33513

Eurobarca | Hivatalos honlap

El Classicó OFF/FLAME/Vita Topik

• R10
  • B0B0
    Ment a mél! :)
  • R10
  • Zséé
    BEINDUL AZ IGAZOLáSI SZEZON
    Rajzolódik a kívánságlista

A szezon véget ért, a játékosok közül sokan a vb-re készülnek, néhányan pedig megkezdhetik hosszú pihenőjüket egészen a felkészülés indulásáig. A klubvezetés tagjai viszont csak most kezdik meg igazán a kemény munkát, mivel a csapat összetételén el kell végezni a szükséges változtatásokat. Ez konkrétan azt jelenti, hogy a távozó futballisták helyére új játékosokat kell szerződtetni, valamint a gyengébbnek megítélt posztokat erősíteni.

A Txiki Begiristain vezette technikai testület Frank Rijkaarddal együtt már hónapokkal ezelőtt is megfogalmazta igényeit a következő szezonra, tehát nagy meglepetést most már aligha fognak okozni a vezetők. A csapatnak mindenképpen szüksége van egy középcsatárra, akinek feledtetnie kellene a távozó Henrik Larssont, valamint legalább egy védőre a hátsó alakzat mélységének megteremtéséért.

Az előbbi posztra továbbra is Diego Forlán a favorit, akinek átigazolási ára 15 millió euró körül lehetne majd, de a Barcelona még operálhat a tavalyi Riquelme üzletből fönnmaradó 25%-os tulajdonrészével, hiszen ekkora százalékban még a katalánok játékosa az argentin irányító. További jelöltnek lépett elő a lassan-lassan idősödő Hernán Crespo, aki nem élvezi maradéktalanul José Mourinho edző bizalmát, valamint a zaragozai Diego Milito, s a Juventus bizonytalan helyzetben lévő játékosai, Ibrahimovics és Trezeguet.

A védelem ügyében csupa komoly név került eddig terítékre a spanyol és katalán média tálalásában. Az alakzat tengelyében, és a szélen is bevethető William Gallas vagy Cristian Chivu lenne a legalkalmasabb a Barca számára, mivel mindketten ballábasak, ami külön igénye Frank Rijkaardnak. Ez azért lehet fontos, mert ők így szükség esetén a védelem baloldalán is bevethetően lennének. A Barcelona elsőszámú célja, hogy egy középső védőt hozzon a csapathoz, mert ezen a poszton alaphelyzetben csak Márquez és Puyol bevethető, Oleguer is inkább a szélen kap szerepet Rijkaardtól. Ezt a problémát viszont maradéktalanul megoldaná akár Gallas, akár Chivu leigazolása. A Juventus bizonytalan helyzete miatt legfrissebben fölmerült Gianluca Zambrotta megszerzése, akinek nagy előnye, hogy mindkét szélen védőként és középpályásként is megállja a helyét, s ilyen univerzális, minőségi játékosra a Barcelonának is igénye lenne.

Ezek azonban még csak az első feltételezések, azaz csak a következő napokban, hetekben tisztulhat le, hogy pontosan kikkel képzeli el a Barca a nyári erősítéseket.
  • Zséé
    Most jut eszembe hogy most nemfog hanem majd csak holnap munkába (vagy max ha éjszakás)
  • R10
    jah BOBO mehet a mél
  • Zséé
    nah lejárt a szavazás. a győztes kérje ki a házigazdaságot :)
  • R10
    majd elválik
  • DONGUBA
    Akkor se kell...szerintetek leul a padra????
  • Zséé
    Forlán :)
  • Csesza
    Forlán egy kurvajó játékos, a mencseszterben szar volt, nem izlett neki az angol stílus, spanyol órszágban megtalálta a neki való helyet...
  • DONGUBA
    Manchesterben mit csinalt????SEMMIT.......volt egy jo szezonja iden se volt tul jo es draga is
  • Monoton
    huááá meddig lehet még flémelni? :P :DDDDDDDDDD
  • R10
    igen biztos
  • DONGUBA
    az 1 fos
  • fernando torres
    hmm ... hmm... hm...
  • R10
    Forlán? hmm ha senki más nem jön akkor jó lesz ő is
  • Zséé
    Csak ezt ne!!
  • B0B0
    Nofene! Adjak autogrammot? :DD
  • R10
    hát lehet :)
  • 9csöves9
    francba,akkor nem kellett volna 32x Bobora szavaznom?
  • R10
    de direkt kijelentettük h csak egyszer kellene!
  • 9csöves9
    az meg a másik hogy 1 ember szavazhat akár 1 milliószor is
  • R10
    :DDDDD
  • DJ Bee18
    van aki csak benéz, és ikszel, mindegy ismeri-e vagy sem :DDD
  • R10
    hát én is remélem bár gyanús h 89-en szavaztak :)
  • Zséé
    Nemkell sztem mer már szombat óta megy a szavazás. Remélem ezen túl ennyi barcás fog idejárni :)
  • R10
    ahogy érzed :)
  • B0B0
    Én azért mervárom a holnapot. Addig mindenki befut és respektálhat :)
  • R10
    hát elvileg estig lenne érvényes a szavazás de sztem már úgyis BOBO nyerte, szal ha mindenki beleegyezik akkor küldheted a mélt :)
  • B0B0
    Szaaaaasz
  • R10
    szasz BOBO
  • R10
    rabszolgákból áll a csapat vagy mi a fene? :o
  • DJ Bee18
    Ugyanakkor ha Drogba nem szívesen játszik nálunk, nos, akkor nem fog játszani, de akkor is marad.

Mi ez már? Mekkora egy f@sz
  • B0B0
    Hát emberek igazán meg vagyok hatódva. De tényleg! Most láttam csak, hogy van a szavazás és megtisztelve érzem magam, hogy ennyien nekem szavaztatok bizalmat. Mindazonáltal el kell mondanom pár tényt:
    - nincs Sport1-em amin tudnám követni a bajnokikat bár nyáron szeretném mindenképp megrendelni
    - hétvégén nem sűrűn jövök fel, szinte csak a munkahelyemen netezek, ritkán otthon

Ha ezek után is megfelelőnek tartotok akkor a legnagyobb kedvvel vágok bele a dologba! És akkor most én is szavazok :)

FORCA BARCA!!!
  • hunbasser
    vki tud linket ahol katalán abc-t találok kiejtéssel együtt?
    csak azért mert jorquera kiejtése számomra gyanús(ha spanyol,akkor horkérának kell ejteni,ha portugál,akkor zsorkéra,de nem tudom h katalánban h van)
    barcás norbi zsorkérának ejtette,meg kíváncsi vagyok,h mekkora a különbség a spanyol és a katalán nyelv között
  • b4rc4
    nah,jó de van még 1-2 támadó szellemű játékos aki naogy jó...és ők nagyobb bizalmat élveznek ha mondahtom ezt..:)
  • hunbasser
    sztem maxi lopezt eladjátok
  • R10
    Maxi Eto'o Farfán hármas tökéletes :)
  • b4rc4
    és akkor Maxi meg megy kölcsönbe ?!