144
-
tehen_m #24 Ezt akár rád is lehetett volna mondani...
Nem bírod elviselni, hogy az nv valamiben jó és kész. Te egyből kötekedsz---csal, ez nem lehet, stb.
"hogy még mindig csak ott tartasz hogy atifan vs nvidiafan "
Hát igen TE tartasz még mindig itt. De sebaj másol nincs így- ph!
-
Herkulles #23 A bulvársajtó jobban fizet, szerintem...
Carmack meg az Fps pápa, aki az nvidiát favorizálja, emésszétek meg.
-
#22 előbb jöjjön ki , addig nem fecsérelek énse szót ilyen cikkekre :)) -
dez #21 Bocs, de most ugye csak tippelsz, mennyit gyorsít ez az U.S. dolog (ami már FX-eken is volt)? Az egy másik dolog, hogy a játékok többsége nem használja.
u.i. én le tudom vonni a következtetéseimet. Több félét is. De(?) akkor is szeretem látni az érem mindkét oldalát.
-
Borg #20 Ami számodra inkább aggasztó lehetne, hogy még mindig csak ott tartasz hogy atifan vs nvidiafan
Ez a hozzáállás is csak arról árulkodik, hogy fogalmad sincs miről van szó, csak beírsz néha valamit.. de ne aggódj, ezzel nem vagy egyedül. -
Borg #19 Értelmes dolgokat is szoktál írni valahova? -
tehen_m #18 Tudjuk borg te voltál a másik fejlesztő carmack mellett. -
Borg #17 Figyelj, olvasd már el Carmack nyilatkozatát!
Ő maga mondja el, hogy nvidiára optimalizálva van driver oldalról is.
"On the other hand, the Nvidia drivers have been tuned for Doom's primary light/surface interaction fragment program"
Szal ennyit arról, hogy az nvidia hozzáfért-e... Nem értem mit lehet olyan nehezen felfogni? Az egyik fél optimalizálhatott már rá, a másik pedig nem. Ezért nem objektív a teszt, nem mutat semmit.
Szal NEKED mi is a gondod? Mert nekem nincsen. -
Borg #16 Valószínűleg semmivel. Azt nem válthatja ki, kétségtelen, hogy a 6800-as kártyákon jobban fog menni valamivel a D3.
Azonban ez nem magyarázat sem a 6800u 32%-os előnyére itt-ott, sem az fx 5950u előnyére a 9800xt-vel szemben.
Szerintem bőven 5%-alá csökken majd a valós különbség az x800 és 6800 kártyák között, amint az ATI is adhat ki optimalizált drivert. Carmack is irta, hogy vannak gondok a jelenlegivel, amitől visszaesik a teljesítmény bizonyos helyeken. Nem beszélve arról, hogy az x800xt általánosan gyorsabb a többi játékban a 6800 ultránál is, elég csak megnézni a legújabb farcry 1.2 tesztet.
Az 5950u pedig csak 16bitFP módban érhette el ezt a teljesítményt ez gondolom már egyértelmű mindenkinek, az eddigi játékok és tesztek alapján, tehát megintcsak nem objektív a teszt (tessék elolvasni az ati válaszát a tesztre, a fórumban) Szal erről szólt az, hogy ez mindössze nv pr anyag, és nem használható, reális teszt.
Persze távol álljon tőlem, hogy bárkit is meggyőzni próbáljak, ezen már rég túlvagyok. Ha valaki nem tudja levonni a maga következtetéseit... -
vrob98 #15 Erre ment -
vrob98 #14 Azzal van bajod, hogy az nv hardver/driver, Doom3 enginere van hangolva?
A teszt nem lett kiadva se az ATI-nak se az nV-nek. Vagyis nincs benne speci optimalizacio egyik oldalrol sem!!
