3178
Tomcat pólóboltja
  • DJviolin
    Én már befejeztem.
  • Punkerwork
    A KÖV POLITIKAI TARTALMÚ HOZZÁSZÓLÁSÉRT BAN-T FOGOK ADNI!
  • AnuluWork #1328
    A régi komcsik már visszavonultak, de volt 40 jó évük, ezért olyan alacsony az MSZP átlagéletkora. Az új komcsik meg semmi mást nem akarnak, mint a saját - privatizáció során összelopott - vállalataikat életbentartani állami megrendelésekkel, aminek a kiosztásához ugye hatalom kell.

Fidesz átlagéletkor nem azért magas, mert oda került a sok kivéndhedt kommunista, hanem mert elég sok - előző rendszerben félreállított - öregember van köztük, akit a régi MSZMPs, de már visszavonult gárda kisemmizett, bebörtönzött, üldözött. Ez az idősebb réteg volt az, akik 56-osak, kulákok, korábban politikailag más álláspontot képviseltek, utálták a komcsikat, és most nyitják ki a szájukat, ha már 40 évig nem lehetett.

Lehet őket akciónyugdíjasnak hívni, ahogy Tomcat is teszi, ehhez persze mindenkinek szíve joga, de tény, hogy közülük kevés tudott normális életet élni, vagy ha őket békén is hagyták, a családjuk egy-egy egyetemi felvételin, munkahelyen megszenvedett bizonyos dolgokat.

A kulák dologról én is tudnék mesélni. Nagyapámék a Felvidékről jöttek át, mert megjelent az autó, hogy 12 órajuk van és húzzanak el "Csehszlovákiából". Papa elvesztette az ott meglévő boltját, kevés de jófajta földjét. Hazajöttek, új élet. Egy év alatt testvéri segítséggel - kint él(t) Ohioban - ismét összejött a bolt, a föld kemény munkával. 1948-ban elszedték tőle ismét mindenét, a kiteleptést épp, hogy megúszták (Vöröskereszt révén). Rákosi "bukása" után, Nagy Imre rövid ténykedése alatt nagypapám újból megnyitott egy boltot, miután közölték velük, hogy ismét helyt ad az MDP a "magánszférának". De miután Hruscsov kerekedett felül a SZUban, ismét szopatás, ismét államosították őt. Akkor feladta. 1956-ban nem ugráltak, ennek ellenére anyám testvére mellől kilőtték a gyerekkori barátját, nagypapát ismét felelősségre vonták, hogy a fia harcolt, ő meg együttműködött az imperialistákkal (szegény Amerikában született). HI megúszta. Utána nem vágott bele semmibe. 1990 után sem. Viszont jópár társa, akik pont hasonlók miatt rühellték meg a komcsi bandát, nem így tett, és közülük sokan még mindig ott ülnek többek között a Fideszben. Nem a bal oldalon. Nos többek között ezért magas a Fidesz átlagéletkora.
  • DJviolin
    Igazad van. De akko is kell egy hely, ahol a felgyülemlett gőzt kiengedhetem magamból. :-))
    A régi komcsik mindkét pártban fellelhetők, ez igaz, de mondjuk említsük meg a Csintalan urat, akinek műsora van a hírtv-n. Ő a sötét oldalról átállt a fényre. Régen kisz-es volt, ezért ismeri Gyurcsány összes trükkjét. Szerintem kevés kommunista van a fideszben, és esetleg akik vannak, azok megtértek, és rájöttek, hogy az ország érdekeit akarják nézni.
  • mrzed001
    Amit leírsz, az igaz, mindössze három dologban kötekednék
    1) a régi komcsik mindkét (vagy 3-4) pártban fellelhetők (sőt, valahol olvastam, hogy a FIDESZ-esek átlagéletkora magasabb, mint az MSZP-seké :P )
    2) Ami a padlássöprést illeti, az volt, meg téeszesítés és kulákföldtelenítés is (nagyapám is kulák -gazdag paraszt- volt, majd minden földjét elszedték)
    3) az egész k.rvára OFFTOPIC
  • DJviolin
    Már nem politizálunk. Egyébként kössz az infot!
    Ismeritek a mondást:

"Mindenütt sz*r, de legjobb Budapesten" :-))

És miért, mert sok ember kis helyen megmozgatja a pártok fantáziáját. (Értsd totális szavazó közösség, akiket könnyen lehet a pártoknak egy kis igérgetéssel meggyőzni.) Ezért utálja az mszp a vidéki parasztokat, mert amióta világ a világ, őket nem lehetett igérgetéssel becsapni. Nem felejtették el a tsz-esítést, meg a padláslesöprést.

