20 éven belül kapcsolatot teremthetünk az idegenekkel?

Oldal 1 / 2Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hixer
az világos, hogy valószínûleg nem rádiójelekkel kommunikálnak, de mivel mi, azzal ezért nem tudunk jobb megoldást a keresésre, menõbb kommunikációs formát pedig nem ismerünk, lehet hogy tökvéletlen az idegenek fotonokkal kommunikálnak, és már rég háborúra készülnek Mari néni esti elemlámpa villogtatásai miatt.

"It ain't what you don't know that gets you into trouble. It's what you know for sure that just ain't so."

Sztem nekünk egy turbolézerrel kéne a jeleinket küldenünk, ha mázlink van telibetrafáljuk vele valami UFO bolyó létfontosságó reaktorát, legalább az elsõ pillanattól tudhatnák hogy mire számíthatnak tõlünk hosszú távon 😊

Ahhoz,hogy a jel megérkezzen több(100)fényévrõl,nem walkie-talkie-ról kell adni...igencsak nagyerejû koncentrált sugárzás kell... mondhatni direkt egy "halló itt vagyunk" adó...Meg a bolygó Nap-ja is bezavar, hiszen minden csillag nagyon erõs rádióforrás is egyben...ha ebbõl a levesbõl valamit is kiszûrnek a szuper számítógépeikkel...hát....

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

Hát nehéz eldönteni 😊 Pl. ha mondjuk olyan pár napos intervallumban egy kis energiájú sugárzás idõnként abbamarad, idõnként meg újraindul, az már jelenthet valamit. Pl. hogy egy bolygó körül keringõ mûhold sugározza, amit idõnként eltakar a bolygó, idõnként meg nincs szükség az adására. De nálunk is van olyan adás, ami zajszerû (magas) információtartama ellenére periodikus, gondolom pl. a GPS rendszert alkotó mûholdak adása ilyen. Ha elkapná az adásukat valaki, talán rájönne, hogy mesterséges. De igazából gõzöm sincs, és senkinek sincs elképzelése arról, mit is kellene keresni. Lem egyébként az egyik legjobb sci-fi író, talán a Solaris a legjobb könyve, de mindegyik hatvanas évektõl született munkája zseniális és lényeglátó.

Még valaki olvasta rajtam kívül kis hazánkban ?
Lem rulez !!!
Amúgy ki dönti el, hogy ez most zaj, vagy nem zaj?
Ehh nehéz kérdések ezek...
javascript:put('worship')

Nem igazán ismerünk jelenleg olyan fizikai jelenséget, ami alkalmasabb lenne az információtovábbításra, mint az elektromágneses hullámok (rádió). Ez még önmagában is óriási kutatandó terület. Persze lehetséges, hogy valamilyen ma még nem ismert effektust kihasználva egy idegen civilizáció mondjuk neutrínókkal kommunikál, de ez esetben is jó eséllyel kell legyen olyan elektromágneses zaj, amelyet egyéb tevékenységei okoznak és felismerhetõ benne a mesterséges eredet. Tehát ha van idegen civilizáció, ilyen hallgatózással jó eséllyel elegendõ idõ után megtalálhatjuk. A fõ gond tényleg az, hogy tömörített, erõsen zajos mesterséges forrásokat nehéz kiválogatni a természetes háttérbõl, másik gond az, hogy ezek az adások nem "nekünk" szólnak - ugyan melyik civilizáció tart fenn évmilliókig a vakvilágba sugárzó kapcsolatokat keresõ adásokat? Inkább mindenki hallgatózik a többiek zaját keresve, ezeket meg még nehezebb lesz értelmezni, mint Lem idézett könyvében, amit egyébként ajánlok mindenkinek elolvasásra, nagyon izgalmas és szórakoztató, és magas szinten végigveszi az összes elméleti kérdést ami a CETI és társai kapcsán felmerül.

Na a SETI-s csávók inkább itt nézhetnének körül a Földön, és átalakulhatnának végre valami UFO kutató társasággá.Hiszen nap mint nap eljönnek a köcsög "csészealjaikkal" itt szivatják a vadászpilotákat, mert mindig csak annyira gyorsak, hogy éppen ne lehessen utolérni õket. Szerintem a rádiózás náluk annyira elavult, mint mostanában nálunk a kõbalta. Ha meg veszünk is valamit....hát nem hiszem , hogy olyan szerencsénk lenne, mint a Contactnak, vagy Stanislaw Lem Az Úr hangja c. mûvében.
Azt nem fejtegetik a SETI-nél, hogy mekkora háttérzajból kell kiszûrni valamit ? Lehet, hogy a fürdõvízzel kiöntik a gyereket is, (háttérzajnak ítélve az igazi üzenetet)Szóval szerintem esélyük sincs semmi ilyesmit venni: Halihó !!! Itt a xxxxxxx Bolygó!!!! Hall valaki minket ??? Pedig az átlagemberek ezt várják...

gz8
Calvin & Hobbes, Scinetific Progress goes 'Boink'.

