Szimulátor Cockpit

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

pointer4
25 ezerre módosították az árat, ülés nélkül!!!!
pointer4
Hát ez nem az a kategóriájú kormány, ahol a kormánykerék cseréjére gondolt volna a gyártó. Le kell szerelned, és valószínû az illesztõ felületet átalakítani, hogy rá tudd aplikálni a sajátodat. Ez valószínû végleges átalakítás lesz, a régi kereket már nem fogod tudni visszatenni. Gondolom 3 csavar lesz majd amivel rögzítened kell. Annyi szokta tartani logitechnél.
Ha készítek egy kormányt magamnak akkor azt hogyan tudom felszerelni a mostanira?
Ilyen kormányom van:
http://www.apro-hirdeto.net/kepek/245961.jpg
Grat 😊 Nekem is kéne egy 😄

Tudom hogy nem ide tartozik a téma. de szeretném megosztani veletek az uj projektemet. amivel remélem sok dolgot ossze tudok hozni majd a szimulatorhoz is akar

elso lepesek a CNC felé

Asrock Z97X Killer, Intel 4790K, 16GB (Corsair Vengenance Pro DDR3-2133Mhz), Gigabyte GTX970, Samsung S27D590,2x120G SSD(RAID0),2TB,1.5TB, Logitech G27 origin/steam: szmore84 uplay: szmore84_HUN

repvez
CATIA
Mechanical desktop
SolidWorks
MasterCam
ÉS el is mondod a nevét? 😊

Ismerek!
Egy másik kérdés. Grafikai tervezõ programot ismersz? Amit gépészek használnak? És esetleg egy olyan amibe le lehet szimulálni pl a pedál mozgás terjedelmét és a rugó kompressziót ?

Sziasztok!

Érdekelne megvételre normál állapotú normál árú G25, ha van ilyen manapság valakinek. Érdekelne esetleg jótanács, hogy külföldrõl érdemes-e beszerezni és hogy honnan. Nézegettem, de ebbe a régióba nem nagyon szállítanak, ahogy néztem.

Köszi!
pointer4
Szerintem egy 5cm pedálúttal számolj. Az kb jó.
Szerintem totál mechanika fuggo

Asrock Z97X Killer, Intel 4790K, 16GB (Corsair Vengenance Pro DDR3-2133Mhz), Gigabyte GTX970, Samsung S27D590,2x120G SSD(RAID0),2TB,1.5TB, Logitech G27 origin/steam: szmore84 uplay: szmore84_HUN

Hali !
Pedált tervezek és kérdés hogy hány fokot fordulnak a pedálok? Mert errõl sehol nem találok infót 😞

Elképzelhetõ hogy lesz olyan is, egy analógot már elkezdtem tervezni, de az még nincs meg 3D-ben csak terv szinten. Azt akarom valahogy megoldani hogy cserõlhetõ legyen az elõlap, különbözõ skálázás miatt pl.

Hecker007
huhh jól néznek ki !
Késõbb nem lesz esetleg analóg fordulatszám mérõ tiltás és fokozat jelzõvel?😛
Nekem is am az F1-es meg a basic+ jön be a legjobban

Köszi. A szoftveres fele még hátra van a dolognak, azt a napokban kezdem el írni, de egyelõre még nem 100% hogy milyen lesz.

Pepe7807
Nagyon brutál. Játék specifiku, vagy X-sim kompatibilis.
Nekem a basic+ meg az f1 jön be.<#taps>

Közben meg ha már erre járok megmutatom min dolgozok😊
Kijelzõket szeretnék árulni, a két alapmodel terveim szerint legkésõbb 1 hónapon belül kapható lesz.
Basic
Basic+
Késõbbiekben még legalább 3 féle mondelt tervezek,
F1, egy analog, és egy digitális LCD-s.

