146
Nyelvvizsga tapasztalatok
  • agyaggalamb
    Sziasztok!
    Engem német szóbeli kidolgozott tételek érdekelnének. Tud valaki segíteni?
  • Patesz
    kidolgozott szóbeli tételek német középfokra engem is érdekelnének. ha lehet akkor ECL B2 témákról. esetleg valakinek van? előre is thx
  • Narusco
    sziasztok

holnap megyek ECL B2 angol nyelvvizsga szóbeli részére, és érdekelne hogy milyen lesz. valaki csinált már ilyet? megköszönném ha valaki leírná hogy milyen lesz, milyen részek lesznek, és mire számítsak. köszi :)
  • cmsworld
    Valakinek vannak kidolgozott szóbeli tételei német középfokra? Előre is köszönöm!
  • Ferrari23
    Sziasztok!

Ha érdekel valakit Zöld út német szaknyelvi írásbeli feladatgyűjtemény (nem volt használva), és Zöld utas német cd, 18 korábbi vizsgán lement hanganyaggal + feladatokkal ,megoldásokkal, az írjon!
  • cyberry
    Sziasztok szakmai idegenforgalmi középfokú nyelvizsgára akarok felkészülni. Milyen könyveket ajánlotok? Honnan tudok a netről leszedni anyagot? És hol találom meg a vizsgakövetelményeket?
    Köszi!
  • imp03
    Hello! Megvan az 1000 Questions, 1000 Answers Business English középfok minden fejezetének részletes szótárazása, ha érdekel, írj: [email protected]
  • Gladiator
    TOEFLT mielőtt bárki tenni akarna, győződjön meg róla, hogy nem CBT-t (Computer Based Test) csinál, mert az egy iszonyat nagy buziság. Voltam pénteken, a 20 kérdésből 17 tudományos volt. Mind a szöveg értés, mind pedig a magnóhallgatás, de még szóbelin is az állatok védekező reflexeiről kellett beszélnem (20 másodperc felkészülési idő van). Esélytelen. Nem azért, de én éltem külföldön, a filmeket is, ha nem vmi idióta akcentusban beszélnek, szinte 100%-osan értem, de ez esélytelen volt. Minden anyagot egyetemről hoztak, a magnóhallgatás is ilyen 10-15 perces egyetemi órákról behozott hanganyag volt. Tipikusan az a még magyarul sem értem dolog...
    Volt ott aki 5 éve él Angliában, több éve Kanadában, de ugyanígy voltak vele ők is...
  • ZsirosKenyer
    üdv!

van vkinek tapasztalata felsőfokú nyelvvizsgákkal kapcs.?

mennyivel nehezebb mint a középfok? (gondolom sokkal)
    már van egy középfokú angol C-m, de a diplomámhoz szakmai kell v felsőfokú normál, ezért gondolkoztam a felsőn hisz az már tényleg jól néz ki az önéletrajzban :)
  • Gladiator
    Nem tudjátok hol lehet IELTS-es, vagy TOEFL-ös nyelvvizsgát tenni? Mennyibe kerül, és mi a leghamarabbi időpont? Elég sürgős lenne. Melyik a könnyebb? Csináltam TOEFL-ös próbanyelvvizsgát és az nevetségesen könnyű volt. IELTS milyen?
  • z62
    Olasz levélmintákra lenne szükségem. Ha tudna v.ki segíteni annak örülnék!
    Köszi. [email protected] ide küldhettek.
  • BADE
    Telc-re írt már valaki reklamációt vagy fellebezést?Mire lehet hivatkozni?
    79.2%-om lett 79.5%-ra méltányosságival megadják.Ez 1 pont különbség...
  • BADE
    német levélmintákra lenne szükségem,tud valaki küldeni?
    Előre is köszi!
  • Narancs
    Hellász!
    Segítsetek plz!
    Szerintetek melyik a leglazább, legkönnyebb vizsga, ha felsőfokot szeretnék tenni angolból? Állítólag a rigóban a közép nehezebb, de a felső meg könyebb mint a többi...igaz ez?
  • Marcell
    En nem jartam tanarhoz, de meg csak nem is tanultam ra. Elmentem, aztan vizsgaztam. Szimplan annyit tanultam, amennyi ram ragadt a filmekbol, internetbol, jatekokbol. (Meg indonkent szoktam 1-2 angol sraccal jatszani, fejhallgatoval, mikrofonnal X-box LIVE-on, szoval a szobelire ok segiettek :) Ugy nez ki mindketto elsore sikerult.
    Bar a labor eredmenyem meg nincs meg (ezt irtam itt az elobB), de 15bol csak 5-ot kell elernem, hogy a szobelit is megkapjam.
  • Soaringpilot
    Ja, és mégvalami:
    Amelyik felsőfokú oktatási intézményben a középfokú angol nyelvvizsga a felvétel feltétele, ott elfogadják az érte járó plusz 7 pontot? Az emeltszintű érettséginél nem fogadják el ott, ahol feltétel.
  • Soaringpilot
    Sziasztok!
    Szerintetek lehet-e úgy nyelvvizsgára menni, hogy előtte nem járok előkészítő tanfolyamra, csak itthon gyakorlok? A tanárom szerint jó esélyem lenne rá, hogy sikerül. Amúgy angol középfokot tervezek.
  • Marcell
    Huuuh. :) LOL! Akkor gondolom itthon olyan szinten van, mint a GDF.
  • magus
    ha tenyleg ilyen konnyu akkor az ecseris arhoz viszonyits
  • Marcell
    Egynyelvű középfok: 25000.- ft / fő...
    A rigo se semmi a 14.900 Ft-tal, de ez azert durva...
  • Marcell
    Jo ez a TIT-TELC-es valami? Jol latom, hogy itt az alapfokosok is ugyanazt a feladatot kapjak, mint a kozepfokosok, csak mas a ponthataruk?
  • Marcell
    Ugyanazon a napon volt a magnos is, meg a bizottsag elotti moka is. De a magno volt elobb.
    Viszont a bizottsag utani eredmenyt mar a helyszinen megtudtam es 1-2 nap mulva fel is raktak a netre. A magnos vizsgat viszont ki kell javitaniuk, igy az eltart egy darabig es egyelore arrol meg nincs hirem. (Csak hogy ki van huzva.)
  • magus
    van libriben, 6k...

