Dragon Age

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Fantusz
Az Awakening az Origins motorján futó, de egy teljesen önálló játék, ha összefüggéseket keresel benne az alapjátékban történtekkel csalódni fogsz.
Az én véleményem is az, hogy az Origins szinvonalát meg sem tudja közelíteni a kiegészítõ.
Rossznak nem mondanám, de csak egy integrálatlan külön történetet kapunk, sokkal több lehetõséget (párbeszédek, visszautalások, stb.) lehetett volna becsempészni a játékba, de ez csak egy szimpla, önálló történet lett.
Oghren bajtárs semmivel nem kedvel jobban, mint bármelyik újonnan beszervezett csapattag, beszélgetni sem lehet velük (kivéve, ha õk szólítanak meg), Morrigan nevét senki ki nem ejti, a plusz 10-15 óra játékidõn túl, a néhány új képesség, specializáció kipróbálása a bónusz, abban csak reménykedhetünk, hogy ha egyszer kijönnek a második résszel, annak lesz némi köze az Origins történetéhez.

kutyafáját... pedig anniy ilyen marhaságra ez a megoldás, hogy futattni rendszergazdiként... rájöhettem volna 😄 persze ez megoldotta nálam is. TENKJÚÚ
Nekem is volt ilyen gondom win7 alatt.
A 'futtatás rendszergazdaként' megoldotta.
Ha más rendszert használsz, akkor passz.

MSI970A-G43;FX-4320/4x4,4GHz;4x4GB DDR3;RX 460 4GB;KINGSTON 120GB SSD

sziasztok!
Olyan gondom van, hogy vettem bioware pontot, amit el is költöttem, két tartalom letöltésére, a letöltés ne mindult el... a pontot levonta...
kiírta ugyan, hogy mi a szükséges verzió a tartalomhoz, hogy 1.0, meg 1.02, ( persze a legújab patch van fent nekem, ami 1.03 asszem... ) de csak azután, hogy a letölésre kattintok. Talán a verzió eltérés miatt nem szedte? mert pont levon, elvileg letöltés indul, ami ne mindult.. sehogy, most se pont, se tartalom. Ötlet?
Köszi
No comment. Amit igazány hiányolok méginkább az elõtörténet semmibevétele. Mind1, hogy Anora-t vagy Alistairt választottad királynak vagy Loghain és Alistair közül ki marad életben. Ideálisan mondjuk a Kotor2-ben oldották meg ott a játék eleén egy beszélgetésben el lehet dönteni, hogy a Kotor1-ben mik voltak a legnagyobb döntések.
Calver
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
nem, kis sokkot akartak okozni a játékosnak az elején, így oldották meg - elég aljas dolog btw, fõleg a karakter trailerek miatt, én már örömködtem h na végre egy nõi harcos csapattárs, erre élt 20 percet...

btw spoiler taget használj, ugyanis ez Awakening-et még nem játszók számára elég durva poénlelövés.

"The trees move. Do you not see it?"

Az Awakening eleén kapunk egy laza tank csajt Mhairi-t az megoldható valahogy, hogy tulélje az egyesülést és ha igen hogyan?
Taylor10
Hát igen jól jönne 2 gb ram,régen 1280 mb volt benne de már csak kettõ 512 mb ram van benne mert a másik kettõ helyre nem tudok többet tenni mert rossz.Ha jól tudom 1 gb ram 10 000 Ft körül van.Majd gyûjtök rá.

rage
Nem vészes, teljesen jól játszható.
7600GT a kártyám.
Viszont a 2 GB RAM az szerintem nem árt neki.

Gigabyte P55-US3L, QuadCore Intel Core i5 750, SAPPHIRE R9 270X 4GB GDDR5 WITH BOOST & OC, 16 GB Corsair Vengeance Memory DDR3-1600 SDRAM,Synchmaster EX2220 WIN10

Taylor10
Megnéztem azt a karakter szerkesztõt és ott nem találkoztam szaggatással és lassú betöltéssel sem.Remélem hogy a játék nem fog annyira szaggatni.

MerlinW
Úgyahogy.

[merlinw.org]

Taylor10
Sziasztok.Ilyen konfigurációval menne a játék??

Alaplap:Abit IS7/IS7-E/IS7-G (5 PCI, 1 AGP, 4 DDR DIMM, Audio, LAN)
CPU típusa:Intel Celeron D 335, 2800 MHz (21 x 133)
CPU magszáma:1 magos
CPU órajele:2800 MHz
Videokártya típusa:NVIDIA GeForce 7600 GS
Videokártya memória:256 Mb
Memória típusa😛C3200 DDR SDRAM (3.0-4-4-8 @ 200 MHz)
Memória mérete:1024 Mb

Szevasztok!
Van egy kis bibi nálam a végsõ csatánál...konkrétan nem tudom hívni egy sereg segítségét sem, mert mikor rákattintok vagy az emberekre vagy a törpökre a jobb oldali ikonjukon, nem történik semmi. A játék skidrow release, de nem tudom erre fogni, mert minden stimmelt eddig az eredeti változattal (haver elmondása által).
Fantusz
Sajnos ez így is mûködik, s ezért semmi értelme annak, hogy néhány specializáció megszerzését megpróbálták megnehezíteni, csalással bármelyik könnyedén kijátszható.

