11612
Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |
Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |
Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |
-
Pitbull1111 #10082 Adapter megoldva,rfactorral el is indult,bár nem voltak pontosak az értékek,viszont rbr el egyáltalán nem megy.petettem a plugint az rbr plugin könyvtárába,de vmiért nem megy.a sim dash on belül viszont nem kehet kiválasztani a konfiguráláshoz az rbr-t sem pl a race 07 et,pedig elsősorban ezekhez kellene,meg az rf hez.vannak a sim dash ban előre konfigurált beállítások de azokat nem tölti be hibát ír ki rájuk.Szóval ha a kalibrálásban tudnál vmit segíteni az jó lenne. -
Görgő1 #10081 Köszönöm a gyors választ! -
Pitbull1111 #10080 köszönöm,szerzek adaptert ,aztán majd megpróbálom beüzemelni. -
#10079 1. Adapter kell, 12V-os. Kétlem, hogy a Nokia adapter olyan lenne.
2. A műszert oda állítod ahova akarod, csak majd a programjában is oda legyen állítva. -
#10078 6/50mm-es. -
Görgő1 #10077 Üdv Urak!
BÚÉK mindenkinek
egy fontos kérdésem lenne: Logitech g25/27-nek milyen a kormány lyukosztása? mert tervezem hogy 32/35 centis kormányhoz csináljak agyat. Azt tudom hogy a sportkormányoknak 6*70-es lyukosztása van, a Nardi-nak 6*74.
azért kérdezem mert Pesten vagyok és vidéken van a kormányom -
Pitbull1111 #10076 A legfontosabb kérdésem:
1.mindenképp kell e hozzá adapter,és ha igen akkor milyen?(pl nokia töltöm biztos van vagy 3-4 itthon)
2.11.000. rpm a fordulatszámmérő +villanóval,hány cilinderre kell állítani a műszert?
Ez már talán segítene a megoldásban.
-
#10075 Most csak ennyit tudok hozzátenni, nincs időm, majd írj mit nem értesz. -
Bivaly76 #10074 Van-e háttérvilágítása a fordulatszámmérőnek? Mert ha igen, akkor valszeg a világításé a negyedik kábel.
Itt olvastam. -
Pitbull1111 #10073 Üdv !
Vásároltam egy revburner kütyüt fordulatszám vezérléshez.Sajna a beüzemeléssel elakadtam.Akinek van ilyenje az please segítsen.Usb felismerte,a progi látja ha rádugom,de nem tudom a vezetékeket hova kell kötni rajta.A fordulatszámmérőm,11.000.ig mutat,4 vezeték jön ki belőle de csak 3 hely van a kütyün.A rev burneren van vmi adapter rádugási lehetőség,de nem tudom kell e használni vagy nem,illetve ha igen akkor milyet.
-
#10072 BUÉK minden fanatikus szimulátorosnak :-)) -
#10071 *hosszabb a váltóút,bocsi a dupláért. -
#10070 Tudnátok ajánlani olyan váltót ami kompatibilis a G25 kormányommal és hogy is mondjam...hosszabb a váltó? Mint a Thrustmaster váltója.
Leginkább régi,klasszikus autóknál használnám ezzel a pici szarral meg semmi élvezet nincs benne.
40-45 ezer Ft-ot áldoznék rá.
-
fiat126 #10069 Kellemes Ünnepeket nektek és minden családtagjaitoknak. -
istvan2010 #10068 Sziasztok! Valakit nem érdekel 2db Logitech wingman ffb gp kormány alkatrésznek? Illetve van egy eladó 34centis sprtkormányom. Üdv. -
#10067 A fogaskerék meg se fog moccani magán a tengelyen (az rá van melegítve szerintem). Te az egészet fogod kiütni majd a házból fogaskerekestül, perselyestül. Utána ahogy írtam korábban én lakkbenzinbe merítve tisztítottam meg a csapágyat.
