A tudósok támadják a marsbeli idegenekről szóló feltételezéseket

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Most így lázadsz?
Én is lázadó vagyok, de tudomásul kell venni, nem mindig nekünk van igazunk, néha adjuk meg a lehetõséget a "tanár úréknak" is!

Bazdmeg, ezt a HOAXot.
Perzse, meg jönnek a szürke emberkék.
Mi a fasznak csinálnának pont homokdûnéket?
Felkéne fogni, hogy noha nem mindig szeretjük a nagy intézményeket, de talán ezegyszer mégse kéne Gyurcsok szintre alacsonyodni.

Igen róla van szó..:-)

ezzel nincs is baj, de azzal már igen, hogy a gyurcsók féle távgyógyítók KIHASZNÁLNAK embereket ezzel, és ha tovább terjed, akár a tudomány fejlõdését is gátolhatja, mivel a politikusok egyszerüen nem fognak a hiteles tudosoknak pénzt adni, ha a nagy tömegekben teljesen más világkép él, mondván minek, õk a választóik érdekeit tartják szem elõtt

"Csak bosszantó hogy emberek azért ítélkeznek mert azt hiszik az õ igazuk az "igazabb"."

Itt nem arról van szó, hogy "igazabb" - hanem arról, hogy AZ AZ IGAZ. Éppen azért igaz, mert eddig senki sem tudta cáfolni. Az elméletek olyanok, hogy hiába is szólna valami mellett millió érv, ha csak egyetlen egy ellenpélda is lenne, megdõlne a dolog.

Ha úgy érzed, hogy valami 'igazabbnak' tartott dolog cáfolható, akkor írd be ide.😊

Krinyo
Sztem a vallás nem baromság.Régen egyfajta törvényt képviselt.Ha nem lett volna vallás halomra gyilkolhatták volna 1mást az emberek.
De ugye a régi hiszékeny világban elhitték hogy aki gyilkol az a pokolra kerül.
Szal megvolt ennek is a szerepe.Természetesen nem a közelmúltra gondolok...

Krinyo
én nem vádaskodtam, nem járattam le senkit.
Csak bosszantó hogy emberek azért ítélkeznek mert azt hiszik az õ igazuk az "igazabb".

Krinyo
te meg a bibliát...
(1ébként ott volt egy smile a végén)

Az ELTE-n "tegnap" volt egy Egely kontra Groma vita,úgy elbeszéltek egymás mellett,hogy hajaj.Egely az energiát sem úgy definiálta mint a "hülye" fizikusok.,így nem nehéz azt kihozni a számításból amit csak akar....:-)...Amúgy értelmes lenne,nem tudom miért pazarolja arra tudását,hogy ostobaságokat állítson,ha inkább ráállna a valóban "szokatlan" jelenségek kutatására komoly tud. modon,esetleg még fel is fedezhetne valamit,de így nem fog......