Mi haszna a hatalomnak, ha nem gyakoroljátok? Ha egy férfi nem mutat elég tiszteletet irántatok, akkor annyit se hagytok a rohadt kocsmájából, hogy gesztenyét pirítson rajta, értve? GEŐŐ

NEXUS6
Idézet egy ufókonferencián elhangzottakból:
Hozzászólás a közönség soraiból
- Tisztelt elöadó úr, ön mit tenne, ha értelmes lény lenne?
Válasz
- ÕÕÕÕ.. Nos ha én ártelmes lény lennék akkor .....

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk....

Horsepower is how FAST you hit the wall. Torque is how FAR you take the wall with you.

szerencsétlenek. keresnek minket mikor már rég itt vagyunk. én már több mint 20 éve itt élek a Földön pedig egy másik csillagrendszerben születtem... 😊

füst jelek imo.

\"Ne vitatkozz hülyékkel, mert lesüllyedsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal!\"

Már nem azért de ki az isten mondta hogy a földönkívüliek is rádióhullámokat használnak ???
Ja biztos ET-ék is régi faládás orion-okkal tolják... valószínû.
[HUN]PAStheLoD
3 dolog biztos .. a halál , az adók és az adatvesztés .. találd ki melyik történt 😊

hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]

NEXUS6
Csak a halál a biztos, vagy az se!

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

[HUN]PAStheLoD
a feldolgozás sebessége nem függ 100 % ban a CPU tól

Biztos vagy benne, hogy nem találunk majd olyan kommunikációs csatornát, ami nem távolság-függõ?

Ezeknek sincs egy haverjuk akivel leülhetnének esténként sörözni. Szar lehet nekik egyedül...

NEXUS6
Na akkor rádióteleszkópozzál el egy 12 milliárd fényév távolságra élõ civilizációval😉))
Akkor egy üzenetváltás végére nem csak mi, meg az emberiség lesz csillagpor, hanem az egész világegyetem!!!

Ne csak a mi galaxisunkat számold... A mi galaxisunkban van annyi csillag (elírtam, a napredszer az galaxis akart lenni)! Ha az összes galaxist figyelembe vesszük, akkor van több milliónyi lehetõség!

Horsepower is how FAST you hit the wall. Torque is how FAR you take the wall with you.

A valószínûségszámítás ökörség?

"Ott fenn az égen 400 milliárd csillag van, csak a mi naprendszerünkben. Ha csak minden milliomodiknak vannak bolygói, ha csak minden milliomodikon van élet, "

... akkor van 400 000 bolygód 0 élettel.

P3 Celeron 1000 Mhz, 512 MB SDRAM, Ati Radeon 9550 256 MB, Maxtor 160 GB Minek több?

nem csak õk hanem azok is akik az otthoni gépeken futtatják a SETI-féle klienscsomagokat.

Nézzétek, amíg az amcsik fizetik nekem tökmindegy...

FtranX
De bizonyíték nélkül is hülyeség valamiben hinni.

A dolog két esélyes: vagy vannak, vagy nincsenek. Amíg nem bizonyosodunk meg valamelyik lehetõségrõl, addig nincs értelme bármelyikben is hinni.

elírtam na, galaxis akart az lenni

és igen, a contact-ból idéztem

DMZ
"Ott fenn az égen 400 milliárd csillag van, csak a mi naprendszerünkben".

Ez így nem igaz, ugyanis a naprendszerünkben csak egyetlen csillag van, a Nap.

akyyy
Az, hogy van a földön kivülis van élet, nagyon sok az esélye, de szvsz olyan élettel találkozhatunk ami a legközelebb van, ami leginkább egy Földi gilisztához hasonló.

̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊

contact.

az említett elmélet amúgy ökörség. A remény szülte és a félelem a magánytól.

akyyy
Az, hogy van a földön kivülis, nagyon sok az esélye, de szvsz olyan élettel találkozhatunk ami a legközelebb vna, ami legiinkább egy Földi gilisztához hasonló

Az idegenek már köztünk vannak. Az emberiség utolsó ellenállása egy dohányzó bölcs a sivatagi sziklába vájt házban. Az invázió dátuma: 2012 december 22. Mount weatherben fog megbújni a titkos árnyék kormányunk, amég az egész le nem zajlik.