Pummis
huh de jo akkor holnap be viszem a boltba hogy ilyet kérek aztan majd ki derül mi lesz remélem más nem éget le

ez egy fesz konverter IC ilyet fogsz kapni szerintem minden további nélkül, ha nem is pont ugyan azt a típust de vele kompatibiliset. Az SMD (tehát amit SnyperD mond hogy felületre van szerelve) IC-t is könnyen le lehet forrasztani minden segédeszköz nélkül, fõleg hogy már megégett. Legegyszerûbb fogni és levágni a lábait és utána leforrasztani õket és megtísztítani a panelt. IC-nél meg csak annyira keress rá hogy LM2594N , de itt az adatlapja: LM2594N

Pummis
Igen ki jönek a lábak.Hát az baj biztos jó kormány lehetett 😞

De azt kérdezem hogy másik oldalt kijön a lába vagy felületre van forrasztva sok apró óncsíkkal? Am meg mindegy mert alkatrészt sztem nem fogsz találni 😞

Pummis
igen forasztva van ez a boxba van ez a box ami a kormányra kell csatizni akkor lehet kuka lesz mert 9 ezer ft az uj box

Ahogy elnézem ez nem bele hanem ráforrasztva van igaz? Mert ehez kell egy szerkezet h levedd onnan + a kérdéses alkatrészt nem hiszem h lehetne szerezni. Ezt lehet a gyár saját maga csinálta 😞 Habár még csak kezdõ elektronikus vagyok, szóval nem biztos 😊

Pummis
ugyan ez 😮 akkor miért éget le a kormány 😮 😞 az aljzat csatlakozonál ment szét egy csip aminek a neve
xm91ad lm2594n -5.0 p+ esetleg ezt lehet potolni Pointer Pesten van valahol esetleg ilyen bolt ?Itt a kép

Ha jól vettem ki akkor az a force RS kormányod van? Utána néztem és 21V os adaptere van ! Szóval lehet rosszat kaptál vagy? Elvileg ilyen adapter kell hozzá, a tied is ilyen?

Pummis
Hupsz le éget a kormány :S sok volt a 21V 😄 vajon lehet javitani ?Vagy kuka amint jól láttam az áram körnél ment ki valami kis csip

Bocsi dupla HSZ de milyen vezérlõket készítesz?

Hali !
Egy pedál sor + tartó + fogaskerekek számítása+ készíttetése + anyag ár kb mennyibe kerül ?

pointer4
Na még egy abalktörlõ motoros szim született pár hete 😄
Egy régi pneumatikusból lett átalakí¤va, Wanek bácsi segített benne, 3 nap alatt összedobódott 😄

többi
Pummis
szia szereztem adaptert 21 v van ráírva most a tulaj nem biztos benne hogy ez az adapter az! nem tudom hogy rá-e merjem dugni! nekem a gépemen xp van akkor bizonyára te tudsz abban segíteni hogy van a kormányon 4 db zöld led meg van piros is milyen célt szolgálnak? egyébként sok fórumon olvastam sokan mondják olyan mint a momo kormány!

a legegyszerûbb egy erre a célra fejlesztett analog - usb panel-al megoldani, például amiket én csinálok :-)

analogtousb.com - az olcsó leobodnar alternativa

Bucser
Ugyanilyenem van otthon (mo-n) teljesen jól mûködik. A probléma, hogy win xp után használhatatlan mert nincsen hozzá driver.

Egyébként ha otthon lennék valszeg elküldeném neked az adapteremet hozzá, de sajnos így nem megoldható. legközelebb valszeg februárban járok majd otthon.

Vagy tudsz rendelni az act-labstól de ha jól tudom drága.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Pummis
na ö az na itt van

bardocz
Androidra van egy iRacedash nevû program, ami mutatja a fordulatot, helyezés, stb-t a mobil képernyõjén. Valaki próbálta már? 1100ft a marketben, úgyhogy én inkább nem próbálkozok vele így.
pointer4
Logitech momo, dfp, dfgt, g25-27 24V-os.
Pummis
<#taps><#eljen>

