27328
  • LoDMaSt
    echo tv..ehhh haggyukmár :D
  • Máté94
    Ez most volt?:D
    Meg akarom nézni!:D
  • akyyy
    biztos hogy az sg fórum volt, és nem mint sg saját fórum? mert ott megtalálható volt, nagyon sokáig egy bizonyos kéksárkány oldal, de törölték a warez miatt.
  • ivjoe
    superwarez
  • Benny04
  • Desiderata #15477
    megint volt antireklám az oldalnak,
    Echo tv híradójában mutatták a fórumot (nevét nem mondták, logóját nem mutatták) mint olyan helyet ahol warez ftp címeket cserélgetnek
  • n3whous3
    ez nem gáz

ELLENBEN az, hogy ha nincs inbox üzi, akkor a sent üziket se tudom megnézni: na az már gáz :) (nem néztem azóta, hogy javították-e)
  • Cat 02 #15475
    Priv üzinél ha reply van, akkor ne új üziként jelenjen meg, hanem az előzőt emelje ki, sokkal átláthatóbb lenne, igaz h ha régire válaszol szopi lenne, de ez van :D
  • Chief
    És mi van ha telepít egy safarit is? :)
  • n3whous3
    ololol
  • artschi
    Van fent tűzróka, csak csodálkoztam, hogy ie-vel ilyet csinált. Akkor vszínű ezért.
  • Dzsini
    hát az IE7 nagyon távol áll a helyes JavaScript támogatástól, valószínűleg valami script miatt dobja a hibaüzenetet. frissíts IE8ra vagy használj egy másik, modern böngészőt (Opera, Safari, Firefox, Chrome)
  • artschi
    ie7-tel próbáld, nálam azzal csinálja még most is:)
  • [NST]Cifu
    Megpróbáltam rekonstruálni, de nálam tűzrókával semmi ilyesmit nem sikerült elérni. :)
  • artschi
    csak nálam írja ki a Maffiózók topik ezt a hibát, ha a topikba lépés után egyből a fórum gombot nyomom meg?
  • Sadist
    Aha, cookiek meg kivakarhatatlanul beleégnek a merevlemezbe.
  • Ability
    St ha nagyon unatkozol, akkor olyan apró dolgokat is megtehetnél, hogy ha a kereső egy találattal tér vissza, akkor lépjen már be magától a topikba, mutassa meg a felhasználó adatait.
  • ThisZip
    Persze. Így egy ember maximum 3-szor léphetne be...... (IE, Firefox, Opera)
  • Ability
    "A PHP az arp-pon keresztűl nem a delikvens hálózati kártya-címét látja, hanem maximum a szerverhez legközelebb eső útválasztóét."