A hátlap körmeit én oldalcsípővel hajlítgatta ki....nem kell nagyon, mert kipattintható egy csavarhúzóval könnyen. Visszafele meg kis kalapáccsal apró ütésekkel vissza "vasaltam". -
koanla #10066 Hát ez egy érdekes pont valóban. Igen, megmértem úgy is, mivel csak terheléskor jelentkezik a gond. (Ma összeraktam és megnéztem úgy is, hogy a jobb oldali motort vissza se tettem a fémlapra. "Üresen" semmi hangja nem volt. Mikor visszadugtam a fészkébe, már darált is, pedig csak a kalibráció alatt forgatott.) Emiatt azt gondoltam én is, hogy esetleg szakadt valamelyik tekercs (vagy zárlatos, ahogy Te is írtad). Mindkét motor leugrált a 28 Ohmos tartományból néha 13-ig, de volt, hogy fel is futott. De még egyszer: mindkét motor esetében ugyanezt tapasztaltam és csak az egyik csinálja a fesztivált. -
koanla #10065 Igen, szét volt(van) szedve fullra a kormány és megtekertem kézzel is mindkettőt. Annyira nem forog könnyen, mint ahogy itt is olvastam; sőt, kicsit akad is. De mindkettő egyformán. Ez lehet kis portól is, amit gondolom, nem lenne nagy deal kitakarítani.
Magát a motort még nem szedtem szét, mert eléggé ragaszkodósak a kis fülek és még nem volt időm/türelmem hozzá. Pénteken már itthon leszek, aznapra tervezem. És igen, köszi a tengellyel kapcsolatos dolgot, azt is szerettem volna tudni. A kikocogtatás alatt akkor ezek szerint a fogaskerék is leugrik majd, ha jól értem. -
NÉMÓ510 #10064 Úgy is megmérted hogy közben lassan körbe forgattad a motort?Valamelyik tekercs zárlatos lehet.Ha nem,akkor viszont lehet szét kell szedned a mocit és kitakarítani a perselyeket. -
#10063 ...és persze utána kitakarítanám :) -
#10062 Nem szorul a forgórész? Egyformán megtudod kézzel tekerni mindkét mocit? Ha megmérted akkor gondolom szétszedted....a szénkefék egyenletesen felfeküdtek?
Ha egyáltalán nem szorul és a forgáskor nem üt a tengely, akkor nem tudom mitől rág. Én a helyedben ha már eddig eljutottam, akkor mindenképp kiütném a forgórészt (feltámasztod a házat mondjuk egy satun, majd a fogaskerék felől egy az egyben kikocogtatod a tengelyt kalapáccsal). -
koanla #10061 Urak,
úgy tűnik, most én szorulok segítségre:
Adott egy tízhónapos G27, normál szobai környezetben, általában 50%-os Force-szal használva (nem tudom, ez számít-e; talán nem is). Szombaton viszont elkezdett kerregni, mintha valami persely "berágott" volna és a mozgása is ilyesmi jelenségre utalt. Vagyis a kerregéssel szinkronban rángatva tudtam csak mozgatni; különösen, mikor a force ellenében kellett volna tekernem vagy tartanom. Újraindítás után aztán a boot alatti kalibráció közben már kifejezetten feltűnő és elég hangos lett a kerregése is. Szétkaptam, méregettem, nézegettem. Arra jutottam, hogy a szemből nézve jobb oldali, azaz az enkóder nélküli motorral van gond. Megcseréltem a két motort. Megcseréltem a csatlakozásukat is, de mindig ugyanarra jutottam: ha lehúzom annak a motornak a csatlakozóját, akkor szép simán fut; míg ha be van kötve, akkor "rágva" forog.
Megmértem az ellenállásokat, de mindkét motoré egyforma, 28,2-28,3 Ohm volt. Ha jól értem, kisebb ellenállása akkor lenne, amikor a kommutátorok közé jutott szénkefe-por rövidre zárja, vagy nagyon lecsökkenti az ellenállásukat és az elviszi a FET-eket. Megnéztem azért a fogaskerekét is, de nem látszik azon sem semmi eltérés, teljesen olyan - és ép is - mint a másiké.
Tanácstalan vagyok, hogy mi lehet a gondja. Illetve azt sem tudom, hogy mi lenne, ha csak egy motorral menne: melyik effekt hiányzik akkor; illetve hogy nem lenne-e túlterhelve a maradék motor, ha netán ugyanaz a funkciójuk, csak párban (Ezt nem gondolom, mert mi értelme volna? Hacsak nem azért, hogy elég erős legyen, de ne kelljen bele egy nagy motor..?).