Pummis
Sziasztok
Kaptam egy kormányt de valami nagyon ritka ,majd teszek fel képet 😊Na de az a baj nincs hozzá trafó pedig jó kormány mert ékszíj van benne .Nem tudja valaki hány V adapter meny rá? 7V táp nem hajtja meg csak épp hogy jó.Egyik ismerõsöm mondta hogy 24V kell de azt kétlem ,mert volt olyan kormányom Logitech wingman formula gp kormány forcefeedbackes (igaz nem ékszíjas) arra rá dugtam 12V és le éget.Gondolom a ékszíjas kormányokba nagyobb motor van .De majd teszek fel képet hát ha valaki látott már ilyet.

pajti
Reménykedtem azért.. hátha leveri a radiátort <#mf1> 😄

pointer4
Ez ám a szoba szimulátor 😄
Érdemes jól szellõztetni 😄

bboyatty
OFF
Szép jó napot mindenkinek, tudom, hogy nagyon nem ide tartozik de mivel a múltkor is itt kaptam választ így ismét hozátok fordulok. Ez volt akkor a kérdés , most is ezzel kapcsoltaba kérdeznék, szóval beszereztem egy másik vevõt az autóba de ennek nincs meg az adója és az lenne kérdés, hogy van-e esély arra, hogy a két vevõbõl valahogy egy mûködõt összehozzak.
Esetleg ha ez segít csináltam egy képet:Kép
ON

Be original, be creative, be fresh, be righteous, be yourself and let no one stop you! B.Boy4life!

Annyival kiegészíteném hogy a tûhegy se a legalkalmasabb az alaktrészek ki-be forrasztására. Ha nincs más, vagy szûkös a hely azzal is meg lehet oldani de a kis érintkezési felület miatt nehezebben tudja átadni a hõt, így nehezebb és tovább tart vele forrasztani. Általános célra az úgynevezett chisel pákahegyet érdemes használni. Ez úgy néz ki mint egy lapos csavarhúzó és ennek köszönhetõn nagy felületen tud érintkezni a forrfüllel és az alkatrésszel is.

pointer4
Inkább az a hond, hogy nem tudja átadni a hõt, ezeknek a pákának elég bumszli a feje, illetve hogy a gyárban használt ón, magasabb hõfokon olvad. Esetleg próbálj meg ráforrasztani kis ónt, hogy aztán könnyebb legyen leszippantani.
Hecker007
nem túl sok, ezek a pákák nagyon melegek és igazából nem is panelban ki-be forrasztásra vannak kitalálva, arra a tûhegyû Weller pákák valók, illetve azok jóárasított változatai mert az eredeti Weller sajnos drága nagyon a hobbi mûszerészeknek 😊

És kb mennyi idõ (másodperc) után kellene neki megolvadni?
Hecker007
inkább koszos a vége a pákának, mikor meleg nedves szivaccsal meg kell törölni utána meg egy kis ónt tenni rá hogy átadja a hõt rendesen

De az a gondom hogy még azt se látom hogy elkezdene olvadni a forrasztás.
Bármilyen forrasztóval ki lehet szedni?
Ilyenem van: http://www.hestore.hu/images/comp/full/sg109.jpg
Nem lehet hogy valami kemény anyaggal van beforrasztva?
Ha nem jön ki akkor lassan csinálod. Mivel ha jól tudom 2-4 lába van és azokat mind egyszerre kéne felforrósítani hogy kitudd szedni. De mivel nem supermaneknek születtünk ezért, vegyél 500-1000FT ért egy ónszippantót hogy a folyékony ónt elszívd a problémás területrõl. Ha jól csinálod akkor egy fogóval-vagy a kezeddel kitudod venni( A fogót azért írtam mert ha sokáig melegíted nagyon forró tud lenni, tapasztalat 😄 )

Segítséget szeretnék kérni...
Gamepadot alakítanám át. Mikronyomógombot arréb kéne tenni a NYÁK paneltõl.
Hogyan tudom kiszedni a nyomógombot a panelbõl? Próbáltam kiforrasztani de nem jön ki. 😞
Ti hogyan szoktátok kiszedni?

Üdv.