18612

Dragon Age banner kép
Megrendelhető magyarul: 576KBYTE és a CD GALAXIS

Ha a patch után nem indulna, KATTINTS IDE

| SPECIALIZÁLÓDÁS | AJÁNDÉKOK |
  • Fantusz
    Awakeningbe lehet importálni főkaraktert az alapjátékból, aminek annyi a jelentősége, hogy nem üres hátizsákkal kezdi a kalandot, s a játékos által választott képességei vannak.
    Az Awakening az alapjátékre semmilyen hatással nincs, semmit nem töröl el (Oghren az Eszmélésben új stat kiosztással indul, de ez nem az alapjátékra ható apróság)

Többi alapjátékon kívüli dlc-be nem lehet karaktert importálni.
    Az éjfattyú krónikákat egy rusnya zombiharcos bőrébe bújva, éjfattyúként harcolhatsz, nincs karaktergenerálás.
    A Leliana's song a bárdkisasszony előéletének egy részét dolgozza fel, szintén karaktergenerálás nélkül, hisz a főkarakter adott (némileg megváltozott külsővel)
  • Murder3
    Lenne egy kérdésem a darksapwn cronicles az hogy van?
    Mármint h h lehet importálni karakterekt a kölünböző dlc-kbe?
    mert olvastam h az aweking eltörli a régi dlc-ket, én ezt nem szeretném de ez a darkspawn érdekel, ha ezt felrakom nem lesz baja az alap játéknak?
  • MrAndree
    A Witchert se felejtsük ki, legalábbis szerintem az utóbbi évek egyik legjobb RPGje volt. .)
  • MaRee
    A játékok közül még említésre méltó szerintem az Elder Scrolls sorozat, mármint a Morrowind és az Oblivion, sehol máshol nem láttam még FPS nézetes fantasy rpg-t, valamint olyan szintű szabadságot, amit pl. az Oblivion kínál :) Ez tényleg egy nagy újításnak számított anno a piacon, de be is jött ;)
  • Fantusz
    "Újat alkotni" távol áll attól, hogy kiadnak egy bughalmazt.
    A Fahreinheit is bogaras volt, a Hellgate London pedig egy katasztrófa, s nem az újdonságába bukott bele, hanem a játszhatatlanságot előidéző hibákba, amelyeket csak hónapok múlva korrigáltak, mikor már a játék menthetetlenül elbukott.
    Az újszerűsége mindössze a 3D-s megjelenítés volt, egyébként egy Diablo-klón, a Diablo2 rúna-játékához képest a fegyverfejlesztések butítva lettek (ez mellékes, de a Diablo-t a rúnavadászat is sokáig életben tartotta, életben tartja)
    A Sacred2 (szintén Diablo klón) is egy bughalmazként került forgalomba, gyakori szerverleállásokkal megspékelve - el is bukott a játék.

Új vonalnak a Mass Effect2 filmszerűsített feldolgozását mondanám, ami összességében jó visszhangot váltott ki, ámbár nekem nem tetszik, mert a filmesítés butításokkal együtt történt, s nem különösebben örülök, hogy a Dragon Age2 erre a motorra épül, de a Bioware teljesen logikus döntést hozott, évekkel le lehet így rövídíteni a játék megjelenését, hogy a motor már kipróbált, működőképes.
  • mecsoka
    Most nem feltétlen játékra gondoltam, hanem a fantasyre és scifire általában. Egyszerűen nehéz kilépni a saját kereteinkből, a jól ismert dolgok közül és elkerülni azt, hogy hasonlítson bármire, amit eddig ismertünk :) No de ne offoljunk tovább :)

Amúgy teszek rá, hogy miért így vagy úgy csinálta ezt a játékot a bioware, mert nagyon odab*sz és imádom :D
  • MerlinW
    Újat sokan képesek alkotni, sőt. Nem mernek újat alkotni. Mert az új az egyenlő kockázattal. Az pedig a bizniszben nem menő. Manapság a játékokat nem az értelmiségi játékosoknak készítik, hanem a buta minden sz@rt megvásárló pórnépnek, akik által kevés munkával sokat kereshetnek:)

Nem vetem meg őket, mert én is így csinálnám:)

Egyébként akik újat mertek alkotni: Mirror's Edge, Fahreinheit, Hellgate stb, mind elbuktak. Mert célközönség a primitív CoD és GoW szinten van leragadva.
  • mecsoka
    Kevés olyan nagy koponya van, aki képes merőben újat alkotni :)

