Dragon Age

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Esküszöm, egyszer kattintottam. Bocs a dupláért.

Ninnkigal, Ereshkigal és a többiek :)

Csak a teljesség kedvééért: vannak spellek, ahol lehet fegyverrel (karddal) a kézben varázsolni, más spelleknél viszont elrakódik elõtte.
Egyébként táp a "tanknak" beöltöztetett arcane warrior. Egész jól tankol, keveset sebzõdik, és kellemeseket üt. Viszont baromi unalmas vele játszani.

Arcane warriorként 3 féle modon lehet játszani az egyik, hogy tüzlabdával kezdesz utána tankolsz sok fenntartott spellt kell használni és persze nehézpáncélt abbol a szempontbol kényelmes tank, hogy mivel kevés a HP-ja nagyon könnyü kihealelni ráadásul több a védelme és a páncélja is mint egy warinak szal alig ütik meg viszont mágiával szemben elég gyenge és ez könnyen bajd jelenthet a mágiaellenes varázslatokrol nemis beszélve.

2. lehetõség egyfajta DPS nehézpáncél és kétkezessel ütögeted az ellent ha pedig kell csak kinyomod a combat magicet és kb másfélszeres áron varászolhatsz ha nem nyomod ki akkor dupla árat fizetsz.

3. lehetõség, hogy az arcane warrior cuccokat csak alternativaként használod tehát nincs nehézpáncél és amikor éppen nemkell varázsolni vagy már nincs mana elõ a kardal és combat magicel legyakod az ellent.

Kardal bizonyos varázslatok nem müködnek ezt egy mod tudja orvosolni de ha fegyót váltasz amit gyorsgombra ki is tehetsz akkor semmi akadája, hogy elõ a botot és tolni pár varázslatot. Nekem lehet vmi bug van de ha nemnyomok heroic offense képességet magamra akkor a combat magic ellenére elég gyér a találati arány.
Fantusz
Érdekesen játszod a játékot.
Varázslóknak alap a mágusbot, bónuszokat ad, s távolsági fegyvernek számít, fegyvertelenül a varázslód leáll pofozkodni, s nem egy tank, hogy az elsõ vonalban harcoljon.
Arcane warrior specializáció csatamágussá képezi a karaktzeredet - páncélt, pajzsot, kardot viselhet...
Másik oldalon viszont jelentõsen romlik a varázslat hatékonysága: karddal a kézben varázsolni képtelen (el kell rakni a castolás elõtt), páncélt se mindegy milyet adol rá - nem rossz specializáció, de teljesen más taktikával kell egy ilyen karakterrel játszani, mint klasszikus mágussal.

Fõkarakter Wynne nyomába sem érhet a gyógyítás-támogatás területén, de ha klasszikus varázslót akarsz, akkor a szellemgyógyító specializációt érdemes felvenni, illetve a vérmágus specializációt a bónuszaiért (képességein el lehet gondolkozni, azok nem feltétlenül kellenek).
Morrigan alakváltó képessége is harcost fabrikál a mágusból, átváltozva csak néhány faj-specifikus CA-t tud használni a karakter, ráadásul gyógyitalokat sem használhat az alakváltásban.

wedge31
Harcos bérc.

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

Melyik kovácsnál?

wedge31
Kardot a kovácsnál.

De én abszolút nem használok fegyvert. Valami bónuszt ad ha csak a varázsbottal támadok?
s0n1c
Magic is now used in place of Strength for weapon damage (not spellpower, as per the game's description). Passive effect: Magic is used in place of Strength to meet weapon/gear requirements.

Erõ helyett a Magic attribot használja a fegyver sebzéshez. Ill. a különbözõ fegyver/felszereléshez szükséges követelményeknél Erõ helyett Magic-el számol.
Táláltam egy meteorkövet azzal mit lehet csinálni?

