14128

A repülés szerelmeseinek topikja.
  • cifuatwork
    Szvsz azt sem tudja az ürge, hogy milyen nemzetiséghez tartozik a Csőrike. Sőt, afelől is enyhe kétségeim vannak, hogy azt tudja-e, hogy Magyarország merre van egyáltalán...
  • Punker
    nem baj idióta amcsik lesnek milyen jó kis gépeket küldünk ki a frontra
  • Clidey
  • Seaweed
    Nah megvan
    2001 Loretto-is repuloparaden szerepelt kint a csorike, es ott keszultek ezek a szoban forgo kepek is...(nem hadgyak volt)

De ezen az "afganisztani" mesen meg mindig jot derulok..kozlitek mara ROTFL efekthez :P
  • Seaweed
    Nah most nezek epp utana..
    hmm Csoriket megint uzemkepesse tettek (?!)
    Legalabbis hirek szerint a koltozesben rszt vett.
    De hogy afganisztanban...hat LOL :DDDD
  • Seaweed
    (Mellesleg az egsz weblap egy komolytalan szar...ra kell csak nezni..tiszta jueszej..LOL..ott minden hulyeseget bevesznek az emberek..hisz agymosottak..)
  • Seaweed
    Ez marhasag!
    Csorike mar jo 3 eve rohad a kutyanyelven..ugyanis lejart az uzemideje...es alkatreszgep...soha tobbe nem fog repulnei (max ha mar muzeumi gepnek szamit es felujitjak mint oltimert..ugy 20-30 ev milva)
    Ezek a kepek ugy 4-5 eve keszultek egy olaszorszagi hadgyakorlaton (pontos helyet nem tudok, de ennek utana lehet nezni), es amugy is nem eleg olaszos a taj? Nem tudom ki az a burokban elo aki szerint afganisztanban ilyen stilusu hazak vannak...
  • Clidey
    A Csőrike mióta van afganisztánban???
    Képek itt
  • Punkerwork
    up
  • Papirzacsi
    "Ugyanis en elsosorban a sarkanyra hato csavaroerore es a razkodas miatti deformaciora gondoltam, mikor ezt irtam..."

OK elfogadva, de akkor tessék már elfelejteni azt a szájbakúrt precessziót. Mindenki arra ken mindent, pedig ezen kívül kapsából még 3 jelenség van, ami légcsavaros gép vezetését megnehezíti, és elég jelentős terhelést mér a szerkezetre, és mindegyik a légcsavar, és motor működéséből adódik.

...lezárva, a többire nem is reagálok akkor.
  • Seaweed
    Viszont az az egy is tutibiztos, hogy ha a ket legcsavar (nem motor) egy iranyba frogott volna akkor mar felszallni sem tudott volna ugyanis az en olvasatomban "megforditotta" volna a motor a gepet...es szep tores lett volna belole...

Persze a motor forgas iranya ilyankor megegyezik..dezt nem lehet kijelenteni hisz nem egysikban es egyiranyba allnak..
    Tehat "ellentetesen dolgoznak"...utolag ez nem jo magyarazkodas!!!

De hagyjuk mar a temat..engem mar faraszt.
  • Seaweed
    De persze igaz...bnagyban fugg a fordulatszamtol es hogy mekkora a legcsavar...

Csak nem tudom mind ez hogy jon ossze?
    ""(Mas, vissza: Szerintem igencsak megviseli a sarkanyt ha ket 2000 loero koruli motor ellenkezo erot fejt ki folymatosan a precesszio miatt ra!!)"

Azért annyit meg kell jegyezni, hogy a precesszió nagyságának marhára semmi köze a motor teljesítményéhez.
    Az csak a légcsavar geometriájától, tömegétől, fordulatszámától, és a forgássíkot megváltoztató nyomaték nagyságától függ.
    "

Ugyanis en elsosorban a sarkanyra hato csavaroerore es a razkodas miatti deformaciora gondoltam, mikor ezt irtam...
    ...eshat csak jozan paraszti esszel is ha ket 2000 loeros motor, maxon dongetve, ellenkezo iranyban akarja "kicsavarni" azt a szerencsetleny sarkanyt...hat kmmm...kell oda nemi "erosites"...
  • Seaweed
    Hat azert van..mutass mar egy 10 centis 2000 loeros motort...
    azt nyugodtan leszogezhetjuk haogy 45-ben es meg talan ma is egy olyan eros motor nagy a mereteit tekintve.
    Es minnel nagyobb valami annal nagyobb erok keletkeznek azokon belul a mozgo alkatreszeken.
  • Papirzacsi
    "(Mas, vissza: Szerintem igencsak megviseli a sarkanyt ha ket 2000 loero koruli motor ellenkezo erot fejt ki folymatosan a precesszio miatt ra!!)"