A speczek oldása archivement szerü egyszer feloldod többet nemkell lazán visszalehet tölteni a mentést beszennyezés után és meglessz a reaver és ez igaz az összes speczre. Pl.:megveszed a könyvet kitanulod visszatöltöd a mentést meglessz a pénz és a specz is.
Risu Führer
ha csak azért akarod beszennyezni at urnát hogy megszerezd a reaver specet akkor megoldható. én úgy csináltam hogy mentettem az urna elõtt majd beszennyeztem megöltem wynnet kimentem kolgrimhez felvettem a reavert és visszatöltés. újra urna és akkor már ott volt a specek között asszem de lehet hogy csak azután hogy kimentem és megöltem kolgirmet.

The Town never be the same...today it looks like Disneyland.

Gubberx
fene, akkor minusz egy healer 😞

[Gigabyte AORUS 360B] [I5 8500 3,0 Ghz] [2x8GB CORSAIR DDR4 2666 Mhz] [Aorus GTX1060 6GB] [ZALMAN NEO+THERMALTAKE SMART 550W] [WIN10 64bit] "Best game player" Uplay: Dear0ne

Wynne és a hamvak szennyezése eggyüt sztem csak ugy oldhato meg, ha Wynne-t a hamvak után adod a csapathoz vagyis elõször a hamvak aztán a mágusok tornya. Rogue backstab képesség passzív csak állj a célpont mögé és alapbol azt tolja bizonyos pajzsos célpontokat nemlehet backstabalni.
Megoldottam magam. A lényeg, hogy a mod csinálja ezt, semmi köze a codecekhez (az én gépemen pl nincs is codec pack). Az override mappápóbl ki kel szedni mindent, játék indít, továbbvinni azt a részt, és kész. Utána a modokat vissza lehet másolni.
Gubberx
Ha beszennyeztem a hamvakat mindenképp lelép Wynne a csapatból? Rögtön ahogy a táborba érek jól lecsesz és eltûnik 😊 Jó lenne valahogy megtartani 😊

[Gigabyte AORUS 360B] [I5 8500 3,0 Ghz] [2x8GB CORSAIR DDR4 2666 Mhz] [Aorus GTX1060 6GB] [ZALMAN NEO+THERMALTAKE SMART 550W] [WIN10 64bit] "Best game player" Uplay: Dear0ne

Sziasztok! Lenne egy problémám: a játék elején, a toronyban miután meggyújtom a jelzõtüzet, utána csak sötét képernyõt mutat. Utánaolvastam, de itt a fórumon annyit javasoltak erre korábban, hogy a codec pack csinálja, le kell szedni. Viszont én nem raktam föl semmilyen codecet, 64bites win7-em van, amit ráadásul most raktam föl 2 napja, szóval nincs még tele szemetelve se. Pls valaki segítsen.
A Rogue backstab képessége passziv? bármikor bárkin csinálhatja, kell irányitanom?
Én nem szeretek 3 mágussal mászkálni az tul tápos szinte mindenhol. Elveszi a játék nehézségeit, ezenkívül én healer szeretek lenni és 2 healer egy csapatban az nem poén wyne-t pedig nem akarom átképezni darálónak.
Calver
Flement ellen szvsz dupla közelharcos + dupla mágus kombó az igazán nyerõ (Alistair tankol, Sten Yusaris-al osztja az áldást, és jobb esetben egyiküket sem tudja fellökni), mivel 3 mágus ott nem összehozható, minden másra tank + 3 mágus, tank szerepében 12-13-as szintig Sten (Indomitable miatt), aztán jöhet Alistair (Shield Wall+Expertise, 12. szinten elérhetõ), fire resistes cuccokban (Band of Fire, Yusaris/Aodh, Smith's Heart, esetleg Juggernaut set pár darabja), és a 3 mágus elegánsan lõheti alájuk a tûzgolyókat/infernokat, nem nagyon fog rajta egyikük sem zavarogni. ezzel a taktikával - ami btw szinte minden BioWare RPG-ben mûködik, bár kis átalakításokkal - Nightmare nehézség is nevetségesen könnyû lesz, gyakorlatilag meglátja a kétlábú az ellenfelet, 3 tûzgolyó, aztán eltakarítja a túlélõket... megfejelhetõ egy pár Paralysis Explosion + Inferno kombóval, akkor általában már takarítani sem kell <#vigyor1>

