Robogók!!:)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Még mindig érdekelne a dolog...
Üdvözlet!
Kb. egy éve vettem egy 10 éves Malaguti Centro-t. A problémám az lenne, hogy max. 60-al képes menni. Tuningolva biztos nem volt (nem is szeretném), bár nem vagyok szakértõ, de úgy tûnik motorikusan rendben van: csendes, gombnyomásra indul, "szép" hangja van, nagyobb távokon is üzembiztos.
Várhatok nagyobb sebességet egy ilyen korú robogótól? Ugyanis hasznos lenne, hogy ha pl. 20-30km-re megyek vele legyen egy 70-75km/h-s max sebessége, hogy kényelmesen (pl. 65-tel) haladhassak.
Lehetséges, hogy a fojtva van még mindig?(sajnos nem sokat tudok az elõéletérõl)
vezérszuszu
Sziasztok!
ELADÓ egy SUZUKI ZILLION UX 50 nagytestû robogo!

pszihopata
25 éve gyártják,8 generáció japánpiacos minimum van.Vagy ott a tajwani négyütemû amit pár éve árultak 350000 körül /asszem 100-as/.Melyiket kérdezed?

a magyarok úgy tanulnak meg repülni hogy el akarnak esni és nem sikerül

oO VinyuS Oo
Sziasztok mi a véleményetek a Honda Lead-rõl? Vannak tipikus hibái? és egy sportkipufogót hogyan lehet ráhangolni a motorra?

http://www.flickr.com/photos/qmvinyus/

pszihopata
94-es zip,az valszeg olaszpiacos,és nem folytott,de persze ez nem 100%.
Piaggio betegség a szívócsonk-gumi elöregszik,az okoz hasonló tüneteket.Vagy karburátor-gondok.De az is lehet hogy szarrá van kopva,és csak akkor indul el,ha már olyan sok benyó van a hengerben,ami letömítí a gyûrûknél a rést.-a nagyon kicsi kompresszió okozhat alapjárati gondokat is.Ha már jól indul,és van alapjárat,jöhet a hajtáslánc,lehet hogy azért nem gyorsul.
Ha rárugsz és nem érzed tisztán a sûrítési ütemet,akkor kicsi a kompresszió,persze a mûszer biztosabb.
Az alkatrészek olcsók,hamar rendbe lehet pofozni.
Ja és az olajpumpát szíj hajtja,ha elszakad akkor K.O-2000 ft,cseréld ki!
Az idomok trükkösek,a taposóval kell kezdeni,mert alatta /elöl/ van még egy-egy csavar,ami a szegélyt fogja.

Hi!
Vettem egy Piaggio Zipet, '94-es évjárat. Néha pöccre indul, néha meg 1 percig kell önindítózni, és gyakran lefullad a pirosnál ha nem pörgetem álló helyzetben. Mi szerintetek a baj? És a folytás kivétele után hogy változik a gyorsulása majd? Kösz!

Attix70
Nemrég 4ütemü valami " tyimp-tyomp " robogónál szembesültem ezzel a hibával , ott több mint 3 mm volt a légrés és még így is ment a amoci csak a világítás szinte 0 volt
Hondáét raktam bele , utánna szétszedtem és észrevettem , hogy kevesebb a tekercs
A tekercs számainak +kell 1ezni a mágnes számával , ha nem 1ezik meg akkornem ugyanakkora feszültségek indukálódnak a vil. és töltés tekercsekben , ráadásúl a polaritásuk se 1forma és így hol kivonják 1mást hol összeadódnak , tehát a végeredmény lehet 0 közeli
Szikra azért van mert gyújtótekercs 1 db van és nincs mi kivonjon belõle
A vil. és töltõtekercs legalább 3 van és itt már elõjön ez a probléma

Astra Td

barret
Nekem dupla tekercset kellett csinalnom,ha a masik tekercsre ellenkezoleg folytatom a menetet,elerem a 0 voltot vele 😛 Kiprpbaltam...
Es igy is csak 45 volt korul jon le a dupla tekercsbol...
Ha a regi tekercset lebontottam volna,akkor minden jo lenne.De sajnos az is kell...Igy arra folytattam a terkercselest.Legalabb mar megy...