A Varázslóm arcane warrior lett, van egy specialitása Combat Magic, de nem értem mit jelent, sajna angol a játékom.
wedge31
Mind az összes többinek az ajándék ikonal.

Palanak hogy tudok ajándékot adni?
Nagyon nagyon köszönöm
😄
A zárnyitási képesség 😊 Kis lakat jel, 4-es szint a max.
Calver
deft hands és cunning - pontosabban kifejtve itt.

"The trees move. Do you not see it?"

MI befolyásolja a zárkinyitási képességet? mivel lehet fejleszteni? egyre több olyan ládára bukkanok amit nem tudok kinyitni, pedig a csapatomban van rogue...
Lenne egy technikai kérdésem miért van az, hogy a játék szabályosan fáziskésésben van ha sok az ellenfél nem szaggat szimplán késik megütök vkit vagy eltolok egy gyógyítást és 3-4 másodpercel késõbb kapja meg.
Bárkinek bármi ötlete?
ok, köszi, félreértettem a dolgot, összesen 24 varázslaltot kapok...már világos
Fantusz
Valamit félre érthettél, a 20-as szint elérésért egy plecsnit (vívmány) kapsz, semmi varázslat (harcosnak milyen bónusz járna?)

A varázslat kombinációk szinttõl függetlenül elérhetõek, ha rájösz mely varázslatokat kell keverni a hatás növelése érdekében - ötletes minijáték, 10 varázslatkombináció van a játékban.

gerey
Már megválaszoltam mikor elõször kérdezted...

Igen, kijott. De ne kerdezd meg megint. 😄

Gubberx
2 hsz-t nem vagy képes visszaolvasni?<#violent><#violent>

[Gigabyte AORUS 360B] [I5 8500 3,0 Ghz] [2x8GB CORSAIR DDR4 2666 Mhz] [Aorus GTX1060 6GB] [ZALMAN NEO+THERMALTAKE SMART 550W] [WIN10 64bit] "Best game player" Uplay: Dear0ne

Sziasztok..Mi a különbség a Dalsih és a City elf között???Elõre is köszi a választ...Jah és még valami.A kieg.Kijött X360-ra??
sräcok

az orszäggyülest összehivtam, loghain-nak sanyi, indulni kellene redcliffbe a vegsö csatära...elötte bärmilyen küldit elintezhetek, csak redcliffbe ne vezessen az utam?

meg egy kerdes..: az alapjätekhoz tartozo könyvben olvastam olyasmit hogy ha 20-as szintet elerem, most nem vagyok gep/köynv közelben, de valami olyasmit ir hogy e szint eleresekor kapok valami varäszlat läncolatot...nos nem kapatm semmi exträt, de utänna kell olvassak mit irt a könyv, akkor bemäsolom majd

köszi
gerey
Elég sok minden le van írva errõl a kódexben, és játék közben is lehet errõl hallani, fõleg ha ilyet kezdesz.

Régen az összes elf egy nagy birodalmat alkotott, és akkor még szinte halhatatlanok voltak. Õk uralták egész Thedast. Aztán jöttek az emberek és romba döntötték a birodalmat. Majd Tevinter Empire ideje alatt harcoltak Andraste mellett a szabadságukért. Ezek után másodrendûen, szinte már tárgyként kezelik õket, a városok peremén, nyomornegyedekben élnek, õket hívjuk city elfnek.

A Dalishok avagy pagonyelfek próbálnak távol maradni az emberektõl, távolságtartóak ellenségesek velük szemben (érthetõ), folyamatosan utaznak az erdõkben élnek, próbálják feleleveníteni õseik kultúráját és szokásait.

