18612

Dragon Age banner kép
Megrendelhető magyarul: 576KBYTE és a CD GALAXIS

Ha a patch után nem indulna, KATTINTS IDE

| SPECIALIZÁLÓDÁS | AJÁNDÉKOK |
  • Fantusz
    Úgy tűnik, még csak ismerkedel a játékkal, megpróbálsz véleményt formálni róla, de még sokmindent nem tudsz.

1. Harcosnak első szintlépéskor el kell dönteni milyen harcstílusra fejleszted tovább, sokadik szinten nincs értelme váltani.

2 Főkarakter kasztjától függően más lehet a játékban az alkalmazott taktika, esetleg a kedvelt csapat, ha átgondoltan játszol nincs előny-hátrány, minden csapattag képességeit érdemes kihasználni.
    Morrigan átkai hasznosak, de nem nélkülözhetetlenek.

3. Ebben a játékban van mágus-harcos képességekkel is rendelkező karakter.
    Csatamágust csak mágusból lehet nevelni a Bűvharcos specializációval - az ilyen karakter páncélban, karddal, pajzzsal harcolhat, s alkalmanként varázsolhat is.
  • Murder3
    Egyébként jó lenne egy rpg ahol megjelenne már a harcos és mágus keveréke ami mind a 2 kaszt sajátosságát fullra ki tudná használni.
    Sok rpg-be ezért utálom őket mert ienkor egyszer se harcolhatok,ruházataik általába bénán néznek ki.
  • Murder3
    szinte minden rpg-be ők a legjobbak.
    Távolsági támogató,sebző,gyengítő spellek hadával élvezetes játszani.
    Elég nagy előny ha mágusként kezded, mert akkor harci varázsaltaidat is hamar ki tudod alakítani, Morrigan varázslatai nagy részére semmi szükség nincs főleg nem tömeg harcoknál.
  • Murder3
    nem szeretem váltogatni a csapatot.
    Nekem fullra lerombolja a hangulatot főleg ha már hozzászoktam egy gárdához:D
  • Prince23
    Pedig elég faszáa velük. Támogatod 3 karikat és közben természeti csapásokat is küldhetsz az ellenre.
  • Prince23
    Csatában nem csak az íjász karival harcoltál. Gondolom én. Én minden egyes karival játszok, egyszerűen muszáj. A csatákat szinte 90%-ban ÉN irányítom. Főleg most Morrigan van meg nekem, Healer Wynne még a Toronyban kuksol.

Ha nem tenném, akkor mind az össze karakterek megdöglenének. az előre beállított Taktikai beállítást nem szeretem. tehát nálam nem folyamatosak a csaták :D Csomo pause gomb :) Pedig annyira szeretném, hogy folyamatosan menjen...
  • MerlinW
    Ezért nem szeretek mágus karakterrel játszani. Olyan mintha Napóleonnal lennék egy terepasztal előtt, a háború meg kilométerekre lenne tőlem:)
  • MerlinW
    Alistair nincs ott:) Egy pillanattal sem volt többet a kis köcsög a csapatban, mint amennyi kötelező volt:)

Morrigan, Liliana, Wynne + harcosom volt a csapatom az első játékban. Néha Lilit váltotta Ogren. Megállíthatatlanok voltunk végig:)
  • Murder3
    Így is jó mert így hamar lekaszabolja a karakterem a 2 fegyverrel az ellen alistar meg pajzsozhat és védhet ha kell.
  • mecsoka
    De az nem ugyanaz, mint mikor te rongyolsz be elsőként a csatamezőre :)

Nekem az íjász volt, ami egyáltalán nem jött be, mert a távolság miatt mindig úgy éreztem, hogy ki vagyok rekesztve :P
  • Murder3
    de arra ott van alistar:D
  • MerlinW
    Előszöt kard/pajzs harcosként játszottam végig, ~15 szint felett legyőzhetetlen tank lesz belőle, de már 10+ szinten is erősek.
  • Murder3
    pedig null képességel is erősebb 2 fegyverrel mint a pajzsos harcmodorral.
    ráadásul arra ott van alistar nem látom értelmét tovább vinni a harcos módot.Ami ráadásul gyenge.
    gyakorlatilag a harcos specialitások feleslegesek a dupla meg tripla csapás ami ér valamit a védekező meg haszontalan.

• vasziszdasz
    Nameg a 20+ szintű varázslást is balanszolhatták volna, harcosok kapnak lvl20 felett is AR-t, míg a spellDC nem növekszik, ezért aztán magas szinten csak az Isaac és a Finger/Wail ért valamit, a többi kuka.
  • vasziszdasz
    Sztam jó volt az, csak a Time Stop hiányzott az 1-ből, meg a Project Image a BG2-ből.
  • Fantusz
    Örökzöld téma, ugyanakkor értelmetlen dolog játékokat összehasonlítgatni úgy, hogy véleményt nyílvánítunk, sorrendet állítunk fel közöttük, mert valószínűleg lesz más, aki cáfolja.
    Itt most kifejezetten az összehasonlítgatásokra utalok, még a Mass Effect2-Dragon Age hasonlítgatásokat sem tartom szerencsésnek.
  • MerlinW
    "elfelejtettek normális történet és kicsit is érdekfeszítő karaktereket pakolni"