Zocsi
Az egyházzal kapcsolatban csak annyi a bibi, hogy õk is csak a pénzt hajhásszák. Véleményem szerint az egyháznak hatalmas szerepe van a tudomány formálásában. Amit az Istenhit erkölcse nem enged meg, azt egyszerüen tabunak titulálják, illetve elvetik és szkeptikusan szemlélik. Az a gond ezzel, hogy ha tudományosan akarod megmagyarázni az istenhittel kapcsolatos dolgokat, akkor már elõjönnek a logikai bukfencek. Mivel ezeket nem lehet bebizonyítani, - evezredek alatt csiszolták olyanná, hogy kibogozhatatlan a logikája - az ember csak annyit mond, hogy megtudjuk, ha már meghaltunk, hogy mi van odaát. Szal' az egyház szerepe itt csak annyi, hogy összegyûjti a hasonló gondolkodású embereket és "vigaszt" nyújt a pénzükért cserébe. Mivel rengeteg embert mozgat ezért bármit elérhet. Kirobbanthat háborúkat, vagy békét teremthet a céljainak megfelelõen. Visszanézve a történelmen láthatjuk, hogy mindig is tömegfegyvernek használták a vallást. Az egyház azért okos, mert rájött ennek az erejére és kihasználja. Számos publikáció jelent már meg arról, hogy ha az egyház nem tartaná vissza a tudomány, akkor már évszázadokkal elõrébb járnánk. Ebben van igazság, csakhogy ez már a mai korra nam igazán értelmezhetõ. Tehát manapság már nem hinném, hogy kell azon aggódni mi lesz azokkal akik hisznek valamiben, mert ha rájönnek, hogy eddig olyanban hittek, ami nem is létezik, akkor következne be az "Emberiség nagy önfeltáró korszaka"! 😊
Szvsz manapság a politikusok és a tudományokhoz rohadtul (bocsi) nem értõ közgazdászok uralják a Földet. A gazdaságot, a tudományokat. Nekik csak az a fontos, hogy a klientúrájuk jól érezze magát, még akkor is ha tízezrek nyomorognak miattuk. A pénzhajhászás és a energiapocséklás jellemzi a szemléletüket. Rövidtávon, gyakorlatilag a saját élettartamukkal kalkulálnak és nem törõdnek azzal, hogy mi lesz mondjuk 10 generáció múlva az emberekkel. Amíg ilyen szemlélettel irányítuk a társadalmunkat addig a tudomány csak másodlagos és a szõnyeg alól kisepert fillérekbõl táplálkozik.

A cikkhez meg itt egy közhely:
Nem az ember válsztja meg a hitet, hanem a hit válsztja meg az embert.

"Én spec általánosságban beszéltem a te okosságaidról hogy miként ítélsz meg másokat..."

Akkor kérlek konkretizálj. Mert általánosságban én is mondhatnék rólad csúnyákat, elvégre olyan trendi manapság bármiféle alap nélkül vádaskodni és lejáratni embereket.

"de hamár itt tartunk mibõl gondolod hogy volt holdraszállás(sztem 1ébként volt)?
Abbol a pár videófelvételbõl?
Meg a képekbõl?Amit látsz az elhiszed?"

Egyáltalán nem "pár videófelvétel" készült. Jóval több. De tegyük fel, hogy neked még az a pár ezer kép sem bizonyíték. Nézzük csak, hirtelen mi is szól a holdraszállás mellett... Az egész projekt tervei, dokumentációja, termékei. A Holdon végzett kísérletek eredményei (többek közt három Apollo misszió lézertükröket hagyott fent, mellyel azóta is lehet mérni a Föld-Hold távolságot). A visszahozott kõzetek. Az egész világ akkori mérései (rádióamatõröktõl kezdve a szovjet tudósokig, akik próbáltak fogást találni az amcsikon). Maga az egész Apollo-rendszer: ha egyszer képesek voltak leszállni a Holdra, miért ne tették volna meg?😊

Elhiszek-e mindent, amit látok? Nem. De amit tudományosan és / vagy ésszerûen meg lehet magyarázni, azt elhiszem, mert nincs okom kételkedni.

"Szted a bûvésztrükk az varázslat?"

Nem, nem varázslat.😊

Krinyo
és mivan ha már megtaláltuk...
Pánikot senki nem akar...lehet hogy valamiféle kapcsolat volt már csak titokban...
Sztem primitív még a mai teknika az ûrdolgokhoz 😄

