63
-
Vers #23 és az mér lenne jo hogy megtaláljuk öket??
hogy leigázzuk öket vagy ök igázzanak le minket
az emberi természetet ismerve az együttélés kizárt
megin jönne a háboru -
Anteris #22 seti-s csávó szeretné még további 20 évig biztosítani ő és a haverjai egzisztenciáját. Megértem én... -
#21 elég szar lenne ha egyedül lennénk egy ekkora hodályban :D -
#20 Elküldjük a jeleket, ami a Jupiter Holdjáról fog visszatükrőződni, és igaz, rájönnek a tudosok, hogy ez a miénk, de előtte itt fognak nagyképűsködni. -
dez #19 Vajon egy mpeg2 stream felismerhető (a közepétől kezdve)? Lehet. De felismerhető lesz-e így az mpeg999? -
Gabest #18 They Live! - aki még nem látta nézze meg, qrva jó :P -
Mat #17 20 év?! Addig simán össze spanolok az egyik körtefejűvel. -
patrik #16 ennek az egésznek szerintem nem az a lényege hogy tudjunk kommunikálni más lényekkel, hanem hogy tudjuk hogy van értelmes élet rajtunk kívül. -
#15 nem kell, hogy megértsék, csupán annyi, hogy felismerjék, hogy nem természetes forrástól származik. -
#14 a kvantumteleportációval nem lehet a fénynél gyorsabban információt átvinni egyik helyről a másikra.
Ezzel az egész SETI programmal az a baj, amit az utolsó mondatodban is írtál: foghatjuk egy civilizáció rádiójeleit, de lehet, hogy már az a civilizáció réges régen nem létezik.
Vagy több, letűnt civilizáció rádiójelei is elérhették a földet, de akkor, amikor mi még nem léteztünk, vagy nem voltunk képesek fogni őket.
De ez fordítva is igaz: lehet, hogy a mi jeleinket egy egymillió fényévre lévő civilizáció fogja fogni, amikor az emberiség már réges-régen nem létezik. -
#13 Ja, meg ha használnak rádiójelet, akkor is hogy az anyámba értik meg? Tudnak angolul vagy mi? Lehet hogy még arrase jönnek rá hogy kell a hullámokat dekódolni, hogy valami adatféle legyen belőle. -
Hát a mjmokkal felvesszük a kapcsolatot. Mem az átlagember, de hány majomkutató van már aki mindenféle kézjeles kommunikációra tanította a majmokat. Sok. Az ET-k meg ha jártak itt, akkor tényleg nem fognak kapcsolatot felvenni, ha eddig nem tették. Lehet hogy arra várnak hogy pár ezer évet fejlődjünk. -
Tiby #11 Khullnak igaza van csak kell olyan speckós rádió amivel foghatják -
Khull #10 Szerintem ott hibás az egész, hogy úgy gondolják, hogy ha van civilizáció kell lennie rádió jelnek is. Pedig ahoz, hogy egy civilizáció létezzen és fejlődjön nem feltétltnűl kell rádiót használnia. -
bgerison #9 Nem kell őket keresni. Ők már itt vannank!! :-) -
Tiby #8 Nem tudják a tudósok hogy - rossz a szándékuk vagy nem. -
#7 Biztos a halal. -
bthom #6 Ennek így semmi értelme! Honnan tudja, hogy mindíg duplázódik??? És ha nem fog mert mittomoén?? -
lerboy #5 Én ezzel úgy vagyok, hogy 1000% hogy létezik rajtunk kívül valahol intelligens civilizáció. De hogy soha nem fogunk velük találkozni és kommunikálni, az még biztosabb! -
Nonó #4 Ha érdekel benneteket az ufó téma akkor látogassatok el a következő linkre: Katt ide!
További kellemes fórumozást -
#3 Ja!
A Drake formulának az első tagját ismerjük csak pontosan (nagyjából, kb. +/- 10%): vagy is a galaxisban levő csillagok számát. A többiről halvány lilánk sincs, nem csak nekünk, de még ennek Shuch gyereknek se.
Ua ott vagunk mint 30 évvel ezelött, gyak az összes csillagot végig kell nézni és kész.
"Sajna" a csillagászat legutóbbi eredményei szerint, a csillagrendszerek sokkal furcsábbak, mint gondoltuk, de talán az élet sem annyira válogatós.
A ciki az egészben, hogy már a földön is produkáltunk kvantum teleportációt. Egy erre épülő kommunikáció a fénynél gyorsabb és teljesen titkos lenne. Pl nem tudnánk lehallgatni. Szerintem száz éven belül már mi se fogunk ennyi rádiójelet kisugározni, mint manapság.
Nem tűnik olyan jó ötletnek pont erre költeni a pénzeket. Aztán, meg mit csinálunk egy olyan civilizációval, ami tőlünk 2000 fényévre él. Még fogjuk a jeleiket, de gyak már az a civilizáció nem létezik, vagy kipusztult, vagy sokkal fejlettebb.
-
Dömsödi #2 Ki van zárva. Az idegenek keresése ezzel a módszerrel teljes mértékben a hülyeség kategoriát súrolja. Van ném esély, de ez nagyban közelit a nullához!
Gondoljatok bele: Mi durván 80 éve rádiozunk(aktivan). Lassan áttérünk a teljesen digitális adásra. Ez a jelfolyam külső szemlélő számára kozmikus ZAJ-nak tűnik. Nincs benne ismétlődés, és semmi olyan, ami az "ITT VAGYUNK" jelzésnek tűnne.
A mi fejlődésünket figyelembe véve tegyük fel hogy más civilizációk is hasonló ütemben fejlődnek. Innen nézve van 80 évük, hogy el tudjunk kapni egy "igazi" rádiós adást. Annak azonban, hogy ez a 80 év pont most legyen a civilizáció életében (4 milliárd évhez mi az a 80?) na annak nagyon kicsi az esélye.
Én személy szerint biztos vagyok benne, hogy léteznek idegenek, akik már meglátogatták a Földünket is, de ők miért törekednének a kapcsolat felvételére? Ha csak 4-5 ezer év technologiai előnyük van, már az is hatalmas. Mi se törekedünk arra, hogy dzsungelben figyelt majmokkal megprobáljuk felvenni a kapcsolatot.
Meg gondoljatok bele, mennyire sok primitiv ember lakik a bolygonkon. Sok esetben még egy kulturált ember se tudna velük értelmesen beszélni, nemhogy a földönkivüliek. Számolás, irás olvasás teljes hiánya. Kosz, szeméthegyek, környezetszennyezés, vallási, politikai fanatizmus. Soroljam még? Miért is karjanak velünk kapcsolatot teremteni? He meg ők nem akarnak akkor nekünk se fog sikerülni. Igaz van néha 1-1 eltérítés, de ezek az eltéritett emberek közül sokan hallgatnak, mert félnek, hogy kiröhögik őket. Másoknak meg feltűnési viszketekségük van, és mindenféle baromságot kitalálnak. Nehéz a két véglet között a közepet megtalálni. -
Laccnemotthon #1 Hát hiszem ha látom.