Dragon Age

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sir Quno Jedi
Most nézem majd a Farewel to Dragons-t, a Drakensangnak meg csak a demóját toltam anno, azt is be kéne szerválni. Silverfall abbahagytam és a Sacred 2-t is csak tizensokig toltam, Storm of Zehirben meg tán az elsõ harmadában vagyok, King's Bountyt a vége elõtt meguntam. Dehát folyton melózok, többnyire hétvégén és éjszaka is, így nehéz. Most volt egy aránylag nyugis játékos hétvégém. (konzolokon meg Tales of Vesperia, Tales of Eternia, Shadow Hearts 2, ezekben állok a vége felé)

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Sir Quno Jedi
Kíremszépen! Mágus mindig és mindenhol ultratáp, harcos kezdõknek van és könnyû, ezért bátorkodtam rugót indíani, hátha. Nos annyira hátha, hogy felnyaltják velem a padlót. Õersze ha most kezdeném újra rugóva, akkor sokkal jobban tudnám fejlezsteni, mert tudom mi mûxik és mi nem, csak most nem vok idõmilliomos, így ha újrakezdem valamikor, akkor mágust indítanék, csak az elõsztori miatt. Amúgy meg alapos vagyok, avagy elsõre is elég sokmindet ki szoktam szimatolni egy játékban, így újabb végigjátszsára manapság már nem nagyon akad indokom. Fõleg, hogy sorban állnak a jóságok. 😄 Majd ha ínségesebb játékfelhozatal lesz, talán.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Jakuza001
Es 3 nap mulva jon a King Arthur is
Ezt nevezem en idotoltesnek 😄.

Sir Quno Jedi
Jaja, ebben a szerepjáték, a kaland és a karakterek élete a lényeges. A harc, grind, fejlõdés, meg a quest-elés csak másodlagos.

Pont jó volt, mert szombaton papíros szerepjátékot toltunk egyik egész tûrhetõ mesélõnél (D&D3-3.5 fent Skócia alatt, középkor, afféle darkspawn lassú beáramlás/beszivárgás sztori), péntek és vasárnap meg Dragon Age. 😄DD Kewl hétvége volt!

Lobsterman
Kösz.

kemelol
Urn of sacred ashes questline soran a cult leader Kolgrim questjet kell megcsinalni az unlockolashoz.

I had this dream the other night, about these two skeletons havin\' a fuck. Was a right bloody racket, woke me up.

BEAST
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Nyugodtan menj el a varazslokert, ha meg nem jartal ott, akkor ugy is el kellene menned egyszer 😊 Amig nem tersz vissza Connor a szobajaban pityereg majd, szoval nem gond 😄

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Lobsterman
Srácok egy kérdésem lenne. Elsõként Redcliffbe mentem, bejutottam a várba,
kiderült hogy a kissrác a démon, megküzdöttem Teegan-al. Namost a kérdésem: ha nem hagyom hogy a vérmágus beáldozza a grófnõt, és felajánlom hogy elfutok a körmágusokhoz, amikor visszatérek a dolgok normálban maradnak? Nem fogja lemészárolni az összes népeket a démon amíg távol vagyok? Vagy inkább áldozzam be a csajt hogy megküzdjek a démonnal a kissrác megölése nélkül?

Mit javasoltok?

BEAST
Nem is duozok, tele van a partym pont a hangulat miatt, de a harcokhoz nincs szuksegem mindenkire... iranyitom a sajat karakteremet, a tobbiek a taktikaik szerint viselkednek. Egyedul morrigan crit hexeit rakosgatom en. :p

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Jakuza001
Duozni fos
Kimaradnak az olyan elmenyek amikor pl Aliaster csipkelodik Morriannal, vagy amikor a torp Oghren a ven Wynnet oltogatja, hogy ha nem lenne badogba csomagolva akkor valamelyik sarokban megkettyintene es sorolhatnam 😄

BEAST
Hatooo.. ez nagyon nem igaz. Egyaltalan nem talaltam eddig neheznek a jatekot. Elsore egy 2h warriorral kezdtem, normalon egesz jol szerepelt a csapatom, de most hogy kezdtem egy arcane warrior/blood mage kevereket egyszeruen hihetetlen konnyunek erzem a jatekot, pedig hard/nightmare szinten jatszom. A mage olyan szinten eros mar lvl1tol kezdve ha jo spelleket valogatsz ki hogy hardon egeszen az elso ogreig el tudsz solozni, rohej.

