7862
-
Aspyrin #2928 #2900-ra tudnál respektálni ?:) -
Silence78 #2927 Act 2 :DD -
#2926 Remek :) -
Aspyrin #2925 Act3 :) -
#2924 Erődöt melyik fejezetben lehet építeni/birtokolni? Én még csak az elsőben vagyok, most ütöm szét az ork klánt :) -
Silence78 #2923 Egyébként ez az első bug, amivel találkoztam a játékban (meg néha a fogadóban nem azt az karaktert rakta a csapatba, akit kiválasztottam). Pedig 1.00-s, procyon-os verzióban küldöm. Meg vagyok elégedve -
Aspyrin #2922 Deekin nálam úgy felszívódott a merchant quarterből, hogy azóta sem találom -
sleepwalker77 #2921 Mondjuk 20k-t fizet a cuccokért a fegyver és a páncél kovács is, de ha jól emlékszem voltak Deekinnek jó cuccai... -
Silence78 #2920 A Küldetéseket érdemes megcsinálni (XP, meg érdekesek is), csak a végén ne váltsd át monkra. -
sleepwalker77 #2919 Ez nálam is így volt, gondolom bug. -
Silence78 #2918 1 bug: gondolom ti is Deekint-t tettétek be boltosnak az erődbe. Viszont a 3. fejezetben 1x próbáltam tőle vásárolni, és utána már nem lehetett (nem jött fel az a kérdés, hogy Let me see your wares...)
Ez csak azért gáz, mert így csak 1x lehet eladni neki a cuccokat (20k-t is fizet a tárgyakért!)
Valakinek előjett még ez a hiba? -
sleepwalker77 #2917 A puppet módot alapból bekapcsoltam minden csatlakozott karakternél, később néhány durva csatánál gyors halál lett volna ellenkező esetben.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!pl: a vörös sárkány vagy a 2 fekete sárkány ellen jól meg kellett tervezni a dolgokat, ott még a gyógyítás se ártott néha a druidával. -
#2916 Nem pedig nagyon promózták azt, hogy mostantól mindenfajta sisak lehet majd a karakterünk fején (nyitott, zárt stb.) ezzel szemben nekem egyet sem jelenített meg egyiken sem.
Amúgy tényleg idegesítő stílusa van a varázslónak és a beszólásai is bicskanyitogatóak, de sajnos rendkívül hasznos az istenadta :)
Khelgar-ral akkor nem érdemes elkezdeni a szerzetessé válás küldetéseit? 3-ból már mondjuk 1 megvan mert végre a tolvajról nem csak rosszakat mond :P -
Hoz_Hun #2915 Senkinek sem sikerült megjeleníteni a sisakokat a csatlakozott karaktereken? -
Hoz_Hun #2914 Nagy problémám nekem is a druida állandó jellegű, beteges állatá változási mániája. Úgy hogy néha átveszem az irányítást és kasztolok vele, így elég durván lehet vele nyomni.
Gondoltam hogy én is lecserélem a Neverwinteri varázsló csajra, de annyira idegesítően nagypofájú, hogy kibasztam a csapatból. Törölgesse csak az asztalokat, míg egy kis jómodort tanul, vagy dögöljön meg (bocsánat a durva szavakért).
-
sleepwalker77 #2913 Én hagytam hadd legyen ami akar.
Szereztem neki +4-es wisdom nyakláncot meg +5-ös robe-ot, aztan védőspellekkel 30 felett volt az AC-ja, flurry-vel meg körönként 4-5x támadott, később pedig lazán forgatta a hammer of ironfistet is.
Amúgy ha mégegyszer mennék én is meghagynám harcosnak. :) -
Silence78 #2912 Én is meghagytam Khelgart harcosnak. A monknak a Dex meg a Wisdom a főtulajdonsága, akármit csinálnék se tudnék belőle ütős karaktert kihozni. Jobb leszneki harcosként 22-es erővel meg konstival... -
sleepwalker77 #2911 Druidát én is szinte csak barkskin+stoneskin kombóra tartottam, alacsonyabb szinten néha idéztem lényt vagy nyomtam ice stormot, de amúgy mást nem nagyon. -
#2910 A druidával fenntartásaim vannak, sajnos az esetek túlnyomó részében úgy kezdte a harcot, hogy átalakult állatformába és utána nem ért többet mint egy sima melee kaszt. A varázsló (aki Neverwinter városában csatlakozott hozzám) viszont remekül lövöldözi az aoe varázslatokat, a fireball, firewall nagyon szépen tud aratni a nagyobb csoportok között ezért inkább őt választom mint a druidát. Sajnos a wow-oz beidegződés miatt én a druidát csak gyógyításra szerettem volna használni, ezzel szemben eszébe sem jutott elkasztolni akár egyetlen healt is :)
Tolvajjal az a helyzet, hogy szükséges a csapdák felderítése/hatástalanítása és a zárak nyitása miatt, de nagyon azon gondolkozom, hogy a bárdomnak tanítok pick lock-ot és ő fogja mostantól ezt a munkát végezni, így felszabadul egy slot egy leendő papnak pl. -
Silence78 #2909 A 2 harcos tényleg alap. A gyógyító az, ami teljesen felesleges, mindenhol, korlátlanul lehet pihenni. Én a clericnek (gith) csak a speckó védőspelljeit használtam, 1x se healeltem. Tolvaj kényelmi szempontból jó, de ki lehet váltani knock spell-lel, a harcosokkal meg belemehetünk a csapdákba. Sorcere v. wizard fontos a varázslatok miatt. Igazából az a röhej, hogy 2 db, haste-tel és stoneskin-nel felturbózott harcos simán megöl mindenkit DnD hardcore fokozaton, a jatékban talált (nem craft-olt) cuccokkal felszerelve.