Huhúúú már kijött a kieg. ?!
Rég nem néztem szét a játékpiacon, de asszem akkor ideje lesz 😊
Üdv, kiegben van olyan hogy "elemi rúna" ami definíciója: +2 sebzés minden elemtõl. Szerintem elem a villám, tûz és fagy. Azaz árban meg kéne feleljen egy +6-os sebzésû rúnának (páratlan rúna), csakhogy egy ilyen "elemi rúna" 2x annyiba kerül, mint egy +6-os sebzésû pl tûzrúna. Márpedig többe az erõsebb fegyverek/hatású tárgyak kerülnek. Tehát kétszer olyan erõs kéne legyen az ár alapján, ha tényleg csak 3 elem van. Ez nem NWN, tehát nem látni külön ablakban a sebzéseket, és azok mértékét, így most nem tudom, hogy akkor ez az "elemi rúna" mennyit is sebez. Valaki esetleg? 😊
Én úgy saccolom egy éjfattyút mondjuk minden elem sebzi, oké tudom, rájuk van kifejezetten ezüstpát rúna.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Az "elemi rúna" árban elég jó, mert egy mesterrúna árába kerül az elõállítása (2 szakértõ rúna kell hozzá). Elõzõekbõl viszont az is következik, hogy így végülis végtelen pénzforráshoz jutunk, hiszen kb feleannyi az elõállítása, mint amennyiért el tudjuk adni.
Sziasztok.Lenne egy kérdésem...Mi a különbség a Dalish és a City elf között.Köszi
balee4
Kösz, de mesteri líriumfõzetet lehet találni, pontosabban a receptjét, a Strázsa alagsorában a 4 kulcsos ajtó mögött. "Jóféle tûzbalzsamot" meg tuti hogy nem lehet venni, receptet meg nem találtam hozzá.

i9 9900K, 48 GB DDR4 RAM, MSI RTX2080 TI 11GB GDDR6 GAMING X TRIO, LG 27GL850-B, Oculus Rift S, PS4 Pro, Nintendo Switch PSN: SandmanDreamLord

Gubberx
Nekem a láda nem jelenik meg a táborban :S

[Gigabyte AORUS 360B] [I5 8500 3,0 Ghz] [2x8GB CORSAIR DDR4 2666 Mhz] [Aorus GTX1060 6GB] [ZALMAN NEO+THERMALTAKE SMART 550W] [WIN10 64bit] "Best game player" Uplay: Dear0ne

Fantusz
Túl mélyre nyúl a respec. mod, minden képességet elvesz, még az alapvetõeket is.
Leliana, mint íjász-bárd nem igazán volt kedvenc, két tõrrel, viszont igencsak szimpi lett a csaj, de az már vicc, hogy a bárd specializációt sem kell neki visszaadni.
Fõkarakter is sokat spórolhat a méregkeverés, gyógynövénytan, és más alapképesség eldobásával - a kiegben ezt tökéletesen megoldották, ott a kasztok alapképességeit, specializációt nem lehet lenullázni.

Nekem f*sz*n müxik a respecz mod sok helyen van madár, és jol müxik egyetlen hibája, hogy uj játék kezdése után csak akkor müxik ha ujrainditod a játékot és load game. nyilván azért mert kellenek bizonyos alapskillek a történet eleén. PL.: orzamarban közrendüvel kell a lopás vagy a zárnyitás képesség a börtönhöz. A játék nehézsége nagyban függ a sorrendtöl ha pl: Lothering után egyböl irány Orzamar akkor ugy b*sz****d hogy csakugy nézel még easy-n is.
köszi <#eljen>
Fantusz
Nekem sincs holló a táborban, kizárólag Flemeth kunyhójánál, a szobor tövében - valószínûleg több verzió létezik a respacializációs modból.

Srácok, felraktam a karakter pont újra elosztót, de nincs ott a Raven a táborban. Azt írja, hogy aktív, meg is jelent egy üzenet, hogy fut miután beléptem, de nincs ott.