Azért annyit meg kell jegyezni, hogy a precesszió nagyságának marhára semmi köze a motor teljesítményéhez.
    Az csak a légcsavar geometriájától, tömegétől, fordulatszámától, és a forgássíkot megváltoztató nyomaték nagyságától függ.
  • Seaweed
    Nah par kep akkor errol az Cessna o-2 Sky Master-rol...(Eglin AFB melleti "muzeum")

es ezt Huey-t csak "ugy" ;))
  • Seaweed
  • Seaweed
    Jo igaz tevedtem! Beismerem..lojje le!
    De en abbol indultam ki hogy nem volt egy ilyen tipus sem hosszueletu ...akkor lehet en spekuleltam rosszul..es az uzembentartasi koltsegek duplazodasaval magyarazhato a szoban forgott Cessna gepek igen rovid gyari elettartama.
  • [NST]Cifu
    Onnan maradt bennem, hogy a Rare Bear képét raktad be arra, hogy milyen durván átalakítják a képeket, én meg élből Lavocskin-nak néztem a gépet. Égés volt alapszinten.
  • [NST]Cifu
    Najó, de te az egész technológiát elvetetted lent, én pedig erről hablatyolok azóta - hogy talán mégse olyan életképtelen az egy tengelyvonalban elhelyezett toló- és húzólégcsavar elve...
  • Seaweed
    hehe..tenyleg nem emlekszemm..de sebaj..ha te mondod tuti ugy volt..
  • Seaweed
    Hmm oszinten nem tudom...kicsit ketelkedek abban hogy 1945.ben megbirkoztak volna az uzemszeruen 2db 2000 loero koruli motor altal okozott faradasos es deformacios problemakon a sarkanyon...
    Bar tevedhetek is...ezt nehez a fikciotol szetvalasztani..ugyanis ugyebar nem volt uzemben..csak parszor repult a tipus..igy tapasztalat nuku...
  • [NST]Cifu
    Még a '"Propelleres" repülő szimulátorok' topicban, úgy két-két és fél éve...
  • [NST]Cifu
    Itt a technológiáról volt szó, nem a fikcionális "mi lett volna ha" témáról, legalábbis részemről. :)
  • Seaweed
    ....hhmm nem emlekszem...de tenyleg
  • Seaweed
    Hat elkepzelheto..de kerdes hogy 45-ben ehhez megvolt e a kello technikaai tudas..
    Azert tudas, mert mint tudjuk nyersanyag mar nehezkesen volt egyaltalan barmihez is...
  • [NST]Cifu
    A renoi gépek állapotával tisztába vagyok, anno még az Index fórumába világosítottál fel, nem emlékszel?

Mindössze arra próbáltam utalni, hogy azért ha a Reno-i gépeken meg tudták oldani ezt a problémát, és 500mph-s végsebességet is el tudtak érni, akkor talán mégsem megoldhatattlan a precesszio problémája...
  • [NST]Cifu
    Kata, szerintem nézz utána pár gépnek, ott van Seaweed által említett Dago Red, vagy a P-51-ből kisíbolt 4000 lóerős Strega, esetleg a szintén 4000 lóerőssé varázsolt Bearcat, a Rare Bear.
  • Seaweed

• Seaweed

• Seaweed
    (hopp 4-es ketszer van)
  • Seaweed

• Glpetyus
    Qrva jók ezek a képek
  • Glpetyus
  • Seaweed
    A fantazia hatartalan!
    Blohm & Voss BV P.170 Schnellbomber

• Seaweed
  • Seaweed
    (Amugy ez allitolag letezett, es nem veletlen ez a jenkis kep sem..ki is probaltak haboru utan kozvetlen a "zakmanyt"....de nem lehett valami nagy szam ha gyorsan feledesbe merult..)
  • Kata
    linkelgess csak, lusták vagyunk megnézni. :))
  • Seaweed
    Annyi jo kep van ott..inkabb nem linkelgetek tovabb menjetek es nezzetek meg magatok ;))
  • Kata
    UFÓK! UFÓK! [sikít] ELVISZNEK AZ UFÓK ÉS LYUKAT FÚRNAK A FENEKEMRE!!! [rohan]
  • Seaweed
    He-162 (negativ V szarnyal)