Robogók!!:)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Kb. egy éve vettem egy 10 éves Malaguti Centro-t. A problémám az lenne, hogy max. 60-al képes menni. Tuningolva biztos nem volt (nem is szeretném), bár nem vagyok szakértõ, de úgy tûnik motorikusan rendben van: csendes, gombnyomásra indul, "szép" hangja van, nagyobb távokon is üzembiztos.
Várhatok nagyobb sebességet egy ilyen korú robogótól? Ugyanis hasznos lenne, hogy ha pl. 20-30km-re megyek vele legyen egy 70-75km/h-s max sebessége, hogy kényelmesen (pl. 65-tel) haladhassak.
Lehetséges, hogy a fojtva van még mindig?(sajnos nem sokat tudok az elõéletérõl)
a magyarok úgy tanulnak meg repülni hogy el akarnak esni és nem sikerül
http://www.flickr.com/photos/qmvinyus/
Piaggio betegség a szívócsonk-gumi elöregszik,az okoz hasonló tüneteket.Vagy karburátor-gondok.De az is lehet hogy szarrá van kopva,és csak akkor indul el,ha már olyan sok benyó van a hengerben,ami letömítí a gyûrûknél a rést.-a nagyon kicsi kompresszió okozhat alapjárati gondokat is.Ha már jól indul,és van alapjárat,jöhet a hajtáslánc,lehet hogy azért nem gyorsul.
Ha rárugsz és nem érzed tisztán a sûrítési ütemet,akkor kicsi a kompresszió,persze a mûszer biztosabb.
Az alkatrészek olcsók,hamar rendbe lehet pofozni.
Ja és az olajpumpát szíj hajtja,ha elszakad akkor K.O-2000 ft,cseréld ki!
Az idomok trükkösek,a taposóval kell kezdeni,mert alatta /elöl/ van még egy-egy csavar,ami a szegélyt fogja.
Vettem egy Piaggio Zipet, '94-es évjárat. Néha pöccre indul, néha meg 1 percig kell önindítózni, és gyakran lefullad a pirosnál ha nem pörgetem álló helyzetben. Mi szerintetek a baj? És a folytás kivétele után hogy változik a gyorsulása majd? Kösz!
Hondáét raktam bele , utánna szétszedtem és észrevettem , hogy kevesebb a tekercs
A tekercs számainak +kell 1ezni a mágnes számával , ha nem 1ezik meg akkornem ugyanakkora feszültségek indukálódnak a vil. és töltés tekercsekben , ráadásúl a polaritásuk se 1forma és így hol kivonják 1mást hol összeadódnak , tehát a végeredmény lehet 0 közeli
Szikra azért van mert gyújtótekercs 1 db van és nincs mi kivonjon belõle
A vil. és töltõtekercs legalább 3 van és itt már elõjön ez a probléma
Astra Td
Es igy is csak 45 volt korul jon le a dupla tekercsbol...
Ha a regi tekercset lebontottam volna,akkor minden jo lenne.De sajnos az is kell...Igy arra folytattam a terkercselest.Legalabb mar megy...
Bérbe vehet? reklámfelület...
Ha kell bõvebben részletezem
Astra Td
Par kis repedetol eltekintve ok.De kimaradt egy.ket alkatresz,aminek nemtalalom a helyet 😄Egy kezdo fiatal mernok vizsgamunkaja ez a motor...
A moto gp-t nem használják városban a forgalomban,elég meredek példa.
A nagy rugó,az sr-ekben 50-esnél is kilágyul hamar,arra gondoltam./érdekes hogy még nem találkoztál a jelenséggel/
Egy olyan robogóban amit 120-ra terveztek kicsit erõsebb a szíj,szerintem nem véletlenül,ahogy az egész hajtáslánca erõsebb.
Azokra a rugókra gondolsz amelyek a kuplungba vannak ??
azoknak kb 3-4 mm a nyúlásuk , ettõl nem fog tágulni
A nagy rugó nyomórugó és nem találtam olyant ami lágyúlt volna
A rugókat nem azért cserélgetjük mert megnyúlott hanem mert más karakterisztikát akarunk kihozni a kuplungból
Szíj nekem még nem szakadt el igaz csak jó minõségüt használok pl . : Dayco
Szíj általába akkor szakad el ha az ékszíjtárcsák valamelyike üt vagy ha a kuplungon a mozgó tárcsafélen a nútok bemaródnak
Gagyi szíj szakadhat
A hangjuk izlés dolga.