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

Kimész a városba, ott a world map-re, és vissza a táborba, mindenki a helyén lesz, ahogy szokott.
Oghren-hez 76 pont kell azt hiszem
tûzbarzsamot lehet venni
zárt ajtó meg akkor ha csempésznek állsz

vagy a törpéknek adod tp-ért, vagy eladod egyszerûen

srácok, már megszünt a táborom, az arl-nál henyél a banda most, közvetélen az országgyûlés elõtt vagyok...ki enchantol most nekem? hol találok olyan személyt aki most elvégzi ezt? egy halom rúnám van

köszi
balee4
Lenne néhány kérdésem az Awakening-gel kapcsolatosan:
- Oghren személyes küldetését hogyan lehet megoldani?, nem is lehet vele beszélni róla...
- Mesteri líriumfõzetetet és jóféle tûzbalzsamot ti találtatok? Még csak receptet sem találtam hozzájuk...
- Amaranthine-ban van egy zárt ajtó, amihez kulcs kell, ez vmi küldetéshez kapcsolódik? Illetve a kocsma épületének tetején van egy ketrec és néhány láda, ide hogyan lehet feljutni?

i9 9900K, 48 GB DDR4 RAM, MSI RTX2080 TI 11GB GDDR6 GAMING X TRIO, LG 27GL850-B, Oculus Rift S, PS4 Pro, Nintendo Switch PSN: SandmanDreamLord

Risu Führer
az üres pergameneknek, malachitoknak és topázoknak milyen hasznát tudom venni?

The Town never be the same...today it looks like Disneyland.

MerlinW
Nalam nem volt ilyen, de esetleg probald meg rendszergazda jogosultsaggal futtatni a telepitot, illetve XP (SP3) kompatibilitasi modban.
Jah, hogy "leszedted". Na, annak ki tudja mi baja lehet. 😛

Sziasztok!
Lenne egy kis oroblémám le szedtem a játéknak a kiegészitõjét és a 1.03-as petch-nél megál a telepítés. Tudja valkie ennek az orvoslását ?
A válszt elöre is köszönöm.
Tisztában vagyok vele, nem magát a két játékot hasonlítom össze, hanem a nehézséget. Az is meg tudott szivatni még easyben is, meg ez is, csak ez picit jobban. 😊
Persze nem vagyok tökéletes, kevés idõm van mostanában játszani, és nyilván érzékenyen érint, ha a napi 1-2 óra játékidõmbõl másfél óra egy szituáció megoldásával megy el.
Egyébként meg valóban jobb lett volna a NWN 2-vel összehasonlítani, party alapú játékban nálam az az etalon.
wedge31
Ha a Divinity 2-höz hasonlitod már rég rossz ez egy party alapu játék minden azon mulik ki van a csapatodban milyen képeségekel és te hogy taktikázol.

A Divinityhez hasonlo rpg-ben meg kézbe veszel egy kardot azt mindenkit levágsz aki a közeledbe jön nem egy kategoria evvel a játékal.

Kell egy healer, es akkor nem lesz bosszanto.

Na sikerült megcsinálnom a Gauntlet-es küldit, de nem a taktikázáson múlt sajnos, mert százhuszadszorra is kb ugyanúgy zajlott le a dolog...Na lényeg, hogy Kutyussal egy-egy elleni küzdelemben végül az ellen dõlt el elõbb, de kicsit olyan érzésem volt, hogy random ezt osztotta épp a gép. 😛 Szóval néha szerez magának a játék feketepontokat nálam, néhol bosszantó mintsem élvezetes, pedig nem ma kezdtem az "ipart".
Divinity 2 is nehéz volt, de ott egy ilyen szitu inkább kihívás volt, nem kellett erõlködni ennyit. Remélem magasabb szinten ez változik.
balee4
Sztem még több is mint 15 óra, persze egyénfüggõ, de én még nem fejeztem be és már 18 óra felett vagyok. Megjelenés napján vettem, de most már csak 7k, ennyit bõven megér.

A mai játékok idejéhez képest tökéletes a kiegészitõ és megéri a pénzét, viszont ha az origins idejéhez viszonyítod, akkor nem éri meg 😄

Egyébként meg megéri.