6802
Robogók!!:)
  • zotya10002
    Nincsen Yamaha Aeroxom.
    Nem vagyok versenyző és nem hordok overált.
    Európa egyik legszebb és legjobb motorjátvezetem, és rajtam kívül még több ezer
    motortulaj tudja, mire gondolok, ha azt mondom: Malaguti Phantom.
    Általába mindig tőgázon közlekedek, ennek ellenére alig költök
    benzinre, és nem örülök, ha az emberek összekeverik a Malagutit az Aerox-xal.
    Büszkén gondolok a f10-re, az f15-re, a f18ra és számos más Malaguti
    típusra.
    Szeretem a Malossi alkatrészeket, a Brembo fékrendszert, a 2 ütemet, a Fekvőminarelli blokkot
    Polini főtengelyt és a Stage6 kiegészítőket.
    Itt élek Európa szívében.
    Fordulatszámban mi vagyunk a császárok, és igenis a Malagutiban vannak a legjobb
    motorok!
    Malaguti , én igy szeretlek!

SAJÁT:-)))Ezt nem lehetett kihagyni!!!
  • bp
    "1mozdulat lett volna ellógni előlük ..."

Tudom, hogy mostanában divat lejáratni a rendőröket és jót nevetni rajtuk, viszont hiba lenni mindent elhinni, amit a média sugall!
    A gépjármű lopásokkal foglalkozó rendőr napi 8-10 órában csak ezzel foglalkozik, csípőből kérdez olyan keresztet amivel sokan bebuknak. A motoros rendőr vagy a járőr naponta órákat ül a járművén, megismeri, kihasználja annak adottságait. És bármennyire hihetetlen, de ha meglát sisak nélkül, vagy meglógsz egy autós járőr elől motorral ne hidd, hogy nagy király vagy. Lehet, hogy átfested a motorod és nem ismer meg először, de meg fog ismerni másodszorra, fogja tudni hol látott, meg fog ismerni egy apró dologról...bármiről....merthogy ez a dolga, ezt csinálja nap mint nap. Észrevehet civil kocsiból, amiről nem derül ki, hogy a rendőrségé.

Budapesten kívül nincs olyan nagy város, ahol "el lehetne bújni". El lehet hetekre, el lehet egy szezonra, de örökre soha, legfeljebb ha nem motorozol többé. Ha viszont egyszer fennakadsz annál, aki elől egyszer meglógtál akkor ne csodálkozz semmin.
  • Banano
    Naja..én hülye meg megcsináltattam a jogsit M kategóriára, úgy 110ből jött ki , a robogóm meg 80 volt +50a cuccok rá, nagyon jól jártam ám,jah és a jogsit kb 3évig használtam most már van B kat.-ra is amiben benne van az M...
    Most már azt mondanám hogy robogóra fasznak se kell jogosítvány engem egyszer állítottak meg a rend őrei, a 3-3.5 év alatt , akkor is 1mozdulat lett volna ellógni előlük ...de most télleg no rendszám , no biztosítás hogy fognak megkeresni? ,,láttunk egy piros robogót egy gyerekkel bukósisakkal a fején?" ..legrosszabb esetben lefesteted a robogód 10k-ból megvan ezt eljátszhatod 10x és még így is olcsóbb mintha megcsináltatnád a jogsit.
    Viszont ha úgy nézzük akkor melyik hülye venne a 14éves gyerekének egy robogót jogsi nélkül...az első kanyarig jut el vele mivel valszeg nem tudja a kreszt, viszont mivel mi elég sokat utaztunk régebben ezért a kresz tanfolyamon nem igazán volt semmi újdonság ...néhány tábla esetleg amit a mai napig nem láttam még soha az úton és ennyi jah de az órákat persze ki kellett fizetni , mert rögtön nem mehetsz vizsgára még ha úgy érzed hogy 0 hibával is meglenne akkor se.
    Az elsősegély is a kedvencem annyi értelme volt kb hogy most a B kategóriára nem kellett még egyszer megcsinálni ,és akkoriban még olcsóbb volt:D..de más értelme nem igazán van..nem tudom ki várja el egy 14-15éves gyerektől hogy ott hősködjön egy baleset helyszínén 1 , kettő pedig én személy szerint most is csak annyit tennék hogy megállok és kihívom a mentőket de hogy majd én ott ráncigálom kifele az embereket a kocsiból azt már nem ,aztán még engem csuknak le mert örök életére megbénul.:D Kinek kell ez?
  • bp
    Rendszámról:

Úgy néz ki ismét pénzkidobás volt a rendszámtábla legyártása, most érdelődtem meg hivatalos helyről: nem tudják megoldani a robogók nyilvántartásba vételét.
    2011-ig biztosan nem lesz rendszámozva egyetlen SMKP sem. Persze nem bíztatnék senkit jogsi nélkül nagyobb motorral közlekedésre, hiszen ha valami baj történik sokba fog kerülni a közveszély okozása vagy a gondatlan veszélyeztetés...
  • zotya10002
    Szia!!Igen meg van szorulva!!Ma viszem aztán megnézik!!
  • pszihopata
    Az önindítóra közvetlenül is kötöttétek?

