18612

Dragon Age banner kép
Megrendelhető magyarul: 576KBYTE és a CD GALAXIS

Ha a patch után nem indulna, KATTINTS IDE

| SPECIALIZÁLÓDÁS | AJÁNDÉKOK |
  • JethroHUN
    Amikor életben hagytam nem tudtam h tőle lehet a sepcit megszerezni. De a párbeszédeiből kiderül h teljesen kattant gyilkos. De az is h én lettem volna az első megbízása (ellentmondás, h szeretheti az ölés ha még nem ölt) de megérdemel egy 2. esélyt annyira szánalmas volt a földön fekve >.< meg ugye neki nem volt választása, vagy én vagy ő. A hollók kibelezték volna ha vissza megy. De Loghain ő választotta a rossz utat. Ő akart király lenni ezért még a polgárháborút kockáztatta.
  • Sir Quno Jedi
    Hujuj. Aztán Zevran gondolod nem ölt meg sok-sok ártatlan embert (gond nélkül) azelőtt?! Meglehet nőket és gyermekeket is?! Vicces őt pl. Loghain fölé helyezni. Főleg, hogy azzal ellentétben őt kizárólag a saját boldogulása érdekli... Ne érst félre, én is megtartottam Zevit, de nincsenek róla fixa ideáim, inkább csak el akartam kapni azokat akik vadásznak rám és már rá is (el is kaptam persze őket :DDD).

Aki egy orgyilkosnak ad MÁSODIK esélyt, az igazán lehet rugalmasabb.
  • MrAndree
    Félreértesz. Én nem feltétlenül akartam megölni de azt semmiképp nem akartam, hogy beálljon közénk így a saját értékrendemhez közelebb álló döntést hoztam. Nem Alistair miatt. Így nem ugyanaz a döntésem mint a Tied, az én döntésem az volt, hogy megöljem.
  • JethroHUN
    Hát jah, sajnos eléggé korlátozva vagyunk döntések szempontjából. Csak arról dönthetsz h élljne vagy haljon. Mindenhol ez van.
  • JethroHUN
    Flemethet biztos széttépem. Túl értékes Morrigan nekem. inkább Wyent (vagy kit ölök majd meg, a hamvakért, feltéve ha kell egyáltalán, mert úgysem viszem magammal)
  • Sir Quno Jedi
    Node, ha ti is azt választottátok volna (immár saját bevallás szerint), hogy életben hagyjátok (akár börtönben), ha lett volna ilyen lehetőség, akkor nem akartátok valójában megölni, hanem csak nem hagyott más lehetőséget a program és ali (persze a valóságban mindig van másik lehetőséged is). Ergó ugyanaz lenne a döntésetek, mint nekem és így szerintetek sem helyes kinyírni. -> Ebből következik, hogy ha csupán ali miatt MÉGIS megöltétek, akkor a SAJÁT értékrendetek szerint hoztatok rossz döntést (enyémről itt még szó sincs). Éted?! Szal. ali olyasmire vett rá titeket, amit amúgy nem tettetek volan meg. Ez reális, de...
  • JethroHUN
    Még nem tartok ott. De idáig próbáltam "jó emberkét" játszani Lelianának sem engedtem h megölje a volt mesterét aki vadásztatott rá. A üllőt is szétzúztam >.< Kaptam is a -okat Morrigentől és persze a +Alistairtől. Ne Loghain biztos megkóstolja a késeimet. És Howe az ő feje se marad majd a nyakán. Ez nem attól függ jó vagy rossz akarsz e lenni van akinek érdemes megkegyelmezni (Zevran pl) és akiknek nem szabad.
  • Sir Quno Jedi
    Szal. összegezve és sem Flemmeth-et, sem Loghain-t, sem Jowran-t, Sem Sir Cathrine-t, sem Loghain egyéb embereit NEM akartam és nem is öltem meg, ha nem volt muszáj (demégMorrigantsem). A 13. harcosra utalnék, mikor asszongyák: hiányozni fog este a kardja...
  • MrAndree
    Arról vitázunk, hogy Te makacsul be vagy állva arra, hogy helyes döntés életben hagyni én meg azt magyarázom, hogy egyik döntés se helyes és mindenki maga dönti el, hogy melyik szimpatikus neki és ettől se nem téved, és nem hozott rossz döntést se...
  • SaGa
    Ez így mind szép, egyetlen piciny gond van vele.
    Bármely "gonosz" a saját szempontjai szerint helyesen és logikusan cselekszik. A valóságban is. A High Fantasy regények hibája, hogy ezt nem mutatja meg. Ott van az, hogy a gonosz az öncélúan gonosz, a jó meg önzetlenül jó. A valóság más.

