7862
  • Fejes021
    ÁÁÁÁÁÁ. Újra kellet raknom a gépet. Felraktam legújabb spdt drivert, daemon tools 4.06-ot nem crackeltem viszont a peccset felraktam. Ugyanezzel a módszerrel ment eddig a de a win reinstall után detected emulator.Tipp?
  • Ghoster
    De hogy ölted meg oylan gyorsan? Én vagy 4-5 percig birtam, gyógyitgattam magam meg minden, és levittem félig az egyiknek a hpját. Vmit nagyon benézhetek vagy nemtom :D
  • Lantian
    Köcce a helpet !:) A fordítás nem szükséges:)Legalábbis nekem :)
  • MrAndree
    Ez egy bug. Nálam is megtörtént de van megoldás. Vagy úgy tudod kiküszöbölni hogy betöltesz egy olyan save-t amikor először érkeztél a területre és rögtön aktiválod mielőtt bárkivel is harcolnál /na most ez azt jelenti hogy buktál jó adag játékidőt mert a másik 3at is meg kell újra csinálni emiatt./ Íme a másik megoldás a hivatalos fórumról:
    1. Open your toolset.
    (This is NWN2ToolsetLauncher.exe inside your NWN2 game directory.)
    2. Choose File->New->Script
    3. Click the "Script" tab. Should be somewhere near the tabs for "conversations" and "areas."
    4. Right-click "Script 1" in that tab. Choose "Rename"
    5. Rename the script to "24_p_talk_statue"
    6. Copy-paste the following text into the script:

#include "ginc_debug"

int GetIsPartyInCombat()
    {
    object oPC = GetFirstPC();
    object oFM = GetFirstFactionMember(oPC, FALSE);

while(GetIsObjectValid(oFM))
    {
    if(GetIsInCombat(oFM))
    {
    return TRUE;
    }
    oFM = GetNextFactionMember(oPC, FALSE);
    }
    return FALSE;

}

int GetIsEnemyWithin( object oTarget, float fDist)
    {
    object oNearest = GetNearestCreature( CREATURE_TYPE_REPUTATION, REPUTATION_TYPE_ENEMY, oTarget);

if( GetIsObjectValid(oNearest) && GetDistanceBetween( oTarget, oNearest) < fDist)
    {
    return TRUE;
    }

return FALSE;

}

void main()
    {
    object oUser = GetLastUsedBy();

if( GetIsPartyInCombat() || GetIsEnemyWithin(oUser, 15.f))
    {
    SendMessageToPCByStrRef( oUser, 83352); //"you cannot use that item while in combat."
    return;
    }

ActionStartConversation( oUser);
    }

7. Hit F7 to compile the script.
    8. In your game directory, go to the "modules" subdirectory, and open a folder called "temp0." Your toolset needs to remain open while you do this.
    9. Select the file "24_p_talk_statue.ncs" and copy it.
    10. Paste that file into your My Documents\\\\NWN2\\\\Override directory.
    Ennyi lenne, nálam működött így. Lefordítani most nincs kedvem de igény esetén megteszem. :)
  • Lantian
    Üdv!

Segítséget kérnék töletek mert megakadtam. A 2. fejezetben amikor Statue of Purificationokat kell megtalálni. 3 megvan, a templomban lévő , a gem mineban lévő és a fortban lévő. A 4. is megvan,ami szemben van amikor megérkezem a romokhoz, csak épp kapok egy olyan üzit amikor rámegyek hogy "Failure :Cannot activate in combat" pedig már régesrég nem harcolok nincs is ellenség a közelben. Az 5. ha jól gondolom a song portal-al függ össze de azt nem tudom aktiválni amig a 4 szobor áldását meg nem kaptam. Enélkül le vagyok ragadva mert subquest sincs több amit tudnák csináni mert készen vannak vagy a fő questhez kapcsolódnak. Kivéve talán a Mozaah's bagpack de azt meg nem tudom per-pill hova tenni senkit nem találtam aki reagált volna rá pedig a quest item állandóan nálam van. Előre is köszi a help-et.
  • Bucser
    Pedig cak ennyi a titkuk:D nálam az egyiket casavir a másikat meg khelgar ölte meg miközben kapták agyatlan mennyiségben az Isaac-sgreater missile-t:)
  • BlackShadow
    kösz. :)
  • Ghoster
    Hali, annál a résznél amikor szét kell ütni a nagy kristályt, és utána jön 2 nagy "izé" azokat hogy kell megölni? Én próbáltam már ütni varázsolni, harapni de nemnagyon megy :D
  • Bucser
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Elmész Emberbe lemész a kútba ott továbbmész a goblinokkal találkozol. az ugyanaz a barlang mint aminek a bejáratát berobbantottad. ott lesznek goblinok akikkel lehet küldit cisnlani aztan majd meglátod mit kell tovább.. a lényeg hogy a barlangba emberből lehet bejutni.
  • Me0w
    Errol jutott eszembe :) Meg a faluban maszkaltam, es a chat 1280-ban eleg kisbetus, es a 'slit his throat'-ot ('elvagja a nyakat') nem olvastam vegig rendesen, es azt hittem 'clear his throat' van helyette irva ('megkoszoruli a torkat'). Neztem is butan, hogy miert omlik ossze a ficko es miert kaptam -3 pontot az alignmentemre ;)
  • rogan99
    Ha wizard vagyok, és a pale master prestige classt szeretném később kiváltani, akkor azt kb hanyadik szintre érdemes időzíteni?
    Azért kérdezem mert nem vagyok azzal tisztában h varázslatokat hogy válogathatok ha paleban lépek szintet.
    Egyáltalán a pale masternek vannak unique speljei azokon kívül amiket felsorol a manualban special ability alatt? Ír valami 2 spellt szintenként ez hogy van pontosan?