Engem nem zavar, hogy nem jön ki minden magyarul, tényleg nem várható el, de ha egyszer elvállalják, akkor csinálják meg rendesen. Az eredeti játék is hemzseg az elírásoktól és félrefordításoktól. Ami azért durva, mert nagyon gyökér vagyok angolból, de még én is észrevettem ezeket a fatális hibákat. Egyszer kellett volna összenézni a játékot a szöveggel és nem hiszem el, hogy ne tűnt volna fel nekik is. Ha meg ennyire szarnak rá, akkor arról is meg van a véleményem... :S
  • MerlinW
    Angol DA DLC-k mennek a magyar verzióval. ME2 DLC nem fog menni. Leliana Song pedig erősen ajánlott, mert nagyon jó lett.
  • ratgab
    Értem én! Én pont ilyen megfontolásból nem veszek ilyen játékot (amihez csomó dlc-é van és folyamatosan készül újabb) magyar nyelven. Dragon Age-nél és Mass Effect 2-nél is biztos lesz majd egy Game of the Year, amiben már minden benne lesz remélhetőleg.
  • ratgab
    Ha ilyenbe kezdesz, akkor sok szerencsét vagy a warezoláshoz vagy a pc játék nélküli élethez. Mint mondtam Magyarország kis ország--> kb. 10 millió lakosból szerintetek hányan játszanak pc-n maximum pár 10 000 fő és akkor még lehet, hogy igencsak elszámítottam magam, jah és még azok több mint 60-70 %-as életében nem vett eredeti játékot, hanem warezol.
  • Prince23
    Én nem arra értettem. Hanem a karaktereink további hátterei miért nem oldható fel, amikor végigjátsszuk a gammát. Pl. a harcosnál lehet választani hátteret, ami befolyásolja a történetet. Tudod karaktergenerálásnál...
  • Tehasut
    oké, az még nem zavar annyira, hogy nem jelenik meg magyarul, de nem is használható a magyar verzióval!
  • kreknorbert
    Van rá még egy megoldás: Passzív ellenállásba kezdünk, és megvárjuk, amíg magyarul is kiadják:). Addig nem veszünk több Pc-s vagy más platformú játékot:)
  • ratgab
    Emberek! Fogadjuk már el, hogy a magyar nyelv nem világnyelv, a magyar szoftverpiac, meg nem piac a külföldieknek pl. az amerikaihoz képest!

Ezért nem jelenik meg minden magyarul is--> megoldás magyar ember tanuljon nyelveket (franciák pl.: megtehetik, hogy nem tanulnak nyelvet, mivel benne van az anyanyelvük a világ 10 leginkább használt nyelve között, Canadában is az egyik hivatalos nyelv)
  • Tehasut
    le merem fogadni, hogy az új DLC se fog megjelenni magyarul, akárcsak a Leliana's Song, vagy a Mass Effect 2-höz a Lair of the Shadow Broker...
  • Fantusz
    További életutak:

Eszmélés (Awakening)
    Éjfattyú krónikák
    Leliana's song

Az égvilágon semmi köze nics a feloldáshoz annak, hogy az alapjátékot hányszor, milyen karakterrel vitted végig, de elég megtévesztő a megfogalmazás.

