7862
-
MrAndree #2888 Nekem meg nem kell fps nézet, hogy beleéljem magam egy játékba. Én felülnézetből is ordítva csapkodtam az asztalt amikor megölték a karakteremet az nwn-ben. :) -
MrAndree #2887 Fejlesztői szempontból kicsit megerőltető lenne beletenni mindenféle nézetet beletenni úgy hogy az tényleg jó is legyen. Legalábbis nekem az a tapasztalatom, hogy amelyik játékban eddig egyszerre tps meg fps nézet abból az egyik nagyon gyenge volt. -
#2886 Azt mondod minden műfajnak meg vannak az előnyei és hátrányai. Igen. Bár egyre ritkább a tiszta műfaj. A műfajok keverednek a játékkészitésben is mint ahogy például a zenében. Az FPSek nem tartoznak a kedvenceim közé, de nincs mit tagadnom azon hogy annak idején kipróbáltam ilyen játékokat is. Annak idején magyarelnevezést is kapott, emberszimulárotnak is hivták öket. Egy ember többnyire valamilyen harcos szerepéböl látod a játék eseményeit. Már is a szerepjátékoknál tartunk. Persze mondhatjátok akkor a repülés szimulátor szerepjáték mert ott azt játszom hogy pilota vagyok. Ne ennyire nem rugaszkodnék el, attól a szerepjáték fogalomtól amit a többség annak tart mert még eretneknek bélyegeznek. De tény, hogy az emberszimulátoroknak van egy olyan magával ragadó feelingje, amitöl jobban bele tudod élni magad a játékba. Szerintem hülyeség hogy a szerepjáték készitők ezt valamiféle sznobizmus miatt kihagyják a játékokból.
Nekem a szerepjáték nem kocka dobálást jelent. Nem is azt,hogy autentikus szóvirágokkal kápráztatom el a játékos társaim. Nekem a szerepjáték azt jelenti, hogy ott és akkor, én egy vagyok a karakteremmel. -
ShaiHulud #2885 nem rad ertettem hogy rambozni akarsz, hanem hogy amiket felsoroltal azok ilyen egyszemelyes jatekok. (aka rambo;)) de egyetertek lehetett volna fps nezet is benne, amit en a kornyezetem pontosabb megszemlelesere tudtam volna hasznalni:) de kb csak az fps nezet hianyzik nwn2 bol:) minden mas megoldhato. -
#2884 Szerintem is az a jó, ha mindenki ki választhatja a neki tetsző nézetet. Engem sosem zavart hogy egy játékot más nlzettel, és más billentyű konfiggal, más egyéb beállításokkal is lehet játszani, mint ahogy az nekem tetszik.
A Dark Messiah nem éppen RPG. -
#2883 Nem vagyok az a ehte rambo tipus. Mint korábban irtam, nagyon sok félenézetből lehet a játékot játszani, én TPSböl játszom, Te meg Izometrikus nézetből. Van egy új nézet is a Stratégáknak a karakterfüggetlen. Külön mozgatod a kamerát. Zavar téged hogy ilyen is van benne? Ugye nem? Ha nem tetszik nem használod. Én sem használom. De lehet lesz olyan aki majd erre bukik. Nem gondolnám hogy ez rossz. Azt gondolom eképpen egy alternativan választható FPS nézet is elfért volna. Aki akarna abból játszana te meg használhatnád arra, hogy " megcsodáld a tájat".
És mint írtad; izlések és pofonok :) -
#2882 Itt az SGn is vannak azért olyanok, akiknek nem kell bemutatkoznom. Ugyan ritán szólok hozzá, de akik évek óta benne vannak az NWN Scienben azok tudják ki vagyok, és azt is, hogy többnyire wizarddal játszom. -
steweee #2881 szten felesleges ezen vitázni, nem a játék típusa a fontos hanem az jó és könnyen kezelhető legyen, élvezetet okozzon. nyilván minden műfajnak megvannak az előnyei és hátrányai, a maga fanatikusaival és ellentáborával együtt. nem kell azzal játsazni ami nem jön be vkinek, viszont inkább az a bosszantó ha egy jó játékot elbasznak vmi hülyeséggel.
bár ugyan még nem próbáltam, de azt már tudom hogy a kamerakezelése nem éppen a legjobb, és ez igen nagy baj egy látványvilágra IS alapozó játékban, de remélhetőleg ezt megoldja majd egy peccs vagy mod mint az előző részben. a másik dolog ami nagyon rosszul érint az az hogy meg lehet állítani az időt. vagy lehessen, de csak easyn. már nagyon rosszul kezdődik, az előző részben is teljesen tönkrevágta a hangokat a megállítás, meg a játékélményt is jelentősen rontotta, csökkentette az izgalmakat is. talán úgy kellene megoldani, hogy a varázslónak lenne időlassítása, a harcosoknak meg speed potionjuk, és akkor a környezet belassulna mi meg normál sebesség mellett klikkelgethentnénk az akciókra amit végre akarunk hajtani -
MrAndree #2880 Erre csak azt tudom mondani, hogy van egy haverom aki szereti az rpg-ket de ha fps nézetesek akkor nem játszik velük mert úgy gyűlöli őket. A Dark Messiah-t is ezért hagyta ki, az Oblit is tps-ben nyomta. Nekem meg mindegy, én elvoltam az Oblival fps nézetben, a gothic-cal tps-ben, ezzel meg a maga szabadon forgatható kameranézetével. -
ShaiHulud #2879 morrowindben es oblivionban nincsen partyd, itt nem rambozasrol van szo hanem egy x fos party manageleserol. ezert lenne hibas az fps/tps nezet, persze arra jo lenne hogy neha szetnezni benne, megcsodalni a tajat stb.