Sztem bossok ellen a "backstabber" rogue a leggyengébb (könnyûpáncél és dörzsöltség ügyességre gyúrás alapbol csak hátbaszurogatja az ellent amivel csinos DPS-t nyujt, de nagyon sérülékeny)
Pénzszerzésröl annyit, hogy cheat nélkül csak a játék végére fog összejöni igazán sok pénz de cuccra sztem felesleges költeni igyis lessz elég erõs cucc.
Az ellenfeleket nem a játékoshoz méri fix ellenfelek vannak mindenhol ezért kell sorrendet tartani a küldik között vmien szinten pl. nemszabad orzamarban kezdeni, de ha mondjuk redcliffe-t hagyod utoljára akkor nemis kell csapattárs me egyedül végig lehet nyomni az egészet, ha meg felcheateled magad játék eleén lvl. 50-re akkor se cucc se társ se kell sehol. Nekem pár helyen volt problémám de mindenhova van taktik nameg megfelelõ társak kellenek. Az erdei bossok a síroknál ugy ölhetõk, hogy minél kevesebb melee-d legyen persze 1 a tank kötelezõ és elõször a csontikat kell leütni aztán a bosst. Ugyanez a taktik célszerû az összes fajta sárkányra is. (flemeth high dragon archdemon)
Fantusz
Szerintem meg középszerû cussokra nem szabad külteni, gyûjteni a drága, de egyedi felszerelésre, amilyet soha nem fogsz találni, drágák, de jó bonuszokat adnak, ha hajlandó vagy megfizetni a 200 arany körüli összeget.

Calver
na meg ha elég táp vagy, lenyúlhatsz Rogek-tõl még extrában 20g-t.

Calver

Nem értelemesen kell pénzt szerezni, hanem értelmesen kell költeni. A nagyon drága cuccokat csak nézegetni kell, nem megvenni, mert aztán ott vagy hogy nincs pénzed. A jobb cuccokhoz úgyis hozzájutsz.
1. Csinálsz egyszerû rajzot a taposókról, egyesével rájuk lépsz és leírod, hogy a híd melyik részeit aktiválják. Aztán a rajz alapján tudni fogod, hogy mozogj három csapattaggal a köveken, hogy elõre tudjon haladni a negyedik.

2. Van kódexbejegyzés a küldetéshez, az leírja a sorrendet.

Ninnkigal, Ereshkigal és a többiek :)

két dologban kérnék segítséget
1. a ura keresés közben van egy láthatalan híd as rész ott mi a soorend kellene egy kép vagy valami mintha lett volna de nem tom hol (tubos link nem jó mer telon nem tom megnézni)
2.van egy kutas rész a vérfarkasos résznél (oda vinnin a vizet inni beleõle stb.) ott is sorrend kellne
ha tud valaki segísen
elõre is köszönöm
MrStokes

\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"

Hali.Valaki segitene,hogyan lehet értelmesen énzt szerezni ebben a játékban?
alig van 30 aranyam, de mindig muszály elköltenem valamire ami kell és nagyon iritál,hogy nemtok venni a vendoroktol jo fegyvert mert ilyen 80-140 aranyba kerülnek..No meg persze a rengeteg 20g körüli könyvröl ne is beszéljek..

a másik meg hogy az ellenfeleket hozzám mérik eröben?csakmert az elején elmentem az erdöbe ott kinyitottam a "tombstone"t erre nekemjött 5-6 csonti meg egy boss, mondom akkor ez skipp, azota léptem vagy 7 szintet, de még mindig ugyanolyan bazi erös és nemtom megölni..:S

3.:p
a letölthetö cuccokat megtalálom valahol "free" ben? csak az a 3-4 extra quest érdekelne.

elöre is thx.

Barton 2800+,Radeon 9600 (400/400) 1024 ddr ram(333mhz) VeGeQu-US-Ligthning\'s Blade-Dwarf Paladin Level 70 Ivyn-warlock(60),Veg-Mage(60),Lang-Hunter(70),Vegi-Rouge(60)

