Ideje benézni a dobozba: Doom 3 rendszerkövetelmények

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ja azt elfelejtettem,hogy az nem mindegy, hogy LCD vagy CRT kijelzõ. Mert egy LCD kijelzõnél igazából nem a frissítés a fontos, hanem a válaszidõ. Mert 20ms felett van a válaszidõ egy mozgalmasabb jelenet eléggé szétcsúszhat a kijelzõn.
Ezért örülök, hogy az enyém 12ms-os.
Most nem tudom mit vitatkoztok... Van itt olyan is akinek a monitorja max 60hz-et tud... Tehát ott már ugyan mindegy.
The Garrett
hehe elsõ scr shoton csekk az FPS-t 😄

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

Csak azt nem értem miért akadtatok ki? A Far Cry-ál már világos volt milyen tendencia jön. A szoftverírók összefogva a hardvergyártókkal minél erõforráspazarlóbbra írják a programjaikat, csak azért,hogy egy rahedli pénzt költs el félévente... De, ettõl függetlenül biztos nagyon állat lesz a játék és ha nem is full grafikán végignyomom majd egy 2400+XP/768Mb RAM 9600 Pro/256Mb konfigon. Full grafikán meg majd 2 év múlva... Anno mikor meg lett a Q3, akkor egy 366Cerka+i740/8Mb./32Mb Ram volt a konfigom win95 alatt s ment szépen...
Sadist
Itt egyenlõre ezen lehet csámcsogni. Half-Life 2-nél legalább mutattak egy kis ízelítõt a fizikából, meg a fegyverekbõl itt meg csak a magas poligonszámú szörnyecskék meg a rendszerkövetelmény maradt.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Wing Rockling
Még alig nyílt meg ez a topik és máris 50 hozzászólás...Ez biztosan azért van, mert a rendszerkövetelmény a téma, az mindenki jobban izgat mint maga a játék.

\"I fight the world, and take all they can give. There are times, my heart hangs low. Stand and fight, live by your heart. Always one more try. I\'m not afraid to die.\"\"Manowar\"

tigeroo
eh...neked a nagyanyád világosban veri ezeket mi?
Szerintem ezek a szörnyek inkább röhejesek, mintsem félelmetesek.

Those who wish to follow me I welcome with my hands

Na, azért megpróbálom. Ha 50fps pl. 100Hz-es monitorfrissítésnél jelenik meg (de 85Hz-nél ugyanúgy észrevehetõ a dolog), akkor ugyanaz a képkocka 2x jelenik meg. Ha mozgást jelenítünk meg így, a szem megkettõzõtten érzékeli a széleket.

Én nem erre gondolok. Amit mondasz, az nem a megduplázódás. Így, hogy nem tudod, mirõl van szó, nem is lenne könnyû elmagyarázni, nem is próbálkozom vele.

A monitor frisstése nem befolyásolja, hány képpockát tud kiszámolni a gép. (Feltéve, hogy az ahhoz való szinkronizálás ki van kapcsolva. Itt nyilván ki volt.)

Sadist
Erre találták ki a vertical syncronizationt(függõleges szinkronizáció), hogy a frissítés különbségbõl adódóan ne csússzon szét a kép.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Kandurex
Lehet, hogy neki már 800hercen frissít a monitorja...

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

[negativ] Les
csak nem a nasa-nál ûl valaki? lol

...:Dream as if you\'ll live forever, Live as if you\'ll die today:... ICQ: 313-755-340

[negativ] Les
alig várom már 😄

...:Dream as if you\'ll live forever, Live as if you\'ll die today:... ICQ: 313-755-340

Kandurex
800fps? másodpercenként 800fps?

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

riska1982
És egy mozgallamsabb cselekvésénél, a videokártya azt mondja NYEKKKK. Mert lesz vagy 10fps.

A világ nem lesz jobb, ha csak nem leszel rosszabb!

Wing Rockling
Menj a Doom3 augusztus 15-én topikba, ott tán az egyik amigo le is írt hogy miért.

