6802
Robogók!!:)
-
#3041 ha csak kicsit adom neki a gázt akkor nem csinálja. de ha nem is ülök a motoron, sőt ha standeren van még akk is ezt produkálja, ha 1 bizonyos foknál tovább húzom. -
#3040 'nem tudom szervizbe vinni mert ezt nem mindig csinálja, főleg csak ha elindulok vele utána kb 15 percig, de 20 percre van szerviz :D ott meg néznek hülyén h nincs baja"
-ha éppen jó a motor,mit szereljen rajta?
Az úgy nem működik hogy szétszedi és látja a hibát,a tünetekből kell kikövetkeztetni hol lehet a hiba.
-/én feljebb állítanám egyel a síbertűt hogy többet kapjon,ha a légszűrőnél minden rendben./ -
mate317 #3039 én nem vinném ahhoz a szerelőhöz, neki szét kellene szednie és látni a hiba okát, nem pedig felülni rá és közölni hogy jól megy, vagy ami még gázabb szétszedni és nem látni a hiba okát... nemtom melyik verzsön volt -
#3038 Szerintem levegőt kap valahonnan, mármint a többet mint kellene. Lehet, hogy a légszűrő mellett van egy kis hézag a csöveknél (esetleg elcsúszott valamelyik) és a köztes hézagból szív levegőt a motor.
Érdemes lenne kipróbálni, hogy nagyon enyhe és egyenletes gázadásnál (full gázig) is előjön-e a probléma. -
#3037 az mitöl lehet hogy: mostanában kezdte etz csinálni hogy elmegy kb 60ig a motor aztán onnan nem gyorsul tovább. áll a mutató és a mocin se érezni hogy gyorsulna. ha full húzom a gázt akkor ilyen ronda rotyogó hangja van, és LASSULNI KEZD. van egy kb 1 mm-es pont amit ha eltalálok akkor nagyjából a régi időn belül éri el a 80at :S nem tudom szervizbe vinni mert ezt nem mindig csinálja, főleg csak ha elindulok vele utána kb 15 percig, de 20 percre van szerviz :D ott meg néznek hülyén h nincs baja -.- ha valaki értette légyszi segítsen. (am bocsi hogy hosszú lett ; régebben gond nélkül ért 80 fölé a motor :S) -
#3036 persze villáskulccsal nem fog menni,csakis hosszúszárú csillagkulccsal
A kerékszerelő keresztkulcs is jó,főleg azért mert a szárát közben lehet kézzel tartani,így nem fordul le olyan könnyen. -
#3035 3016'-?
Ha elég durvát üt az ember,és jól találja el,nagyobbat üt mint a légkulcs,és a kerék tehetetlensége bőven elég hozzá! -
mate317 #3034 valaki adjon vmi tippet hogy szedjem le mert már ráálltam a kulcsra és nem mozdult...
légkulcsot meg nem könnyű kölcsönkérni
-
#3033 fogd a kereket vagy kerj meg valakit :D de lehet ,hogy jah.. hatso fek. seperc alatt le lehet kapni hidd el...
kene vmi kecske nekem is :\ miota frontalba vagtam a kocsit azota nem nagyon motoroztam D: -
mate317 #3032 közben úgy hallottam hogy a hátsó fék segít ezesetben. remélem így van -
mate317 #3031 help! kereket akarok cserélni, de egyszerűen nem tudom oldani, mert forog a kerék a kulccsal együtt. hogyan kell leszedni? -
#3030 nincs meg hamarabb ha bemegyek személyesen?:D -
#3029 Psziho jól beszél, ha kárt okozol jó sokba fog kerülni zsebből a javítás. Azért kell a biztosítás(mert kötelező), hogy ne te fizess hanem a biztosítód. Nekem a K&H-nál 2500 Forint az ÉVES biztosítás. Interneten meg lehet kötni, küldik postán a szerződést, aláírod, befizeted......és megkapod a beragasztható matricát.......ennyi. -
#3028 40000-be fog kerülni,csak a rendőr felé!
Ha meg végigszántasz egy drága kocsit akkor fél millába,plussz a perköltség!