• BlackShadow
    úgytűnik nem megy oyan könnyen nekem ez a játék .. :D újabb vészkiáltás:
    duskwoodban dumáltam a dryad-al.. nem akarom megölni (lawful good) igyhát segítenem kéne neki.. a gond az, h nem találom a barlangot ahova bekéne menni.. van 1 fennt ahol a kis gnome vérfarkasok voltak ott semmi.. van még 1 lejjebb.. az elött volt egy nagy szikla azt berobbantottam gránáttal de nem enged be.. odamegyek és nem csinál semmit :(
  • Me0w
    1280 a tft-m nativja :)
  • OculusDei

majd eccer nekem is...
  • j0nNyKa
    megszolaljak x1900gtvel, vagy hagyjam a picsaba? :]
  • OculusDei
    wow. nekem is x800pro-m van de még az 1920x1440 - et is felajánlja...
  • oli314
    nagyon köszönöm
  • Tutilevi
    sry én voltam a hibás: egy felbontás optimizer progim miatt nem lehetett változtatni ingame a felbontást
    azért thx a helpet
  • Me0w
    Lehet, csak valoszinu a videokartyadat nem szereti... nekem 640x480-tol 1280x1024-ig kb 14 felbontast ajanl fel.
  • Tutilevi
    hát ez nem nyert. de mekkora gányság h gamen belül nem lehet változtatni a felbontást???
  • homeless
    total commanderbe állítsd be hogy a rejtett fájlokat is mutassa.
  • Tutilevi
    na erre gondoltam énis először de nekem spec nincs sima nwn.inim csak csak nwncdkey,patch, player .inim és ezekben meg nincs ilyen option
  • homeless
    Az nwn.ini-ről leszeded az írásvédettséget és ott van egy olyan, hogy display options, azon belül pedig Width és Height. Ezekkel tudod állítani. Hátha működik.
  • Tutilevi
    hogy lehet lejjebb venni a felbontást? nekem az optionban csak az 1260as felbontás választható,más nem jelenik meg
  • Bucser
    Ilyen gondom nincs mert puppet mode-ban van mindeni és egy cselekvés egy space:D és nézem fent mikor járt le a bestackolt action és a köv körre már meg is van az utasítás:D BG-t is így toltam ezt is így tolom.. hasznos dolog a körvégi pillanatállj:D
  • BlackShadow
    tényleg az köszi:) utánanéztem még fórumon ahol leírják, h miért is :D

"/Nine are we when taken all three.
    The digits total to 9.
    /Last one slain, then six remain.
    Minus the last digit the sum is 6, so the last digit is 3.
    /None survive our first less five."
    The first digit minus 5 is equal to zero, sot the first digit is 5.