Aranytalanul jobbak lettek a casterek ebben a jatekban is. Mig egy harcossal valasztanod kell milyen fegyvert szeretnel hasznalni es csak azt az agat fejleszteni, addig egy mage tele van jobbnal jobb spellekkel. 12-es szint ota az arcane warriorom nem csak 2x akkorat ut mint a vele egy szintu warriorom, de 2x akkora a vedelme is es tele van olyan cc spellekkel amik neha egyszeruen lehetetlenne teszik hogy akar csak megkozelitsek a partymat.
Enis raktam par pontot ice agra, de felesleges, nem is hasznalom, Glyph ag kell, foleg hogy mar kezdesnel ki tudod rakni a para + repulsive glyph combot ami aoe paralyzal eddig 100%os esellyel, elitet es bosst is. Kesobb kelleni fog a Mind Blast, Force Field, Crushing Prison. Crushing prison nagyon meg tudja konnyiteni a jatekot amig eleri az ember a 3. blood mage skillt, ami ugyan ezt csinalja csak aoe-ben. Arcane magenek egy baja van, sok stance-t aurat kell fenntartania, ezert nem art a Death Syphon aura sem a mana miatt. Ha ezeket osszeparositod egy Hex/Sleep/Heal buildes Morrigannel akkor a nagyobb bossokon kivul mindent le lehet vele duozni. (potion spammel nehany bosst is 4 Arcane warrior pont utan 😄)

Amugy Stent meg nem vittem sehova sem, valahogy olyan semmilyen karakter, egyetlen megmozdulasa tetszett amikor a kutyammal morogtak egymasra. Igazabol a torpen, a bard leanyzon, Alistairen, Morriganen kivul nem is nagyon vittem mast sehova, mindenki mas ellenszenves... Talan Wynn, de o meg nem fer be a tobbi melle :p

MerlinW
Oh, akkor ezek szerint ösztönösen lebeszéltem róla õket. Fel sem tûnt😊

[merlinw.org]

MerlinW
Leliana tábortüzes éneklése megvolt? Na az nagyon szépjó jelenet volt😊 Énekelte a játék fõcímdalát, kutya csóválta a farkát, míg a mocos Morrgana a fejét, a karaktered meg könnyekkel küzködve hallgatta😊

[merlinw.org]

Sir Quno Jedi
Magam is elf voltam, de mikor lelépsz a faluból, rádjönnek az idióták. Meg kell õket gyõzni, hgy ne kövessék el ugyanazt a hibát, amit a vezetõjük évszázadokon át. Nincs értelme ártatlanokat mészárolni a jól elvégzett bosszú kényelmes élményével a szívünkben.

MerlinW
Engem nem rohantak le utána. Lehet a sármom, vagy mert magam is elf volnék😊

[merlinw.org]

A constitution a HP-deel van kapcsolatban a stamina/mana a willpowertol fugg. Itt ni!

Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub

Sir Quno Jedi
Én full lánycsapatot terveztem+kutya. Node Leliana idegesítõ, tank kari nõben még nincs, az enyém az rugó, a kutyának meg nem tudtam rúnafegyót adni a fogai közé (és nem évõdik olyan "vicc"esen Alistair-rel és Morrigan-nel, mint Sten). De idõvel visszarakom a csapatba, mert jó cuccaim vanank hozzá (csak féltem, a saját kutyáimat sem vinném harcolni a darkspwan ellen).

Lásd. a Tales of Vesperia-ban a "kutya" is fegyót használ, 1xûen a fogaival megfogja, kihúzza a nyakán lévõ hoszanti tokból és sittysutty szétkaszabol akárkit. JAh meg imád pipázni is... 😄DD

Sir Quno Jedi
Igen. Egyértelmûen látszik, hogy ha a cuccokat lev12-es képességgel lehet már csak nyitni és az ellenfél minimum!!! 2-3x annyit sebez ugyanazzal a fegyóval alapból. Vicces, hogy mi vagyunk a gigamegaultrahõsök és az elsõ útonálló ükounokájának a félgyagya pesztrája is 38-at sebez ugynazzal a hosszúkarddal, amivel az enyémek max. 7-8-at, ha elveszem tõle. Egy vicc így. 😄

Néha mikor nekiállok keménykedni a konverzésünökben, el-el gondolkodok azon, hogy vajon most ez mennyire reális is valójában, ha 1x ilyen gyengék vagyunk MÉG. 😄DDD

TVelvet
Nemhiába mondták, hogy a kutya a legjobb karakter az egész játékban 😊

AOE stun, overhelm, stb. legjobb a kis dög 😛
GanXstaZoleeWrk
Szintén de roppant egyszerû csak õt kell ütni és hamar vége lesz.

