146
Nyelvvizsga tapasztalatok
  • htr93
    Irtam egy levelet, ami annyira jol sikerult hogy nem volt idom az egeszet atmasolni a valaszlapra. pedig azon teljesen kesz van. Szerintetek ilyenkor mi törtenik? :D
  • angoltetel
    ECL C1 angol nyelvvizsga kidolgozott témakörök, 500 Ft/db. minta kérhető e-mail: [email protected]
  • Pluskast
    Bocsi az BME akart lenni...
  • Pluskast
    Én anno a BMI-n csináltam. Szerintem elég jó fejek és nem volt nehéz a dolog.
  • uwu312
    Angolból szeretném letenni a középfokú szóbeli vizsgát.

Tud valaki segíteni abban, hogy megtaláljam hol megyek át legkönnyebben? Elég necces a dolog, az írásbeli épp hogy meglett.

Van aki azt mondja a Társalkodó a legkönnyebb, de hallottam már a TELC-ről is ugyanezt. Van esetleg más hely amit érdemes fontolóra venni?
  • mfa
    Sziasztok!

Angol gazdasági szakmai nyelvvizsgára felkészítő könyveim eladók. Nekem nagyon sokat segítettek és elsőre sikerült a nyelvvizsga.
    Barta Éva,Loch Ágnes:Angol Írásbeli feladatok közép és felsőfok: 1.500 Ft
    Görgényi István,Várkonyi Andrea: Felkészítő az angol gazdasági nyelvvizsgákra: 3.000 Ft
    A Kodolányi Gazdálkodó középfokú szóbeli nyelvvizsgára kidolgozott tételeim is vannak: 2.000 Ft

Ha valakit érdekel, az alábbi e-mail címre írhat:
    [email protected]
  • tiky
    Sziasztok!
    Készül valaki a májusi BGF SPANYOL IFO nyelvvizsgára??
  • felipemassafan
    Vannak igényesen, megfelelő szókinccsel kidolgozott ANGOL C1-es és NÉMET B2-es tételeim, elsősorban ECL nyelvvizsgára, de bármely másikra illetve emelt szintű érettségire is tökéletes! Aki szeretné az összeállítás/szótározás idejét megspórolni: 500 Ft/tétel.
    Akit érdekel írjon: [email protected]
  • Mauro39
    üdv, van valakinek tapasztalata Dexam nyelvvizsgával?
  • shuky
    Eladó kitöltetlen német könyvek:

1, KITEX (B. Zuba Mariann, Karácsonyi László Tamás, Kovács Krisztina, Révné Lőrincz Anna)
    TOURISMUS, HIN UND ZURÜCK
    Felkészítő és gyakorlókönyv a német szakmai nyelvvizsgákra (középfok B2)

2, KITEX Gyakorló vizsgafeladatsorok alap-, közép- és felsőfokon (Idegenforgalmi szakirány)

Érdeklődni: [email protected]
  • misterkrisz
    Van itt olyan aki Cambridge nyelvvizsgákban otthon van? Csináltam még Júniusban CAE típusú felsőfokút. Pont akkor volt szabályváltoztatás, ami azt jelentette, hogy átjárás volt a nyelvvizsgák között ha CAE-n A minősítést kapsz, kiállitják a CPE C2 nyelvvizsgát, ha D-t akkor a FCE B2 típusú ny.vizsgát, így kisebb az esély a F(ail)minősítésre. Namármost én FCE B2-t értem csak el, így Cambridge kiállította nekem a bizonyítványt, de a magyar állam nem akkreditálja így ezt a nyelvvizsgám. Kérdésem az volna, mi a teendő, mit tudok tenni ez ellen? Hogy tudnám valahogy ezt elfogadtattni itthon? Érettségi pontokhoz lenne szükséges a dolog. Köszönöm a válaszokat!
  • argo001
    Tud segíteni valaki? Fontos lenne. :S
  • Blankman
    Na ilyen hasonlóbóól tényleg kell vizsgázni. Csak nem úgy ahogy sokan gondoljááátok. Nézzétek meg és csodálkozzatok a fickón .