Take the two known digits (5 and 3) from the total of 9, leaves the middle digit as 1.
  • Thanatos
    ha nem értesz hozzá miért nem olvasol inkább utána? erről nem itt kéne flamelni...
  • homeless
    Annyi a különbség, hogy egy film folyamatosan 25 fps-el megy a játék meg ingadozik. Semmi egyéb külömbség nincs ugyanis az fps azt jelenti, hogy hány képkockát látsz a képernyőn másodpercenként. Csak azok mondják, hogy semmi köze a filmes fps-nek a játékhoz, akik azzal hitegetik magukat, hogy megérte megvenni a 2 7800 gtx-et és sli-be rakni, hogy 200 fps felett menjen minden játék, holott ez kúrvára felesleges.
  • Thanatos
    a film meg a játék 25 fps-ének köze nincs egymáshoz, nézz utána, 1000+1 helyen ki lett már sg forubman is tárgyalva a dolog...
  • homeless
    Azt hittem, hogy átlagosan 20 fps. Amúgy meg ez taktikai játék. Bármikor megállíthatod a játékot, hogy kiadd az utasításokat. Itt biztos hogy nem fogsz meghalni az alacsony fps miatt.
  • Me0w
    Azert kell tobb 20 fpsnel, mert a 20-bol hamar lesz 15 meg 10 ha peldaul megporditem a kamerat, vagy sok ellenfel jon es a varazslatok effektjei is lassitanak rendesen. Ha nyugalmi allapotban megvan a stabil 40-50 fps akkor a nagyobb csataknal sem esik le 25-30 ala, igy elvezheto a jatek. Gondolom te sem orulnel neki, ha egy kemenyebb kuzdelem soran nem tudnal rakattintani a quickbarban egy healre mert a kurzor is ossze-vissza ugral a kepernyon az alacsony fps miatt.

Nem iratom ki az fpst folyamatosan, csak kivancsi voltam ra, hogy amit en szaggatasnak latok az valoban az-e.
  • Aspyrin
    Új catalyst (6.11)
    (HoC)
  • Me0w
    Btw talaltam egy Ati drivert amit a leiras szerint az Nwn2-re (is) optimalizaltak. Majd este kiprobalom, van-e valtozas.

A driver egyebkent itt talalhato.
  • homeless
    Ezen ne lepődj meg. Régen én is ati párti voltam, de beláttam, hogy az nvidiák jobbak és több játokot optimalizálnak rá.
    Amúgy meg nem értem, hogy miért kell több 20 fps-nél? Múltkor a vista topicba is sírt a kölyök, hogy 400 fps-ről vista alatt lement 120-ra. Micsoda tragédia. Szerintem fel kéne kötnie magát mert csak 120 fps-el megy neki a game. omg. A filmek is csak 25 fps-el mennek. Azt se értem, hogy egyáltalán minek iratod ki az fps-t? Szerintem kúrvanagy faszság.
  • homeless
    OFF:
    Az oblivionról meg annyit hogy lehet hogy szép meg minden, de annyira el lett baszva az amerikai hülyegyerekek javára, hogy hihetetlen. A morrowind régen az egyik kedvencem volt, de ahoz képest az oblivion... Ég és föld. Manapság az az érzésem hogy szinte csak techdemókat adnak ki 0 tartalommal+kúrva nagy gépigénnyel, hogy a milliomos pistike otthon verhesse a faszát, hogy megy neki game 50 fps-el full grafikán, az 500.000-es gépén.

ON:
    Szerencsére a nwn2 kivétel.
  • Me0w
    Nvidiara optimalizaltak sajnos, az Ati resz teljesen el lett hanyagolva. Azert ha pl. Bf2-ben siman megvan a 80fps 1280-ban med-high beallitasokkal 4xAA es 4xAF, akkor ez miert 20 fps? Mindegy, nem hoborgok tovabb, ez a dolgok menete, vegyel havonta gepet mert sietni kellett a kiadassal, vagy mert az NVidia atutalt egy kisebb osszeget a fejlesztoknek.
  • homeless
    Hát igen, nem is nagyon értettem hogy miért írtad, hogy optimalizálatlan, mert nekem 6600 gt-vel+512 rammal 1024-be simán fut. Csak a legnagyobb csatajelenetkbe szaggat be egy kicsit. Nagyon is jól van optimalizálva ez a játék. Az én configommal már nem sok mindent várhatok a mai játékoktól, de ez tökéletesen fut rajta.
  • Me0w
    Bocs az elozo kirohanasomert, vartam mar nagyon a jatekot es elszomoritott az elso 15 perc :( Egy kis turkalas meg allitgatas utan mostmar megvan a stabil 25 fps kint es bent egyarant.
  • sleepwalker77
    Értem én, nincs harag. :)
  • BEAST #2207
    nekem meg a Boots of Speed ^^ ... folytatom a jatekot a palammal , mert a rugo BoS nelkul nem olyan izgalmas :D