GanXstaZolee#2709

MEdievil
Én sem.. pedig meg is maradt a játék végéig a specializáció pontom hátha meglesz.

F

Sir Quno Jedi
Na, ott nagyonnem dicsõ Elf vezérünek van igaza (õt már szinte fel is emésztette a sok évszázados gyûlölet), így megpróbáltuk kicsit észre téríteni az erdõ szellemével és a vérfarkas cimbikkel. Sikerült is és jóavégefusselvéle lett a dologból. Igaz az elfek elvonuláskor betámadtak, hogy õk márpediglen bosszút szomjúhoznak és kiszedik belõlem, hol vannak az "exvérfarkasok", de lebeszéltem õket... 😄

nézem hogy vannak cuccok maik 120! Aranyba kerülnek. Lessz valaha annyim? Eddig legtöbb pénz amit együtt láttam az 11 arany volt-
5-7 szinttel alacsonyabban? HSZ-ed elolvasása elõtti idõig úgy hittem, hogy a játék dinamikusan méretezi ez ellenfelek szintjét a játékoshoz (ha már szabad a választás alapon mehetünk a mapon).

Akkor leeht csak rátaláltam egy megfelelõ sorrendre véletlen (peccs nélküli easy, nekem pont jó).

Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...

Sir Quno Jedi
Konkrétan amíg nincs AOE spelled (vagy grease és fireball stb.), addig tuti halott ember vagy a nagylétszámú lerohanós helyeken.

Fagyasztás messze magasan a legjobb, mert addig is kiiktatja egy idõre a kezdeti DURVA ellenfeleket is (még a kissárkit, meg a revenantokat is stb.). Ezé is mászkálok Morrigannel és +15%cold damage-dzsel (tárgyakból). Villám csak magasabb szintûbe bénít, az már kevés nekem.

Sleep+horror is jóak! 😄DD

b-type
én teljesen átszabom általában a taktikákat, Sten-re meg egyenlõre nem áldozok...a kutyát jobban csípem 😊

”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Hmm. Ezek szerint még senki se találkozott a Lélekfaló spec könyvvel / npcvel?

Molamoth - lvl 55 Sentinel http://inconsistency.enjin.com

MerlinW
É is lvl 7-8 voltam mikor ott jártam. Az utolsó küzdelem keményen megizzasztott.
A megtartóval küzdöttem

[merlinw.org]

Sir Quno Jedi
Tudoménazt. Többet léptem zárnyitásból és csapdaeltávolításból lassan, mint harcból, meg questekbõl. 😄DD

Hiányzik a sok elszórt pont, amit mivel még nem tudtam mi hatásos valójában, tettem ahová gondoltam. Idõvel persze kiderülnek, hogy szarra sem jók az adott képességek (pl. a gyorsabb lövés), DE a pont marad rajtuk.

Rugóval azért is nehéz, mert kell dex az íjhoz találati arányra és defense-re is, kell strength az íj sebzéséhez, a durvább könnyû páncélokhoz és az intimidation-hoz is és kell a cunning, mert anélkül sok rugó képsségünk szart sem ér és kidumálni sem fogjuk tudni magunkat sehonnan. AZAZ nem lehet folyamatosan a strength-re pakolni, mint harcosnál (meg néha dex-re), avagy magic-re a mágusnál. Így lesz egy jackofalltrade általános célú karid, ami semmire sem jó igazán, viszont kiváló szerepjátékra!!! És ez a lényeg. Csak éppen utána bebasznak az arénába párharca (pont mint az NWN2-ben a sorceress-emet)... 😄DD

MerlinW
Ezért írtam, hogy nem arányosan, de fejlõdnek. Pont ezért számít minden egyes elosztott képességpont. Ha rosszul osztod õket halott vagy.

[merlinw.org]

TDC Geronimo
Én úgy tudom, hogy a helyszíneken lévõ ellenfelek szintje skálázódik a tieddel. Eleve 4 különbözõ helyen kezdheted el a szövetségeseket összegyûjteni. Mindegy milyen sorrendbe mész, mert az ellenfelek szintje a te csapatodéhoz igazodik. Max kicsit könnyebb lesz 1-2 rész, mert meglesz pár olyan képességed a szintbõl adódóan.