Tessék elolvasni a Sword of Thruth szériát (az Igazság kardja, Terry Goodkind). Sok körülmény, karakter, történés visszaköszön más könyvekből, de a világlátása - sajnálatosan - egyedülállóan tiszta. Az összes szereplőnek kiválóan körülírt, megérthető oka van arra, amit tesz, legyen az a pestis rászabadítása a világra, gyermekek különösen kegyetlen módszerű feláldozása, bármi. Mindenki pontosan meg tudja magyarázni és ha oda is figyelsz rá, akár meg is étheted az ő igazságát. Csak épp nem szereted, nem akarod életben hagyni, akkor sem, ha az ő igazsága is egy fajta igazság. Ráadás: a történéseknek, az egyes cselekedeteknek mindig vannak következményei a regényfolyamban. Néha csak piciny nüanszok, máskor meg óriási katasztrófák, vagy segítségek...
  • Sir Quno Jedi
  • Sir Quno Jedi
    Szal. te is csak azért ölted meg, mert a butAlistair (és a hülye készítők) nem adtak más lehetőséget, különben megkímélted volna (még jobban mint én). Akkor most miről is vitázunk-e?! :D
  • SZEG007
    Azért loghain szálájára elég sokmindent fölirhatunk. Vérmágusokkal paktált le, Rabszolgakereskedökkel paktált le, lapaktált Howe-al aki talán a legnagyobb féreg a játékba, és cserbenhagyta a királyt, tulajdonképpen egy tömeggyilkossal van dolgunk, természetesen ettöl még az Archdemon marad a fögonosz, de megkegyelmezni ennek az embernek nemigazán erkölcsös dolog szerintem
  • MrAndree
    Ja, azt én is szívesen a képébe vágtam volna... :)
  • b-type
    Igen, ez érdekes...a játékosnak nem feltétlen van oka legyakni Loghain-t, Alistair-nek már talán,
    ..talán érdemes lett volna itt belesodródni a történésbe.
    Sajnos én nem tudok rá főgonoszként tekinteni, és ezért nehéz a döntés.
  • MrAndree
    Loghainnel is elbeszélgettem. Aztán megölettem mert nem tetszett a lehetőség, hogy szemét áruló közénk álljon. Ha lett volna olyan lehetőség, hogy börtönbe menjen akkor azt választom de nem volt így kivégeztük. Mert ez volt a helyes döntés. Ha Te dobálózhatsz ilyenekkel akkor én is.
  • Sir Quno Jedi
    Én már mondjuk azt sem értettem, hogy miért kéne nekem HAZUDNOM?! Miért nem lehet visszállítani Morrigan-hez és elmesélni neki fapofával, hogy:

"N.E.M. Ö.L.T.Ü.K. M.E.G. A. M.U.T.E.R.O.D.A.T. T.E. C.A.F.K.A.!!! Világos voltam-e?!"

NA ez olyan bonyolult lett volna?!
  • MrAndree
    Kielégítő a kulcsszó. Az meg, hogy mi a kielégítő teljes mértékben egyéni nézőpont kérdése és innentől fogva teljesen értelmetlen azt hinned, hogy Neked van igazad mert van akinek meg marhára nem kielégítő egy árulót életben hagyni azért mert. Ettől ők nem hülyék, nem tévednek, csak másképp látják a dolgokat. Szentkönyvből meg idézhetsz, nem érdekelt soha különösebben, most se fog... :)
  • böröczk
    Azért azt ne mondd, hogy azért hozott VOLNA helyes döntéseket (miféle helyes döntések, mimimii??), mert politikus, azt ne mondd már, hogy a politikusok helyesen cselekszenek, mert mindjárt eldőlök és elkezdek fetrengeni a röhögéstől kínomban.
    Mondjuk, ha lett volna olyan opció, hogy rohadjon börtönben élete végéig, azt választottam volna.
  • Sir Quno Jedi
    Akkormeg?!
  • MrAndree
    Nem öltem meg hanem leálltam vele megbeszélni a dolgokat. Ez a vicces.
  • Sir Quno Jedi
    Mert ölni sosem HELYES, amennyiben van más kielégítő megoldás. Idézzek a szentkönyvből?!
  • Sir Quno Jedi
    Á értem. Ha téged és bajtársaidat megment a biztos haláltól egy állítólagosan ősi boszorkány, akiről fingod sincs ki valójában és mit tud, ahhoz te szépen visszamész és MEGÖLÖD szemrebbenés nélkül, mert a lánya gyanaxik, hogy majd eljön érte és veszi a testét 1x. Ez vicces.
  • MrAndree
    Hagyjuk már ezt a helyes döntés szöveget. Életben hagyni legalább annyira nem helyes döntés mint megöletni. Miért hiszi mindenki folyton azt, hogy az ő véleménye a "helyes"?
  • Sir Quno Jedi
    Igen. Érzelmileg ERŐSEN befolyásolt, ergó NEM képes logikus, tiszta, helyes döntést hozni. Képzeld, ha a bíróságokon az erőszakosan elhunytak hozzátartozó ülnének. Nem lennének túl hosszú tárgyalások. Ilyen ügyben nem dönthet egy túlméretezett gyerek, aki elvesztette a lelki apját. Le kell lépnie és a döntést azokra bíznia, akik KICSIT objektívebben tudnak hozzáállni. Ha erre nem kéeps, ne várja, hogy hisztérikus rohamában maj dmelléállok és az ő kedvéért ontok TOVÁBBI vért. Nem volt még elég vaze?!?! MÉG az Arl, akit megmérgeztek és majdnem ráment a fia és a felelsége is, még ő sem kívánta Loghain halálát, mert politikus volt és értette a mozgatórugókat...
  • MrAndree
    Az életben hagyása ilyen olyan okokból meg a Tied... :)
  • Sir Quno Jedi
    Ez maximum az ő fixa ideája. Nem senkiházi, nem én találtam ki és szó sem volt arról, hogy a GW-k nem vesznek be Loghain féléket (sőt ellenkezőleg). Alistair tipikus álomvilágban él. Kíváncsi vagyok, hogy jobban aludt-e volna, ha jól lemészérolhatja a védtelen Loghaint?! A bosszú nem old meg semmit és nem is teszi könnyebbé a dolgokat. Alap. Na azzal hogy számolt volna el a Maker előtt.

