14128

A repülés szerelmeseinek topikja.
-
-
-
-

"Ettol hogy beszarhattak volna" :D
-
..es ez milyen mar? Hajtomuvel a szany vegen amik forgatjak mint egy hatalmas legcsavart :PPPP (Focke-Wulf Fw Triebflugel)
-
jah igen:
http://www.luft46.com -
-
nah meg...
-
Iroasztal gep volt, nyugi... ;)) -
Focke Wulf Ta-183 (Allitolag ez inspiralta a Mig-15-ot)

-
nemáhogy koax légcsavarok a törzs közepén?!?! 
-
:DDDD Én is így terveztem!
-
Meg ket kimaradt kep a He-1078 sorozatbol:

-
De a kedvencem akkor is a Daimler-Benz DB-Jager 
(Eszmeletlen terv)

-
Focke Wulf Ta-Fighter (erdekes!!)

Focke Wulf Ta-283 (ez se semmi)

-
Messerschmitt P1101
-
haza értem megyek röpködni -
Ha rakapcsolunk lez az meg jobb is ;) -
hehe...magam elott van...rozsaszin Mutsang kicsi piros szivecskekkel (ugye ezt tegnap megbeszeltuk :P)....huz maga utan egy felirtatot...
Aki elott elrepulvele, az ezt olvashatja le rola:
"La vagy love! Zuhanj ma le!"

-
Nah szal meg 1x...+egy kis + ;)

-
-
Nyomatékokról volt szó. A precesszió, ugyanis nyomaték formájában jelenik meg egy forgássíkjából kimozdított forgó tömegen. -
oké! De ha beírom, hogy én győztem, akkor tessék önállóan lezuhanni! :DDDD -
szerzek IL-2-őt majd és akkor nyomhatunk egy F2F-t
-
ezzel én is így leszek, ha megyek online... :) -
aszem ma sokszor fogok lezuhanni :) -
Hmm egyzser el kene menni Renoba...
-
én majd lehet bepróbálkozom IL-2-n, de előtte még repülök egyet offline, hogy ma milyen napom van :) -
jaja -
wwII? -
este megyek 110-sel röpködni és irtani a franciákat
-
én ezt tudom, csak Cifu 3-4000 lovacskát írt. -
Már csak az egyenesvonalú egyenletes repülést is képtelenségnek tartom két egyirányba forgó propellerrel ilyen gépnél. A manőverezésnél az erőkiegyenlítés meg szvsz inkább a fordulatszámokkal, és/vagy prop.pitch-csel lenne megvalósítható. -
Igaz de a versenygépek nincsenek faszig felfegyverezve valamint pilotavédő páncélzat sem kell... -
Meg gondoljunk bele a bonyolultabb leszállási manőverbe is... nem lehet farkot tolni lefel és így plussz felhajtóerőre szert tenni... -
(Csak A Dago Red-nek nezz utana (en multkor lattam egy filmet rola)! Minden szinte ki van cserelve, meg van erositve a sarkjanyon, mas szarny, mas torzs..meg kabinteto is mas...minden..ezek mai legcsavaros verseny gepek...es csak hasonlitanak ma maregy Mustangra...)
-
az erőkioltáshoz nem ellentétes irányú, de megegyező nagyságú erővektorok kellenek?... -
Én úgy olvastam, hogy pl. a Mustang replikák is 6-700 LE-sek ilyen versenygépben, ellentétben a háborúban alkalmazott 1700 LE-ssel... -
Azé ne nézzük le a német mérnököket.VAszeg jobban értettek a precesszióhoz, meg a kinematikához...
Másrészt a megoldás kulcsa szvsz pont az, hogy a két légcsavar 1 irányba forog... Ha az első légcsavaron a menőverezés miatt egy jobbra felfelé ható nyomaték ébred a súlypont körül, akkor a másik légcsavaron is ilyen nyomaték ébred, csak a gép másik felén, és így gyengítik/kioltják egymás hatását.
Abban 1et értünk, hogy a gép nem lett volna túl sikeres. De szerintme leginkább a légcsavaros gépek korlátozott végsebessége miatt. Már akkor is a gt volt a jövő. -
Mi lenne...mai de egalabbis minimum +30-40 evvel(pl Dago Red) kesobbi technikakat hasznalhatnak a gep szerkezeti megerositesere...
Most nehogy azt mond nekem Cifu hogy te azt hitted hogy azok sztenderd Mustangok?!?
(Mas, vissza: Szerintem igencsak megviseli a sarkanyt ha ket 2000 loero koruli motor ellenkezo erot fejt ki folymatosan a precesszio miatt ra!!)