Olasz foci szerelmeseinek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

csak kérdés hogy behívják-e?! 😊

LasCar16
Olaszország - Montenegro 2-1 Aquilani 2x ill Vucinic

római delegáció villant 😛

<#worship>

#acm

LasCar16
az ügynöke nyilatkozta tegnap h megvan az olasz állampolgársága, Azzura lesz belõle

#acm

fsgh
Errõl jut eszembe. Amaurival mi van? Mert mintha azt mondta volna hogy vár a Brazil meghívóra aztán nemrég azt halottam hogy az Olaszra vár... Valaki valami infó?

FORZA INTERNAZIONALE! IO SONO INTERISTA! Campione d\'Italia:INTERNAZIONALE 17!!!

ForzaInter
3 meccs 3 gól😄
de sztem egy ideig játszon még ott, nehogy elbízza magát...

Yo, Bitch!

fsgh
Kinõtte már az u21-et😄Dd (Játszott eddig vagy 2 meccset mind1😛) Irány a nagy válogatott😛

FORZA INTERNAZIONALE! IO SONO INTERISTA! Campione d\'Italia:INTERNAZIONALE 17!!!

<#worship><#worship><#worship>

ForzaInter
Balotelli duplájával pedig 2-1-re vezet az U21-es csapat izraeeel

Yo, Bitch!

fsgh
38' Italy <2 - 1> Montenegro
8' <1 - 0> A. Aquilani
10' M. Vucinic
18' <1 - 1> M. Vucinic
22' M. Jovanovic
28' <2 - 1> A. Aquilani
Bet in-play now - FREE BET! Copyright © 1998-2008 LiveScore.com

Ha a Romások találkoznak😄Dd

Zsolti9014
meeeeegvaaaan: Tarantella Napoletana

Hajrá Magyarország!

Zsolti9014
egy kis segítségre lenne most szükségem.
van egy olasz zeneszám, semmit nem tudok róla, csak annyit, hogy volt a Puma oldalán egy játék amiben Buffonnak kellett kapuralõni, na abban szólt.
Tudom, nem egyszerû így, de

Nagyon fontos lenne hogy ezt megszerezzem. Köszönöm szépen.

Hajrá Magyarország!

gabber_saviola
BÉELHELYEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.

limperatore

"Ha kezet fogok egy Milánossal, utána megmosom a kezem. Ha kezet fogok egy Juventínóval, utána megszámolom az ujjaim, meg van-e mind.&#8221; Peppino Prisco

Zsolti9014
Embereeeek! Futsal VB van! Pedig múlt héten néztem az újságban is!
Nem tudom mikor játszott az olasz csapat, de azt hiszem 3 meccs volt eddig és vezetik a csoportot.

Szerda délután eurosport adja az Olaszország-Paraguayt.

off: jövõ szerdán meg valószínûleg kint leszek a magyar-grúz futsalon.

Hajrá Magyarország!

9csöves9

Portieri: Buffon (Juventus), Amelia (Palermo), De Sanctis (Galatasaray);
Difensori: Bonera (Milan), Cannavaro (Real Madrid), Chiellini (Juventus), Dossena (Liverpool), Gamberini (Fiorentina), Santacroce (Napoli), Zambrotta (Milan);
Centrocampisti: Aquilani (Roma), Camoranesi (Juventus), De Rossi (Roma), Gattuso (Milan), Maggio (Napoli), Montolivo (Fiorentina), Nocerino (Palermo), Perrotta (Roma);
Attaccanti: Di Natale (Udinese), Gilardino (Fiorentina), Pepe (Udinese), Rossi G. (Villareal), Toni (Bayern Monaco).

FINCHE VIVRO ODIERO VIOLA E GRANATA,ODIERO LA POLIZIA E PER SEMPRE LE ODIERO...

LasCar16
mennyé inkább vissza az Inter topicba szétszedni a többieket 😛

#acm

gabber_saviola
Rossi csak 0,5? 😮

Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.

limperatore
ez a sorrend a bajnokság végeredményét is tükrözi 😛

"Ha kezet fogok egy Milánossal, utána megmosom a kezem. Ha kezet fogok egy Juventínóval, utána megszámolom az ujjaim, meg van-e mind.&#8221; Peppino Prisco

LasCar16
Zsozé barátunk kaszál rendesen

#acm

9csöves9
indexfórumról

LasCar16
😄DDDDDdd

#acm

miki36
egy nagy lófaszt voltak jobbak😄

\"To desire immortality is to desire the eternal perpetuation of a great mistake.\"

limperatore
Ibra: Les góllal nyert a Milan!