Xbox Live : xX I Gero I Xx PSN : HU : oO_Gero_Oo Nintendo ID : xX_Gero_Xx

MerlinW
Sten erõs, csak ha nem változtatod meg a taktikai módját, alapból magára hívja az összes ellent, így közbeavatkozás nélkül õ vérzik el a leghamarabb. Vagy kikapcsolod az automatikus gúnyolódást/fenyegetést, vagy beállítod a távolsági harcos karaktereidet, hogy távolból támogassák és a két közelharcost (gúnyolódást bekapcsolva mindkettõnél) gyógyítgatod harc közben.

[merlinw.org]

Azert a bard csapat buffjai nem lehetnek rosszak, meg van valami mass stun szama is, ha jol emlekszem. Egyelore Alistairrel van bajom, mert tul gyenge tanknak, Sten viszont a ketkezes alapkepzettsege miatt nem annyira jo erre a celra. En legalabbis egy tankot pajzsharcosnak gondolok.

Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub

GanXstaZoleeWrk
Érdekes amit írsz én moswt végeztem a vérfarkasoknál 7. szinten nem mondom hogy könnyû lett volna de megcsinálható (pach nincs fent) 1-2 helyen szoptam eleján a romoknál elsõ komoly szörny, valamint a már lejjebb említett teleportálós démon, de összességében teljesíthetõ, a ládák nekem se nyílnak ezek szerint az éjfattyas csata után nem ide kellett volna jönni? 😊

GanXstaZolee#2709

Sir Quno Jedi
SZerintem inkább constitution, az a kitartás elvileg.

MerlinW
Mindenki a saját spckójára kapja a legtöbb XP-t. Hacos a kardokra, elf az íjászatra, szerencsi a lopás/zártörés/csapda hatástalanítás (40+XP), mágus a varázslatokra. Most lvl 10 vagyok a harcos pagonyelfemmel, 18 óra játékkal és még csak az említett 3 helyszínen jártam. Továbbá könyvekbõl is lehet képességeket kapni, kódexek is 10-50XP-t adnak. Aztán ott vannak az említett turbók, rúnák, stb. Persze ettõl függetlenül ég nehéz marad a játék, gondolom ha nem is arányosan, de valamilyen szinten nõnek velünk az ellenfelek, de ez nem baj, nem Oblivion szintû megoldás.

Jut eszembe, a kimerültséget (teherbírás), mivel lehet orvosolni? Erõ?

[merlinw.org]

Sir Quno Jedi
Sten addig béna, míg nem gyúrsz rá a kétkezes képsségeire, de utána bedurvul szó szerint.

Sir Quno Jedi
Mosmá nincs nagy gondom, csak kellett az a pár szint. Sten-nek megvan a kritikust ütõ legerõsebb (tier4) képessége, azzal és a nagy baszom rúnakardjával (kér erõs villámrúnával) általában egy csapásra öl, pláne ha lefagyasztom az ellent, mert akkor shatter van kritikálra. Morrigan meg vulnerability hex (vagy affliction), fagyasztás, villám, életerõszívás, haller. Jó ez így. Ha meg mocorognak sokan, akkor cone of cold, vagy a jégvihar és szeva. Alistair meg már fullplate-ben rohangál és 4 durva pajsztámadása is van, amit hp limittel folyamatosan tolja be taktikából.

Rufmat meg inkább kétkezesre használom már csak (bár íjász képességei vannak fejlesztve elsõsorban 😞). A kritikus-t/hátbaszúrást ütök a lebénított ellenfelekre skill, az nagyon durva. Rúnafegyókkal secperc alatt agyonszúrkálja azt aki legfagy, vagy lebénítja elõtt dirty fight-tal. Kewl. Újraindítanám, csakis kétkezes orgyilkosnak tanítanám (pedig rangert akartam vagy bárdot, de mikor próbaképpen bárdnak speckóztam be, nem tetszett, minek kornyikálni csatában?!?!?). 😄

b-type
Én Sten-t hagyom a fenébe...érdekes karakter de nem élvezem vele a harcot.
Ráadásul béna, böszme kardjával lassú és ügyetlen is...
A kétfegyveres elfem jóval hasznosabb...jól használja képességeit is, piszok gyors és betalál...nem túl erõs az tény, de mindent nem lehet egyszerre, és baxhatom az erõt ha melléüt(ne).

