Gothic 3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"Bilincsbe vert, falakkal körbezárt, átkozott lény. A Nap kietlen árnya reám hull most s mindörökkön: az Éjszaka Teremtménye vagyok...\"
Tényleg kinél lehet erõtnövelni? Mert vadászatot már két csóka is tanít de nekem az nem nagyon kell én erõs akarok lenni! 😄
Next PC upgrade: 2022
MEC: Allah ha hallassz azt az asztalt rakd arra!
Jah, a hivatalos fórumon olvastam, hogy amíg a fõsztoriban nem jutunk el egy bizonyos pontig, addig nem érdemes asszem 3 városnál többet felszabadítani, mert nagyon nehézzé teszi a késõbbi játékot (asszem mert az orkok onnantól kezdve alapból támadnak rád). Valaki ezt meg tudja erõsíteni?
"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."
Asrock E3G3, i5 2500k, 16GB DDR3, Sapphire R9 280X Vapor-X, ASUS Xonar D1, Win7 64bit
Ki a kicsit nem becsüli, az én vagyok...
"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."
Amúgy elég könnyû gyermeteg a game a hibái miatt leül az 5 éves játszani és röhögve kilehet nyirni bármilyen ellenfelet kezdeti állapotban fejlõdés nélkül. 😞
(Én amúgy 37-es szintû vagyok ...)
Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
- Saturas és Myxir megvan (lent a romoknál)
- Braga mellett megtaláltam Riordiant és a romoknál pedig egy másikat (valami N-betûs)
- Vatras is megvan (Lagoban a sitten)
Kettõ még hiányzik. Nem tudjátok merre lehetnek?

Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun
... nah ezek utan a Hammer Clanos ficko megtanit teged hogyan keszits pure ore cuccokat ... mar csak arra kene rajonni a rengeteg ore mi a fenere jo mert eddig sehol sem talaltam semmit ezzel kapcsolatban , gondoltam ra hogy a banya melyen levo kohot kell hasznalni amit elmeletileg lehetne is de a karakter meg nem nagyon akarja , lehet kicsi a mining skillem
A 2-ben már volt több nõ, de alig lehetett párral beszélni. Fegyveres nõk abszolút nem voltak. Itt vannak már pl. a rebelek közt harcos-nõk is.
Azt viszont tudni kell, hogy a Gothic világában a férfiak alakítják a történéseket. A nõk csak mellékszereplõk, sokszor értéktárgyak. Ez van. Engem speciel nem zavar, gondolom a lányok ezt máshogy gondolják.
Másik: van az a thief skill, h leütöm a célpontot, azt h kell használni (már a skillt megtanultam).
I don't have a World of Warcraft account, do you? No, I have a life.
Még egy: ebben a játékban nagyon fontos a sztori, úgyhogy rendes nyelvtudás nélkül senki ne vágjon neki, mert nem fogja élvezni. Mindent el kell olvasni ugyanis, hogy világos legyen.
Messze itt van a legtöbb nõi NPC, bár az tény hogy jóval kevesebben vannak, mint pl. az Oblivionban. De ez a Gothic, itt nincsenek láncbikinis nagycsöcsû csajok. Aki ilyet akar, menjen valami gagyi mmorpg-re, de méginkább nõjjön fel.
A tokom tele van, hogy a penz miatt mostanaban mindent csak osszecsapnak. Mikor jon mar ki egy olyan jatek, ami magaban jo, es nem csak az elso/masodik/x-edik patch-csel ? Persze, regebben is voltak javitasok, de nem ekkora bug-okkal jottek ki a jatekok. Mostanaban a beta verziot osztogatjak jo penzert...
When you kill a man, you\'re a murderer, kill many and you\'re a conqueror, kill them all, you\'re a God (Megadeth) I`m not a lowly scorpion. I`m so much worse...I`m the fall of man(Megadeth)
A dx diagot minden indítás elõtt le kell futtatni, vagy csak elég 1x?
Sose végy semmit aminek nyele van! Azzal valószín?leg dolgozni kell.
Amúgy a gothic 1-et én is 2004 végén szereztem be elõszõr és amikor elindítottam akkor a ronda grafika meg a furcsa irányítás miatt úgy voltam vele, hogy én ezt hagyom a fenébe mert idegesítõ. Aztán kb. másfél órával késõbb már meg is feledkeztem a grafikáról, az irányítást megszoktam a hangulat meg magával ragadott.
Why so serious?
Sose végy semmit aminek nyele van! Azzal valószín?leg dolgozni kell.
D.B.U.T.T...Don\'t Break Up The Team.
alig várom már a következõ gémsztárt, a gothic2 lesz a teljes játék, nagyon kívácsi vagyok már, mire ez a felhajtás<#whatever>#whatever> elõkerestem hétvégén az 1. részt, az már korábban melléklet volt, feltettem, és most már majdnem 1 óriáig bírtam a ma már borzalmas grafikát (ez nem a játék hibája, de manapság már nem tudom elviselni ezt a szintet) meg a szörnyû animációt és irányítást.
azt már mindenestre tudom, hogy a 3-mal nem próbálkozom (egyelõre). ha nagyon bejön a 2. akkor lehet (meg addigra gondolom a 3. is helyre lesz rakva peccsekkel)
\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"
Hétvégén felraktam, egy 3200+ -os Athlon xp-n, egy giga RAM-mal meg egy AGP-s 6600GT-vel, az elején még okés volt, de beljebb, a nagyobb városokban iszonyat szaggatott, a vinyó gyakorlatilag folyamatosan ment. Tegnap vettem a gépbe még egy giga RAM-ot, és minden helyrejött! Tökéletesen megy, nem is nyúl a vinyóhoz, semmi.