\"I fight the world, and take all they can give. There are times, my heart hangs low. Stand and fight, live by your heart. Always one more try. I\'m not afraid to die.\"\"Manowar\"

Eddig több helyrõl hallottam hogy a gf6800-as Doom3-ban lekõrözi az x800-at, mert az endzsinben az árnyékoláshoz szükséges technológiát sokkal jobban támogatja.

Kíváncsi leszek hogy ez igaz e...
ATI-nak elég nagy tökönrúgás lenne, bár eddig meg a Valve azt nyomta hogy HL2-ben az ATI gyorsabb (az új generációból is).

Furi. Majd kiderül melyik a jobb hosszú távon.

Wing Rockling
sztem is.

Sztem fuss neki meg1szer.

Die Hard 3 ugye... Bruce Willis.

Wing Rockling
Azon is múlik, hogy milyen stílusú a játék. Pl: egy FPS-nél (mint a Far Cry vagy a Painkiller) 30 fps is tökéletesen élvezhetõ, annál felesleges a több, és azon felül nehezebb észrevenni a különbséget. De pl: egy autós játéknál mint az Underground, néha 30-40 fps is kevés a nagy sebesség miatt, hogy minden egyes megtett métert az agy tökéletesen fel tudjon dolgozni. Az emberi agy/szem max 100Hz-s frissítési gyorsaságra képes, próbáljátok csak ki a 3D Mark 2000-ben. Ott nálam volt olyan rész ami 800+ fps volt, és a között és a 100 között semmi különbséget nem vettem észre.
Persze valószínûleg aztért, mert a monitorom nem képes arra a sebességre. Ha nekem életem végéig minden játék 50 fps-el száguldana, azzal tökéletesen meg lennék elégedve.

Wing Rockling
Akkor megtehették volna a kedvemért hogy 2,4Ghz/512mb/9600XT-re optimalizálják.

50fps-nél egy mozgó tárgy, stb. szélei megduplázódva látszódnak a 100Hz-re állított képernyõn.

Meg ha valaki jó sokat játszik, az "elég folyamatos", és a "nagyon folyamatos" közötti különbség is felértékelõdik.

Wing Rockling
Dx 8-as textúrák mellett lehet, de dx9 mellett az fx-ek leesnek majd 20fps alá. Rövid jóslásom hallottátok.

Sadist
Amúgy igazad van, én is látok különbséget 50 és 100fps között, de azért új gépet venni, hogy ne 40fps-el fusson egy játék, hanem 100-al szerintem hülyeség.

Sadist
Én nem is azt mondtam, hogy nem lehet látni különbséget, csak azt hogy a 30-40fps már elég az élvezhetõ játékhoz.

Mellesleg hiába van egy kis elmosódás a mozifilmeken, attól engem még nagyon is zavar a ricegése, ugrálása.

Nem, nem. 24 fps-t _már_ folyamatosnak látunk, de ez nem azt jelenti, hogy nem látjuk a különbséget 24 és 50, vagy épp 100 között, azaz hogy nem látjuk folyamatosabbnak. 24 és 50 között szinte mindenki meglátja a különbséget, 50 és 100 között már nem mindenki, de sokan, pl. én is. Szerinte te is próbáld ki a _gyakorlatban_.

Állítólag a Doom 3 kihasználja az UltraShadow-t, ami csak nV-n van, és sokat gyorsíthat a dolgokon.

Sadist
Minek neked 100fps??? Az emberi szemnek 24 képkocka elég a folyamatos mozgáshoz (mozifilm). Igaz játékban a framek tökéletesen élesek, nem olyan picit elmosódott kontúrúak mint a filmekben, de még így is elég 30-40fps a folyamatos mozgáshoz.

vgez
megnéztétek a 301 képet? a tesztelõ gépén is csak 3fps el futott :o)

JZO
P4 3GHz/800 proci, 1 GB RAM Dual Channel, Ati 9600PRO 128 Mb, remélem elég lesz 😊
vannak azért itt aranyos lények 😊

a 306oson szinte már látom hogy jobban fogja bírni a rocket-ot mint anno a pokolbáró😊

egy ilyen 305öst meg feléd rohanni meg egyszerûen élmény lehet

d308 - amikor a fagyi visszanyal
312 ubul 😊
310 szeressen már valaki!