Sedna???? Na most akkor mi van? Ha valaki pár éve azt mondja, hogy van egy 9. "bolygó" amit ugye még nem mondott ki senki, hülyének nézik. Most meg a semmibõl elõkerült. Na erre varrjatok gombot😄 És ez még csak a mi naprendszerünk. Aki azt állítja, hogy nem létezik értelmes civilizáció, élet, az gondolkodjon el azon, mi az a végtelen😊 Ugye hogy nem tudja, én sem tudom, senki sem....Mégis mindenki dobálózik ezzel a szóval...És a végtelen mibõl lett, miben tágul, mekkora. Szóval tuti hogy nem vagyunk egyedül...
Hát igen, nem tudom hogyan magyaráznák meg a vallások az elméleteiket, ha kiderülne, hogy az ember nem Isten egyetlen teremtménye a világegyetemben😊 És ezzel nem azt mondtam, hogy nincs Isten! Csak tényleg minden a feje tetejére állna, ha emberk millióinak megrendülne a hite rövid idõ alatt, vagy csak egyszerûen feltennék a kérdést hogy: " Na akkor hogy is van ez...?"
De az egyházak biztos ezt is megmagyaráznák😊
Szóval sok érdekes kérdést vet fel az univerzum, és nem kell lehülyézni valakit, aki máshogy gondolkozik...Mondjuk ez a fickó sztem sem normális 😊, de hogy van földönkívüli élet az nem lehetetlen sõt....
Krinyo
") Bolygonkon kivul eletet nem nagyon fedeztek meg fel, tehat valoszinu, hogy nincs."
Ez sztem nem igaz.
Gondolj bele mekkora az ûr és hogy mi mennyit látunk át...
Gondolod ha vannak idegenek akkor majd megmutatják magukat?

Krinyo
Én spec általánosságban beszéltem a te okosságaidról hogy miként ítélsz meg másokat...
de hamár itt tartunk mibõl gondolod hogy volt holdraszállás(sztem 1ébként volt)?
Abbol a pár videófelvételbõl?
Meg a képekbõl?Amit látsz az elhiszed?
Szted a bûvésztrükk az varázslat?

Csakhogy a máshogy gondolkozás abban merül ki, hogy mindenféle populáris áltudományos hülyeségeket hangoztatnak. Ez ellen pedig küzdeni kell!

De látom okos vagy, meséld már el, mik támasztják alá, hogy nem volt holdraszállás, mik támasztjáj alá a marsi idegen jelenlétet, etc, etc... Hallgatlak.

Krinyo
Nem értem milyen jogon balfaszozol le embereket.
Ilyen alapon te is egy hatalmas balfasz vagy.
Abbol indulsz ki hogy a te állításod a valós és a többi értelmetlen, alaptalan hülyeség amit a "buta" emberek hisznek csak el.
Semmivel sem tudsz többet mint a többi "buta" átlagember.Mondhatni sok olyan balfasz van mint te, akik azt hiszik lapos a föld csak azért mert egy nagyobb hatalom azt hazudja.Gondolod hogy ha történne valami akor azt elárulnák az embereknek?
Nagyon tévedsz ha azt hiszed.Szóval bármi lehet és mi ezt szerintem sose tudjuk meg.Mást pedig ne minõsits butának csak azért mer máshogy gondolkodik.Ha nem lett volna ennyi képzelõ erõ az emberekben még most is a hold lenne a cél...

dikki*yysw
Homokkukac a képen! Harvesterek elõre!

:: http://www.behun.net :: Teh pwn Palace!™ ::

én méginkább továbbmennék
Amióta a tudomány elérte azt a szintet, hogy az átlagember semmit nem ért belõle, mint ahogy az õt körülvevõ tárgyak müködését sem (no meg persze nem is akarja érteni) emiatt kapott szárnyra a könnyen érthetõ magyarázat

Ehhez szorosan hozzákapcsolnám a ponyvasci-fi (és nem az igényes!!!) és a fantasy iszonyatos terjedését az utóbbi évtizedekben. Hazánkban csak a rendszerváltás után ugrott meg nagyon az elsõ magyar nyelvu játékkal, de most a gyürük ura sztm áttörte a gátat - az emberek menekülnek a hétköznapi valóság elõl egy olyan álomvilágba, ahol tiszták és egyértelmûek a játékszabályok.

A vízt már korábban is, most az egykori tengerborítás nyomait mutatták (jelentették) be.

Jól értem, hogy az Opurtunity-nek sikerült kimutatnia víz, vagyis sós víz egykori jelenlétét?

A dûne film egy könyvre/könyvsorozatra épül szal látom képben vagy.

Igen, UFO-t látott, ez így szerepel a NASA weben is. Mivel az UFO az azonosítatlan repülõ ojjektum rövidítése, így teljesen jogos a használata, hiszen tényleg nem tudják,hogy mi lehetett az. Mi ebben a furcsa? Szerintem semmi.