Zlatan Ibrahimovic savanyú szájízzel fogadta, hogy csapata kikapott a Milantól. Az Inter svédje szerint a kék-feketék jobbak voltak, és lesgóllal kaptak ki a városi riválistól. Ennek ellenére szerinte az Inter nyeri meg a bajnokságot.

- Egy dolgot nem tettünk meg ezen a meccsen: nem lõttünk gólt. Ám az ellenfél találata lesállásról született, ez egyértelmû. Mi játszottunk jobban, mégis õk nyertek - foglalta össze röviden a mérkõzést saját szemszögébõl Ibrahimovic.

- Ilyen a futball. Néha nem elég, hogy jobban játszol az ellenfelednél. Sokat támadtunk, de képtelenek voltunk gólt szerezni. Nem baj, ez csupán egy meccs volt, még nagyon az elején vagyunk a bajnokságnak. A lényeg, hogy a végén legyünk az elején - mosolygott Ibra.

gabber_saviola
<#idiota>

fsgh
Valakinek Muszáj😄

LasCar16
Imre lecc fájt!!!

#acm

fsgh
Addig krörvendjetek amíg van miért😄Ddd

gabber_saviola
:ASDASdasdasd

LasCar16
majd megbeszélem matyival :A_SDA_

#acm

gabber_saviola
akarsz róla beszélni? <#idiota>

LasCar16
szezonban elõször örülök úgy istenigazából , ne csitíccsá 😄

#acm

gabber_saviola
neked sem kell ám azért elájulni, mert megvertétek a NAGY Intert. <#vigyor1>

LasCar16
most olvastam a gazzettán az elemzést a játékvezetõk hétvégi teljesítményérõl, valamint kikockázták a gólt és azt írták hogy Ricky egyvonalban volt a gólnál 😛

#acm

Csacsi

\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.

gabber_saviola
Mátyás, a spori szabályosnak ítélte.

limperatore
José Mourinho elsõ vereségét szenvedte el az Inter edzõjeként, és természetesen ezúttal sem a sportszerû vesztes szerepkörét játszotta.

„A Milan lõtt egy gólt, míg mi nem, röviden ez a történet. Csak elvétve akadtak lövéseik, nekünk viszont még emberhátrányban is számos lehetõségünk volt. Úgy vélem, egyik csapat sem érdemelt jobban gyõzelmet, mint a másik. A gólról és a kiállításról nem beszélek, ugyanis nem szeretném, hogy eltiltsanak. Egy igazi rangadót láttam, szórakoztató játékkal. Szerintem az 1-1 lett volna az igazságos eredmény, de jobb elveszíteni egy meccset, mintsem félni játszani a játékunkat. A futballt ugyanis mi játszottuk. A Milan nagy tapasztalattal rendelkezik, és a játékosai tudják, hogy kontrollálják a tempót, gondolok itt a taktikai szabálytalanságokra és a szimulálásokra. Ha a tabellára nézek, minden tiszteletem ellenére, én nem látok Laziókat, Cataniákat és Napolikat. Én csak azt látom, hogy megelõzzük a Romát, a Juventust, és a Milant is.”

limperatore
áh lesgól volt 😄

gabber_saviola
Na José máris beleszaladt nagy arccal az elsõ vereségébe, és pont a merda ellen..ez ciki <#vigyor1>

Count Adyn
Dinnye gecinagy gólt fejelt😮😄

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

limperatore
Ranieri próbálkozik ha már a pályán nincs esélye majd a sajtóban, de sajna ott is vereséget szenvedett 😄

limperatore
Mourinho szócsatában verhetetlen, nem kíméli Ranierit

Az Inter vezetõedzõje nem tûrte szó nélkül a Juventus vezetõedzõjének kritikáját, és visszaszólt kollégájának.

Claudio Ranieri tiszteletlenséggel vádolta Mourinhót, amiért a portugál tréner nem ment el a szerdai, Lecce elleni bajnokit követõ hivatalos sajtótájékoztatóra. A Juve szakvezetõje szerint Mourinho ezzel bebizonyította, hogy sem az újságírókat, sem az olasz szurkolókat nem tiszteli. Az Inter vezetõedzõje nem sokat késlekedett a válasszal, és visszatámadott az egykoron a Chelsea-t irányító Ranierinek.