Pont ezen gondolkoztam én is, sosem kellett még használnom, csak gondoltam működhet. :P
  • Dj Faustus #15463
    "Hálókártya fizikai azonosítóját kell bannolni. "
    A PHP az arp-pon keresztűl nem a delikvens hálózati kártya-címét látja, hanem maximum a szerverhez legközelebb eső útválasztóét. Ahhoz, hogy a delikvens hálózati kártya-címe alapján szűrjünk, olyan kliens oldali technológia kell (ActiveX, Java), ami képes kiolvasni a kliens hardveréből ezeket az információkat.
    De egyrészt ki hajlandó a gépén ilyesmi szkriptet futtatni, másrészt ez is hamisítható (mind a MAC cím, mind a kliens oldali technológia).
  • prezi
    Cookie-k törlése ?
  • Sadist
    AHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH, elég nívós IT cég lehetett :D:D:D:D:D
  • ThisZip
    A bannolással kapcsolatban az jutott eszembe, hogy cookie-k alapján is lehetne alkalmazni. Egyik cégnél ahol dolgoztam, ott sikerrel alklamaztuk ezt.
  • [NST]Cifu
    Én arra céloztam, hogy ne 1 hetes kitiltásra kerüljön, majd utána még 3x ki kelljen tiltani, amíg bant kap, hanem egyből banra kerüljön.
  • Dzsini
    igen, például egy egész egyetemi/iskolai hálózatot kizársz a router/proxy MAC-jének letiltásával :( sajnos megint csak az a gond, ami az IP-nél... több macera, kétségtelenül hatásos lenne bizonyos helyzetekben, de sajnos van gond ezzel is. ilyen az Internet :)
  • Ability
    Mondjuk elvileg a MAC address-t lehet hamisítani, de azért elég nagy réteget visszatartana...
  • Ability
    Hálókártya fizikai azonosítóját kell bannolni. PHP-ben alapból nincs mód lekérdezni, de elvileg ARP-n keresztül ki lehet nyerni. Azt nem tudom, hogy az SG milyen szerveren fut, megoldható-e, hogy root jogokkal futtasson egy ilyen parancsot...
  • Dzsini
    igazából technikailag megoldhatatlan szerintem...
    email címe bármennyi lehet, IP alapján kizárni meg problémás, hiszen a szolgáltatók általában dinamikusan osztják ki a címeket - ha újracsatlakozik ő másikat kap, más pedig ártatlanul lesz kizárva, ha véletlenül azt az IP-t kapja.
  • [NST]Cifu
    Nincs arra lehetőség, hogy az altnickkekkel visszaszivárgók egyből banra kerüljenek? Van olyan delikvens, amely már a 4. (általam ismert) nickkel folytatja azt, amiért ki lett bannolva, és hiába van kitiltáson, privikben folytatja a gyalázkodást a fórumozókkal (nem a modikkal).
  • Ability
    Nem lassít ez. 1kb-os a script állománya, lefutása nem mérhető, ezen felül a kisképeket tölti be az oldalra. Gondolom SG-n sincs elég smile egy topik oldalon, mi? Egyébként én vagyok a letisztult, minimalista design híve, szóval kár ebbe belemenni, én teljesen máshogy képzelném el SG-t, még jobban minimalistaként, de gazdag funkcionalitással, nyilván nem ugyan ilyen kerülne ide, mint ami a képen látható, csak megint nem tudtok elvonatkoztatni. De egyébként most is van egy menüsor a textarea alatt, nem is venne el helyet, csak jobban kellene kihasználni amire rendelkezésre áll. Illetve nyilván olyan képek lennének használva ami beleillik a dizéjnba. Ha nekem kellene fejleszteni az oldalt, akkor kapnátok innovációt ami ilyenekkel kezdődnének, csak persze okosan, átgondolva, hogy ne az legyen, mint amit lentebb írtam (nagybetűs, szivárványos kommentek). Be lehetne limitálni a használható formázások számát, vagy csak letiltani pár dolgot. Csakhogy nem én fejlesztem, és St nem foglalkozik az oldallal, hiába írtok lelkesen, szóval én is lezárom ezt ezzel a kommenttel, csak megmutattam, hogy ilyet is lehet, és okosan kidolgozva az ilyen apróságok emelnék meg a színvonalat. De egyébként már annak is tudnék örülni, hogy ha az "Ugrás az utolsó olvasatlan üzenetre" működne akkor is, ha már új oldalra került az az üzenet.
  • Cat 02 #15452
    Én ha arra gondolok h sg mindig az jut eszembe h letisztult, nincs nagy logo, ami széthúzná a topikot, kicsi üzik, most ebbe eléggé hülyén illene bele egy ilyen üzenetküldő, ráadásul eléggé belassítaná a dolgokat (régen valahol nekem is volt ilyen, és sokkal tovább tartott az oldalbetöltés, vagy legalábbis ennek a valaminek a betöltése)
  • Ability
    Nem azt mondom, hogy így kellen betenni, ahogy a képen van. Ha így kerülne be, akkor lenne itt szivárványszínű kommentek tömkelege. Azt én sem akarom. Elég lenne lebutítani olyan szintre, hogy ne tudjanak vele ocsmány kommentet generálni. Na de azért a linkelés, képbeillesztés, félkövér és társai igen jó lenne. Pl.: ha ebbe beteszel egy képet akkor át lehet méretezni akár méretarányosan is, ha elrontja a linket, vagy a kép nem található azon a linken, akkor vagy be sem teszi, vagy piros x és mutatja, hogy nem lesz jó. Sokkal hülyebiztosabb és elegánsabb lenne, csak ki kell találni, hogy milyen kezelőfelületet csinálnak neki. Mert mint mondtam ilyen ocsmány, trendy, sokszínű kommenteket én sem akarok olvasni. Ez egy hírező rendszerhez készült, nyilván mások az igények. Na de azért nem ártana, ha legalább egy félkövér szöveget be tudnék tenni egy kattintással. Vagy akkor ha már BB kódok, akkor legalább csináljanak nekik egy kis menüsort, és kattintásra szúrja be. És azt is csinálják igényesre, hogy a kijelölés elejére és végére teszi a kódokat.
  • Cat 02 #15450
    Szvsz sokkal jobb így ahogy most van :p Max egy javított utube videós cucc jöhetne (pl ami humorosban van).
  • Ability
    Ja és igen, ha valaki tudja hogy kell megcsinálni, akkor max. fél óra alatt megírja a scriptet + berakosgatni a képeket. Nem lenne nagy munka, de most őszintén? Nem dobna nagyot a használhatóságon?
  • Ability
    Szép és jó hogy segíteni akartok, csak sajnos hiába teszitek, mert nem fog történni semmi. Pedig nekem is lenne pár ötletem. Kezdetnek az, hogy a napokban írtam egy mini office szerű scriptet az egyik hírkezelő munkámhoz. Kidobhatná már az SG a BB kódokat, mert használhatatlanok, de még csak egy menüsor sincs, hogy beszúrja a kódokat. Minden böngészőben van egy execCommand-nak csúfolt fícsőr amivel gyerekjáték megoldani, hogy egy szövegmezőben (pontosabban egy html dokumentumban) real time szerkeszthető legyen a szöveg. Mint a Word-ben, kijelölöd a szöveget, rámész a félkövér gombra, és tényleg félkövér lesz.

Ízelítő:

Kéne egy kis innováció...
  • Fabio Capello
    szvsz ideje lenne egy modifrissítésnek.. A jelenlegiek között elég sok az inaktív, az a kevés meg aki van, nem tudnak éjjel-nappal itt lenni és vigyázni, probléma viszont rengeteg van (gondolok itt pl. a tegnapi modtopikbéli megnyilvánulásra - azzal se történt még semmi)
  • Cat 02 #15446
    Vagy inkább a házigazdának ;)
  • ThisZip
    Eszembe jutott 2 ötlet:

Az egyik az lenne, hogy úgy is lehetne rangsorolni a topikokat, hogy mennyien rakták fav-ba.
    A másik pedig az, hogy ha valaki a fórumnak nem megfelelő hangvételben ír, akkor lehetne egy kattintással jelezni egy modinak. Minden hozzászólás száma mellett lehetne például egy csillag. Minden kategóriának lehetne egy gyűjtőhelye. Persze, ha valaki többször fölöslegesen kattintott, akkor jöhetne ban.
  • Christiansen
    aláíronm.
  • n3whous3
    erről jut eszembe, hogy az [IMG ] az működik, hogy ne lehessen beszúrni csak 10-et, de [img ]-re bármennyit be lehet