persze izlesek es pofonok:) -
homeless #2878 Mert egy rpg-be nem neked kell ügyesnek lenne, hanem a karakterednek. A gép számolja ki hogy mikor mennyit ütsz, mikor fog találni stb. Ja meg arra is kiványcsi vagyok, hogy a spelleket hogy irányítod tps-ből? Ez olyan játék, hogy folyamatosan forgatni kell a kamerát, gyakran kell megállítani a játékot stb. Teljesen más kategória mint egy oblivion, ezért nem is lehet úgy játszani. Amúgy igen, ez az igazi rpg. -
#2877 Kérj egy újraszintezést, valamelyik DMtől :D -
#2876 Miért kell elvenni a kedvét? Inkább Probáld ki te is TPSkéntlehet szokatlan lesz elsőre de egész más látvány világban lenne részed. Egy magasabbszintű bele élést add, hasonloan az FPS nézethez. Fogalmam nincs hogy egy RPGböl hogy maradhat ki az FPS nézet. A Morrowind és az Oblivion pont ezért tetszett. -
#2875 Van valami program, amivel lehet szerkeszteni a karakteremet? Elbasztam a szintlépést, és felvettem a shadow thief prestige class, és szerintem ultra szar. Legalábbis sokkal ratyibb, mint a sima rogue. KEvesebb skill pont, a hide nem is class skill (ezt a faszságot), stb. Szóval szar. Szeretném újra elosztani a dolgaimat, ezért kéne a program. -
#2874 Itt az ideje hogy kiprobáld, én az elöző részt is TPSként játszottam. Kicsit trükközni kell a jó kamera beállitssal, de megéri. WSAD-vel tudsz mozogni és az egér középső gombot lenyomva az egérrel nézelödni.
Persze lehet játszani madártávlatból is mint a kalsszikus "kattogtatos" RPGket, vagy karaktertöl független kamera nézetböl mint egy startégiai programot, kinek mi jön be. -
#2873 rendes rpg, klikkelgetős lepause -olós:) -
#2872 Ha crackelt exét kezdtél patchelni akkor lehet ez okozta a leállást. Patch elött vissza kell másolni az eredeti exét. -
#2871 Hát nem biztos hogy pont akkor és ott de ha jól emlékszem nálam is így volt, de nekem úgy kb 3-4 perc winyókerregés után elkezdte tölteni és ment tovább. -
Tutilevi #2870 az mitől lehet h act 2ben mikor mennék vissza castle neverbe a tárgyalásomra eccerűen nem tudok bemenni blacklake districtbe?mikor odamennék töltésnél kiírja h unpacking module de nem halad a csík akármeddig várok. azaz érdekes h akárhova máshova viszont el tudok jutni,de blacklakebe sehonnan nem lép be. megoldható lenne ez vhogy? -
#2869 A Song portalon keresztül vissza kell menned West Harbor-ba, azzal amivel már egyszer voltál ott. Ezt csak akkor tudod megcsináni ha megvan mind a 6 silver shard. Ha ez megvan de nincs a térképen a rom akkor probálkozz beszélni a Gith papnővel. -
Aspyrin #2868 Sajnos nem jutok egyről a kettőre :(
Valaki adjon ötleteket mert lassan három órája nem történik semmi :(
Itt járok:
-
homeless #2867 Az volt az első. De nem talál semmit. A netes update meg nem magy, mert azt írja ki hogy áll a szerver. -
virs lee #2866 Jobb klikk, scribe scroll, oszt meg van tanulva. :) -
#2865 naja ,akkor harcra fel, fasza pörgős lesz innentől:D -
virs lee #2864 Hát ha photoshop, akkor azt az obsidian csinálta, mert ez itt van a játékomban. :) -
Aspyrin #2863 Azon már rég túl vagyok :) -
Aspyrin #2862 Köszi, ez a lehetőség még nem adott. -
#2861 keress reá google ban pl így nwn2 1.02 patch.. bár nekem gépről is updatelt rendesen csak nem valami gyors művelet mert valami iszonyat mennyiségű cuccot pakol fel -
homeless #2860 1.02 patch-et honnan lehet letölteni, mert nem találtam sehol netről meg nem akar updateelni? -
#2859 Szasztok azt szeretném kérdezni hogy ez a game olyan RPG ami klikkelgetős:D vagy pedig rendes ugy irányitom mint egy tps t?még nem jáccottam azelőtt NWN vel. -
ShaiHulud #2858 jaja epp ezen filoztam hogy a sarkannyal pont ez uygben kellett beszelni :D -
ShaiHulud #2857 hum nah kicsit osszekeveredtek a dolgok:D itt mar SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!ujra van kovacsolva az ezust kard vagy meg nincs?:D -
#2856 ja és... crackelt exe-t eleve nem kezdünk neki patchelgetni.... -
#2855 hát igen de előbb össze kéne raknia a kardot ugye:D
a devil megidézéshez meg ezek kellenek
faint power essence--- ezt a nálad lévő mortar v mi a neve azzal tudod kikeverni
glowing fire essence
star saphine
golden necklace -
#2854 a patch RTP file-át másold ki valahova biztonságos helyre a játék könyvtárából( nwn2_pc_english_from100788_to102809.rtp ), ha autopatcheltél, akkor ott lesz(1.02-es)
-uninstall, felteszed az egészet újra.