Ugyanazzal a játékkal játszottunk?:) Szerintem nem:)
  • MaRee
    Szerintem kicsit kiforgatod amit írtam, de hagyjuk a témát szerintem :)
  • steweee
    nem az első ilyen vélemény amit játékról ír vki. sztem nem kell sexelni sem, mert az ember (pláne ha férfi) úgyis tudja mi lesz a dolog vége, kis eltérésekkel körítve :)

még remélem sok ilyen jó játékot készítenek a végén "ádáz küzdelmek árán, de győz a jó, megfutamodik a gonosz" befejezéssel...
  • MaRee
    Én a játékmenetre és a harcra értettem, nem a történetre.
  • Calver
    mert az NWN2, legalábbis az alapjáték... nos, nagyon finoman szólva "hagyott kívánnivalót maga után". kevésbé finoman szólva pocsék volt, egy bughegy, amibe valahogy elfelejtettek normális történet és kicsit is érdekfeszítő karaktereket pakolni. mindenesetre nagyon nem sorolnám egy kategórába Dragon Age-el.
    de ez csak az alapjáték - MotB-t nem próbáltam, Storm of Zehir viszont kifejezetten bejött.
  • MaRee
    Merthogy?
  • Calver
    na azért ahhoz ne
  • MrStokes
    Hacsak a fejlesztes elott nem reseteli az addig megtanult dolgokat :D
  • MerlinW
    Mélyebb mint a Witcher, viszont kötelező darab. Ha szereted a stílust, akkor feltétlen megéri.
  • MaRee
    Inkább a Neverwinter Nights 2-höz lehetne hasonlítani, szerintem mindenképp vedd meg ha érdekel, nem fogsz csalódni :)
  • w77d
    sziasztok! Nem ismerem ezt a játékot, de úgy érzem mostanság elég jó áron hozzá lehet jutni. Most végeztem a witcher-el... ez a game mennyire hasonlít rá? a harcrendszer hasonlít valamit?
  • mecsoka
    Akkor már nem sok értelme van két kardra gyúrni. Majd legközelebb :)

Jah, a kis nekrot csak a végén lehet leölni, amikor feltámasztotta az Ogart meg a sok csontit.
  • mecsoka
    Nos igen... sorry, ilyenkor bukik ki, hogy eddig mindig a beszélő fának segítettem :)
  • Fantusz
    Dualos harci képességekkel a városi elf indul (kettős fegyver használat+pillangó vágás)
    Többi harcos, szerencsevadász karakternek előbb meg kell tanulni ezt a stílust, de ha az elején nem tetted meg (pajzsos védelmezőként fejlesztetted), később nincs értelme váltani, az innen is picit, onnan is keveset stílussal gyengíted a karaktert.
  • Murder3
    lol ezt én nem is tudtam
    azt hittem külön olyan tipusa van a fegyvereknek.
    Azé jó mert így most felnyomtam már sok harcos meg pajzsos képességet neki.
    ha ezt tudom hamarabb már elég kemény 2 kardos harcosom lenne.

Előfordult egy érdekes bug amikor visszamentem ostagarba a cailan király cuccaiért a csorlák nekromanta fogta magát és átváltott semmit nem tévő npc-be.
    nem támad, viszont semlegesként kezeli a gép és én se tudom támadni.
  • Murder3
    Az északi városok is ott vannak de am sztem is:D
  • Prince23
    Szerintetek a 2. rész hol fog játszódni? Nekem van egy tippem: Orlézia ?
  • wedge31
    Lényegében igaz annyi különbségel hogy ha a dilis mellé állsz töle egy mágikus vérfarkas prémet kapsz és nem faágat.
  • mecsoka
    A köd mögött :) Meg kell szerezni hozzá a beszélő fától vagy a flúgos öregtől egy varázs faágat, ami eloszlatja a ködöt és át tudsz menni. Aztán le a romokba és onnan már egyértelmű.
  • mecsoka
    Nem tudok olyan szakszerűen fogalmazni mint Fantusz :) de nincs külön olyan, hogy duplakezes fegyver. Van két kezed (az ügyesebbik, meg a másik) és egyszerűen mindegyikbe teszel egy-egy fegyvert. Ez lehet kard+tőr, vagy tőr+tőr, vagy kard+kard (hamár elég erős vagy).
  • sikerb
    Sziasztok!

Meg tudja valaki mondani, hogy fehér agyart hol találom pontosan?

Köszönöm előre is
  • Murder3
    nem nem a két kezest értem hanem h mind 2 kezébe külön fegyver legyen,nem tudom h is hívják a játékba de a képességeknél kékkel jelöli a játék.

a darksapwn chronicleshez elég az 1.2-es patch?
  • Fantusz
    Ha a duplakezes megfogalmazás alatt a kétkezes nagy fegyvereket (kard, kalapács) érted, lesznek sőt volt is már a játék folyamán.
    A játékban sok a rejtett küldetés, ahol esetenként értékes fegyverek lehetnek elrejtve.
    Természetesen kezdetben még nem találsz túl jó fegyvereket, de pl. az ostagari vérgyűjtő akció során egy kétkezes kaszind kardot találhatsz, ami kezdetnek nem rossz, bár ekkor még maga a karakter nem elég ügyes ehhez a harcmodorhoz, sokszor üt mellé.

A Körtoronyban a szoborérintgetős küldetés után megjelenő lény már foglalatos kardot dob, ami sárkányok ellen bonusz sebzés is ad, Orzammarban a sárkány is eldob valami kardot, no és lesznek könnyen észrevehető helyen is.

DLC-k fegyveri nagyon jók, a Kamarás erőd meteorból kovácsolható kardját lehet kérni egykezes, vagy kétkezes kivitelben, a Return to Ostagar küldetésben pedig csak le kell venni a fegyverállványról a Csigányzúzót (socetes kétkezes kalapács, +100 állóképesség, én más bonuszok)
  • Murder3
    De akkor ugye az aweking felrakása se cseszi el az alap játékot?

És egy játékra vonatkozó kérdés dupla kezes fegyvereket mikor illetve hol lehet találni?
    Mert érdekes harcmodor lenne csak én se lotharingbe se redcliffbe nem találtam semmit.