Flemmeth-et is egyedül Leillana vette védelmébe, hogy a helyes döntés NEM megölni. Kedves Lawful Good csapat mi...
  • JethroHUN
    Oks köszi
  • SZEG007
    Qunarik még ott vannak szoval van nélkülük is élet, illetve halál:P
  • böröczk
    Nem erre céloztam, hanem, hogy Alistairnek mennyit jelentett Duncan (főleg).
  • MrAndree
    Pedig ellene fordultál, mindaz ellen amiben ő hitt, azáltal, hogy hajlandó voltál egy senkiházi árulót bevenni a csapatba csak azért mert "minden segítség jól jön"...
  • Sir Quno Jedi
    Amikor elmész Heaven-be és ott találsz egy szektát, akkor ha lepaktálsz velük és megszentségteleníted a hamvakat, akkor beavatnak a reaver-ség rejtelmeibe. Nagyon a végén van az már.
  • Sir Quno Jedi
    Pontosan azért. Felnézett Duncan-re, mégis nem volt képes az ő fejével gondolkodni.

Ha felnégyeli Loghaint, vagy a csata előtt szól, hogy ő akar megküzdeni vele és ő viszont nem fogadja el Loghain megadását, az még elment volna, bár annak sem örültem volna, de hirtelen felindulásból elkövetett igazságszolgálattásnak vettem vón. NODEÍGY??!? Azt állítja, hogy ellenefordultam, pedig Ő fordult ellenem, de csúnyán és főleg mások előtt.
  • JethroHUN
    <-erre vki válaszoljon lécci.
  • Kandurex
    A csorda, a sárkánnyal együtt...semennyire nincs kidolgozva, túlzottan ráestek a Loghain szálra,...jó lenne egy méretes kieg. + 40 óra játékidővel és tényleg azzal foglalkozna amivel kellene: darkspawn -okkal
  • JethroHUN
    Nehogy már, akkor nem lenne következő rész. Mit csinálnák 400 év múlva ha nem lennének éjfattyak? :D
  • Sir Quno Jedi
    Jól látod, ez a lényeg! Nincsenek főgonoszok, csak emberek vannak, akik mind-mind másképp látják a csávából a kiutat, a megoldást és más érdekek vezérlik őket. Ha Orlais-be játszódna a történet, akkor mi a Fereldeni-eket utálnánk, mint genya kis szakadárokat... :DDD

Még a darkspawn sem gonosz, inkább afféle fetőzés, ami megőrjít és irányíthatóvá tesz. Valaha ők is "emberek" voltak (vagy mint Tamlen elfek, esetleg törpök). Ha megtalálnánk a taint ellenszerét, talán véget lehetne vetni ennek a súlyos mágikus fertőzésnek.
  • MrAndree
    Tekintve, hogy mit művelt Loghain, én azon csodálkozom, hogy Alistair legalább felajánlotta a választási lehetőséget ahelyett, hogy azonnal kettészelte volna egy karddal. Ha beszélgettél Alistair-el akkor pontosan tudod milyen típusú karakter és azt is tudod, hogy mit jelentett neki Duncan. Ezek után elvártad volna tőle, hogy a "nagyobb jó" érdekében fogja magát és vállvetve küzdjön Loghainnel...
  • raepa
    Najo, Loghain nem fogonosz, de ha nem o a foellenfel, akkor ez a jatek valami rettenetesen el lett baszva. :) Az ejfattyak a sarkannyal az elukon kicsit olyan... semmilyenek. A sztori csucspontja is az orszaggyules, a vita Loghainnel, ami utana van az csak levezeto hack n slash, hogy azert a fogonosz is megmurdeljen.
  • Sir Quno Jedi
    Senki sem küldi el Alistairt. 1xűen nekünkszegezi, hogy vagy moströgtönvégleg elmegy, vagy meg kell ölnünk itt és most rögvest Loghaint. Még ha addig esetleg ez is lett volna a tervem (mintahogy nem), akkor is elmegy a jó édes anyukájába a ruppótlan zsarolásával! Kapíse?! Ha hiszed ha nem, a saját szeretteimmel sem fújok egy követ, ha NEM vagyok meggyőződve arról, hogy helyes amire rá akarnak venni.