A mágneskapcsoló doboz saruinál is savasodhat,de érdemes a 4 rámenő vez. közül a két vastagot összeérinteni -így kiiktatódik a kapcsoló,mert az is okozhatja ha be van égve.

A szabadonfutó szerkezet /főtengelyen varióház alatt/ szorulása is okozhatja.
    Főleg egy szíjszakadás után összegyűlt 'törmeléktől'.

Persze könnyen lehet hogy önindító,akkor szét kell kapni,aztán finoman felcsiszolni a kollektort,meg bezsírozni a tengelyvégeket.Én ezt hagyom legutoljára mert ez a legtöbb munka.
  • zotya10002
    A kocsi aksijával is ugyan az!!!:-(
  • pszihopata
    érdemes lenne rácsiptetni egy autó aksit /csipeszes bikázó kábellel/ közvetlenül az önindítóra és blokkra,hogy úgy hogy teker

addig kár levenni róla!

ha jól,akkor valahol útközben elveszik az amper /lehet kábelezés,mágneskapcsoló stb./
  • zotya10002
    Sziasztok!!Malaguti f12 100ccm aksi full jó!!Önindítót leszedtem szerintem az is jó valami más lehet hogy csak nagyon nehezen tekeri!

Valami tapasztalatotok van mi lehet??
  • ama142
    Kösz a véleményt,megkíméltnek nem mondanám mindesetre napi használatban eddig megbízhatóan műkődik.A szar időben jól véd tegnap a viharban kipróbáltam.
    Lehetséges a kókányolás is...
  • pszihopata
    A technikájuk 99%-ban honda tact,a fesszabályzó és az elektronika elég gyakran beszarik.
    A zörgésről még úgy is nehéz megmondani mi csinálja hogy én hallom,nemhogy valaki mondja hogy zörög.Hajtókar v. főteng csapágy is lehet-tacton-dión elég gyakori,de okozhatja a varió v. önindító szabadonfutó is.
    A teljesítményvesztésről sem tudok így írni semmit,kontrasztrugó szokta okozni,de a honda blokkokra ez nem jellemző.
    Lehet hogy már valaki belekókányolt a hajtóműbe,akkor meg bármi lehet.

Engem kifejezetten taszít a formája,olaszországban nem is látni,osztrákoknál elég gyakori,a lomiscigók hordják be álltalában elég lepukkantakat láttam eddig.

Ha megkímélt állapotú,mindennapos használatra kitűnő lehet,és jól véd szar időben.

• ama142
    Nem lep meg hogy nem tudták leállítani a gépezetet.Majd meglássuk!

Lehet csak quad,mopedautóra vannak kihegyezve.

a lentebb Kymco tapasztalatra írnál pár sort?
    Köszönöm.
  • pszihopata
    Ma okmányirodában voltam és elbeszélgettem a nővel!
    Tegnap megkapták a robogó rendszámokat,/mérete kb. fele a nagymotorrenszámnak és majdnem teljesen négyzetes/
    amiket elvileg egy hét múlva 0.4 01-én be kéne vezetni,quad-ra robogóra mopedautóra.

de senki nem tud semmit,hogy újra-e régire,visszamenőleg-műszaki lesz-e semmit sem tudnak

Ebben az országban mindennek így kell működnie?

• zotya10002
    Oké!!Köszönöm!!:-)
  • Roli010
    itt a variáttornál.(""a bal oldali tárcsánál"")
  • zotya10002
    Sziasztok!Malaguti f12-100ccm mocim van és az lenne a kérdésem hogy az önindító hol helyezkedik el benne?Valszeg azt kell cserélnem!

üdv zotya
  • Gaben1983
    Hi!
    Kösz a választ.Kipróbáltam a döntögetést de minden hiába nem állt le 1szer sem."nem kap elég benzit" dolgot meg azért nem értem, mert minden nap ugyan azon az útvonalon megyek vele és 1szer van ez a gond 1szer nincs ugyanazon az emelkedőn?Hogyan lehetne kiküszöbőlni a problémát, ki kell tisztitani vmit?
  • Roli010
    igen mert nem kap elég benzint.
    ezt kitod próbálni hogy alapjáraton eldöntöd a motort.és megáll
  • Roli010
    Kymco nem vmi jó motor

hidegen érdemesebb berugni és Járatni pár percig
  • Gaben1983
    Üdv Mindenkinek!

Van 1 Derbi Boulevard 125cc 4T robogóm és vele együtt 1 kis gondom.Amikor emelkedőnek megyek fel vele egyszer csak el kezd lassulni hiába húzom a gázt nem történik semmi aztán pár másodperc elteltével helyre áll a rend és megy tovább mintha misem történt volna.
    Mi lehet a gond nem jut elég benzin a motorba vagy vmi eldugult?