nekem is kell most jan 16.-ig atismetelnem mindent, meg gyakorolnom.

telc angol felsoben nincs felsofoku nyelvtan ez az egy szerencsem van, igy csak szavakat kell magolni.
  • lord nihilus
    amúgy sztem ne aggódj
  • lord nihilus
    neked előbb volt a bizu-s, mint a magnó?
  • Marcell
    Nyelvvizsgaztam az ITK-n (oRIGO-n).

Az irasbelim sikerult, a szobelinel pedig az alabbi dolgot latom a vizsgaeredmenyeknel:

Bizottság előtti vizsga 37
    Hallás utáni értés vizsga (labor) -
    Összesen 37 (53%)

Na most azt nem ertem, hogy miert van kihuzva a labor vizsgam egy vonallal? Ha nem ertem el pontot, akkor gondolom 0 (nulla) lenne odairva. Ha viszont nem javitottak meg ki (1 hete vizsgaztam), akkor miert nem azt irjak oda, hogy "feldolgozas alatt" vagy miert nem hagyjak uresen azt a reszt?
    Raadasul az, hogy kiirtak mar az osszes pontszamom, olyan erzest kelt bennem, mintha lezarult volna a feldolgozas es javitas folyamata...
    (Mondjuk azt hiszem az egy automata cella ami osszeadja a labort a bizottsag elotti pontokkal.)

Szoval most az ITK-sok ilyen bénák, hogy a frászt hozzak ram, vagy valami miatt nem ertekeltek a labor vizsgamat??
  • BADE
    valakinek nincs esetleg példafeladatai Telc-es angol nyelvvizsgához?
  • KeKKSZike
    Akkor még azt szeretném kérdezni, hogy... CSAK írásbelit lehet tenni belőle? Mert én még szóbelizni nem szeretnék. Lehet külön csinálni?
  • mandarinocska
    ja és ezt is elfogadják nemzetközileg, egyaránt belföldön+külföldön is...
  • mandarinocska
    szerintem azt már neten, nem találod meg esetleg ha a a google-ba beírod és az apróbetűs "tárolt változatokat" nézed.
  • mandarinocska
    legkönNyebb-bocs
  • mandarinocska
    Szerintem a TELC a legkönyebb, az van Budapesten, Miskolcon és Gyöngyösön is!
    Szerintem oda menj, mondjuk az írásbeli és a szóbeli egy napon van, de a szóbeli nagyon könnyű!!!! Én voltam ott középfokon, a szóbelim 92% lett, de relatív....
  • KeKKSZike
    Sziasztok!

Én szeretnék menni ANGOL Felsőfokra! Azt szeretném kérdezni, hogy... Mit hallottatok, melyik most a "legkönnyebb"? Először ÍRÁSBELIZNI szeretnék! Köszi a segítséget!
  • Pupcika
    help! 2003ban nyelvvizsgáztam és rigó utca, ráakartam keresni hogy érvényes-e vagycsak látni akartam az eredményemetneten is és nem találtam sehol, merre nézelődjek?
  • Trade
    kosszi!!!mar kezdek is hozza
  • menyus77
    lehetséges, csak akkor ne angolul tanulj meg,hanem levizsgázni.. ez hülyén hangzik, de van olyan ismerősöm, akinek ez bejött. 3 hetes intenzív tanulás,(úgy a jó, ha ez egy tanfolyam); megtanulod a vizsga típusfeladatait, miaz amire mindig pontot adnak, bemagolsz levélsablonokat stb.. Persze ehhez a művelethez szerencs is kell.. és zéró tudással nem jön össze, csak ha valmit leteszel az asztalra. öszegezve: IGEN,LEHETSÉGES!
    (a vizsga nem lesz addig kiállítva, de az eredményt igazoloo papírt megkapod)
    HURRY!
  • Trade
    HELP!

JUli 11-ig nyelvvizsganak kell a kezembe lenni Angolbol!
    kerlek segitsetek.Meg tanulnom is kellene ra.
    Lehetseges addig?
  • Gnome
    énis nemrég raktam le az angol középfokút(ECL)...majd nemsokára jön a német...

Rigó utcait csak akkor rakd le ha erre okod van! egyébként meg válaszd az ECLt mert azt elfogadják mindenhol Európában és nem szivatnak agyon mint Rigóék...
  • Aquli
    Ezt gondoltam, de szóval ti a nem Rigó nyelvvizsgákat ajánljátok?
  • Eye-scream
    Én tavaly ilyenkor német ECL vizsga (középfokú) idén meg angol (most pénteken) :D