A padláslesöplést elmagyarázom, mert gondolom sokan nem értik, és akiknek tehetem, elmondom hogy milyen szemétségeket csináltak régen a szocik:

Régen is a gazda szívott a legnagyobbat. Neked mit mond az a mondat, hogy: "Lesöprik a padlást!" A nagyszüleimnek azt jelentette, hogy jöttek a szocik, felmentek a padlásra, és takarítás helyett elvitték az összes megtermelt terményt, hogy odaadják a dolgozó városi népeknek. Tudom, mert a nagypapám sírva emlegette még öreg fejjel is, ameddig élt szegény. A városiak ették a MI TERMÉNYEINKET, a nagyszüleim meg ültek az üres tányérok felett. Nemcsoda hogy vidéken mindenki utálja a kommunistákat. Persze a nagyfater se volt hülye, volt egy kis székely beütése, és bárhova ahova búza fért, oda rendesen rakott is. Akkor bizony nem volt szabad a csizmát felvenni. A "takarítás" pedig olyan volt, mint a marcona cigányember esete a vézna faszival, akitől kölcsönkérte a mobilt telefonálásra, csak nem adta vissza. Valahogy egymaga nem próbált meg a nagypapi sem 5 kalacsnyikov-os munkásörrrel kötözködni.

A másik: Nem tudta fizetni a földadót, és ekkor is jöttek a szocik munkásőrökkal, és elvitték a két szép lovát.

Remélem értitek mostmárt ebből a kis történetből, hogy vidéken miért utálja minden vidéki a kommunistákat!!! Ja, és nekem 8. osztályban a történelem tanárom megemlítette a padláslesöprést, de gondolom, ezt Pesten nem tanítják. :-( Kár, ez is hozzátartozik, hogy a régi Magyarországot minél jobban megismerjük.

DJviolin
  • Sir Quno Jedi
    Bp-n jó ! [elfutik]
  • DJviolin
    Fejezzük be apolitikát. Kár lenne egymással összeugrani. Na itt jakabon is sz*r, egerben is ..., meg Bp-n is ... Ennyi.
  • Takezó
    csak annyit, h haJóban:)

Punki: amúgy igazad van, tényleg nem éltem és dolgoztam annyit, h elegendő rálátásom legyen a dolgokra, sry, igazából csak azt próbálom mondani, h a legtöbbeknek nincs, akik politizálnak itt a fórumon
  • DJviolin
    Na, akkor ne egymással vitatkozunk. mi mindhárman egyhalyóban evezünk. Egy meglékelt halyóban.
  • Punkerwork
    Eger elméletielg megyeszékhely de itt is qrva sz@r a helyzet.
  • Takezó
    ez így van, de ez már nem politika, sazl: az ember azért 14 éves korától kb sztem fel tudja fogni, h anyagilag milyen változások mennek körülötte végbe
  • DJviolin
    16 éves vagyok. Egy vidéki parasztgyerek vagyok, ha éppen tudni akarod. Megszünt édesapám munkahelye, megnőtt a gáz, megnőtt a benzin, csak egyedül édesanyám fizetése nem. Ő köztisztviselő. Van egy tanyánk, aratunk, bevétel 200ezer, kiadás 150ezer. Akarsz még valamit kérdezni?
  • Punkerwork
    de még nem elég régen ahoz hogy átérezd a dolgokat, és ezzel zárjuk is le a vitát!
  • Takezó
    a korom nem politika :Ð amúgy 19, de dolgozom is
  • Punkerwork
    és ha igen akkor mi van?
  • Takezó
    igen, az:Ð
  • Takezó
    Bp...
  • Punkerwork
    meg kérdezném hog yhány éves is vagy de a politika száműzve van a fórumról.
  • Takezó
    igen...

