146
Nyelvvizsga tapasztalatok
-
#26 Hátööö, nem sikerült. Szóbelin pont amiatt, mert izgultam, és néha megakadtam, írásbelin meg a forditást és az olvasott szöveg értése részt elbaxtam. Így megyek vissza novemberben... :( -
#25 Izé, ez Dzsini postjára ment. -
#24 Pontosan. És nem kell kétnyelvű NYV. Ha ráadásul külföldi tulajdonú a cég, akkor szvsz jobb az egynyelvű, külföldi intézet által kibocsátott. -
#23 Rigó egy fos. Egy felsőfokú előkészítőre jelentkeztem tavaly, és a tanár azt mondta, hogy az awesome=awful-lal. Na ekkor azt mondtam nekije, hogy t. tanárúr: maga nem ért ehhez.
Öcsém tavaly nyáron volt német középfokú előkészítőn. Speckón a nyelvvizsgára készítették fel. Elsőre átment, és olyan jól sikerült, hogy eredmény alapján mehetett volna felsőfokúra. Viszont az ő állítása szerint németül még mindig nem nagyon tud...
Egy volt osztálytársam kb anyanyelvi szinten beszél németül is (mert magyarul tuti). Úgy megvágták a rigósok, hogy csak nézett az egész iskola.
Egy rigós nyelvvizsgára felkészítő tanárhoz jártam sok éve, amikor angol közép kellett. A tanár beszélni nem tud. Csak a sz@ros szabályait tudja a vizsgakörnyezetben. Nagyon furcsa dolog ez.
Viszont még egy dolog, ami fontos lehet: minél később alakult egy iskola, vagy nyelvi intézet, annál könnyebb ott vizsgát tenni. Rigó ilyen szempontból a legnehezebbek egyike. -
#22 a munkahelyek legnagyobb része - szerintem - nyelvTUDÁST vár el, és nem nyelvvizsgát. -
#21 A TLC-t, vagy a rigót érdemes? mert hallottam olyat, hogy a tlc-t nem fogadják el munkahelyen. Szal vélemények? -
OPM #20 én is BME-n voltam német középfokún
minden sikerült elsőre, elég jó százalékkal
a szóbelin az a lényeg hogy dumálják folyamatosan, egyáltalán nem baj ha mindenféle hazugságot mondasz magadról :) a lényag hogy lássák, tudsz beszélni
az írásbelihez igazából semmilyen tanácsot nem tudok adni, max hogy próbálj meg szépen írni, mert ha nem tudják elolvasni, nem fognak vacakolni vele... :)
sok sikert!
mesélhetnél majd az angolról, ha voltál, mert én is tervezem, hogy idén még elmegyek -
TneX #19 Nekem szóbeli és írásbeli is megvolt rigón elsőre, nem tudtak megszivatni :D -
#18 No, csütörtökön és pénteken nyelvvizsgázom angol középfokon a BME-n...
csütörtök délelőtt szóbeli, délután magnóhallgatás
péntek délután írásbeli.
Aki már tett ilyen vizsgát korábban, az írjon lécci ide 1-2 tapasztalatot, hogy pl. mire érdemes figyelni.. -
#17 a legjobb viszont hogy a nyelvvizsga árát nálunk visszatéríti az önkormányzat 1x (pályázni lehet)
1x az (volt)iskolánk (mindenkinek)
aztán meg 1 pályázat. Nekem csak 2 sikerült.
Havernak mind a 3 bejött és a befizetett vizsgaösszeg 3xosát visszanyerte vele.
Tehát vizsgázni jó! :) -
#16 kinderspiel. -
#15 majd írjatok mien volt... -
#14 megyek BME-re nyelvvizsgázni angol középfokon augusztusban.., C tipusú -
#13 NEEEM SZÍVATNAK?!? Akkor én hol voltam, mert a szemetek képesek voltak két pont miatt meghúzni, úgy hogy csak az utolsó fogalmazáson múlott az egész.GRRR -
#12 angol nyelvizsgáról köphetnétek infokat :) -
#11 írásbeli 2.ra, szóbeli 1.re - angol, közép, 1992-93 -
#10 Írásbeli a Rigón 5*re megvolt! :D
Szóbeli meg 2*ra... Sazl.. :D Rigó powra... :D -
Takezó #9 nem tom, nekem csak tripperem volt idáig :D -
#8 TLC az gáz angolból? -
#7 Aki esetleg angolt akar és viszonylag könnyen az menjen Pitmanhoz. drágább, de nem szivatnak. -
Takezó #6 akkó má Goethe Institutban teszem le, ha kell német nyelvvizsga és nem alapfokot, hanem felsőt :D -
Takezó #5 :D Jawohl, übersturmbahnhofführer -
#4 angol roxx
német az mi? D: -
CzKaresz22 #3 Rengeteg itt a tanult ember mi ? -
Takezó #2 "elmúlt pár hónapban vizsgázni volt német alapfokból az Osztrák Intézetben"
Már előre látom mekkora forgalom lesz itt... -
CzKaresz22 #1 Sziasztok
Írjon aki az elmúlt pár hónapban vizsgázni volt német alapfokból az Osztrák Intézetben!!!
Esetleg vannak valakinek ide tartozó tesztjei, vagy esetleg vizsgasor :)))
Írjatok!
Tapasztalatok,vélemények! Minden érdekel...