11 kg bíró nyelv
  • argo001
    Tesztnap helyett tesztlap.XD
  • argo001
    Sziasztok! Most szeptemberben készülök megcsinálni a felsőfokú angol írásbeli nyelvvizsgámat (szóbeli része már megvan). Origós. Az lenne a kérdésem, hogy valahonnan le lehet-e tölteni korábbi tesztnapokat? Nagyon fontos lenne. A segítségeteket előre is köszönöm!
  • hungary27
    Nem ugyan az. Mind kettő nemzetközileg elismert. Lehet őket keverni is. Pl: TELC szóbeli és ECL írásbeli. Azt hiszem az ECL nél megvannak adva a tétele címek TELC-nél nincs.
  • Victor1103
    Hali!
    Valaki magyarázza már el még légyszi hogy mi a különbség a TELC és az ECL nyelvvizsga között? A kettő most különböző vagy ugyan az? Melyik államilag elismert, melyik nem és melyik nemzetközileg is elismert és melyik nem?

Előre is köszi a választ!
  • morzsi555
    Szótárhasználat nyelvvizsgán? Az a fajta nyelvvizsga aztán sokat érhet... Nekem angol telc van, van felkészítő kurzusuk is ami sokat segít. Csak szóbeli résznél órákat kellett várnom, hogy dögöljenek meg.
  • Victor1103
    Sziasztok!

Németből szeretnék tenni középfokú nyelvvizsgát.
    BME-ről hallottam, hogy az a legkönnyebb azonban az csak novemberben van legközelebb nekem az az idő pedig elég messzinek tűnik.

A másik amivel szemezek az a Telc mert 2 nyelvvizsga bizit is kiállítanak és okt.1-én van a vizsga. Azonban itt viszont buktató, hogy nincs szótárhasználat...

Origós és Euró vizsgákról is szívesen szívesen várom a tapasztalatokat!
    Üdv!
  • kakimakifsz
    Német felsőfokú írásbeli nyelvvizsgarendszerekről mondjon már tapasztalatot az aki volt valamelyiken.
    Szóbelim az Origo-s lesz, de írásbeli részről sokan negatív tapasztalatokat mondtak.
    Tanács?
  • shuky
    helo

szereztem egy új példányt a

B. Zuba Mariann - Karácsonyi László Tamás - Kovács Krisztina - Révné Lőrinc Anna :

Tourismus, hin und zurück című könyvből!

Akit érdekelne: [email protected]
  • shuky
    ELADÓ 2 db könyv!

Berczelédi Zsolt - Deák Ágnes - Jánki Zsuzsanna
    Készüljünk a BME nyelvvizsgára NÉMET KÖZÉPFOK (CD melléklettel)

Deák - Czigány
    írásbeli mintafeladatok gyűjteménye (BME nyelvvizsga) NÉMET KÖZÉPFOK

Mindkét könyv kitöltetlen!