Így meg spórolsz 4 ezret?Tők megéri!
/matricával igazolnád a biztosítást,ha lenne/ -
#3027 ja éés biztositásom ha nincs az nagy gáz? vagy azért a rendör nem szol?
#3022:"januárban beragasztom az éves matricát az ülés alá" -> ?? milyen matrica? o.O -
#3026 helo. motowell Magnet sportom van és most lépet fel 1 olyan dolog hogy a riasztónak nincs hangja csak villignak a lámpák.. vmi tipp h milehet?:S -
#3025 nekem nagyon kompresszióhiányosnak tűnik a leírás alapján
a jog még 3 baros kompival is megy mint az állat,csak szarul indul főleg hidegen
de lehet szimmeringes is,ilyenkor kevés az elősűrítés a forgattyúsházban
aztán persze még ott a karburátor is,ami okozhatja
A szivató réz dugattyúja gyakran berohad,de lehet hogy alul dugult el
Ha befogott légszűrőnyílással jól indul,akkor csak a karburátoron rossz valami. -
#3024 köszönöm a választ. -
#3023 Egyébként nyugodtan hívd fel a 107-et és kérdezd meg (vagy a helyi illetékes hatóságot). Nem fognak bezárni a kérdésért és a legbiztosabb helyről kapsz majd információt. -
#3022 Előfordulhat, hogy elfogadják de hivatalosan OKMÁNY NÉLKÜL (jogosítvány, forgalmi engedély -nyilván robogónál az utóbbi nincs) vezetni tilos.
Minden januárban beragasztom az éves matricát az ülés alá, mellette hever az adásvételi-szerződésem és a biztosításról szóló szerződésem, a jogsi a zsebemben...így nem érhet meglepetés. -
#3021 kikell takaritani a mocit. Elég piszkos lehet a karbija. -
#3020 én ezt hallotam:[Nagyon nem hiszem el]
Hogyha megvan a kresz vizsgám és 18 év feletti vagyok akkor mehetek 50ccm motorral.Ha megállit a rendőr csak felkell mutatni a vizsgalapott és a személyit [persze a biztositást is megkell mutatni]XD van ilyen? Nem hiszem el nekem felnőtt ember mondta.Valaki véleményt? -
sagem1977 #3019 Sziasztok! Tudna nekem valaki segíteni? Van nálam egy yamaha robogó,a tipusát nem tudom pontosan de talán yog(ha így kell írni?)Ha lehül a motor nem nagyon akar elindulni.Melegen minden ok,első rugásra indul.Ha lehült megrugom 3x,4x elindul egy picit de akkor is úgy mintha nem lenne elég benzin,huzok egy kis gázt és azonnal leáll.Ezt el kell játszani vele vagy 10x,utánna elindul,megy rendesen,van alapjárat minden ok.De ha várok vele megint egy órát ugyan ezt csinálja. Tudna nekem valaki segíteni ebben? Előre is köszönöm. Laci -
ama142 #3018 Köszi a véleményed.A görgőket azért cseréltem mert 15x12-esek voltak benne a 16x13-sok helyett.A többlet fél grammot lehet érezni a magasabb végsebesség és egy kicsit lomhább gyorsulással.A eredeti szíj van a motorban ami 17mm széles és öreg.Az új 18mm vastag.Viszont kiderült hogy a szíj 6mm rövidebb lehet.Katalógusokból,nem mérés alapján.Lehet ez a fő ok?
Csak az új szíjjal lett max 5000 a fordulat. -
#3017 egy öreg motorba már nem érdemes gyári cuccokat venni,vagy ha valaki ragaszkodik hozzá akkor szinte mindent cserélni kell
A kontrasztrugót főleg,mert az lágyul ki először,és akkor nem pörög.
a rugó gyengülését valaki kompenzálta könyebb görgőkkel,és a szíj vékonyodása is emelte a fordulatot,
ezek után egy nehezebb görgő+vastagabb új szíj után borítékolható hogy döglött ló lesz a vasból,pláne ha a kopott motor nyomatéka is csak töredéke a gyári értéknek
az ilyenbe kell egy új kontrasztrugó,aztán hozzá kell görgőzni a variót! -
#3016 kipufogót le,aztán kerékanya /néha berohad/-légkulccsal könnyebb,de egy jó csillagkulcs+nagykalapáccsal helyettesíthető az is
-
mate317 #3015 Psziho!