Segítségeteket köszönöm.
  • ama142
    Sziasztok! Vettem egy munkábajárós Kymco SH10-t(Spacer 50 AC).Első robogóm és nincs tapasztalatom a témában.
    Megosztanám a tapasztalataimat és kérdéseimet.

1.Önindítóval,hidegen csak sztenderről indul a motor.
    2.Alapjáraton zörgés hallatszik a hajtástól,elölről
    3.60km/h a max ekkor 8000-t forog a motor.
    4.Mekkora min. fordulaton kell műkődésbe lépnie a kuplungnak?
    5.Álló helyzetből a gyorsulás egyenletes egészen 35km/h-ig utána egy kicsit "gondolkodik" majd 40km/h-től újra gyorsul 60-ig.
    6.Osztrák motor, a gyújtás "fojtva" van?Miből derülhet ki?
    7.Az első teló erősségét hogyan lehet lehet tesztelni?

A motor ezek ellenére megbízhatóan műkődik napi használatban van csak szeretném rendbe tenni.

Kérlek titeteket mondjátok meg a frankót a fentiekre!
    Előre is köszönöm!
  • Roli010
    Sztem meg igy ahogy van maradhatna.
  • chicco
    Én a napokban kaptam 1 linket sajna kitöröltem.
    eredetvizsga 14e frsz 3800 meg még volt ügyviteli díj 4800.

Szóval ennyi + minden évben vizsgadíj a mopedautósok meg alapból benyelik szerintem.
  • pszihopata
    egy 70-es évekbeli autómotorban is láttam,hogy rendszám lesz a kismotorkra!
    5 évente bejelentik hogy lesz.

Azóta csak 40 év telt el!Persze most sem jött össze,szánalmas!

/A durva fizetését a semmiért azért felveszi a sok minisztériumi köcsög!/
  • bp
    Akarnak és fognak is, ez az államnak egy bevételi-forrás.
    2010-re alakítják át a jogszabályokat, melyben kötelezni fogják a SMKP tulajdonosokat is az eredetvizsgálatra és a vizsgára.
  • chicco
    Az jó
    Pedig azt hittem akarnak itt is 1 kicsit lefaragni rólunk
  • pszihopata
    nem lesz semmi,se rendszám se adatbázis nyugodtan használhatod!
  • chicco
    Most akkor ,hogy lesz ez a rendszámozás.??Tud vki vmit.
    Nekem aszem 100-a a blokkom a pegomban akkor alapból bukta.
    Vagy ki dönti azt el?Vanvmi adatbázis? 3 éve vettem a robit számlám van más nincs

• pszihopata
    egyszerű,rá kell csiptetni egy kocsira 'bikázó' vezetékkel,ha indít akkor az akksi gyenge
  • zotya10002
    Köszi a választ!!Lehet igazad van!!Ezt amit belinkeltél jó a malaguti f12 100ccm-is hez???
  • Roli010
    lehet önindítóbaja van
  • zotya10002
    Szia!Feltöltöttem!Vadi új aksi 12/9 amperes!Először nem indult csak lábbal berúgtam járt egy picit!Aztán tekert 1-2-t és beindult az aksival!Nehezen tekeri!Havernak csak egy gombnyomás ilyen aksival!Át kellene pucolni?vagy az önindító szarakodik?1-éve van nálam a moci és azt hittem hogy azért nem indul aksival mert kicsi neki!De most ezzel a naggyal sem:-)
  • mate317
    defektet kaptam ma... király...
  • zotya10002
    A régi kisebb aksival olyan volt hogy berúgtam simán lábbal és mentem pár kiló métert.Utána szépen beindult aksival!!Állt egy picit aztán megint nem indult csak lábbal:-)
  • pszihopata
    Az a yamaha eredetű blokk iszonyat nagyot sűrít,pláne ha beszipákolt egy csomó benzint,a lecsökkent robbanótér miatt nehéz eleinte átforgatni.

Ha előtte sokat állt,az olaj is lassan elpárolog-átalakul a csapágyaknál ezért kicsit szorulhat a motor.

Nem biztos hogy rossz az akksi,fel kell tölteni,használni pár napot aztán úgyis kiderül!

• zotya10002
    Igen tudom!!Havernak felsavazás után a tdr 125-e simán indult!!!De akkor mi lehet a gond???
  • pszihopata
    Annak bőven vinnie kell ha jó,elvileg töltés nélkül is 12.5 v-nak minimum kell indukálódnia a felsavazáskor!

• zotya10002
    Direct ehhez a 100-ashoz ajánlották!!
  • zotya10002
    töltöm azért hátha
  • zotya10002
    9 amperest vadi zsíír!!Hajt de nagyon gyengusz!!Sarúk rendben vannak!!