Most vagyok 16. szinten, támadó varázslatokat már régóta nem is használok. Egyszerűen előreküldöm a harcosokat, néha nomok egy haste-et, azt annyi. Csata után meg pihenek. Kicsit azért illúzióromboló, és még csak nem is annyira táposak a karaktereim (8. Fighter + 8. Dwarden Defender, 16. Fighter(Khelgar) -
sleepwalker77 #2908 Mondjuk druida/pap jelen játék esetében könnyedén kiváltható ha a szinte korlátlan számú pihenési lehetőségre gondolunk. -
#2907 Én szoktam vinni 1 harcost, 1 paladint, 1 sorceress (szerintem sokkal jobb, mint a wizard, sebzesben nagyon bika tud lenni a szinte korlátlan számú pusztitó varázslat) 1 tolvaj (én). -
sleepwalker77 #2906 Véleményem szerint 2 harcos mindenképpen szükséges a csapatba, ahogyan a tolvaj és egy gyógyító is.
Nálad ez ugye 4 emberrel nem megoldható, így szerintem vidd a harcost -sokkal többet ér a paladinnál-, a tolvajt és a druidát.
Én a tolvajt és a druidát amikor csak lehetett vittem, mágust csak akkor ha küldi miatt szükséges volt, illetve 1-2 olyan csatánál amikor _nagyon_ kellett. :) -
#2905 (note: egy 6 gigás file van betömörítve a fél megás rar fileba. szinte csak nullákból áll az állomány.
NTFS trükk! Hozz létre egy új könyvtárat a vinyón, nyomj rá jobb gombot, Tulajdonságok, majd az Attribútumoknál a Speciális gomb. "Tartalom tömörításe a helymegtakarítás végett" bepipál.
Ebbe tömörítsd ki a mini-image-et. Így kitömörítve se foglal fél megánál több helyet(6 giga helyett).)
Azert ennel egyszerubb, ha kitomorited a rar-bol a filet az nwn2 gyokerebe mondjuk, jobbklikk a filen, majd properties -> advanced -> compress file to save disk space. (magyaron asszem jobbgomb -> tulajdonsagok -> reszletes vagy halado -> a fjl tomoritese helymegtakaritas celjabol). Igy nem kell kulon konyvtarral szenvedni :) -
#2904 meg lehet siman szokni a kamerakezelest, viszont ettol fuggetlenul a keszitok lenyilatkoztak hogy patchben tokeletesiteni fogjak a kamerat -
Silence78 #2903 1 kérdés: mennyire számít az erőd építése, meg a katonák száma a végén? Egy csomó időt elszartam rá, van már kb 200 ember, varázslótotony, monk kolostor stb. Most már kicsit elegem van az építgetésből, mennék kalandozni :) -
#2902 " A saját karakterem egy bárd"
Egy naptünde pengebárd. -
#2901 Egy fontos info maradt ki, mégpedig az hogy neked milyen karid van. Akár szerepjáték szempontokat, veszünk figyelembe, akár a hatékonyságot, ez egy fontos tényezője csapatösszeállításnak. -
Aspyrin #2900 Hát ez az, megvan mind a hat kardrész de amikor el szeretnék menni Ruins of blablába(azt hiszem ott volt régen a portál) akkor a cleric papnőt adja mellém a játék(nélküle nem is enged oda) és egy teljesen másik helyszínen kötünk ki(egy mezőn). -
#2899 Pap sajnos nincs még, hiányzik is a gyógyítás sokszor :\ -
#2898 nemigazán értelek, tegnap azt mondtad, h kard összerakásán már túlvagy..
hameg nem ,akkor írtam, h mit kell csinálnod de leírom megin, tehát:
visszamész ,arra a helyre ,ahol a ceremony of purification quest volt
fontos, h a foltosbőrű csaj a csapatba legyen ,mert nélküle nem fog menni a dolog.. szal visszamész arra a helyre, emléxel ott a dombtetőn volt 1 portál odamész és a csaj újra aktiválni fogja neked, bemész rajta és ott folytatódik a quest .. -
#2897 Wizard főkari,törpe warrior/nem monk:P:)/,tolvaj csaj,pap csajszi és a lovag nagyon erősek.... -
#2896 Szerintetek melyik az ideális csapatösszeállítás?