Egy hátsó kerékcsere szerinted elvégezhető házilag, vagy inkább bízzam szakemberre? -
#3014 bocsi! -
#3013 -
#3012 Sziasztok!!Valaki esetleg tudna nekem olyan oldalt ajánlani ahol vannak Malaguti f12 100ccm -re sportkipuk?Vagy esetleg használt is jó lenne!!Szeretnék venni egyet!!
Előre is köszönöm!! -
#3011 Háát..lehet hogy hülyék a rendszerükkel de azért van egy pár kilométeres szakadék Németo és Magyaro között.Szóval én inkább élnénk abban a " hülye" rendszerben mint itt. -
ama142 #3010 Jó reggelt!
A Spacer 50-en kicseréltem a kopott görgőket a gyári méretű(!) és súlyú görgökre.8.5gr.A szíjjat is kicseréltem újra de utána nem ment a motor 40-nél többet illetve max 5000-ig pörgött fel a motor.Visszacseréltem a régi szíjjat és után rendesen műkődött.
A régi görgők 8gr-sak voltak a csere után a motornak nagyobb lett a végsebessége, 5km/h-val.
Miért nem pörög fel a motor az új szíjjal? -
#3009 Akkor jól sejtettem, hogy a németek már megint hülyék a rendszerükkel. -
#3008 legalább hogyha csak egy kresz vizsga kellene rá.Azt megértem. Járműkezelést minek?XD Nekem biciglizni nehezebb. -
#3007 Nah így kell ezt csinálni,
egyébként a 25km/h a megengedett és arról mesélt az egyik srác h tök ciki hogy a biciklisek is ott hagyják:DD.De viszont jogsi nélkül is mehetnek, de akkor én sem égetném magam robogóval, biciklivel gyorsabb vok b+.
De egyébként ügyesen csinálta a piros robis ...a rendőrök nem igazán tudtak mit kezdeni..amíg beszállnak megfordulnak addigra a város túl oldalán van,csak kár hogy utána elkapták mivel ugye itt faluról van szó, de ez Pesten vagy nagyobb városokban nem fordulna elő. -
#3006 Hát, ha még németül is tudnék... -
Roli010 #3005 Pont ide kapcsolódik Németbe igymennek a dolgok!
-
#3004 Legjobbak!!:-) -
#3003 Ez nagyon szép volt , leülhetsz 1-es.
Amúgy meg a Malagutik tényleg jók szerintem is ,sőt majdnem vettem egy F15-öst még annak idején.:P Cserélni akartam a Jog-om. -
#3002 Nem lejáratni akarom én őket, sőt örülök is hogy szétverik azt a sok férget akik garázdálkodnak Pesten ,,gyurcsány takarodj" címszó alatt.
Aztán még a rendőröket büntetik meg mert lenyakalt nekik egyet..
Nem is egy életre kell elbújni hanem néhány évre miután már meglesz a jogsid B katra, akkor mehetsz robogóval is, addig meg majd kihúzod vhogy jogsi nélkül.Egyébként meg ha nem kapott el nem látta a személyid csak bukósisakban elhajtani akkor nehezen fog téged megismerni szvsz-->más színű robogó-->más ruha és ennyi és valszeg Pesten egy ideig nem fogsz vele összefutni.
Csak hogy egy példát mondjak: Németo-ban sem kell jogsi robogóra a max sebesség 40km/h mint nállunk hivatalosan és ennyi.
De itt elkérnek 110k-t arra a 3-4évre közbe meg kb annyi mint a biciklizés. Ha nem is vagy otthon Kreszben akkor is legfeljebb követed a többieket ,40-el senki se lehet olyan balfasz h halálra töri magát...ha meg elütnek akkor így járt jogsival is előfordul.