- Napi öt órát tanulom az olasz nyelvet, és mindezt csak azért, hogy az újságírókkal meg tudjam értetni magam, és ezek után még azt állítja bárki is, hogy tiszteletlen vagyok? Különben is éppen Ranieri beszél? Öt évig dolgozott Angliában, és ezek után akkor is bajban van, ha azt kell mondania angolul, hogy "jó napot", vagy "jó reggelt" - replikázott a Milan elleni derbire készülõ Mourinho.

limperatore
<#worship><#worship><#eljen>

ForzaInter
Zanetti büszke a 600-as mérföldkõre

Mint beszámoltunk róla, az Inter emblematikus figurája, csapatkapitánya, Javier Zanetti a hétközi fordulóban fogja 600. mérkõzését játszani a Nerazzuri színeiben, aminek kapcsán nyilatkozva elmondta: büszkeséggel tölti el a jubileum, ám azt is elárulta, még most is akkora sikeréhséggel játszik, mint egykoron, mikor a klubhoz került.

„Büszke vagyok. Szokatlan látni manapság ilyet, hogy egy játékos ennyi éven keresztül egy csapatnál legyen, ráadásul egy ekkora presztízsû klubnál, mint az Inter még nehezebb ezt véghezvinni. Ugyanakkor elmondhatom, most is úgy vágyom a sikerekre és a gyõzelmekre, mint az érkezésemkor, valamint szeretném még hosszú ideig szolgálni a klubot, melyet annyira szeretek. Hosszú karrier áll még elõttem" - fogalmazott Zanetti, végül szóba került maga az ünneplés, valamint a hétvégi milánói derbi kapcsán Paolo Maldini is.

„Fantasztikus lenne a Lecce ellen játszani a 600. meccsemet, de azt is szeretném, hogy négy nappal késõbb is ünnepelhessek, mikor kezet rázok Paolo Maldinivel, azzal az emberrel, akit nagyon tisztelek" - árulta el legnagyobb kívánságát az argentin játékos.

Zanetti egyébként 13 éve, 1995 óta szerepel az Interben, s azóta egy szezonban sem játszott 25 bajnokinál kevesebbet, ami jól mutatja a csapatban betöltött szerepét. Ráadásul 35 éves kora ellenére is kiváló erõnlétnek örvend, így nem lenne meglepõ, ha Maldinihez hasonlóan õ is 40 éves koráig aktívan futballozna.

<#worship><#worship><#worship>

Yo, Bitch!

Zsolti9014
<#worship>
Nem semmi ez, különösen a mai futballban!

Hajrá Magyarország!

😄ASdasdasdasd

gabber_saviola
csak neki, makszi riszpi 😄dd

LasCar16
<#worship>

#acm

9csöves9
maximális riszpekt neki!

limperatore
Zanetti a 600. meccsére készül az Inter mezében

A Nerazzurri argentin csapatkapitánya nem akármilyen pályafutásra tekinthet vissza, de még koránt sincs vége. A Lecce elleni mérkõzés csak egy újabb mérföldkõ ebben a csodálatos karrierben, de úgy gondoltuk, hogy csakúgy, mint a korábban a Juve ikonja, Del Piero elõtt, Zanetti elõtt is tisztelgünk egy életmû ismertetéssel.

Javier Adelmar Zanetti 1973. augusztus 10-én született Buenos Airesben, és idestova már 13 esztendeje az olasz Internazionale játékosa, sõt mi több, 35. életévét betöltve még mindig a nerazzurók egyik legfontosabb embere.