Email: [email protected]
  • bt1991
    Angolból szeretnék ECL felsőfokú nyelvvizsgát tenni; ehhez lenne szükségem kidolgozott tételekre. Ha valaki tudna segíteni, azt nagyon megköszönném!
  • felipemassafan
    Vannak igényesen, megfelelő szókinccsel kidolgozott NÉMET B2-es tételeim, elsősorban ECL nyelvvizsgára, de bármely másikra illetve érettségire is tökéletes! Rengeteget dolgoztam velük, úgy hogy aki szeretné az összeállítás/szótározás idejét megspórolni: 1000 Ft/tétel, de ha valakinek 5 vagy annál több kell, 500 Ft/db.
    Akit érdekel írjon: [email protected]
  • blazsa
    Spanyolból szeretnék középfokú nyelvvizsgát tenni, lehetőleg nem egynyelvűt.
    Angolból egynyelvűn voltam, de abból elég széles szókincsem volt, és bár spanyolból is bővítem folyamatosan, nem érzem azt, hogy elég lenne egy egynyelvűhöz.
    Viszont, ha nem egynyelvű, akkor marad az origo, a bme. Nem tudok dönteni, és nagyon ismerősöm sincs, aki jártas lenne a dologban.
    Az a baj, hogy az origoról nincsenek jó tapasztalataim, bár állítólag, spanyolból nem annyira rossz a helyzet.
  • neviccelj
    jó lenne, ha kifejtenéd, hogy milyen kárt okoztak az államnak a nyelvvizsga-központok.
    elvileg változik a törvény... a törvénynek azt kellene kimondania, hogy ezentúl nem kell nyelvvizsga a diploma megszerzéséhez és a felvételihez. akkor azonban olyan színvonalú nyelvoktatást kellene csinálni, amely lehetővé teszi, hogy a diplomázók/érettségizők VALÓS nyelvtudással menjenek tovább az életben, ne pedig papírral igazolják a nem létező képességeiket. gondolom te is érzed, hogy ehhez kevés lenne egy törvénymódosítás, mert a magyar oktatás erre nincs felkészülve.
  • matyi0323
    Sokan reagáltak... :DD
    De attól leírom: sikerült :D
  • cmsworld
    Sziasztok! LEXINFO nyelvvizsgához keresek bármilyen anyagot főleg azoktól, akik már nyelvvizsgáztak.
  • matyi0323
    Tehát valami ilyesminek szeretném kérni, a kidolgozott angol példáját, vagy nem tudom hogy mondjam..
  • matyi0323
    Hali.
    Origo angol közép szóbeli nyelvvizsga tételeket keresek kidolgozva.
    Valamelyik topikban olvastam múltkor, de nem tudom már hol.

Elvileg a szeptemberi valami ilyesmi lenne: 1. Én és a családom, 2. AZ OTTHON ÉS A SZŰKEB KÖRNYEZET, 3. A MUNKA VILÁGA, NAPI TEVÉKENYSÉG, 4 A TANULÁS VILÁGA 5. KAPCSOLATOK MÁS EMBEREKKEL: MAGÁNÉLET ÉS KÖZÉLET, 6 SZABADIDŐ, SZÓRAKOZÁS, KULTÚRA 7. EGÉSZSÉG, EGÉSZSÉGMEGŐRZÉS, SPORT, 8. VÁSÁRLÁS ÉS SZOLGÁLTATÁSOK
    (17:16) Ádám: 9. UTAZÁS 10. ÉTKEZÉS 11 KÖZLEKEDÉS 12 KOMMUNIKÁCIÓ 13 TÁGABB KÖRNYEZETÜNK, A TERMÉSZET VILÁGA 14 MAGYARORSZÁG 15 A CÉLNYELV ORSZÁGA

esetleg ezt megtalálhatom kidolgozva?

Nagyon fontos lenne, mert erről elfelejtkeztem és szept. 23-án nyelvvizsga.

Nagyon megköszönném, ha valaki tudna linket vagy bármilyen segítséget adni pm-ben vagy itt!!
    Köszönöm!!
  • morden
    Akkor nem értem, hogy a rendes nyelvvizsga javítására miért kell 30 napot várni, durván átnézhetik ha 30 napig valaki ott ül felette napi 8 órában és nézi :D ( persze ez hülyeség, csak megütötte a szemem hogy 1 óra alatt javítják a hivatalosat meg 672 óráig )