100fps amúgy tényleg kell!

Hi! I\'m a signature virus. Copy me into your signature to help me spread.

"egy újfajta X800 sorozatú ATI kártya lehet. Persze amennyiben a négylevelû lóhere, és a lottó ötös is rendelkezésre áll, akkor egy 6800 Ultra is számításba jöhet"

ez most azt jelentené, hogy szerintük nagyságrenddel gyorsabb egy 6800u egy x800 xt-nél vagy csak az ár miatt írták így

az x800 se olcsó, de négylevelûként minek vegyen lassabbat az ember? vagy tényleg gyorsabb?

Hi! I\'m a signature virus. Copy me into your signature to help me spread.

Dikkma
Én meglepõdnék. 😄 meg sztem mindenki.
Dikkma
Emlékszem, Quake3-kor 1024-ben egy Voodoo3 meg TNT2 olyan 40 fps-t nyomott, akkor azzal mindenki elvolt jól. Most is elleszünk a mostani kártyáinkkal. Késõbb jött csak ez a "400 fps kell a sima játékhoz" azt meg 3-4 év múlva megint csak elérjük 😛
(BTW, én is azt mondom, kell a 100 fps mindenbõl)
Akit erdekel az eredeti:
<A HREF="http://www.chron.com/cs/CDA/ssistory.mpl/tech/weekly/2690450"> http://www.chron.com/cs/CDA/ssistory.mpl/tech/weekly/2690450 </A>

Szo nincs arrol hogy az FX5600Ultra es 5700Ultra kartyakkal hogy is fog futni. Szvsz nem lepodnek meg ha 9600pro/xt folotti szinten teljesitenenek...
CSOCSO
mert arra optimizaljak.. hidd el ha a te gepedre kulon optimizalva lenne akkor nalad se akadozna...
Punker
vennem kell ram-ot, procira nincs most pénzem

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Úgy értem hogy már 2002-be ki kellet volna adniuk de halasztgatták idáig
Akkor már látszik hogy ez az utolsó megjelenési dátum
Szerintem azzal már a high közelébe is lehet nyomkodni majd. 40-60FPSt teljesít, az már bõven jó.
Azért annyira az id-ék sem szállnak el maguktól, hogy egy 3ghz+1gb+9800pro gépen ne legyen szép a játék 😊
tigeroo
akkor elõvesszük majd jövõre, karácsonykor, ha már jobb PC-ink lesznek! csak az a rühej, hogy x-boxon hogy a fenébe nem fog szaggatni? (jóvan, hogy le van búdítva, de akkor is)
riska1982
Elvileg nem túl jó ez a dual channel, mert ugye felelezi az óra jelet, magyarán 1gb/200Mhz. De gyorsabban ír bele a ramba, mert úgy veszi, hogy 1 slotban van nem pedig 2-õbe. Szóval lehet hogy néhány alkalmazás jobban szereti ha nem dual channelbe van.

CSOCSO
oke... gondoltam hogy a mostani top feleseg lesz az idealis es a kozepkategoria pc a minimum.. de egy kerdesem van.. akor most egy 3g+1gigaramos, 9800pro-n vajh normal modban fog szepen futni vagy lehet high fele nyomkodni a potit??? vagy a hi' modban majd csak a jovoben megjeleno kartyatok fog futni ertelmes fps el?
Damned One
JAh.. nekem is úgy van benne a memória, egyébként nem nézted ha nem dual chanelben van úgy mennyivel lassabb?

Let Us Drink To The Battles We&#8217;ve Lived And We&#8217;ve Fought Celebrate The Pain And Havoc We Have Wrought

riska1982
Hasonlo az én configom is. 2500+AMD, 2x512/400ram dual chanelbe, Ati Radeon 9800Pro.

Damned One
Nekem 2800as xpm van 1gb memóriám, ettöl nem félek viszont a videokártya lehet hogy nem lesz az igazi /abit siluro gf4Ti 4200/128/ de talán normálisan fog menni rajta.

Let Us Drink To The Battles We&#8217;ve Lived And We&#8217;ve Fought Celebrate The Pain And Havoc We Have Wrought