1223
Crossmotorok és Endurok
  • Realtibi
    na irtam nekik
  • sanzik
    na a masik topic bezarult,koszonjuk az intezkedest!
    a jo kis kepek meg ott maradtak...
  • Chaos Mad
    hát azér én is szeretek vigyázni a gépre, meg kell is mert nem szeretnék ujjat venni 2 honap mulva, föleg crossnál, nem akarom széthajtani már az elején, csak ugy szolidan :)
  • sanzik
    amugy nem arra kell gondolni,hogy ha sar van az uton akkor nem megyek ki nehogy koszos legyen a gep
    csak szeretem karban tartani,minden tura utan lemosni,simogatni becezgetni...
  • sanzik
    nekem sincs ,ne sirj ...
    mivel az autom reszleteit mar halisten letudtam,igy be merek vallani egy motor lizinget
    ahoz meg eleg beugronak 10-20%
  • Chaos Mad
    hmmm..
  • sanzik
    Az en ismeroseim kozott ket tipusu crossost vettem eszre.
    Az egyik uti vagja a gepet nem kimeli,a masik meg meg a szeltol is felti.
    Na en is inkabb a 2.-hoz tartozom es utalam ha egy apro csavar vagy egy bizbasz mar nincs a helyen vagy nem ugy mukodik vagy kicsit log.
    Ezert mondtam le arrol,hogy hasznaltat vegyek,mert ugyis talalok rajta valamit ami nem fog tetszeni...
  • Chaos Mad
    [nincs pénze]
  • fifi
  • sanzik
    lehet, en nem ertek hozza annyira ezert is szeretnek ujjat venni...
  • Chaos Mad
    hmmm
  • fifi
    Bakon semmi olyan nem derül ki ami egy 5perces menet alatt ne lenne észrevehető...
  • Chaos Mad
    :) ja, ne legyen csapágyas a kerék stb. thx
  • sanzik
    Akik az en mocimat megvettek azok sajat allitasuk szerint nagyon ertenek hozza,az egyik srac allitolag szerelo volt kozulok.
    Feltettek bakra rangattak a kerekeket,lengovillat,kormanyt,stb.
    Szoval te is igy nezd meg,hogy raksz ala valami bakot es rangasd meg.
    Hat ha mast nem, legalabb annyit elrersz vele,hogy azt hiszik ertesz hozza :)
  • Chaos Mad
    :D
    2 power van a 125-ös cr-ben nem? a többit megnézem majd thx!
  • fifi
    Alapjáraton járó motornál tartsd a tenyeredet a kipufugót eltömíve. Ez levesz a hangjából és meghallod az olyan blokkcsörgéseket amit különben nem. Víz ne eresszen. Magát a hűtőket is nézd át ne legyen sérült/foltozott/kendácsolt mert drága móka. kuplunghang, bár az esetlegesen javítható ha nincsenek a lamellák kinullázva. Futóművet ahogy érzed-szimmeringek ne eresszenek, és ha power szelepes a motor akkor értelem szerűen húzassad, hogy kiderüljön minden jó-e...Fék úgyis kiderül... :)
  • Chaos Mad
    htx, de azért mondhatnál pár példát hogy mit nézzek meg rajta. jól húzzon vagy mi?
  • fifi
    Ha olcsón lehajtottat veszel könnyen benne van a pakliban a dugó/gyűrű/vízpumpa/főtengely AZONNALI cseréje...Sokat csináltam már , tudom miről beszélek. Jól nézd meg mit és kitől veszel!
  • Chaos Mad
    jah ok, azaz, a haveré, de már elvitték, még ö hirdette meg.
  • sanzik
    motor.hu-n lattam,de kep nincs rola es 210 hatso telo hibaval,'90-es evjarat
  • sanzik
    nemtom mar, csak lattam Oskut a cimben azert gondoltam
  • Chaos Mad
    nem hiszem, az nem az volt, azt nem hirdették meg még sztem, én is ma nézem a hirdetéseket, de az nem volt fennt, amit pedig láttál azt én szeretném megvenni, 11-es szám van rajta. nem?
  • sanzik
    az lattam most valamelyik oldalon hirdetesben 2kilo korul?
  • Chaos Mad
    nem tom, annyi pénzt soha az életben nem szednék össze, ennyim van kész :(

láttad a filmet nem? az a CR 150K volt.
  • sanzik
    hat nemtom 180 korul lehet-e jo cr-t venni...?
    nem lenne erdemes gyujteni meg egy kicsit hozza es inkabb megveszed kesobb?
    en 2-3szaz alatt nem vennek semmit mert ami ettol olcsobb azert azok eleg lestarpalt szekerek
    legalabbis nekem ez a meglatasom
  • Chaos Mad
    ha tudsz olcsón 125-ös CR-t akkor szolj ám :)
  • Chaos Mad
    :)
    simán! :)