Bár felsoroltam ezt a lehetõséget 2.-nak de mind1.
Mágusbol ha jol akarsz varázsolni akkor vérmágus és szellemgyógyító speczet javaslom. Egyébként wynne nem verhetetlen healer az én fõkarim keményebben tolja csak beállitás meg gear kérdése. A vérmágus ha csak egy sima gyógyítást kitalentolsz onnantol kb megduplázza a manád, de 12. szint fölött végtelen manád van vele csak kicsit óvatosnak kell lenni. Én 3-1 arányban teszek mágiára és akaraterõre (a mágia 3), ha erõs varázslatot akarsz és nem heal akkor az elsõ részem az õselemknél kell dolgoznod én a fire spelleket javaslom mert azok a legkeményebbek de ugyanakkor mind területi szal ovatosan kell oszani az áldást nameg oan aggrod is termelsz velük, hogy a büdös életbe lenem másznak rolad kb. a 2. spell után. Mágusok ellen a teremtésen van a rúnák közül az uccso ami elég hatékony meg a manacsapás is laza bár én egyszerüen beszoktam force fieldelni hameg lejár akkor bénitás rúna és ha a társai halottak akkor egyedül már nemsokáig éli tul.
Calver
4. verzió pedig az, hogy mágusként játszol, csak pár nagy erõigényû harcos páncélt használsz, ami jól jön mágusnak is - lásd Warden Commander Boots, Wade's Superior Dragonskin set, Executioner's Helm és társai.

Alapjátékhoz tartoznak. Egy, max. két hete talán, hogy megjelentek.
bioware link

Én is arra gondoltam, hogy csak úgy felveszem a bónusz miatt. meg akkor a szellemgyógyítást is.
Honnan tudom letölteni a modot?
Fantusz
Varázserõre a Vérmágia ad még bónuszt (14-es szint), érdemes fölvenni, de én képességeket onnan nem tanulok - saját csapatomat nem szokásom a harc hevében csapolgatni.

Fantusz
Character respect addon - le kell tölteni a modot, ha nincs ilyened a listában, s a holló ad respecialization italt.

Kérdés:
Lakoma-napi kombó csomag
Lakoma-napi ajándékok
Lakoma-napi tréfák - ezek a DLC-k bent vannak a letölthetõ tartalomnál, de lemaradtam róluk.
Alapjátékhoz, vagy a kieghez tartoznak, s mikor jelentek meg?

Milyen mód? szóval ha újracsinálom, akkor a szellemgyógyítás mellet mi legyen a második? ez az arcane nem ad semmi bónuszt a varázslataimhoz vagy a akaraterõmhöz sem?
Fantusz
Megszabadulhatsz az Arcane warrior spectõl, ha nagyon zavar, kell hozzá a mod.
Szellemgyógyítót érdemes megtanulni (Denerimben vedd meg a könyvet), ugyanakkor a mágus az a karakter, amelyiknek nem fontos a specializáció.
Specializáció ad némi bónuszt, de a specializációs varázslatok nélkül is könnyen el lehet lenni.
Szellemgyógyításban is jól jön nálad a feltámasztás, csapat gyógyítás, gyógyító aura képesség, de healerként Wynne verhetetlen (fõleg, ha odafigyelsz a csapattagok inspirációs bónuszaira), gyilkolni az általános varázslatokat használod, bármelyik specializációt választod (tûz, jég, entrópia, stb.)

KÖsz..😄 Holló? merre?
Ha megtalálom mire specializálódjak?
Fantusz
Meg lehet szabadulni a rossz specializációtól, ha van hollód (respecialzation mod), erõs varázslatod meg úgy lesz, ha a mágia értéket tolod az égbe (némi akaraterõvel spékelve), Denerimben megveszed a Kaszás gúnyát, a Körtoronyban a Lord-Magiszteri botot, s néhány jobb kiegészítõt (gyûrû, amulett) - ezekre nem kevés arany kell, de megéri a beruházást.

Legerõsebb (gyilkos) varázslat a manacsapás, igaz csak varázshasználók ellen hatékony, de sokszor õk a legkellemetlenebb ellenfelek.

Kösz, de mit ajánlsz az arcane warrior mellé?mivel azt már megtanultam...
Nem akarok fegyvereket használni csak mágiát de erõset.
Fantusz
Két specializáció elérhetõ (7-es, 14-es szint), de ezeket elõbb meg kell tanulnod.
Egyik megoldás, hogy valaki megtanítja, de sokszor egyszerûbb megvenni egy könyvet, amibõl megtanulod.
Arcane warriort az elf romban tanultad a szellemtõl
Alakváltásra Morrigan megtanít, ha jól viselkedsz a banyával (nem fontos spec)
Szellemgyógyítónak Wynne a mestere, de egyszerûbb Denerimben megvenni a könyvet (ez egy hasznos képesség lehet, bár ahogy az elnevezés is mutatja, gyógyításra épül (csapat gyógyítása, feltámasztás)
Vérmágiát csak mágus fõkarakterrel lehet megtanulni, Redlfiffe-ben az Enyészetbe lépve, a démontól.

Lehet több specializációm?
nem ilyen karaktert akartam, nem kellenek fegyverek, csak erõs varázslat...
Aham. Akkor bal lent a 'Bejelentkezés' gomb az csak a DLC-k, meg a peccsek letöltéséhez van?
Nincs benne multi.

Ezt lehet multiban/interneten játszani?