visszamásolod a játék könyvtárába az RTP file-t, majd NWN2Patcher -rel patcheled a játékot(felső sorban kiválszatod az RTP file-t, alsóban pedig megadsz egy üres könyvtárat, ahol legalább 6 giga hely van.
(nwn2patcherre azért van szükség, hogy kelljen újra letölteni a patchet, amúgy az egész folyamat csak egy sima reinstall, netről is update-elhetsz elvileg)
dolgozgat egy kicsit, a végére kész az update(a beta esetén meg nézd meg, jó patchet töltöttél-e le. -
#2853 nah a teendőd a következő:
ahol a ceremony of purification volt, tudod ,ahol a szobrok vannak... tehát oda visszamész a foltosbőrű csaj legyen a csapatban és bemész a portálon a domb tetején , ez visszavisz a szülőfaludba, ott folytatódik a dolog.. sok sikert:D -
ShaiHulud #2852 ha mar fullosan felepitetted az erododet es ugy erzed minden szovetsegest megnyertel magadnak, tovabba az eltelt ido az erod managelesnel(amikro lekered a reportot a csajtol) 100% ot mutat, akkor beszelj sir nevalle-vel (vagy hogy irjak) a neverwinter nineos lovaggal aki ott all kint a courtyardon, es mond neki hogy keszen allsz a harcra. -
#2851 Nálam el se indul a béta telepítő.. "Cannot locate 1.02 on your computer."
Pedig a játékkal frissítettem, azt mondja nincs újabb frissítés, v102 a verziószám.
A szagatások meg ugyanúgy megvannak, sőt sztem még rosszabb is lett, mint alapban. -
Aspyrin #2850 Segítsetek Act3-ban járok, végre sikerült széttörnöm a sárkányt fogva tartó kirstály szívet(felvettem a shardot is) de innentől kezdve egyszerűen nem kapok új küldetéseket. Répafejű felajánlotta, hogy megidézzem lent az alagsorban Mephasmot de ahhoz mindenféle esszenciák kellenek amiket pedig abszolút de nem találok sehol.
-
#2849 Neverwinter Nights 2 1.03 beta futtatása WinXP alatt:
Daemon Tools 4.08 kell. (igazi cd-dvd meghajtó jelenléte, és Alcohol 120% telepítése nálam nem okozott gondot, de ha baj van, szedd le az alcoholt, és húzd ki a meghajtót)
-Neverwinter Nights 2 telepítése
-Update 1.02-re (akár netről, akár NWN2Patcher segítségével.)
-1.03 beta patch letöltése és telepítése
-Poseden féle Mini-Image letöltése a GameCopyWorld oldaláról.
Gamcopyworld oldalán a Fixed Image #1 (a másikkal nem müxik)
(note: egy 6 gigás file van betömörítve a fél megás rar fileba. szinte csak nullákból áll az állomány.
NTFS trükk! Hozz létre egy új könyvtárat a vinyón, nyomj rá jobb gombot, Tulajdonságok, majd az Attribútumoknál a Speciális gomb. "Tartalom tömörításe a helymegtakarítás végett" bepipál.
Ebbe tömörítsd ki a mini-image-et. Így kitömörítve se foglal fél megánál több helyet(6 giga helyett).)
-Daemonnal megnyitod a Mini-image-et(emulációk elvileg mind1, be vannak-e kapcsolva, nekem be vannak)
-Letöltöd a Yasu 1.03-at.
Remek kis progi, elfedi a SecuRom meghajtókat az ellenőrzés elől. Így a játék Daemon az eredeti DVD szinte tökéletes mását mutatja a játéknak, a Yasu pedig elrejti az ellenőrzés elől a Daemont.
Nekem így futott.(Amd XP 2100+(1.7 ghz), ati radeon 9800se, 768mb mem)
Régebben iszonyúan szaggatott a belső tereken, most már remekül megy.
Ha valamit elirtam, később javítom.
Taky
UI: patcheléshez kell kb 6 giga hely