Legalább 78 milliárd fényév az univerzum átmérője

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Az jó, mert ha 15 milliárd éve létezik a világegyetem, akkor mégiscsak lehet a fénynél gyorsabban menni :-))

Ez akkor lenne igaz ha a fény sebessége egy egzakt állandó érték, de nem igy van. Bizonyított tény, hogy az univerzum kialaklásakor nem 300e km/sec volt, hanem nagyobb.

exponenciálisal nõtt a sebesség:10^-34 másodpercenként megduplázódott a méret.és ez majdnem 10szer következett be.
nemtom mekkora lehetett a max sebesség.de ki lehet számolni.talán kb így:most kb 30milliárd fényév a látható univerzum.ez 3x10^-25 cm nagyságból tágult ki ekkorára.az elején gyorsulva aztán kb egyenletesen ahogy most is.ezekbõl ki lehet számolni elvileg.
aztán hogy igazából hogy volt...

RangeR
Ezeken a kedves tudósokon kívûl szerinted nincsenek más mégkedvesebbek, akik mással foglalkoznak? Mert speciel ezeket a kedves tudósokat ez érdekli a legjobban és engem is eléggé érdekel sok más emberrel együtt. És a többi problémára jut elég, de ezeket kib...tul nem a többi érdekli.

Darth Sith
nagyon jó kérdések. csak attól tartok, hogy a mi életünkben ezek nem nagyon lesznek megválaszolva. majd pár generációval késõbb talán..

Nem a lényeg, hanem a fontos!

ez csak az emberi gondolkozásmód miatt probléma,mert úgy érezzük muszáj mindennek valamiben lennie.

volt olyan,amikor amikor a fénysebesség sokszorosával tágult egy ideig,így lehet ilyen nagy a mérete.

Ottto
(És így lehetséges az idõutazás. És ti még kételkedtetek 😄 )
Csakhogy sztem van pereme az univerzumnak, és már csak arra kell rájönnük hogy mi van azon túl.
Hogy mi végtelen, és mi nem, nos, sztem mindennek van határa, és minden határon túl, valami új van. Valami más. Csakhogy ha minden határ után van valami, akkor ez, a végtelenségig folytatódhat (nemtom értitek-e). Ez olyan mint aaaa...õõõõ...torta. Tésztából készül, ami lisztbõl van, ami búzából készül, ami a magból nõ, ami molekuláklból épül fel, ami atomokból áll, stb. (nem a legjobb példa, de elmegy) Ezt is folytathatnánk. Csakhogy mindennek gátat szab a jelenlegi techinikai tudásunk.

\"Say goodbye to your nails!\" ottto.gportal.hu

[HUN]PAStheLoD
õk legalább csinálnak valamit

hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]

papabear
Ez egy jó téma. Nem tudom mit nehezebb felfogni, a végtelent, vagy a végességet?
A végtelent ugye nehéz értelmezni.
De ha valaminek vége van, akkor utána is kell lennie valaminek, ergo mégis végtelen...?
← ElőzőOldal 2 / 2