl, meg egy kis bénaságból 19-20 éve lehetetlen feladat maradt, csak a jobbak rovására való koppintásokban voltak mindig is nagymenõk.
Egy új winfos megjelenése elõtt mindig büszkén hangoztatják a hatalmas hardware-igényt, mintha ez elõny lenne (persze a legtöbb usernek mindent be lehet adni), most is valami hardware-vásároltatási kényszer az ami ebbõl leginkább kitûnik. Sajnos a legtöbben megint kiszórják majd a pénzüket új pécé-kacatokra meg 3D kártyákra, mer' az kell. Ez a gyártóknak is hoz pénzt. Na persze a csili-vili hatásos reklám.
Most talán egy kis mazsolázgatás a cikkbõl (bocs a hosszú hozzászólásért):
MIngyár' az elején: "A Microsoft már gõzerõvel dolgozik..." "gõzerõvel dolgozik", nah persze, jó vicc...
"Windows Graphics Foundation ... amely teljesen új grafikus technológiákat is bevezet majd." Hát erre kiváncsi lennék, mit értenek ez alatt.
"A Longhorn multitasking 3D rendszeréhez ... logikusan késleltetéseket jelent, amennyiben hirtelen egy másik program kerül elõtérbe, és a grafikus meghajtónak egybõl annak a megjelenítésével kell foglalkoznia." Van pofájuk mutitaskingot emlegeteni, amikor azt is másról koppintva, de mindenki másnál elcseszettebben és megtévesztõ módon uservakításként tulajdonították a win95 óta egy a win által támogatott funkciónak, kár hogy mintahogy más dolgok (pl. DMA, Plug & Play) ez sem mûködik itt rendesen de a pécés architektúra és a win felépítése sem lenne amúgy sem alkalmas ezen lehetõségek teljes értékû kihasználására. ez már kegyetlenmód felháborító.

Persze az ilyen funkciókra a nyolcvanas évek közepén a microsoft emberei természetesen azt állították, hogy feleslegesek ezek egy számítógépbe, minek ez, csak azért mert nekik ilyen nem volt. Miután lekoppintásukra tettek kevés sikert, kacat módon "beépítve" a windowsos cuccukba, nagy pofával reklámozták 10 évvel késõbb a win95-ben az ott már nem igazán mûködö multitaskingot meg mindent valami csili-vili találmányukként. Ez a jelenség egyébként az élet más területein is megfigyelhetõ (pl. politika leginkább).
"...Erre a kényes kérdésre azonban - valamelyik Longhorn béta verzió kapcsán - legkorábban valamikor jövõre kaphatunk választ..." Azt meghiszem...
"A következõ érdekes dolog, hogy a Longhornban már nem lesznek kékhalálok - vagyis "hardveres összeomlások" Ja kék halál az nem lesz, lesz helyette sima teljes fagyás. Az biztos, hogy érdekes dolog.
WinHECc -> nem kérek a hecceikbõl, hanem mindenkitõl azt kérem ne vegyen már ha nem muszáj microsoft és ilyen cégekéhez hasonló termékeket, mert saját magunk munkáját és mindennapjait nehezítjük meg, ha ezeket gazdagítjuk erõsítjük (mivel az "informatika" ma már ugye minden ügyintézéshez szükséges). Tudom hogy "hegyibeszéd", de az hogy Neumann Jancsi bácsi öröksége, a modern számítástechnika, legyalábbis a "személyi számítástechnika" így lezüllött sajnos sokunknak (köztük sajnos nekem is) köszönhetõ, mert nem figyeltünk oda és a ránk tukmált kacatot vettük meg jó pénzért, mert a CSILI-VILI propagandát elhittük.
