14128

A repülés szerelmeseinek topikja.
  • Seaweed
  • Seaweed
  • Seaweed
  • Seaweed

"Ettol hogy beszarhattak volna" :D
  • Seaweed
    ..es ez milyen mar? Hajtomuvel a szany vegen amik forgatjak mint egy hatalmas legcsavart :PPPP (Focke-Wulf Fw Triebflugel)
  • Seaweed
    jah igen:
    http://www.luft46.com
  • Seaweed
  • Seaweed
    nah meg...
  • Seaweed
    Iroasztal gep volt, nyugi... ;))
  • Seaweed
    Focke Wulf Ta-183 (Allitolag ez inspiralta a Mig-15-ot)

• Kata
    nemáhogy koax légcsavarok a törzs közepén?!?!
  • Kata
    :DDDD Én is így terveztem!
  • Seaweed
    Meg ket kimaradt kep a He-1078 sorozatbol:

• Seaweed
    De a kedvencem akkor is a Daimler-Benz DB-Jager
    (Eszmeletlen terv)

• Seaweed
    Focke Wulf Ta-Fighter (erdekes!!)

Focke Wulf Ta-283 (ez se semmi)

• Seaweed
    Messerschmitt P1101
  • Punker
    haza értem megyek röpködni
  • Seaweed
    Ha rakapcsolunk lez az meg jobb is ;)
  • Seaweed
    hehe...magam elott van...rozsaszin Mutsang kicsi piros szivecskekkel (ugye ezt tegnap megbeszeltuk :P)....huz maga utan egy felirtatot...
    Aki elott elrepulvele, az ezt olvashatja le rola:
    "La vagy love! Zuhanj ma le!"

• Seaweed
    Nah szal meg 1x...+egy kis + ;)

• Punkerwork
  • Papirzacsi
    Nyomatékokról volt szó. A precesszió, ugyanis nyomaték formájában jelenik meg egy forgássíkjából kimozdított forgó tömegen.
  • Kata
    oké! De ha beírom, hogy én győztem, akkor tessék önállóan lezuhanni! :DDDD
  • Punkerwork
    szerzek IL-2-őt majd és akkor nyomhatunk egy F2F-t
  • Kata
    ezzel én is így leszek, ha megyek online... :)
  • Punkerwork
    aszem ma sokszor fogok lezuhanni :)
  • Seaweed
    Hmm egyzser el kene menni Renoba...
  • Kata
    én majd lehet bepróbálkozom IL-2-n, de előtte még repülök egyet offline, hogy ma milyen napom van :)
  • Punkerwork
    jaja
  • Kata
    wwII?
  • Punkerwork
    este megyek 110-sel röpködni és irtani a franciákat
  • Kata
    én ezt tudom, csak Cifu 3-4000 lovacskát írt.
  • Kata
    Már csak az egyenesvonalú egyenletes repülést is képtelenségnek tartom két egyirányba forgó propellerrel ilyen gépnél. A manőverezésnél az erőkiegyenlítés meg szvsz inkább a fordulatszámokkal, és/vagy prop.pitch-csel lenne megvalósítható.
  • Placebó
    Igaz de a versenygépek nincsenek faszig felfegyverezve valamint pilotavédő páncélzat sem kell...
  • Placebó
    Meg gondoljunk bele a bonyolultabb leszállási manőverbe is... nem lehet farkot tolni lefel és így plussz felhajtóerőre szert tenni...
  • Seaweed
    (Csak A Dago Red-nek nezz utana (en multkor lattam egy filmet rola)! Minden szinte ki van cserelve, meg van erositve a sarkjanyon, mas szarny, mas torzs..meg kabinteto is mas...minden..ezek mai legcsavaros verseny gepek...es csak hasonlitanak ma maregy Mustangra...)
  • Kata
    az erőkioltáshoz nem ellentétes irányú, de megegyező nagyságú erővektorok kellenek?...
  • Kata
    Én úgy olvastam, hogy pl. a Mustang replikák is 6-700 LE-sek ilyen versenygépben, ellentétben a háborúban alkalmazott 1700 LE-ssel...
  • Papirzacsi
    Azé ne nézzük le a német mérnököket.VAszeg jobban értettek a precesszióhoz, meg a kinematikához...
    Másrészt a megoldás kulcsa szvsz pont az, hogy a két légcsavar 1 irányba forog... Ha az első légcsavaron a menőverezés miatt egy jobbra felfelé ható nyomaték ébred a súlypont körül, akkor a másik légcsavaron is ilyen nyomaték ébred, csak a gép másik felén, és így gyengítik/kioltják egymás hatását.

Abban 1et értünk, hogy a gép nem lett volna túl sikeres. De szerintme leginkább a légcsavaros gépek korlátozott végsebessége miatt. Már akkor is a gt volt a jövő.
  • Seaweed
    Mi lenne...mai de egalabbis minimum +30-40 evvel(pl Dago Red) kesobbi technikakat hasznalhatnak a gep szerkezeti megerositesere...
    Most nehogy azt mond nekem Cifu hogy te azt hitted hogy azok sztenderd Mustangok?!?

(Mas, vissza: Szerintem igencsak megviseli a sarkanyt ha ket 2000 loero koruli motor ellenkezo erot fejt ki folymatosan a precesszio miatt ra!!)