Inkább a kutyát viszem, jobban is illik a karaterhez mint egy ilyen lóbszó 😄D (amugy is...elfem félszerzetnek tünik mellette).
A kutya jó szvsz. Alistair meg a pajzslökéseivel kihagyhatatlan, megfûszerezi vele a csata képét 😊

”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

MerlinW
Abomination-hoz menj vissza késõbb, de még idõben, amíg lehet. Addig tápold magad. ekem is van egy démonom a Brecilian erdõben, az északi sírkõnél, akinek egyelõre "meg kellett kegyelmeznem". Persze a szándékom nem nemes😊

[merlinw.org]

Sir Quno Jedi
Aki nálam szüttyögõsebb, az már nagyapi, mer én aztán utánaszagolok mindennek és beleütöm az orrom mások dolgába (játékban). Quest nem marad szárazon, de az XP az alig-alig csordogál...

En Lothering utan a varazslokhoz mentem, es jelenleg a toronyban boklaszok. Nagy resze nem problema eddig, de azert van ahol nagy pofonokat osztogatnak.
Az egyik szobaban van egy ledolt szobor, rajta egy uvegcse. Egy randa nagy abominationt sikerult megideznem. Alistairt szinte azonnal leutotte, sajat tolvajomat hatrahuztam ijjaszkodni, mig Stennel pofozkodott, Wynne eletben tartja ugyan a bandat, de nem latom eselyet, hogy ki tudnam nyirni a figurat.

SQJ: En nem is gyurom ijjasznak a tolvajomat, de megis egesz jo loveseket kepes elereszteni olykor.

Sir Quno Jedi
A gond az a csontikkal, hogy:
- elfutni elõlük nem lehet (konkrétan ott loholnak a csapatomBAN és még támadni is van idejük)
- többnyire pajzsos-egykezesfegyós ipsék, akik használják az összes jóféle pajzsképességet, úgymint feldöntenek, lebénítanak stb.-stb.
- genya sokan vannak és csak gyûlnek, hullámokban, nem tudsz pihenni
- mindig ott kelnek fel, ahol éppen dekkolok, hiába mentem arrébb jóval
- nyílvesszõk nem nagyon hatják meg õket (ez mondjuk reális)
- gyorsabban támadnak és többször, mint az olajozott villám rugóm (ez egy VICC viszont)
- látatlanban is eltálának az íjászaik végtelen távról
- nem lehet feltartani õket harcosokal, mindig átrohannak rajtuk (hiába a threaten meg a többi erre való képesség, miközben a varimon, rugómon meg hostility csökkentõ cuccok vannak)
- agyra ható spellek nem hatják meg õket (reális)
- hiába rejtõzködsz elõlük, a hide szart sem ér (reális, mert ezek élõholtak)
- ha van 10 csonti, threaten-t nyom Sten és ráteszek egy force field-et, akkor MAX. 2 csonti marad rajta, a többi lerohan, BÁRMILYEN messze is vagyok közben (faszkivan)

Mind1. csontikat még normalon végeztem ki (sok szenvedés és futkorászás árán), meg a szellemeket is stb.-stb, de aztán a végén elegem lett.

Jah, rugom a LEFAGYASZTOTT, lebénított, ember méretû, ÁLLÓ célpontokat sem találja el olykor 5 lépésrõl SEM!!! NA ha EZT kimagyarázza valamék fejlesztõ, azt körberöhögöm... 😄DD

azt nem értem hogy megcsinltam minden frakciot , jönnnek vellem , volt k.... válaszrtás , meg jönnek akikere varunk , (probálok igy irni spoliert nem étom hogy kell.. ) és 26 % ot ir.. ez most igy van tényleg és ilyen sok van még hátra ?
MerlinW
25 a max.

[merlinw.org]

Nem tudjátok, hogy "normál" fokozaton van elérhetõ max szint ? Vagy nincs limitálva?

"Oh what a tangled web we weave, When first we practise to deceive!"

MerlinW
Én keletrõl haladtam az elején és megcsináltam minden mellékest, így megfelelõ szinttel érkeztem a legtöbb helyre. (Lothering, Denerim, Brecilian) Majd mikor mindennel végeztem, amivel lehetm indultam a torony felé, és így tovább.

[merlinw.org]

rakd fel a patchet abban picit könnyítettek a játékon
A csontik tényleg elég kemények voltak, nagyon kell a sok stun varázslt.

May the force serve you well!

Sir Quno Jedi
Amúgy jók ezek a rúnafegyók, egész csapat azt használ már és így szolid a sebzésük. 😄

Sir Quno Jedi
Virkerget lelövöd, sokkal gyorsabban tölt és ha idõnként kilépsz a játékból, uztána megtáltosodik amúgyis (akár 10-20x gyorsabb utána). Persze sok RAM és gyorsítótár az segít valamicskét, de idõvel RAM-ból töltve, HD-hez hozzá sem nyikkantva is belassul a töltés.