Előre is köszönöm a segítséget! -
#10060 -
#10059 Az ilyen elektromotorokban mind csúszócsapágy van. Elvileg nem is kéne kenni, ha pl bronzpersely van benne, mert az önkenő, azért használják ilyeneknél. -
#10058 Én a repair pdf alapján megcsináltam mindkét motort, sőt még szebben is szétjött mint ott. Kitakarítottam a forgórészt, volt benne cucc rendesen. Csak én ki is ütöttem egy az egyben a házból, hiszen nekem meg volt szorulva, amivel valamit kezdenem kellett. A szorulás oka, hogy nem görgőcsapágyas, hanem ilyen vezető perselyszerű van benne, amiben rengeteg szénpor, por és kitudja még mi egy nagy masszát alkotott. Ezeket lakkbenzinbe áztatva kitakarítottam, megszárítottam, majd összeszerelés után nagyon-nagyon pici WD-40-et fújtam a forgórész mindkét végére be a "csapágyhoz". Mikor megtekertem kézzel úgy pörgött tovább mint a kis angyal. A MOSFET-eimet megmértem ahogy a PDF-ben van, semmi bajuk. Most összeraktam az egész kormányt és hát ilyen gyors és erős talán csak újkorában volt. -
#10057 A Mosfet az egy tranzisztor, ha nem is ugyanazt, de helyettesítőt biztos be lehet tenni a gyári helyére :) -
#10056 Igen a jeladó része az érdekes lesz ha odáig eljutunk, azt a Johnson motort nem találom sehol..
Most ezt bogarászom..
Van egy ilyen REPAIR pdf. -
#10055 A kormány mindkét motorja ugyanaz, csak az egyiknek a tengelyére (forgórész) egy jeladó van ültetve.
Nekem pont az szart be. De mindkét motort kiakarom cserélni, mert azt írták új állapotában annyira jól forog hogy ha megforgatod még másodpercekig forognia kell. Hát az enyémek nem forognak. De egyáltalán honnan szerzek ilyen mocit és hogyan szedem le a tengelyről a fogaskereket/jeladót az még passz.
Bár mindenek előtt a jövőhéten szétszedem valahogy ezeket és megpróbálom valahogy felújítani. -
#10054 A 2 motor ugye teljesen egyforma? -
#10053 Köszi szépen az infót :) utána nézek én is..:) -
#10052 Utána néztem pár dolognak:
Először is a motor megszorulása: ez gyakori jelenség G25/27 esetében, 3-4 év után jelentkezik.
A motor megszorulását végül egy nyákba ültetett alkatrész (valami MOSFET cucc) elfüstölése is követheti és akkor kuka az egész.
Szóval a motorok: Logitech motor és a helyettesítő Johnson motor
...csak az a bibi, hogy sehol nem találom, hogy hol lehet megvenni. -
#10051 Hát g25-ről nem sokat tudok de a villanymotor szerintem könnyen forgatható kell legyen, szóval amelyik nehézkesen forog az lehet besült. De az nem azt jelenti, hogy nem lehet orvosolni a dolgot. -
#10050 Ez engem is érdekelne .:)
(Konkrétan hogy cserélhető-e a villanymoci)
Szvsz nem sokáig fogja bírni az enyém sem. 20perc game után olyan büdös szaga van.. -
#10049 G25 villanymotor problémára tud valaki megoldást?
A tünet a következő:
Bedugom az USB kábelt, ekkor jön a szokásos végállásokba tekeredés, csakhogy ez most jóval hangosabb és jóval lassabb művelet. Mikor használom akkor meg olyan mintha ütne mozgás közben.
Gyenge és erőtlen az FFB és súrlódó mélyről jövő hangja van.
Na én darabokra szedtem és azt tapasztalom hogy az egyik moci ellenállás nélkül könnyen tekerhető, míg a másiknál ez nehézkesebb és ellenállást érzékelek.
Szerintetek mi lehet a baja egy ilyen villanymotornak? Szerelhető ez egyáltalán vagy kuka az egész? -
#10048 Meghajthatja akár az enyém is, az a kérdés milyen felbontáson megy :D
Mert lehet kell belőle 3-4 darab :D -
#10047 És ezt milyen gép képes meghajtani? :D
-
Mooooncsicsi :) -
#10045 Igen, csak nem a bolttal kell felvenned a kapcsolatot. -
SnyperD #10044 Hali!
Ha veszek egy logitech terméket más boltból, és nem pedig a logitech től és ott egy éves garit kapok a termékre akkor a logitechnél még mindig érvényes a 2 éves garancia? -
#10043 Az is egy megoldás, a múltkor próbálkoztam is vele csak nem volt más fa itthon csak egy kb 1cm vastag farostlemez az meg nem bírta a dekopírt... :D De normális falapból ment volna de az nem volt... :)