Jelenleg ezeket a karaktereket tudom betenni a csapatba:
Harcos, tolvaj, druida, varázsló, bárd, paplovag. A saját karakterem egy bárd, ergó a gnóm bárdra már nincs szükségem, ellenben a varázsló és a tolvaj nélkülözhetetlen szerintem. A negyedik hely a kérdéses, eddig a harcos remekül helyt állt, érdemes-e kicserélni a paplovaggal vagy nem? -
ShaiHulud #2895 * ez csupan az en theoriam:P
amit tutira tudok: nekem a tobb hely felszabaditasa segitett. -
ShaiHulud #2894 mondom csak annyi az egesz hogy tobb szabad hely kell a temp dires particion, nekem is ugyanez votl a gondom csinatlam meg helyet es maris jo lett. annyi a gond hogy ritka szar a rendszere a jateknak es alapbol minden tomoritve van , es ahhoz hogy betudja olvasni az egyes actokat, mapokat, modulokat, ki tomoriti az egyes tomoritett fileokat TELJESEN a tempbe majd ezek utan megtartja ott ami kell neki a tobbit kitorli onnan. ezert kell a kb 2 giga szabad hely ott ahol a TEMP dired van alapesetben a C:-n, ha ott nem tudsz csinalni tobb helyet akkor a megoldas az hogy msconfig nal atirod a temp dirt egy masik particiora, ahol van hely. -
#2893 annyira az elején még nem nagy gond újat kezdeni(karakter export, ha úgy tetszik)
remélhetőleg patch után már nem kerülsz bele iylen gondba(patch előtt akadtál be gondolom, azon már lehet nem segít a patch)
nekem olyan gondom van, hogy a karakterem mindig elfelejti a gyorsikonokban levő varázslatokat(kikerültek a gyorsikonokból.)akárhányszor máshova megyek.... -
ShaiHulud #2892 ott ahol a temp konyvtarad van, legyen ugy 2 giga szabad hely. -
blur55 #2891 üdv!
lenne egy problémám a játékkal.
amikor elkezdeném az első tényleges küldetést (NW-be menni a faluból), akkor nem tudok továbbmenni. a "world map"-nél bejelölöm az uticélt, és töltés nélkül visszarak a faluba, viszont utána nem tudok mozogni, meg semmit csinálni (a játékból kilépni is csak Alt+F4-gyel)...
a jelenlegi verzió 1.03, úgy csináltam patchelést, ahogy itt alább takysoft bölcsen leírta, de nem változott semmit :(
mi lehet a baj? lehet, hogy a már elmentett játékot nem befolyásolja a patch, és újat kell kezdjek? -
steweee #2890 igen, az egyben is volt a camhack, sőt annak több készítőtől több verziója. sztem csak idő kérdése és ebben is lesz mindenféle választható, és jól működő kameraállás. a szomorú az ahogy már tőlem is elhangzott, hogy a játékélményt alapvetően befolyásoló tényező egyikét, vagyis a kamerakezelést nem oldották meg tökéletesre, és ez szinte már bűn. el nem hiszem hogy egy ekkora játékprojektben pont erre nem jutna megfelelő idő vagy tudás. valószínűleg tényleg csak az akarat hiányzott azzal a hátsó gondolattal, hogy jó ez így is, a fanok meg majd írják a peccseket -
#2889 Nem olyan nagy dolog ez. Az elder scrolls sorozatban ezt jól megoldották. Nem csak rázoomolhatsz a karidra, de egészen bele. És amikor bene vagy, eltünnek azok a részei amik takarnák a kilátást. Nincs ebben semmi misztikus.
Sajnos az NWN2 esetében arra is lusták voltak az Obsik hogy a Dungeon falak kitünjenek a képből ha takarják a kilátást, ez neheziti az TPSböl játszok dolgát. Noha ez már az egyben is megoldották a biowaresek. Érekes a felszinen megtudták csinálni a fákkal hogy ne takarjanak bele a kilátásba. Ez csak szándék kérdése. Bízom a Patchekben.