A játék nagyon jó. Én nem tapasztalom azokat a bugokat, amiket mondtok. Egyszer fordult elõ, hogy egy rinó beszaladt alám a sziklába, és onnan kinyírt, de sztem ennyi belefér. A lens flare-t meg ki nem szarja le? Aki a bugokat vadássza, törölje le a játékot és nyomja a space invaders-el, vagy amivel akarja. Ennyi bug a gothic 2-ben is volt, mégis az a legjobb játék EVER (eddig), ez a véleményem.
Engem elragadott a hangulat, megint. Küzdök a szemét orkok ellen, akik elfoglalták az országot és rabszolgasorba taszították az embereket. Cape Dun-t már visszafoglaltuk, most jön Farin, aztán Geldmar. A druidák istencsászárok, már megvan 3 druid stone, át tudok változni shadowbeast-tá, tök király.
Azt mondja meg nekem valaki, hogy hol van Avogadro, az alchemista?...
Bányászni úgy tudsz, hogy kell egy pickaxe az inventroyban és, ha szembe állsz egy telérrel és balklikk, akkor nekiáll bányászni. Prospertor skillell 2x-es mennyiséget nyersz ki.
Viszont van ore meg iron ore. Mi a különbség a kettõ között? Meg asszem van még lump of ore.
Aranyhalmokatr tudott már valaki beolvasztatatni valahol? Van/volt vagy 100 nekem...
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Nemoraban hol van a teleportkõ? Volt itt egy leírás a teleportkövekrõl régebben, de nekem ez: "Nemora - Right side of the entrance, halfway up the clope inside a chest." nem teljesen világos. A bejárat jobb oldalán, félúton?... ládában.
Rocközön.com online Rockradio és a Galaktikus Rockfamily otthona
i7 2600K|ASUS P8P67 EVO|G.Skill Ripjaws 2x4GB 1600 CL7|GAiNWARD GTX 570|SAMSUNG F3 2TB|37PFL7605|E-MU 1212m v2|Harman-Kardon SoundSticks II|Corsair HX650W|CM 690 II Advanced|Alpenföhn Matterhorn
Intel Core2Duo 1,86 Ghz
MSI valami nagy platinum alaplap
1 GB DDRII 677 Mhz Dual
és most jön a lényeg MSI ATI RX300 128MB kártya????
Lehet intelre van optimalizálva a játék???
Szerintem is sok minden egyszerübb, mint az elözöekben es ez kar, viszont en olyan reg jatszottam az elözöeket, hogy tulajdonkeppen nem befolyasolnak az uj jatek befogadasaban.
Nekem csak a vilag hangulata maradt meg es azt a jatek 100%-ig visszaadja, miutan az ember megszokta az uj grafikat.
Epp most olvasgattam a nemet forumon a fejlesztök kerdes&valaszait, aminel igen megeröltetik magukat es megprobalnak az összes (es nem keves) kerdesre valaszolni. Sok erdekes dolgot lehet belöle megtudni.
Föleg azt, hogy idöhiany es technikai gondok miatt nem tudtak sokmindent megvalositani. Mivel teljesen uj (vasarolt) enginnel dolgoztak, igy azt is ki kellett ismerni, amit nem mindenhol tudtak teljesiteni.
Ilyen technikai okok miatt maradtak el olyan aprosagok is, mint a karakter coffja, vagy a vallprem vagy a nök hianya a vilagban.
Amit lehet, megprobaljak patchelni, illetve addonnal belerakni a jatekba azt igerik.
Szerintem lesz ebböl meg jobb is, igaz sajna varni kell ra egy kicsit.
Bár el lehet vele pöcsörészni, de ez a játék így ebben a formájában meg sem közelíti az elõdöket. Az elsõ és második résznél sokan szidták a harcot, de így visszagondolva nekem az jobban tetszett, ott csináltak egy elég egyedi rendszert, amit ha megszokott az ember, akkor kellemesen tudta használni, ez meg egy tök átlagos csihi-pupi lett az elõzõekhez képest. Néha emiatt és az idõnként meglehetõsen nagyszámú ellen miatt kimondottan unalmassá válik a hentelés. A lények és az NPCk nekem sokkalta hülyébbeknek tûnnek, mint régen. Az NPCk cselekedetei is mintha leszûkültek volna, itt már közel sem tûnik olyan élõnek a világ, mint korábban, mostanában sokkal ritkábban találkozok olyan helyzettel, hogy egy bizonyos NPC a tõle megszokott 2-3 dolgon kívül valami újat csinálna. A játékban beszerezhetõ pénz és anyagi javak megszerzése eléggé leegyszerûsödött, a kezdés óta sosem éreztem azt, hogy szegény lennék és bármit is nélkülöznöm kéne. A régi lockpick jó volt ez meg béna.
Az elõzõ részekhez képest az tetszik, hogy egyenlõre úgy tûnik, hogy itt nincsenek chapterek és nagyobb szabadságot hagytak a játékosnak. A számomra elkeserítõ respawn hiányt ügyesen elkerülték a bármikor megszerezhetõ teleport kövekkel így nem kell fel alá futkosni a már teljesen kihalt tájon, de azért valami normális respawn jobb lett volna(nem a tápolás miatt, hanem, hogy a világ életszerûbb legyen).
Ezeket meg a bugokat és az elképesztõen pocsék optimalizációt nézve gyakran eszembe jut, hogy azok közül, akik játszanak vele, vajon hányan legyintenének egyet a játékra, ha a hõs nem az általunk ismert karakter lenne, a játék címe nem Gothic lenne, valamint nem lenne mögötte az a múlt, ami van.