Nemertem mi a gond!? -
Zedas #13 Sajna dez megelőzött, mindenesetre:
nVidia suxxolóknak javaslok egy kis olvasgatást (nem különben e cikk kíváló írójának, aki eljuttatta hozzánk ezt az egy hetes hírt...):
http://www.nvidia.com/object/feature_ultrashadow2.html
Kicsit unalmas már az SG vak nVidia gyűlölete. Ez egyébként önmagában még nem lenne baj, csak amikor a tényeket sem igazán veszik figyelembe és ezt még terjesztik is, az már - legalábbis számomra - aggasztó. -
dez #12 Kíváncsi vagyok, milyen optimizációkkal fogja kiváltani az ATI a nála nem létező UltraShadow (árnyékszámolás-gyorsító) HW-t. -
Borg #11 El is olvastad a tesztet, vagy most csak írtál egy hülyeséget, amiről azthiszed jópofa volt? -
#10 Lehet, hogy mostanság nem egyedűl én fogok gépet 'újítani' :) -
tehen_m #9 Borg már teszetelte a Doom3at x800 és 6800 -zal.[br]
De belenézett mindkét kártya driverébe és rájótt hogy nv optimalizalt.
DE már itt tart a d3 forrásába is belenézett.
Rájött nv csal!!
Ati -részéről nagy g**iség volt kihagynia kártyáiból a sm3.0 át.
(Mielőtt valaki azt mondaná hogy istanítem az nv-t az téved.) -
nemeth #8 Még az a szerencse, hogy a Radeon 9800 XT és nV 5950 teljesen átlag kártya itthon (is) :))
-
Borg #7 Semmi ilyesmit nem irtam.
De mond, te milyen kovetkezteteseket vonsz le abbol, hogy egy olyan tesztet kozolnek le, amiben csak nvidia optimalizacio van, az atinak pedig a d3-mat soha nem latott drivereivel teszteltek? Ha te ezt objektív tesztnek nevezet, hat hajra... engem hidegen hagy a velemenyed. -
vrob98 #6 Ezt te sem gondolhatod komolyan!!
Egyszerubb lenne azt irnod, hogy az nV termekek nem lehetnek gyorsabbak semmilyen korulmenyek kozt egy ATI termeknel, mert ATI Roxx es kesz.
Hazudik JC, az nV, a HardOCP, az osszes oldal aki lemeri kozolni az eredmenyeket es az osszes oldal - Beyond3D, 3Dcenter, stb. - akik nV kartyakat kivesezo cikkekben reszletesen taglaljak milyen technologiakat vet be az nV a Doom3 engine gyorsitasara.
Az nV nem a Doom3 teljesitmeny miatt tette kockara a kartyait, nem erre fejlesztette a hardvereit eveken at! Nem!
Itt csak hazugsagrol es csalasrol lehet szo! -
Borg #5 Btw, amit itt látunk, az semmi más mint nVIDIA PR anyag. Míg ők optimalizálhattak rá, addig az ATInak nem volt beleszólása. Ezért születtek ezek az eredmények, amelyekkel az nVIDIA most még gyorsan felvág egész addig, míg az ATI ki nem adja a D3 javításokat/finomitásokat tartalmazó driverét (a nyilatkozat szerint 2 héten belül). -
Borg #4 A fórumban olvasható az ATI válasza a D3 eredményekre. Ugyancsak nem meglepő, főleg azoknak ajánlom, akik bármi részrehajlást vélnek felfedezni a hírben... -
3DAY #3 Igen a cikkírója egyértemüen ráment az nVidia fikázására. Ez a demagóg minek a PS3.0 már egy kicsit unalmas. Amugy meg 20-án jött ki a geforce 6800 -hoz a stereo 3D driver, így már a DOOM 3 is játszható lesz sztereó 3D-s eszközökkel. Már készítem is az I-glasses PC 3D -met :)))) -
WiLDoR #2 wow.
hogy oda ne rohanjak meg vissza.
egy év múlva ez is jó game lesz, arra már lesz egy paks-om otthon, amin jól fog futni...
amúgy meg kicsit nvidia suxx, ati rulez szagú ez a cikk, bár ez szvsz volt... -
#1 "A tesztelők például kipróbálták a játékot egy 1,5 GHz-es Pentium 4 és egy GeForce 4 MX440 társaságában, és elmondásuk szerint meglepően jó játékélményt nyújtott még ez a párosítás is. "
Igaz rédon 9700-am van, de kiváncsi vagyok, hogy az 1,46-ra tuningolt tualatinommal mit fog prezentálni :P