18612
Megrendelhető magyarul: 576KBYTE és a CD GALAXIS |
Ha a patch után nem indulna, KATTINTS IDE |
| SPECIALIZÁLÓDÁS | AJÁNDÉKOK | |
-
#13003 No valóban nem rontottam el, mert az Eamon arl kigyógyítását csak úgy tudom véghez vinni, ha Denerimben utána nézek, hogy hol van a Szent Grál pontos helye, és ezt csak is e városban tudja megmondani az illető. Most éppen Denerimben vagyok. Egy darabig ott is dekkolok. -
#13002 Nem mondanám, hogy elrontottad - első végigjátszásban rengeteg küldetés kimaradhat (kimaradt nekem is)
Főküldetés mellett a Kékkő szabadcsapat, Mágusok társasága, Tisztelendők táblájánál felvehető küldetés, denerimi Csámcsogó fogadóban felvehető szerencsevadász küldetések átszövik az egész játékot.
Ezeknek a küldetéseket nem lehet egyszerre felvenni, egy-egy teljesített után adnak másikat, s nem is biztos, hogy vissza kell térni Denerimbe (Csámcsogós küldikkel igen, tolvajoknak pedig csak Denerim területére korlátozódik küldetés).
A játékban sok a rejtett küldetés, amihez jegyzeteket kell olvasni.
Ilyen a mágustoronyban lévő két idézős küldetés, az elf romban lévő ajtó kinyitása, Mélyutakon néhány tárgy megtalálása, stb. -
#13001 Akkor ezt elrontottam. legközelebb ha újat kezdek, akkor Lotheringből mindenképpen Denerimbe fogok menni, aztán a támogatókhoz... -
#13000 Szent hamvak urnája küldetés már Lotheringben aktiválódik, ha a lovaggal beszélsz (másik lovagot várja, akinek a hulláját az útonállók mellett találod).
Denerimből indulhat a keresés, Redcliffeben csak annyit mondanak, hogy keresd meg az urnát az earl gyógyításához, semmi támpontot nem adnak.
Denerimbe azért érdemes a játék elején körülnézni, s időről időre visszatérni, mert a küldetések jelentős része egyszerű, de szétszórt.
Pl. a Hatalom sötét helyszínei: meg kell érinteni a megjelölt helyeket.
Mélyutakon az oltárnál, az elfeknél az egyik sír mellett, és a Körtorony könyvtárában vannak a helyek - nem bonyolult, de meg lehet spórolni egy körutazást.
Egyedül a tolvaj-küldetéssorozat, ami Denerimre korlátozódik (ezek felvételéhez a főkarakternek lopakodás, vagy tolvajlás képesség szükséges) -
MaRee #12999 Redcliffe-be kell, mert itt veszed fel a küldetést amivel az Arl-t meggyógítod, és ahoz Denerimbe kell menni. -
#12998 Denerimben még nem is jártál?
Ott adnak egy rakás küldetést, s jelentős részük nem is a városon belülre szól.
Én a főküldetés elkezdése előtt szoktam Denerimben tenni egy körutat, némi aranyra lehet szert tenni a játék elején, ami ekkor még jól jön.
A végső csatához 4 csapat támogatása szükséges - mágusok, törpék (gólemek), elfek megvannak, a negyedik csapat a lovagok lesznek, de ehhez meg kell gyógyítani az earlt (Szent hamvak urnája küldetés).
Meggyőzni semmiről sem kell, még arról sem, hogy ki legyen a király. -
#12997 No megam köré gyűjtöttem a 3 fő támogatókat. Most tanácsot szeretnék kérni olyanoktól, akik rongyosra játszották a gammát:
Most mi tévő legyek? Irány Redcliffe vagy Denerim?
Én Redcliffeba tartanék. Az earlt még meg kell győzzem. -
#12996 Ezeket a negatív hatásokat (sérüléseket) akkor szedi be a karakter, ha meghal.
Minden egyes halálozás után valamilyen negatív hatás éri a karaktert, büntetést kaphat életerőre, ügyességre, manára, erőre, varázserőre, stb.