További életutak azok a DLC-k, amelyek nem az alapjátékba épülnek be.
  • Prince23
    Azt viszont nem értem, hogy miért nem unlockolodtak ki a további hátterek? pedig végigvittem a gammát a pagonyelf nővel :/
  • Jimmyke
    Mass Effect 2 zene a trailer alatt, a lusta mindenit a BioWarenek :D
  • Jimmyke
    Infó új DLCről
    Itt a trailer
  • MerlinW
    Működnek, de a "hogyanért" fordulj a torrent fórumokhoz:)
  • Prince23
    Az is tuti egy semmitmondó teaser lesz :S
  • MaRee
    A DLC-k működnek nem eredeti játékkal?Amúgy most nézem az előbb linkelt oldalon ,hogy jövő hónapban jön DA2 trailerje, már alig várom :))
  • kreknorbert
    Ha jól látom új dlc közeleg: http://dragonage.bioware.com/addon/
  • MrStokes
    Ezert is szerettem es meg maig is szeretem a Baldur's Gate reszeket, azokban talan nem olyan sablonos a story, jah meg mellesleg lehet koborolni tobb-kevesebb szabadsaggal a vilagban, nem olyan linearis, mint manapsag majd minden rpg.
  • Fantusz
    Az óangol mondavilág rengeteg mesebeli lény otthona.
    Tündék (elfek), goblinok, varázslók (Merlin legendája, stb.) történetei jelentették az alapot Tolkien regényéhez.
    Az ork faj egyértelműen Tolkien fantázia-szüleménye.
    Az ősi mondák gonosz és jóságos, aprótermetű manókról, koboldokról mesélnek, az óriásnövésű, hatalmas erejű, ellentmondásos jellemű (primitívek, de ugyanakkor intelligensek is) orkok Tolkien meséiben tűntek fel - ezt lehet úgy értelmezni, hogy ő csak felnagyította az aprócska goblinokat, de tény, hogy ezek az óriások meghódították a mesevilágot, többnyire a gonoszt képviselik, de pl. az Oblivion-ban már a rettenthetetlen, hűséges harcos az ork faj.
  • MrAndree
    Az a helyzet, hogy egyrészt fantasy műfajban már nehéz újat alkotni, másrészt meg a "bevált recepten ne változtass" elvet követi a bioware is már elég régóta. Nézd csak meg a többi játékukat, ugyanazokat a történeti elemeket fogod megtalálni azokban is mint a DA-ban.
  • MrAndree
    Loghain ellen cone of cold a megoldás mágussal. Olyan szépen megfagy tőle, aztán röhögve lehet bántani, alig ér hozzád. :)
  • MaRee
    Tudom, hogy Tolkien fektette le a fantasy alapjait, de én most speciel magáról a történetről beszélek, nem a látványvilágról, stb.Ez pl olyan, mint a WoWban amikor a Szövetség és a Horda erői egyesültek a Lich King ellen(aki nagyon Szauronosan nézett ki:D), aztán beálltak a kapuja elé és kiabáltak neki hogy jöjjön ki és fizessen meg a bűneiért, na hát nem tudom ki olvasta / látta a Király Visszatér-t, de ott ugyan ezt játsszák el Aragornék Mordor előtt :) Nekem csak az a bajom ezzel az egésszel, hogy oké, tényleg legyen epic a sztori, de azért ne lássam már minden játékban/filmben ugyan azt harmadjára.

Na de hagyjuk, nem akarom szétoffoln a totyikot.
    Az archdemon tényleg nevetségesen gyenge volt, még az elf romokban levő kis sárkánnyal is többet szenvedtem.
  • Prince23
    Én is végeztem a gammával, valóban gyűrűk ura feelingje volt a játéknak, már Ostagarnal is lehetett érezni a feeelinget. Nekem éppen ezért nagyon de nagyon tetszik a gamma. Viszont a főboss nagyon kiábrándító volt. Könnyű volt. Több kihívás volt az Urnát védő ősisárkányban!!!! Ott tényleg a gatyámat is félteni kellett. De a végén csak beálltam íjásszal + jeges nyíllal azt lőttem, semmi bajom nem volt. Meg elő hívtam a mágusokat... ennyi. És nagyon úgy tűnik, hogy trilógia lesz a DA, mert nekem az jött le, hogy a éjfattyakat nehezen lehet legyűrni...

SPOILER!
    Melyik vajon a főszál? Én feláldoztam magamat a végén. Alistair pedig véglegesen király lett. Hát nem tudom. De jobb is úgy, hogy részenként más, új főhősök lesznek a tovább DA részekben:) Csak értitek, így minden oda van veszve.
    Ja és Morrigant a kefélés miatt elküldtem a picsába... eleve Morrigan rossz döntéshozó. Én meg pont, hogy jófiút játszottam. Nem illet karizmatikámba, hogy elfogadjam az ajánlatát. Pedig lehet az a főszál részét képezi.