Ide gyere, ha akarsz besézlni róla:Ð:Ð:Ð
  • DJviolin
    Moderátor vagy?
  • DJviolin
    Hol laksz?
  • Punkerwork
    ÉS ITT BE IS FEJEZTÉTEK IGAZ?
  • Takezó
    hogy többet hazudnak? áh, ez nem magyarázat... én is hétköznapi magyar állampolgár vagyok, és nem érzem szarabbnak a helyzetet, mint 5-10 éve:Ð
  • DJviolin
    Most komoly leszek, és nem rakok ki nevető arcot. És nem fogok mindenféle táblázatból idézett adatot mindani, nem fogom felsorolni, hogy mit tett az egyik, mit a másik, hanem:

A BŐRÖMÖN ÉRZEM, MINT MÁS HÉTKÖZNAPI MAGYAR ÁLLAMPOLGÁR!
  • Takezó
    gondolom nagy a rálátásod a témára, ezért vagy ebben ilyen biztos;)
  • DJviolin
    Mert a jobboldalnak csak az 1/10-e hazugság, a baloldalnak pedig 15467984756497494995/10-e hazugság :-))
  • Takezó
    erről van szó, de miért is jobb a jobboldali hazugság a baloldalinál?:)
  • DJviolin
    Igazat mondanak. Csak a baoldal igazságát, ami nem egyezik a mi jobboldali igazságunkkal. Nincs igazság:-))
  • Takezó
    Azok meg mind hazudnka gondolom, ugye?:)
  • DJviolin
    Hát mivel nincs kábeltévé, ezért az mtv, rtl, tv2 -t nézem a nap 12 órájában. :-)) Asszem ez már túladagolásnak minősül a baloldalból. De még ígysem tudtak megtéríteni. Tudod a parasztember nem az ígéreteknek hisz, hanem megy a saját feje után. Talán a szocik ezért útálják a parasztokat. :-))
  • Takezó
    ha olyan jobboldali vagy, érdemes azé baloldali lapokat is olvasni, h ne csak az egyik fél véleményét hallgasd meg
  • DJviolin
    Akkor hozzávesszük azokat is. Azért nem írtam, mert itt Jakabszállásra nem jut el a Népszabadság, Népszava. Így baloldaliként jobb is. Mert ezeket nem olvastam, és így nem tudtam róluk véleményt alkotni.
  • Takezó
    jobboldalit kevésbé tudok, de a baloldalról nem írtál egy újságot se: Népszabadság, Népszava...
  • DJviolin
    Meg baoldalit is. :-))
  • DJviolin
    Azé' me' vidéki paraszt vagyok, és csak ezeket tudom. ezért mondtam, hogy, idézem:
    "Valaki javítson ki, ha rosszul látok, és még ti is sorolhatnátok hozzájuk médiákat."

Okés, soroljál még jobboldali médiákat.
  • Takezó
    1) a jobboldalt és baloldalt politikai szavakként használva egybeírjuk.
    2) A baloldalnál mé nem soroltad fel az újságkojat, ha a jobboldalnál megtetted?
  • DJviolin
    Valaki javítson ki, ha rosszul látok, és még ti is sorolhatnátok hozzájuk médiákat:

-Jobb oldal:
    Hír TV
    Magyar Nemzet
    Reform
    Duna TV

-Bal oldal:
    Magyar Televízió
    Magyar ATV
    RTL Klub
    TV2
    Index Internetes Magazin

Megjegyzés:
    Én jobbra húzok.

Üdv:
    DJviolin

(Utóirat: Remélem ez még nem politizálás, és nem kapok én is 2 büntetőpontot, mint Falconer.)
  • Bandee1987
    Egyre hülyébb ez az SZDSZ Új Generáció...elmehetnek a kurva anyjukba.
  • joebacsi
    most leírnám hogy "ezeknek a liberális buziknak nincs jobb dolguk?", de mivel az sg politikamentes, így nemteszem...