Pedig nem indult ilyen fényesen futballkarrierje, hiszen a 13 éves korában mindössze 140 cm magas, és alig 35 kilós fiút csenevész testalkata miatt eltanácsolták az Independientétõl. Zanetti nagyon elkeseredett, de nem adta fel, orvosa hízókúrára fogta, õ maga pedig beállt kõmûves édesapja mellé segédnek, hogy megerõsödjön. Pozitív példaként lebegett a szeme elõtt bátyja, Sergio Ariel pályafutása, aki a Deportivo Espanol-ban lett elsõosztályú játékos, de késõbb a Racingban is megfordult. Javier a másodosztályú Talleres-ben kezdett újra futballozni, testvéréhez hasonlóan védõként, de rövidesen leigazolta õt az elsõ vonalban szereplõ Banfield. Huszadik születésnapján mutatkozhatott be új csapatában, nagyszerû teljesítményével pedig gyorsan felhívta magára a figyelmet, így az Argentína számára balul sikerült 1994-es vébét követõen be is mutatkozhatott az albicelestében. Ennél jobb ajánlólevél nem is kellett az argentinokat egyébként is szívesen alkalmazó Internek, és 1995-ben szerzõdtették a hazájában Pupi becenévre hallgató játékost.

Olaszországban aztán hamar ráragadt egy új név, Il Trattore (Traktor), amely egyértelmûen elképesztõ munkabírására és fáradhatatlanságára utal. Zanetti ezidáig 599 hivatalos mérkõzésen lépett pályára a kék-feketék mezében, 15 edzõ alatt volt kirobbanthatatlan a csapatból, Giuseppe Bergomi 1999-es visszavonulása óta, tehát lassan 10 éve õ viseli a csapatkapitányi karszalagot. Ezzel kapcsolatban viszont kapott néha kritikát, ugyanis egyesek szerint csöndessége és szerénysége miatt nem igazán alkalmas a vezérszerepre, de Zanetti erre azt válaszolta, hogy õ elsõsorban a játékával és a tetteivel szeretne példát mutatni, nem pedig a szavaival.

Tény és való, a „munkához” való hozzáállásában aligha találhat bárki valami kivetnivalót, Zanetti egyike azoknak a kevés futballistáknak, aki több poszton is képesek világszínvonalú teljesítményt nyújtani. A hátvédsor és a középpálya mindkét szélén bevethetõ, de belsõ középpályásként is kiválóan használható. A futóversenyt még ma is nagyon kevés támadó veszi fel vele, átjátszani szinte lehetetlen, nagyszerûen érzi a rövidpasszos játékot és beadásai is rendre pontosak. Amiben viszont abszolút utánozhatatlan, az a tökéletes labdakezelés és a védjegyévé vált szlalomjai, amikor is csatárokat megszégyenítõ ügyességgel viszi el a labdát akár 3-4 ember között is. Az Inter-szurkolók bálványként tisztelik, mert soha nem tud rosszul játszani, amikor pedig baj van, akkor a hátára veszi a pályát, és foggal-körömmel harcol a gyõzelemért.

Legnagyobb sikerei az Interrel: a 1998-os UEFA kupa megnyerése (a döntõben hatalmas gólt rúgott), egy vitathatatlan és két „kissé felemás” bajnoki cím, valamint két kupagyõzelem. Az argentin válogatottal az 1996-os olimpiai ezüstérem a legjobb eredménye, de 125 szereplésével már most õ számít a rekordernek, és még mindig nem vonult vissza a nemzeti tizenegytõl. A klubfutballtól sem igen fog még egy ideig, ahogy elnézzük a mostanában mutatott formáját.

A híresen sportszerû játékos (közel 10 éve nem volt kiállítva) a mindennapokban is gyakran bizonyítja jólelkûségét, több karitatív alapítvány és kezdeményezés is fûzõdik a nevéhez. A civil életben is feltalálja tehát magát, de mivel a sérülések szerencsésen elkerülték eddigi karrierje során, jó esély van arra, hogy elsõszámú foglalkozása még évekig futballista legyen. Van még cél: az Interben csak Fachetti (634) és Bergomi (756) elõzi meg a lejátszott meccsek tekintetében, és Zanetti fizikumát elnézve, nem elérhetetlen akár még az elsõ hely sem.

Javier Zanetti eddigi mérkõzései az Interben:

bajnoki: 432

nemzetközi kupameccs: 112

hazai kupameccs: 55

összesen: 599 (19 gól)

Az olasz bajnokságban jelenleg is aktív, legtöbb mérkõzést egy klubban lejátszott futballisták:

1. Paolo Maldini 873 (minden idõk tekintetében is abszolút bajnok!)

2. Javier Zanetti 599

3. Alessandro Del Piero 564

4. Francesco Totti 510

limperatore
innen már nem csúszunk vissza az tutkó 😉

"átmenetileg" xDDD