Nos?
  • vasziszdasz
    Tolkien meg az angolszász mitológiából "lopott", lévén az ő fő szakmai érdeme az óangol (és ezzel együtt a viking, normann) mitológia összegyűjtése volt. Eredeti szakmája ugyanis nyelvészprofesszor volt, a Gyűrűk Urát csak egy újság felkérésére, gyerekmesének írta, amiben számára a fő dolog az elf nyelv létrehozása és használata volt, a többi csak rizsa. Aztán 6 milliárd ember szerint meg pont nem. :)

Haonló egyedi világot hozott létre H. P. Lovecraft a Cthulu novelláival, vagy Frank Herbert a Dűnével. Van még pár originál sztori, de a tipikus fantasy az gyakorlatilag = D&D, aminek a Tolkien által összegyűjtött dolgok az alapja.
  • mecsoka
    Ezt sokan mondták, hogy hasonlít a Gyűrűk Urára. Szerintem ez nem nehéz, hiszen a fantasy alapjait Tolkien fektette le. Sokkal újabbat azóta senki sem alkotott, így folyamatosan visszatérnek hozzá.

Elsőre én nagyon sokat kínlódtam, de többszöri újrajátszás során már simán eljátszol a legnehezebb fokozaton is :) Gyakorlat teszi a mestert :)
  • MaRee
    Nos végeztem a játékkal, itt egy kis véleménynyilvánítás :)
    Aki még nem vitte végig ne ovlasson tovább, spoileres!

Tehát a játékmenet jó, mindíg is imádtam az ilyen több karaktert irányíthatós RPG-ket.A grafika is nagyon szép, a zene is tetszett, a voice acting pedig nagyon elvan találva.Egyetlen gondom a sztorival van, kissé klisés, a vége pedig elég Gyűrűk Ura szerű(főgonosz legyőzve, torony "felrobban", mindenki arra néz, ellenfél megfutamodik, már csak azt vártam mikor ordítja Samu hogy Fróóóuudóóóóuuuu:D ), valamint az egész darkspawn cucc nekem nagyon az orkokra hajaz, de lehet csak én gondolom így.
    Normal fokozaton csináltam, a csaták, ha van megfelelő mennyiségű potion elviselhetőek, viszont ha szégyen ha nem, én Loghaint csak cheattel tudtam megverni :( A főkarakterem kb 2 vágás volt neki, még a tankom(Alisteir) is megfeküdt 5-6 mp alatt.Caster karakterrel ugyan ez.

Mindent összevetve szerintem kurv@jó a játék, be fogom hozzá szerezni a kiegészítőket is, és kíváncsian várom a második részt (van egy sejtésem, hogy Morrigan gyermekével még találkozni fogunk:))!
  • MaRee
    Ott már voltam, semmi.
  • vasziszdasz
    Redcliffe?
  • MaRee
    Miután megöltem Denerimben a rabszolgatartó mágust, merre kéne tovább?Ezután már elvieleg a landsmeetnek kéne lenni, de a Royal Palace-hoz nem enged még menni, a journalban pedig csak annyit ír hogy megszereztem a bizonyítékot, hogy Logainnek is köze volt az elfekhez.Hova kéne menni?
  • linimil
    MOst hogy így olvastam. VAn a mágusok tornyában 2 ajtó. Azokat valamikor kilehet nyitni? Illetvea könyvtárnál megcsináltam a 4 idézést, de felsőbb szinteken van 1-2 szobor amit ugyan úgy meglehet érinetni. VAn egy iylen küldetés is jó sok tekercset gyűjtögettem. Aztírja onnan kell kezdeni azt-az idézést, ahol öö nem jut eszembe, megmondja az a lényeg honnan kell kezdeni. De ott nincs semmi amit aktivlni lehetne.
  • Prince23
    Már megoldódott.
  • Prince23
    Sziasztok!

Most akadtam el a gammában:DDD Még ilyen nem volt. illetve volt, ezt a részt még tavaly is megcsináltam, dejavu:D

Szóval: a Mércénél vagyok, és egy láthatalan hidat kell aktiváljak. Kéne egy segítség efelöl :)

• Fantusz
    Nem igazán lehet elrontani a játékot, szabadon megválaszhatod merre indulsz.
    A királyválasztás után nem lehet küldetéseket csinálni, pontosabban, amíg Redliffebe vissza nem térsz, szabadon mozoghatsz, így a lehetőséged megvan a denerimi küldetések teljesítésére.

Denerim azért lehet érdekes a játék elején, mert ott össze lehet kaparni néhány aranyat, amikor még totál csóró a karakter.
    A mellékküldetésekkel meg szerintem a játékosok többsége úgy van, hogy alkalomadtán megcsinálja, de a végjátékhoz közeledve egyre kevesebb a hajlandóság valami apróság miatt visszamenni pl. Mélyutakra.