A táborba visszatérve (főkarakternek kell visszatérni, nem elég a sérült csapattagot beküldeni) ezek a sérülések begyógyulnak.
Küldetés közben gyógycsomagokkal lehet a negatív hatást megszüntetni, illetve a spirit healer egyik fentartott képessége gyógyítja az aurán belül tartózkodó csapattagokat.
-
mecsoka #12995 A táborban nem kell semmit csinálni. Odamész és meggyógyulsz :) -
MaRee #12994 Aha! Tehát az injury kitek arra valók, én azt hittem csak visszatöltenek némi hp-t :) -
#12993 Elvileg hullákból szerezhettél különféle gyógycsomagokat azzal lehet gyógyitani a sérüléseket! -
#12992 A térkép alján van egy gomb: városi térkép - világtérkép.
Városi térkép csak Denerimben van, alapból azt mutatja, át kell váltani. -
#12991 Leliana éneke érdekes adalák a játékhoz.
A jeleneten ugyan lehet vitázni, hogy mennyire megható, vagy szép (a leányzó elég idétlenül tátong, nincs szinkronban a szöveggel), de a készítők áldoztak erre a jelenetre: meg kellett írni a dalt, kerestek egy előadót - ötletes, megénekeltették a bárd kisasszonyt
A jelenetnek megvan a konkrét helye, az elf küldetés lezárta után a táborban Lelianaval szóba elegyedve, "alkalomhoz illően" egy elf szerelmespárról énekel. (akkor is, ha a vérfarkasok mellé álltál, s kiírtottad az elfeket)
Szent hamvak urnájának a keresése közben talált sárkánypikkelyekből Wade mester páncélokat készíthet - legjobbat természetesen az őssárkány pikkelyekből.
Siettetni nem érdemes a küldetést, a páncél csak akkor lesz fullos, ha 20 arannyal megtámogatod a mestert.
Sérüléseket a csatatéren is lehet kezelni, sőt érdemes, mert valamilyen tulajdonságcsökkenéssel járnak.
Gyógycsomag felhasználása a legegyszerűbb, de Wynne egyik fentartott képessége is begyógyítja a sebeket (kivéve Wynne sebeit, rá nem hat az aura) -
MaRee #12990 Én is erre lennék kiváncsi,de előbb arra, hogy Denerimből hogy a francba jussak ki a world mapra, mert a market districtből csak a city mapot tudom nézni, azon meg ugye nincs rajta a táborhely. -
#12989 Ja meg kihagytam valami fontost.
A karakterem egy csomó sérülést szerzett, de max healen van. Állítólag a táborban ki lehet gyógyítani ezeket a súlyos sérüléseket. Ezt hogy kell?
Kb van 6 sérülésem. -
vasziszdasz #12988 3 high dragon van: Flemeth, az urnás sárkány és az Archdemon.
Leliana egyszer kornyikál csak, vmi quest után, ha a táborban beszélsz vele. -
#12987 Eléggé királyok vagyunk, már csak a törp támogatás kell (na meg persze Redcliffe is, de azt utoljára hagyom, kicsit Indiana Jones feelingje van annak a küldetésnek), Mélyutakban vagyunk, velük: Én(szerencsevadász), Alistair, Wynne (max healer lett már), Oghren. Senki nem állhat az utamba eddig. A törp kaland előtt még legyőztem az alakváltó Flemethet is, a bazi nagy sárkányt. Látványos volt. Asszem egy ilyen sárkány védi Arnaste szent urnáját/grálját.