PREMIERE1
UFO-t látott a Spirit a Marson ? (Hír TV)

"A Spirit ismeretlen repülõ objektumot kapott le a marsi égbolton: a csillagászok egyelõre találgatnak. NASA tudósai elképzelhetõnek tartják, hogy a Spirit meteort látott az égen, de az is elõfordulhat, hogy a bolygóra korábban küldött, még mindig a Mars körül keringõ ûrhajók egy részét látta a rover.

A robotgeológus csak ritkán pásztázza az eget, ilyenkor többnyire légköri méréseket végez. Egy ilyen idõszakban sikerült megörökíteni a furcsa repülõ objektumot a marsi égen. Ekkor valószínûleg ez volt az égbolt legfényesebb objektuma.

Ha nem meteorról van szó, akkor valószínûleg ûrszondát látott a Spirit. A mozgás iránya és sebessége alapján a NASA kutatói kizárnák az orosz Mars 2, Mars 3, Mars 5 és Phobos 2 szondákat, valamint az amerikai Mariner 9-et is a Viking 1-et. Így marad a Viking 2, amely a marsi sarkok felett észak-dél irányban kering."

\"... népszavazás döntsön a nép szavazásból történő kihagyásáról ...\"

"A mai akadémikusok/tudósok pont ugyanilyen féltékenyen õrzik az "igazságaikat", aki mást állít már csak azért is támadják, mert ezzel quasi az õ tekintélyüket rombolja. Ráadásul a tényeket ugye a tudomány igazolja. De észre kell venni, hogy minden tudomány axiómákon alapul, amelyeknek az igazoló erejét a közmegegyezés adja. Vagyis emberek "hite".... "

Dredd fogalmazta meg ezt a legjobban a fentiekben.

Én csak annyit tennék hozzá :

Minden állítás, tény megkérdõjelezhetõ, cáfolható, bármirõl legyen is szó.
Végsõ soron rajtad áll, hogy elfogadod e az új, megszokottól eltérõ dolgokat, vagy sem.

A fejlõdést mindíg az új, szokatlan dolgokra nyitott elmék segítik elõ. A maradi gondolkodás, poros elvekhez való ragaszkodás nem vezet elõre soha sem.

Hogy a képen látható "valami" mit ábrázol ?
Fogalmam sincs, de nem tûnik homokdûnének.
Már ne is haragudj, de éppen Plait az, aki tényekkel operál. Az érzelmi kitörés pedig egy bizonyos szint után eljön, nála ez most következett be. Jól bírta eddig!

Azt pedig honnan veszed, hogy NASA-s az illetõ?

Azért ettõl a Philip Plait-tõl is többet várna az ember, mint tudós létére, szemétnek és undorítónak titulálja ezeket a teóriákat. Ha már "nagy" Nasa tudós valaki, próbáljon meg tényekkel operálni, ne érzelmi kitörésekkel. Ez állítólag a "másik" oldal eszköztárában kéne, hogy szerepeljen. A diplomákhoz némi intelligencián kívül önfegyelem, alázat és tisztelet is kéne, hogy tartozzon különben nem sokat ér.
ReTeK
és ha döglött féreg ? :-D

fluga
LOL
megnéztem ennek a Hoegland nevû ürgének a honlapját😊)
International Angstrom Medal For Excellence in Science tulajdonosa...WOW.
Rákerestem..gyanúsan sok honlapon szerepelt a Hoegland névvel együtt...
aztán rákerestem úgy, hogy szedje ki az összes hoegland néf nélküli honlapot és hopp, rögtön egyet sem talált...igazán fontos kitüntetés lehet😊) talán nem is létezik?