Bérbe vehet? reklámfelület...

barret
De az is szamit. Nem veletlenul hasznalnak par tizedes legrest...

pszihopata
Tudom mirõl beszélsz,de a mágnes külsõ átmérõje ugyanaz,a belsõ viszont más,fordítva el sem tudna pörögni.Persze ha az ember nem figyeli,fel sem tûnik.Szikra kítûnõ volt,ment is,csak kevés volt a töltés.

Attix70
Nem biztos , hogy a légrésméret miatt hanem lehet több vagy kevesebb tekercs van rajta ( nem a menetszám ) és ez álltal nem adódnak össze a tekercseken keletkezõ feszek
Ha kell bõvebben részletezem

Astra Td

barret
De mostmar ilyenmarad...

barret
Sztem a peugeot is akksis... osszesen 2 vekony vezetek megy a gyujtaskapcsoloba...

pszihopata
Nekem meg a vivacity-m.A fõ gond az volt,hogy az eredetileg akkumulátor gyújtásúba,ha mágnesgyújtásúnak az alaplapját teszem,túl nagy lesz a légrés,ezért a lendkerékmágnest is cserélni kell.Most végre termel elég áramot a fogyasztóknak is.Innentõl ha beszarik véletlenül a gyújtásvezérlõ,4000 forintos tajwanival meguszható a dolog.

barret
Nah osszeraktam a Pozsot,hogy passzolnak-e rendesen a cuccai...
Par kis repedetol eltekintve ok.De kimaradt egy.ket alkatresz,aminek nemtalalom a helyet 😄Egy kezdo fiatal mernok vizsgamunkaja ez a motor...

pszihopata
Zip,és et-4 50 elég gyakori,150-190 ezer között adom õket.

A moto gp-t nem használják városban a forgalomban,elég meredek példa.
A nagy rugó,az sr-ekben 50-esnél is kilágyul hamar,arra gondoltam./érdekes hogy még nem találkoztál a jelenséggel/
Egy olyan robogóban amit 120-ra terveztek kicsit erõsebb a szíj,szerintem nem véletlenül,ahogy az egész hajtáslánca erõsebb.

Attix70
Kicsit reflektálnék
Azokra a rugókra gondolsz amelyek a kuplungba vannak ??
azoknak kb 3-4 mm a nyúlásuk , ettõl nem fog tágulni
A nagy rugó nyomórugó és nem találtam olyant ami lágyúlt volna
A rugókat nem azért cserélgetjük mert megnyúlott hanem mert más karakterisztikát akarunk kihozni a kuplungból
Szíj nekem még nem szakadt el igaz csak jó minõségüt használok pl . : Dayco
Szíj általába akkor szakad el ha az ékszíjtárcsák valamelyike üt vagy ha a kuplungon a mozgó tárcsafélen a nútok bemaródnak
Gagyi szíj szakadhat
A hangjuk izlés dolga.
Valószínüleg neked nem tetszik a moto gp 125 és 250-se mert ott is hasonló a hang.
Én se hasamra ütve írtam ; hobbyként javítok , felújítok és tuningolok robogókat.
Következõ melóm :http://www.simonini-racing.com/malaguti_sco2.htm
Az alsó kép
A több mint 50 ccm-es mocik nem biztos , hogy sokáig mehetnek smkp.-ként
Nem vitázni szeretnék itt,csak ha normálissan van 1 robogó felpiszkálva és behangolva akkor nagyon sokat kibír
4ütemü 50-es piaggiód nem szokott lenni ? pl . zipp ? vagy esetleg más fajta 4ütemü 50 ccm-es , az se baj ha nem olasz ( taiwan , stb ) ?
Kellene nekem

Astra Td

barret
Nem valoszinu.

sziasztok, reggel arra ébredtem, hogy valamelyik lakó uszodát akar csinálni a belsõ udvarból. nem tudom, meddig áztathatta a robimat, mire rászóltam:/. szerintetek lesz vmi baja?
pszihopata
Egy ilyen robogó szerintem nem arra való,hogy eljussunk a-ból b-be.Sem az élettartama,sem a karaktere,hangja nem jó.
A fogyasztást érdekesnek tartom,mert ha a gilera 180-as-t nézem,ami szintén nem pörög,kb 130-at tud,városban 5-7 literrel jár.
A tunningolt robogóknál a hajtáslánc sem bírja sokáig,a szíjak szakadnak rugó kilágyul stb.a tunning hengerekrõl nem is beszélve,az egygyûrüsek hogy kopnak.