-Egy ember aki nem bízik senkiben :-)))
NEXUS6
Télleg nem sok értelme lenne az egésznek, legalább is ezzel a rádiós módszerrel. Infó csere gyak kizárva. Mert mit kezdjünk azzal, ha elküldenek egy választ, hogy le teszteljenek bennünket mondjuk: 1119946775, de mi meg nem tudjuk a kérdést! Lásd galaxis utikalauz

Télleg nem kéne ugrálnunk, mert nem bizti, hogy csupa jó szándékú ûrpasi kóborol ott kint. Mi se vagyunk azok.

"Ott fenn az égen 400 milliárd csillag van, csak a mi naprendszerünkben. Ha csak minden milliomodiknak vannak bolygói, ha csak minden milliomodikon van élet, és ha azok közül csak minden milliomodikon vannak értelmes lények, akkor valójában millió és millió civilizáció van odafent!"
Na? Melyik filmbõl idéztem? (történetesen a kedvencem)

Sephi
"Ha galaxisunkban máshol is létezik intelligens élet"

Ha? Szvsz teljesen hulye az aki azt hiszi hogy nem leteznek idegen lenyek a galaxisban. Igaz ez akkor igaz ha tenyleg van olyan hogy galaxis.

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

FtranX
hi, htx, loál, pú, huááá!, TÉK!😄DD

bld
én ufó vagyok. és akkor mi van?

\"Faterral és öcsémmel játszottunk az udvaron, amikor anya kikiabált, hogy ki fogjuk taposni a füvet. Apám visszaszólt, hogy srácokat nevelünk nem füvet.\"

nemcsakfeel
még ha dekódolni is tudják a mi jelünket, a sok szpemmel mit kezdenek 😊))

*hihi ** *

akyyy
ez igaz

"Shostak azzal számolt, hogy a feldolgozási teljesítmény 2015-ig 18 havonta megduplázódik, ahogy ez az elmúlt 40 évben zajlott. Attól kezdve egy jóval lassabb, 36 hónapos duplázódási idõvel számol."

Már bocsi de kb 2 éve nem duplázódik 18 havonta a proci teljesítménye ha jól tudom...

Gigabyte P67A-UD4-B3,I5-2500K, Corsair DDR3 8GB 1866 Mhz CL9, Sapphire ATI HD 6950 2 GB GDDR5, SB X-FI Gamer, Samsung BX 2431, Logitech MX 5500

FtranX
ott a pont!

és az mér lenne jo hogy megtaláljuk öket??
hogy leigázzuk öket vagy ök igázzanak le minket
az emberi természetet ismerve az együttélés kizárt
megin jönne a háboru

Mi van, bamba paraszt, még most sem buzog föl benned Árpád vére?” (McSzéchenyi)

seti-s csávó szeretné még további 20 évig biztosítani õ és a haverjai egzisztenciáját. Megértem én...

[HUN]PAStheLoD
elég szar lenne ha egyedül lennénk egy ekkora hodályban 😄

akyyy
Elküldjük a jeleket, ami a Jupiter Holdjáról fog visszatükrõzõdni, és igaz, rájönnek a tudosok, hogy ez a miénk, de elõtte itt fognak nagyképûsködni.

Vajon egy mpeg2 stream felismerhetõ (a közepétõl kezdve)? Lehet. De felismerhetõ lesz-e így az mpeg999?

They Live! - aki még nem látta nézze meg, qrva jó 😛

20 év?! Addig simán össze spanolok az egyik körtefejûvel.
ennek az egésznek szerintem nem az a lényege hogy tudjunk kommunikálni más lényekkel, hanem hogy tudjuk hogy van értelmes élet rajtunk kívül.
FtranX
nem kell, hogy megértsék, csupán annyi, hogy felismerjék, hogy nem természetes forrástól származik.

FtranX
a kvantumteleportációval nem lehet a fénynél gyorsabban információt átvinni egyik helyrõl a másikra.

Ezzel az egész SETI programmal az a baj, amit az utolsó mondatodban is írtál: foghatjuk egy civilizáció rádiójeleit, de lehet, hogy már az a civilizáció réges régen nem létezik.
Vagy több, letûnt civilizáció rádiójelei is elérhették a földet, de akkor, amikor mi még nem léteztünk, vagy nem voltunk képesek fogni õket.
De ez fordítva is igaz: lehet, hogy a mi jeleinket egy egymillió fényévre lévõ civilizáció fogja fogni, amikor az emberiség már réges-régen nem létezik.

Oldal 1 / 2Következő →