a másik..én komolyan nem értelek titeket, hitetleneket...én sem hiszem, hogy rögtön az elsõ Holdra-szállás sikerült, én sem hiszem, hogy Gagarin az elsõ volt, biztos hogy voltak kevésbé szerencsés ûrhajósok, akik biza nem tértek vissza és ezt nem verték nagy dobra az ügynökségek. Viszont ma, amikor már arról is rögtön tudósítanak, ha Tony Blair fingott egyett, hogyan is gondoljátok, hogy egy olyan horderejû dolog, hogy egy másik idegen civilizáció nyomaira bukkantak, titokban maradhat?
És én azt kell, hogy mondjam, jobban hiszek egy több diplomás tudósnak, aki ÉHES a tudásra, mint egy szenzációhajhász baromnak, akinek csak az számít, hogy minél több pénzt tudjon összeharácsolni. Ráadásul a mai tudósok egyre inkább elismerik, ha nincsen igazuk, esetleg a teóriájuk elavulttá vált, mert ha nem teszik, magukból csinálnak hülyét, ami a mai karrierista társadalomban azt jelenti, hogy ellehetetlenítik magukat. ÉS ezzel õk is pontosan tisztában vannak.
Sz'al nem kellene a tudósokat "hülyének" nézni..

Pluskast
Én egész jól fel tudnám dolgozni, hogy van más élet is a világegyetemben és nem csak mi vagyunk egyedûl, pedig én hiszek istenben. Ez inkább csak megerõsítene isten létezésében. Az, hogy meg a marson létezett egy fejlett civilizáció abban marhára nem hiszek. Valakit megrágalamazni mindíg könnyebb mint bebizonyítani az ellenkezõjét. Így van ez a nasaval is. Könnyû megrágalmazni, hogy valami összeesküvés elméletnek a részese, mert az emberek erre marhára vevõk. Amúgy meg kíváncsi lennék arra, hogy mi a nyavaja gazdasági elõnye lenne mondjuk az USA-nak abban, ha titkolná, hogy volt a marson civilizáció, mikor még azt sem tudják megoldani, hogy hogyan jussanak el oda. Másrészt meg a nasa nagy valószínûséggel azért nem tervez olyan utakat amik valakinek a fejében kippattan mert több milliárd dollárba kerûlnek és nincs felesleges pénzük bizonytalan állításokra.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Azért a "tudományos tények"-ben való vakhit szerintem pont olyan, mint a Daniken-féle okosságokban való vakhit! Az értelmes embert a kritikai érzék különbözteti meg az átlagostól, vagyis hogy nem hisz el semmit fenntartás nélkül, csak azért, mert azt mondta a TV/nagy tudós/egyetemi tanár, stb. 500 éve még megégették aki azt mondta, hogy a Föld gömbölyû. Mme Curie felvételét elsõre megfúrták a Francia akadémiába, mert nõ volt, tudományos eredményeire tekintet nélkül. A mai akadémikusok/tudósok pont ugyanilyen féltékenyen õrzik az "igazságaikat", aki mást állít már csak azért is támadják, mert ezzel quasi az õ tekintélyüket rombolja. Ráadásul a tényeket ugye a tudomány igazolja. De észre kell venni, hogy minden tudomány axiómákon alapul, amelyeknek az igazoló erejét a közmegegyezés adja. Vagyis emberek "hite"....
Nem azt mondom, hogy készpénznek kell venni minden õrült fantáziálását, de azért nem kéne rögtön leparasztozni azt, aki nem vesz be mindent azonnal 100%-ban amit mondanak neki.

"rengeteg dolgot nem árulnak el nekünk átlagos embereknek ..mért??"

Mit nem árulnak el?

Van egy nagy gond a mai tudománnyal: évekig, évtizedekig kell tanulni, hogy egyáltalán fel tudd fogni mirõl van szó. Nincs királyi út...

Kösz, hogy vállaltad a neved... Gerinced van?

"Látni még biztos nem látad az elektront keringeni az atommag korül."
És nem is fog, ez az 1920-as évek óta közismerten ostoba elavult közhely, már többen követelték ezen dezinformáció eltávolítását a tananyagokból. Mindhiába :]

Sephi
A fenet! Azt az arkepet mi csintaltuk a haverokkal amikor a mutkor ott voltunk.... nem gondoltam volna hogy ekkora port kavar 😞

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

a vélemények nagy része nem a másképpen gondolkozók ellen szólt, hanem ez ellen a hülye fantazimajom ellen aki dec.6 -án nem a mikitõl kapja a csomagot hanem az idegenektõl
Kuldjuk fel, Annetkat majd o a vegere jar 😄D.