Ja és nekem a táborban Leliana elkezdett Pavarotti módra énekelni. Ez mi a wtf? nincs is meg a Leliana Song:D -
#12986 Végeztem Liliana DLC-vel. Azt írtam az elején, hogy jópofa... nos, az legjobb eddigi DA DLC:) Szuper zene, történet, kivitelezés. Nyami:) -
vasziszdasz #12985 Nekem mágus főkari + Alistair + Leliana + Oghren/Wynne volt a csapatom. Leliana is csak a ládanyitogatásért, különben kiraktam volna. Sztem elég szar harcos még nyíllal is. Oghren leváltotta Wynnet, mert bár hasznos mégegy mágus, Oghren mégiscsak önállóbb, kevesebbet kell micromanagelni, bár nem árt figyelni rá, mert pajzs hiányában könnyen hal elöl. A harcosok csak revenantoknál kellettek, meg leszedni az AOE túlélőket. -
vasziszdasz #12984 Mivel nincs infó, akár az is lehet. Én egy megoldást mondtam a kérdésre. -
vasziszdasz #12983 Ha már végigmentél valaha egyszer mágussal a sztorin, utána már minden új karidnak adott a specializáció. De ha nem vagy mágus, akkor meg amúgy is felesleges a vérmágus spec. -
MrAndree #12982 Wynne spirit healer, igen hasznos csapattag, főleg bossoknál. Morrigan is tud jó lenni, csak baromi idegesítő karakter. :) Most kiraktam, Stent viszem helyette és semmivel se nehezebb a játék. Rogue meg egy nagyon jó kaszt, én duelist-assasin dupla speckót adtam neki, olyanokat backstabbel, hogy öröm nézni. Dupla tőr, magas dex, illetve azok a skillek amikkel tudsz szemből is "hátbadöfni" és meg is van. Meg evasion sem árt, illetve egy harcos aki magára húzza az ellenfeleket és onnantól a rogueoddal olyan mészárlásokat tudsz rendezni hátulról, hogy ihaj. :) -
#12981 nyomatta valaki elf harcossal, kétkezes karddal? nagyobb a kard mint a karakterem:D -
MaRee #12980 Valóban nem mágus a főkarakterem, valahol jóval lejjebb nyafogtam, hogy rogue és hogy milyen gyengéket üt, meg hamar megfekszik. :D Egyébként sikerült átverekedni magam a csontikon, azóta megcsináltam a tornyot is, hát a végigjátszásba bele kellett pislognom néhányat mert a fade-ben úgy eltévedtem 5perc alatt hogy az katasztrófa, ki nem állhatom az ilyen helyszíneket :D Most már 10.-es a parti és Redcliffe-ben csapom a zombikat, Wynnét hoztam magammal a toronyból, sztem sokkal jobb szolgálatot tesz mint Morrigan. -
#12979 Kis eszmecserénk onnan indult, hogy MaRee kérdésére adott válaszodra azt mondtam, hogy jó-jó, de lehet nincsenek meg a javasolt képességei.
Leírta, 7-8 szintűek a csapattagjai, ebből következik, hogy Lotheringből rögtön az elfek küldetését kezdte csinálni, tehát Wynne biztos nincs a csapatban.
Főkarakter lehet ugyan mágus, erről nincs info, de valamiért azt gyanítom, hogy nem az.
Ennek annyi a jelentősége, hogy ugyancsak ezen hozzászólásból kiindulva került elő a vérmágus specializáció... no most, ha MaRee főkaraktere nem mágus, nem lesz neki vérmágus specializációja, sem Wynne-nek, sem Morrigannek, azon egyszerű oknál fogva, hogy nem tudja ebben a végigjátszásban megszerezni...
Ügyeskedni persze lehet: indít egy mágust, Lotheringől irány Redliffe, a kastályból át az Enyészetbe, ledumálja a démonnal a vérmágiát, s attól a pillanattól minden végigjátszéásban elérhető (ezt hibának tartom, de így működik)
-
#12978 ha nem mágus a főkaraktered, nem tudsz Fade-ben dumálni a desire demon-nal - Jowan, Morrigan és a többiek akiket beküldhetsz... nos, nem túl kommunikatívak. -
vasziszdasz #12977 Nem mágus? Elképzelhetetlen. :)) De ha megvan a megfelelő speced, akkor a társakat is specelheted, Wynne is lehet vérmágus, jól áll neki. :) -
vasziszdasz #12976 ??? Én mágus karakterrel templar, champion, duelist, stb. nem kifejezetten mágus specializációt is megszereztem. Felhaszbálni viszint nyilván csak az adott kaszt tudja. Azt meg nem feltételezem hogy harcosnak/tolvajnak egyáltalán szóba kerül a BM akárcsak mint nem túl jó spec. :)
Mágus az a karakter, amelyiknek tulajdonképpen nem kell specializáció.