Óvatosan a nyelvvizsgákkal addig is, elvileg változik a törvény és végre bezárják a nyelvvizsgaközpontokat, amik hatalmas kárt okoztak az államnak eddig is !
    A nyelvvizsgák miatt át nem vett diplomákból akkora kára származik az államnak, hogy minden felsőoktatása bekerülő hallgató 2x400 órás szuperintenzív tanfolyamot kaphatna ajándékba...
  • Kishuck
    Ingyenes próbavizsga
    A Nyelvparádén e héten péntek-szombat-vasárnap angolból és németből ingyen próbavizsgát lehet tenni. Kb egy óra, helyben javítják, lehet külön próbaszóbelit is tenni. A teljes vizsgán előforduló feladatok kb felét kell megírni, a feladatok korábbi Euroexam vizsgákból származnak, a szóbeliztetők is eurósok.
    Szerintem ez jó lehetőség, aki ősszel bármikorra tervez vizsgát annak érdemes kipróbálnia magát, ráadásul az Euro az ECL és a TELC követelményei nem esnek nagyon messze egymástól úgyhogy általánosan is elég jó visszajelzést ad.
  • Suffering
    jön vki az auusztus 14-iei telc b2 angolra?
  • morden
    Néhány észrevétel a nyelvvizsgaközpontokkal kapcsolatban ( saját tapasztalat)
    -Euro Exam, unalmas redundáns feladatok, a szervezés körülbelül egy középiskolai diákönkormányzati ünnepélyhez hasonlatos ( = nincs nagyon megszervezve és a magno hallgatásnál szinte mindig van valami probléma, lesül a technika, nem találja a felügyelő az adott trecket, nem megfelelő a hangzás stb.) Szóbelin szinte látszik hogy a vizsgáztató tanár csak a pénzért van ott, nálam pofákat vágott ( nincs jobb kifejezés rá) folyamatosan, gyorsan túl akart lenni az egészen és ment volna haza. Fellebezni hivatalosan lehet persze gyakorlatban leszarják.

-Társalkodó: középszint nincs náluk ( persze csinálnak középszintű vizsgát) de spórolásból 1 alapszintű feladat mellé benyomnak dupla pontért egy felsőszintű szakmai feladatot ) Magnó korrekt. Szóbeli lutri, egymás mellett volt 2 vizsgáztató hely nap végén kint voltak az eredmények nálunk senkinek sem sikerült a 60% ( 12 emberből) szomszéd szobában 10-nek megvolt szóval szerencse dolga hova kerültök.

-Ecl: írásbeli meglepően nehéz ( nemtudom ki volt az a gyökér aki kitalálta a lyukas szöveget mint alkalmas eszközt arra, hogy szintet mérjenek vele, de szívesen elbeszégetnék az illetővel bármilyen nyelven, tuti megértene engem :D ) A magnó katasztrófális, nem is értettem a szöveget, mert úgy éreztem magam mint egy rockkoncerten, szólni nem lehetett érte, mert csak így hallották a terem végében no comment. szóbeli korrekt.

• morden
    Szia!
    Felsőfokú C tipusú nyelvvizsgát csak akkor kapsz ha csinálsz egy felsőfokú C-t, az alap és közép együtt értelemszerűen nem adja ki a felsőt.
  • cash888
    Sziasztok!
    2004-ben csináltam egy angol alap A-t, de most szeretném, ha alap C-m lenne...
    Mit kell tennem?
    - elég megcsinálnom a B-t és alapból megkapom a C-t, vagy
    - meg kell csinálnom magát a C-t egyből?

Köszi a segítségeket előre is!
  • felipemassafan
    Vannak igényesen, megfelelő szókinccsel kidolgozott NÉMET B2-es tételeim, elsősorban ECL nyelvvizsgára, de bármely másikra illetve érettségire is tökéletes! Rengeteget dolgoztam velük, úgy hogy aki szeretné az összeállítás/szótározás idejét megspórolni: 1000 Ft/tétel, de ha valakinek 5 vagy annál több kell, 500 Ft/db.
    Akit érdekel, írjon és küldök mintát és listát, hogy mik vannak kidolgozva: [email protected]
  • technopeter
    még nincs, de hnap már lesz:D
  • fallenhun
    Valami tapasztalatot tudtok mondani a Zöld Út gazdasági angol szaknyelvvizsgával kapcsolatban?
  • szmarcsee
    Sziasztok!
    Jön valaki az áprilisi ECL B2 angol nyelvvizsgára?
    Esetleg tudtok vmi infot, hogy melyik vizsgaközpontba érdemes menni? Én Bp-re szeretnék mindenképp, bár sokan azt mondják a vidéki helyek jobbak. Szerintetek?