Engem érdekel a pszichologia témaköre, úgyhgogy mondja már meg nekem valaki, hogy ennyi idõ után hogy lehet még valaki egyátalán windows fan, vagy pécé fan hozzáértõként, amikor a legtöbb baj ezzel van és 12 év után arra kellett nekem is rájönnöm hogy ez a cucc használhatatlan. Nekem is volt dolgom javítandó gépekkel, meg driver installálások rengetek kombinációjával, nem lehet igaz hogy egy oprendszer olyan kell legyen hogy aki nem ért hozzá annak szinte semmi nem mûködhet, de aki ért hozzá annak, sem ha komolyabb feladatról van szó (pl.: videozás témaköre, vagy bármilyen nagyobb szabású munka) és nem igyaz hogy van tökéletes winpc rendszer mert az aki nem lát kékhalált vagy vak, vagy különös véletlen áldozata, vagy egész nap a windozát állítgatja, vagy csak leveleket irogat a gépen, de hogy komolyan nem nyúzza a gépet az a legtöbb esetben biztos. Ráadásul mindezt a "minõséget" gigányi helyek felesleges elfoglalásával kaphatjuk.
Persze mit kapnék érte ha akár 20 évvel ezelõtti, enyhén szólva is fejlettebb oprendzerekkel jönnék elõ, tán le is köpnének sokan, mert már az informatikusokba is belenevelték a gagyi termékek feltételek nélküli elfogadását, és már sokan egy windózt is jónak mondanak, pedig aki kicsit gondolkodik, az tisztán látja, hogy a fogysztói társadalomban azért uralkodnak az ilyen kritikán aluli minõséget nyújtó cégek, mert ami csak és kizárólag pénzszerzési vágyból jön létre (ibm pc, windoz), mégcsak semmi lelkesedés sincs a fejlesztõkben a termékük iránt, egy elõre elvetélt szutyok lesz minõség és használhatóság szempontjából, de a nagy sallanggal és userkényszerítgetéssel el lehet adni.
Szóval az a lényeg hogy ezt most már muszáj volt leírnom, bocs hogy ennyi helyet elfoglalok, de NE HAGYJUK MAGUNKAT RÁBESZÉLNI MINDEN HASZNÁLHATATLAN KACATRA, HOGY UTÁNA MÁR MIVEL NINCS MÁS, AZZAL IS MEGELÉGEDJÜNK.
"Márpedig az egyszeri user rendelkezik ilyen tapasztalattal."
Hahahahaha... Látom, még nem foglalkoztál funkcionális analfabétákkal. Tudod, milyen egy debil 10-20-30-40-... éves betanítása. A családban csak én foglalkozok számítógépekkel komolyabban, a többiek meg ennélfogva jogosnak hiszik a baszogatásomat.
Tudod, kegyetlen olyanoknak szgépek mûködését magyarázni, akik a "nem értek ezekhez a marhaságokhoz" hozzáállással viszonyulnak a dolgokhoz.
Huh, ez jólesett.
Amúgy az SFU is egy jó cucc. Jókis ksh, meg csh :-) Fordítottam vele lame-et :-)
"Win alatt meg talán van egy program, amivel ezt egyben megcsinálja, vagy nincs."
Azért egyszer nézz már majd körül, hogy mégis mit lehet csinálni egy management consoleban WindowsXP-ben. Garantálom, hogy meg fogsz lepõdni.

Pl. linux alatt egy sor megoldani azt, hogy leszedsz netrõl egy videót, konvertálod pl. SVCD formátumba, kiírod CD-re, majd gép kikapcs.
Win alatt meg talán van egy program, amivel ezt egyben megcsinálja, vagy nincs.
Aki nem mászott bele pl. a shell-scriptekbe, az nem tudja ezt mindíg értékelni.
Pheel: Sosem állítottam senkinek, hogy értek az XPhez, mégis rákényszerültem a telepítésére. Ezzel csak azt akartam mondani, hogy minden wines, aki kipróbálta a linuxot, panaszkodott, hogy dekurvanehéz. Hát a win sem könnyû, de a marhája szerint könnyebb=jobb.
Nyilvan 😊 de a grafikus felulet egyszerubb es hatekonyabb kezeloi felulet, mint a szoveges, igy kar lenne szamuzni. A Windowsoknak sem az a baja, hogy grafikus a feluletuk, hanem hogy szarul van megirva.