Tirmo 60 Undead Priest Redrock Berserkers Venture Co.

shim
az arcról láttam egy érdekes képet. egész egyszerûen más szögbõl is lefotózták és simán látszott h egy nyamvadt természetes domb és sehol sem volt arcformája.
az hogy volt élet sztem biztos de h most is van az gyökérség 1xrûen.

Isten halott. - Nietzsche -------- Nietzsche halott. - Isten

item
THE TRUTH IS OUT THERE...

3.14159265358979323846264338327950288419716939937510582097494459230781640628620899862803482534211706798214808651328230664709384460955....

"Richard Hoagland a CNN mûsorán, kezében a marsi Arc fényképével"
Ez nem fénykép, ez egy számítógépes programokkal agyonbuzerált kép ... arról az "ojektum(c)"-ról sose készült szembõl kép.
Nem mellékesen elég nagy számú pontból olyan ábrát húzok össze amilyet akarok ugye 😊
Az ázsiaiak szerint meg egy nyúl van a Holdon.

Azok a bordák érdekesek, szerintem sem dünék, de attól nem gondolom, hogy férgek lennének ...

tenyek, de a gond hogy nincsenek tenyek.az info amit kapsz tvn/ujgason/neten keresztul m,ar szazszor bebizonyitotta hogy kamu.Legyen az nagy tudomanyos felfedes, vagy barmi mas.

szar ugy , en nem hiszek egyiknek sem...
de nyitott vagyok mindketto fele.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Dzsini
Erich von Däniken méltó társa lehet ez a fickó 😊))

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Falabu
És akkor azokat a nagy "férgeket" mihez hasnollítjuk magunkon?😊

––––•(-•Nem bánom, ha az emberek a szájukra vesznek, de kezdjék a seggemmel!•-)•––––

Falabu
Engem a Mars Mentõakció címû filmre emlékeztet abba volt ilyen "fej" a Marson! Odamegyünk és kinyílik és megtudjuk hogyan született a Föld....

––––•(-•Nem bánom, ha az emberek a szájukra vesznek, de kezdjék a seggemmel!•-)•––––

jönnek a zöld emberkék ezek szerint, mindig is tudtam.

\"Ne vitatkozz hülyékkel, mert lesüllyedsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal!\"

FtranX
tényleg hasonlít egy transformer robotra!! 😄D

KRÁTER!! Nem kárter!!

Ugye, hogy szivat! 😄

Ha az embereknek olyan arca lenne, mint a kárterek, akkor tele lenne arcképekkel a Hold meg a Mars is, a többi bolygóról és holdról nem is beszélve.

Ezt úgy hívják antropomorfizálás. Nincs mese, mindent magunkhoz viszonyítunk, a saját képünket látjuk a tárgyakban. Megszemélyesítjük õket.

Ez a Windows is csak szivat! Antropomorfizálás.

Rincewind
Én sem hiszem, hogy mestererségesek lennének ezek az alakzatok. Fõleg az az arc! Simán természetes eredetû, egy domb. A "féreg" viszont érdekes, mert különbözõ irányokba néznek a redõk, amit homokdûnéknek mondanak, pedig szerintem azok nem lehetnek dûnék, mert egy irányba kellene nézniük.

Hehe tök úgy néznek ki, mint az Alien-ek szerves járatai... 😄
FtranX
A New Age ellen nagyon nehéz védekezni, mert az emberek szeretnek álomvilágban élni. Sokkal kényelmesebb egy áltudományos blablában hinni, mint az átlagember számára egyre inkább érthetetlen -valódi- tudományt megérteni.
Meg mennyivel izgalmasabb az, hogy a Nasa eltitkolja egy hajdani értelmes civilizáció maradványait, mint hogy sikerült folyékony víz nyomait találni?