??? Minden kaszton belül van spec, a mágusban is. Ha meg arra érted a műgust hogy fireballos-lightningos távpusztító, akkor azon a képen se ront a BM, simán beleillik. A bűvharcos viszont inkébb egy cleric vagy fighter-mage.
Spirit healer sztem minden mágusnak jól jön, főleg ha keményen kapják az ütéseket, nem árt ha oda-vissza tudnak gyógyítani, és nincs nagy gáz ha kihullik az egyik healer. Lényegében csak 1 pontba kerül az egész (2 ha resurrection is kell - sztem nem árt).
Én csak a végső csata előtt adtam spect a mágusomnak, túl nagy szükség nem volt rá, csak ha már van, legyen vmi. Spirit healer se kellett túlzottan, bár nagyon hasznos, de megfelelő potionozással még a revenantok ellen is megáll a csapat healer nélkül. Gyógyításban amúgy is a sima heal vezet, fényévekkel rövidebb a cooldownja mint a mass healnek.
Viszont mióta megvan a BM spec, azóta inkább a BM mass parájával kezdek, lévén az 1 sec alatt megvan, míg a mezei mass para 2 sec alatt jön csak be, addig meg is zavarhatják a mágust. Viszont mintha a BM mass para ellen jobban dobálnák a mentőket, nekem legalábbis úgy tűnt hogy többen leszarják, míg sima mass para alól nem nagyon van menekülés (elvileg igen, de nem bossokra kell nyomni). Cserébe viszont 20 sec, nem 10. -
#12975 Olyan lehetőséget nem tudsz elképzelni, hogy a főkarakter nem mágus?
Bocs, nem vitába akarok veled szállni, de aki még nem ismeri a játékot, nem igazán tudja, hogy mit érdemes fejleszteni (most nem rólunk van szó), s kerülhet olyan helyzetekbe, ahol bizonyos képesség nagyon hiányzik.
-
#12974 Kiragadtál a szövegből egy mondatot, figyelmen kívül hagyva a lényeget: vérmágus specializáció megszezéséhez a főkarakternek mágusnak kell lenni!
Mágus az a karakter, amelyiknek tulajdonképpen nem kell specializáció.
Persze, ha már a lehetőség adott, próbálja a játékos specializálni a karaktereit.
A bűvharcos, vagy alakváltó azoknál lehet érdekes, akik nem kedvelik a varázslókat, ezekkel a specekkel a mágusból harcost csinálhatnak.
Spirit healer hasznos, de arra ott van Wynne, esetleg Morrigan - ha a főkarakter mágus, akkor sem hiszem, hogy harc helyett inkább a többieket gyógyítgatná folyamatosan.
Van mögöttem néhány végigjátszás, vérmágusom is volt, a spirit healer mellett a másik spec, amit varázslónak érdemes adni, de, ha nincs az se gond. -
vasziszdasz #12973 Infernohoz kell 4 spellpont, repulsionhoz 3. 1. szinten 2 spellel indulsz, tehát 7-8. szinten 8-9 spelled van. -
#12972 Feltéve, ha vannak ilyen képességei...