Ezt nem a hasamra csapva írom,az ilyen tunningolt robogók szép számmal vannak a környéken is.Van olyan runner eredetileg 50-es,ami 1 millába van a tulajnak.

Én nem szeretem a tunningolt robogókat,ha erõset akarok,akkor veszek egy 150-es honda dylan-t/persze rendszám nélkül/,az négyütemû,tud 120-at és beéri max 4 literrel.Egyszer megveszem 250000-ért,és nincs több kiadás,nem visít-ja és a futómûve és fékei is arra a sebességre készültek.

Attix70
Én lennék az eggyik tulaja ami 120 körül megy , a fogyasztása megeggyezik egy széria 50-el
Hogy miért ? :Jóval hosszabb a végáttétel és nem pörög annyit a motor , persze ezt csak akkor lehet megoldani ha van erõ a motorba.
Nem szétfurkált motorokról van szó !
Ezeket a hengereket így gyártják és nagy része jó minõségû .
A motort össze is kell hangolni.
Kétütemünél fontos a kipuffogó is .
Sok félébõl lehet választani nem egyforma karakterisztikával rendelkeznek.
Utcára a Leo Vin. kipuk nagyon jók , de ha valaki többre vágyik akkor nagyon jó választás a Top Nardo.
Ha valakinek kell távsegítség minarelli blokkos motorokhoz akkor nyugodtan jelezzen
Segíteni fogok

Astra Td

2 ütemû gépem van. A légszûrõje az tiszta és Castrol a747-es olaj van benne.
pszihopata
Kérdés hogy 2 v. 4 ütemû-e.Ha rövid távokon használod,nem tud rendesen kiégni.Akkor sem,ha rosszul van beállítva /sok benzínt kap/vagy olcsó pl arol 2t benne az olaj.Légszûrõ is lehet koszos.Négyütemûnél ha eszi az olajat akkor is fekete.Az alcsonyabb hõérték mindenképpen jobb lenne bele pl:ngk 7-es helyett 5-ös.Fontos hogy meleg üzem után nézd meg milyen színû,mert félmelegen mind fekete.Persze forró motornál ne vedd ki a gyertyát,mert kinyírod a menetet /várd meg míg kihül,/.

Sziasztok! A gyertyám szerintetek miért nem ég ki barnára( tudtommal barnának kell lennie a jó gyertyának használatkor) a robogómban? Mindig fekete. Talán nem megfelelõ hõértékû gyertya van benne és amiatt nem tud kiégni rendesen? A segítséget elõre is köszönöm
Bocsánat hogy belepofáztam!!
Ez csak az én magán véleményem volt!!<#szomoru1>

OrioN the S
<#eljen>

Elvesztem a show útveszt?iben. Soha nem láttok többé tiszta lelketekkel. Tudod, mi múlunk, nem az id?.

pszihopata
Érdekes,mivel a vespákban és a gilerákban tök ugyanaz a motor van több mint 15 éve,hacsak nem a régi váltós vespáról beszélünk.Az meg hogy 2 használt robogóból lemérjük hogy melyik tipusai erõsebbek,kicsit elnagyolt következtetésekre vezet.Aztán még ott a km óra,amire megint nem lehet adni.3-400 darab robogó átment a kezem között minimum,de a teljesítményt inkább az állapot befojásolja,mint a tipus szerintem,mindnek tökéletesen elég a teljesítménye,ha jó állapotú.Természetesen csak a fojtatlan olasz piacosokról beszélve,mert ugyanezek a tipusok svájcból,németországból mindíg fojtva érkeznek.

Az aprilia sr sem rossz, és még megy is!-akkor a malaguti,aerox,benelli,italjet és még egy csomó,mert tök ugyanaz mûszakilag.

4 motorblokk van:piaggio,yamaha,honda,suzuki-ezt variálják az olaszok!/leírtam már legalább ötször/.
Akkor mirõl beszélünk,hogy melyik hogy megy?