1990-91 körül szerintem, legalábbis az enyém olyas körüli lesz (max 180-am lesz az egészre)

a CR 250-es az asszem '94-es lesz, az RM-röl semmit se tudok.
  • sanzik
    na mi akkor egy sulycsoportban vagyunk
    latom akkor teljes geppark felujitas lesz
    milyen evjaratu gepeket tudtok majd venni ?
  • Chaos Mad
    crossra meg lehet venni lámpás fejidomot szal azt is meg lehet oldani. :)
  • Chaos Mad
    hát ez az pontosan, 65kg vagyok szal számomra böven elég a 80 kilos motor, meghát persze, lámpa, este sötétben ugysem motorozunk terepen, mi legalábbis. a többiekkel (akik a filmben is szerepeltek) döntöttünk a cross mellett, a srác akinek az Xt-je van az lecseréli egy 250-es Cr-re, akinek pedig a filmben yamaha dt-je van, az 125-ös Suzuki RM-et szeretne, én pedig 125-ös CR-t.
  • sanzik
    vannak am jo versenyendurok amik birjak a strapat,mondjuk az xt nem eppen az...
    de ha tenyleg csak cross a cel akkor felesleges azt a plusz sulyt cipelni

en rengeteget filoztam cross meg az enduro kozott ,mert igaz,hogy jo egy onindito, meg a lampa sem art de a plusz 20-30 kilo tobblet elriasztott
    nalam foleg a suly dontott a cross mellett,mivel nem vagyok egy izomkolosszus pont eleg ezt is emelgetni mikor sokadszora fekszem bele a homokba...
  • Chaos Mad
    szóval:
    új múvi január után lesz valószinü, ha addigra mindenkinek meglesz az új gépe.
  • Chaos Mad
    meghát olyan kell ami birja az ugrásokat. endurot nem akarom szétcseszni, meghát a cross az könnyebb is.
  • Chaos Mad
    ja, nem is kéne nagyobb, meg egyelöre nem is kell. a cross irányba megyünk most a többiekkel. :)
  • sanzik
    ettol nagyobbat nem is kell lepni egybol,szerintem
    125el is nagy elvezet menni es sokkal kezesebb lesz mint egy nagyobb gep
    aztan mikor majd nem a te kepesseged lesz a szuk keresztmetszet akkor valts nagyobbra
  • Chaos Mad
    ühümm..
    most CR 125-re gyüjtök :)
    csak el kell passzolni a mostanit.
  • sanzik
    Pontos technikai adatokat nem tudok produkalni neked,azt talalsz a neten ha kell,de nem is ez a lenyeg szerintem.

Egy motornak vannak hatari es ezt a maxot mondjuk ki tudja hozni belole egy "profi".
    En mondjuk nem,mert egy 125-ost sem tudok teljesen kimotorzoni. Viszont nekem a kisebb gep pont ezert kezesebb lesz es konnyebben motorozhato. Mondjuk 125-el nincs nagy tapasztalatom,de 250-el nem tudtam azt motorozni amit a gep birna.
    En ezert gondolkodok 250es 4utemuben (az teljesitmenyben kb 125-os 2utemu)
    Majd ha maxon kimotorozok egy ilyet akkor valtok nagyobbra.
  • Chaos Mad
    mennyiben/mivel másabb egy 125-ös cross és egy 250-es? pl CR. az oké hogy 250-esben több paci van.
  • sanzik
    crm nem volt jo kulonben a krossz palyara az atetelek miatt
    mentem ilyen rmz-vel is,hat tok mindegy hanyadikban voltam es milyen fordulaton,ez huz mint a diszno...
    2utemut azert porgetni kell nagyon,hogy haladjon
    a crm inkabb endurozni volt jo
  • sanzik
    azert egy uj moci az egeszen mas...
    foleg egy 4 utemu