7-8 szintű karakterekkel, első végigigjátszásban nem feltétlenül "célirányos" a karakterfejlesztés, s ha a főkarakter nem mágus Morrigan csak akkor tud tűzlabdát dobálni, rúnákat rajzolni ezen a szinten, ha újraosztod a stat pontjait (7-es szinten csatlakozik, támogató-átkozó képességei vannak csak). -
vasziszdasz #12971 a vérmágus specializációt, erre máshol, máshogyan nincs lehetőség (egyébként nem egy túl jó specializáció, csak ellenfeleknél tűnik annak)
Mondjuk úgy: vannak fontosabb spellek is, mint amit a Blood Mage nyújthat, de ha azok megvannak, utána már egész jó kiegészítés. Nekem megvan az összes stun + SOTC + Inferno. Emellé a BM nyújt +1 party friendly stunt, és ami még fontosabb? életből varázslást. A vérmágus gyűrűvel kb. 60%-ba kerül a castolás manához képest, és mivel a dispel magic amúgy is musthave, benne van a mana shield spell, amivel (igaz csak 75%-ban, tehát nem 100%-ban, de majdnem) a sebzéseket a manából veszi le, míg életből castolsz, tehát összességben felcseréled a manáda és az életed, valamint 40%-kal kevesebbet fogyasztanak a varázslataid, tovább tudsz castolni 1 feltöltésből. Igaz mana potionozással érre nincs sok szükség, de egy életképes lehetőség folyamatosabb varázslásra.
És ha végignézed a többi specializációt, azoknak még ennyi értelme sincs, leszámítva a gyógyítót, aminek a mass healje elég fontos. De az alakváltó kb. semmit nem ér, a harcosmágus meg csak akkor jó ha harcolni akarsz, a magicet meg csak az STR pótlására használod. Jó lenne még innen a shimmering shield, de 3 skillpontot kell elk9lteni rá, és pikpak lezabálja a manádat, tehát igen korlátozottan alkalamzható csak.
Az alapjátékban van 2 spec lehetőség, a kiegben +1, tehát összesen 3. Ebbe mindenképp belekerül a vérmágus, ha értelmes speceket akarsz (a másik meg leginkább a healer). Csak harcosmágus esetén felesleges, de az meg igazából nem is tekinthető mágusnak, varázslás helyett kardot lóbál. -
vasziszdasz #12970 rune of repulsion az ajtóba, majd inferno + fireball, vagy ha van, akkor SOTC. -
MrAndree #12969 Nyugodtan mehetsz előbb is Denerimbe, ha még nem tartasz ott a sztoriban akkor a főküldetés helyszínei nem elérhetőek, de jópár mellékküldit meg tudsz csinálni ott. De ha csak akkor mész oda amikor a főküldi is odavinne, akkor sincs gáz, egy bizonyos pontig nyugodtan csinálhatod majd még a mellékküldiket ott is. Meg van is pár ami addig nem is elérhető. -
vasziszdasz #12968 A legjobb indítás ha először a herbalism skillt maxolod ki, már indulástól kezdve, majd amint lehet irány a circle tower + denerim, és potent mana potion gyártás. Ezzel annyi pénzed lesz hogy bármit megvehetsz a játékban. -
#12967 Megcsinálom a 3 fő támogató küldetést (pagony, törp, mágus)
A köv úti célom pedig Redcliffe lenne, aztán pedig Denerim. nem tudom, hogy ez így jó logikailag? Mindenképpen nem szeretném kihagyni a küldetéseket és remélem azért nem fognak eltünni XY küldetések Denerimbe, mert megcsinálom a 3+1 küldetéseket. Bár tartok tőle, hogy igen. Félek, hogy ha Denerimbe megyek, a 4 küldetés teljesítésével, akkor már eltörlődnek a mellékküldetések és egyenesen a denerimi tárgyaláshoz kell emnnünk, Loghainhez.
Mondjátok hogy nem így van... Remélem... utoljára Denerimbe szeretnék menni. Alistair ahogy mondta a támogató küldiket, nekem így jött le. -
MrAndree #12966 Jaja, akkor Anora lesz a királynő ha Alistairt kinyíratod. -
MaRee #12965 A 2. rész még messze van, szerintem majd megjelenés előtt jön ki arról is a trailer, remélem azt is ilyen faszán eltalálják zeneileg meg hangulatilag :) -
mecsoka #12964 Csak ma kb 10x néztem meg ezt a videót! Nagyon nagyon jó!
A 2-ről még nincs hasonló kedvcsináló? :)
Amúgy ha házasságra akarok lépni Alistairrel <3 de elküldöm morrigant és Alistair feláldozza magát, akkor mi lesz? :) Gondolom Anora visszajön, ugye?