Maximum e négy blokk közül melyik az erõsebb?Ez lehet a kérdés!

atee20
a zip elég dizájnos

atee20
városba kell nem autópályára......de nemárt ha agilis

Szerintem a gilera megy a legjobban!!!
Csak drága!Az aprilia sr sem rossz, és még megy is!
Nekem volt egy vespám és hát mit ne mondjak 70km/h nem akart többel menni!

pszihopata
Zip,Sfera,liberty,et-2,Quartz,-mind jó,a quartz vizes.Ha jól kinézõt akarsz,nehéz lesz jót venni.Ha viszont ezek közül választasz sok tuti van belõlük /az öregek vigyáztak rájuk/.Az nrg-ket szétba...-ák a fiatalok sok a szar belõle.Ez van!

atee20
ajánlj valamit ha nem okoz nagy gondot......tényleg mindenhol a gilerát és a piaggiot dicsérik....nem holmi kóreai taiwan megoldásra gondoltam 😊))))<#vigyor2><#levele>
igazából városi szaladgálásra kell...de azért valahogy nézzen ki ne mint egy túlkoros babetta.<#wow1><#ejnye1>

pszihopata
120-ért gilerát nehéz.Melyik tipust?runnert-t csak kukát kapsz,stalkert is.Ennyi pénzért piaggio-ból nagy a választék,és motorikusan ua. mint a gilera.Nrg-t persze ennyiért nem érdemes,és a piaggio dizájn kicsit öregesebb.A levegõs piaggio blokk igen jó,a vizessel már néha vannak vízpumpagondok,ilyenkor blokk széthúz<#szomoru1>.

barret
Gilera nagyon jo,enis csak ajanlani tudom😊

atee20
akkor maradjunk a gileránál

pszihopata
A helyzet az,hogy a kistestû japánokon kívül szinte az összes negytestû hondát és yamahát olaszországban gyártják.Így igazából nem sok különbség van köztük.Ami szerintem a különbség,hogy a japánok inkább praktikusabbak,az olaszok divatosabb formájúak.Javítani a japánokat sokkal könnyebb.Igazi olasz robogó csak egy van,és ez a piaggio/gilera/vespa-ugyanaz a cég.Minden többi olasz /aprilia,benelli,malaguti,mbk,italjet,atala,stb./,japán blokkokat /épít be,vagy piaggió motorblokkot.A yamahának Tajvonon is van gyára,például a cygnusok onnan jönnek /igen jó minõségben/.A peugeot honda alapokra gyárt-na ezt jobb mellõzni szerintem az elektronikai problémák miatt.Az injektoros aprilia v. piaggio-ról is lebeszélnék mindenkit.Az italjetek mûanyagjai mint a tejfölösdoboz igen gyenge minõségûek /formula/

pszihopata
A di-Tech jelöli az injektort az apriliánál!Van karós,de az nem di-tech.Piaggio-nál Pure-jet az injektoros.Persze 2006-tól az apriliákban piaggio blokk van,a korábbi injektoros suzuki/karbós yamaha helyett.

barret
A robogok nagy resze olasz...Ezt tudomasul kell venni.
Es a minoseguk is nagyon jo.

barret
Es azt Japanban csinaljak mindet? 😛

Miért a yamaha az szar???

Hát nézd meg mert sztem van karbis meg ditech!!!

barret
Olaszok csinaljak az igazit!

totl
Hi az aprilia sr 50 factoryja a di tech? danke

Hala MAdrid! ----- Rest In Peace Puskás Ferenc!! És Persze DAVID BECKHAM

atee20
városi szaladgálásra kellene nekem robi 50ccm,120.000ig
ennyi pénzért mit érdemes venni?,hogy azért ne legyen túlhajtva...olasz vs.japán?

sziasztok, S.O.S., Bp., VII. kerületben keresek alakatrészkereskedést. légszûrõre lenne szükségem.
barret
Enyem 8-at csal.Csak ezert kerdezem,mert nem veletlenul csalnak ezek az orak 😊

De a saját órája szerint sajnos,mert biztos csal vagy 16-ot.

barret
Az mar nemrossz.
Ugye nem a sajat oraja szerint?