Valószínüleg neked nem tetszik a moto gp 125 és 250-se mert ott is hasonló a hang.
Én se hasamra ütve írtam ; hobbyként javítok , felújítok és tuningolok robogókat.
Következõ melóm :http://www.simonini-racing.com/malaguti_sco2.htm
Az alsó kép
A több mint 50 ccm-es mocik nem biztos , hogy sokáig mehetnek smkp.-ként
Nem vitázni szeretnék itt,csak ha normálissan van 1 robogó felpiszkálva és behangolva akkor nagyon sokat kibír
4ütemü 50-es piaggiód nem szokott lenni ? pl . zipp ? vagy esetleg más fajta 4ütemü 50 ccm-es , az se baj ha nem olasz ( taiwan , stb ) ?
Kellene nekem
Astra Td
A fogyasztást érdekesnek tartom,mert ha a gilera 180-as-t nézem,ami szintén nem pörög,kb 130-at tud,városban 5-7 literrel jár.
A tunningolt robogóknál a hajtáslánc sem bírja sokáig,a szíjak szakadnak rugó kilágyul stb.a tunning hengerekrõl nem is beszélve,az egygyûrüsek hogy kopnak.
Ezt nem a hasamra csapva írom,az ilyen tunningolt robogók szép számmal vannak a környéken is.Van olyan runner eredetileg 50-es,ami 1 millába van a tulajnak.
Én nem szeretem a tunningolt robogókat,ha erõset akarok,akkor veszek egy 150-es honda dylan-t/persze rendszám nélkül/,az négyütemû,tud 120-at és beéri max 4 literrel.Egyszer megveszem 250000-ért,és nincs több kiadás,nem visít-ja és a futómûve és fékei is arra a sebességre készültek.
Hogy miért ? :Jóval hosszabb a végáttétel és nem pörög annyit a motor , persze ezt csak akkor lehet megoldani ha van erõ a motorba.
Nem szétfurkált motorokról van szó !
Ezeket a hengereket így gyártják és nagy része jó minõségû .
A motort össze is kell hangolni.
Kétütemünél fontos a kipuffogó is .
Sok félébõl lehet választani nem egyforma karakterisztikával rendelkeznek.
Utcára a Leo Vin. kipuk nagyon jók , de ha valaki többre vágyik akkor nagyon jó választás a Top Nardo.
Ha valakinek kell távsegítség minarelli blokkos motorokhoz akkor nyugodtan jelezzen
Segíteni fogok
Astra Td
Ez csak az én magán véleményem volt!!<#szomoru1>#szomoru1>
Elvesztem a show útveszt?iben. Soha nem láttok többé tiszta lelketekkel. Tudod, mi múlunk, nem az id?.
Az aprilia sr sem rossz, és még megy is!-akkor a malaguti,aerox,benelli,italjet és még egy csomó,mert tök ugyanaz mûszakilag.
4 motorblokk van:piaggio,yamaha,honda,suzuki-ezt variálják az olaszok!/leírtam már legalább ötször/.
Akkor mirõl beszélünk,hogy melyik hogy megy?
Maximum e négy blokk közül melyik az erõsebb?Ez lehet a kérdés!
Csak drága!Az aprilia sr sem rossz, és még megy is!
Nekem volt egy vespám és hát mit ne mondjak 70km/h nem akart többel menni!
igazából városi szaladgálásra kell...de azért valahogy nézzen ki ne mint egy túlkoros babetta.<#wow1>#wow1><#ejnye1>#ejnye1>
Es a minoseguk is nagyon jo.
Hala MAdrid! ----- Rest In Peace Puskás Ferenc!! És Persze DAVID BECKHAM
ennyi pénzért mit érdemes venni?,hogy azért ne legyen túlhajtva...olasz vs.japán?