A tudósok támadják a marsbeli idegenekről szóló feltételezéseket
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
Az intenzíven fekszem. Kérem, a sípszó előtt hagyjon üzenetet. Napról napra az újdonság varázsával ajándékoz meg az amnézia!
Pontosabban: ezek egymástól függenek. Tehát ez oda-vissza igaz.
"míg a világûrben megfagy"
Miután szintén gömbbé állt össze..
Amúgy most már érted, miért nem szívja el az ûr a légkört, attól függetlenül, hogy "vákuum van benne", azaz a nyomás kvázi 0? 😊
Na itt van a kis jéglabda.
A gázok belsõ nyomása a molekulák mozgási sebességétõl függ, tehát dinamikus, míg a víznyomás az egymáson rétegezõdõ molekulák gravitációs "súlya" statikus. Ezért az ûrben a zárt tartályban gáznyomás van, míg vízoszlopnyomás nincs.Ezért a kieresztett víz egyben marad mert csak a molekulák vonzása létezik.Legalábbis ez a legerõsebb.Az ûrhajóban gömb alakban lebeg, míg a világûrben megfagy. Valamelyik bolygónak van is ilyen jég-hólabda holdja.
De én gáz halmazállapotról beszéltem, aminek lehet belsõ nyomása.
Ne zavarjon meg, hogy angolul a porszívó vacuum cleaner: ott a csõben alig-alig van kisebb nyomás, mint máshol, mert a légköri nyomás rögtön kiegyenlíti, így lényegében légmozgás van keltve, azaz a szél sodorja befelé a dolgokat magával. Vagy pl. szívószál módjára is felszívathatják a vizet. No, de ekkor sem valami újfajta misztikus-félelmetes vákuum szívja be a vizet valójában, hanem (szintén) a légköri nyomás pumpálja, tolja be oda, ahol kisebb ez a nyomás, azaz a csõ belsejébe...
Kriogén motor rakéták oxidálása"
Ezt a kriogén oxigénról írják persze nem a rakétát oxidálja hanem a kriogén hidrogént.Ezért tud a hatalmas tartály egyben maradni mert nincs benn nyomás.És elhalasztás esetén ezért elsõ hogy leeresszék az üzemanyagot.
Te tényleg nem érted, hogy a kettõ ugyanaz?
"Pont ezért kérdeztem a kriogén dolgot.Ha a cseppfolyos gázt tartalmazó tartályt kinyitják a viselkedése egyesegyedül attól függ milyen hõmérséklet van kinn.Ha azonos mint a tartályé semmi nem történik.Persze gravitációkiegyenlített térrészrõl beszélünk."
Ez csak akkor igaz, ha a cseppfolyós gáz nincs összenyomva. Mert ha össze van, akkor nyilván tágulni akar.
És a lényeg: hasonlóan viselkednek a gázok az ûrben, mint egy légritkított térrészben - azaz vákuumban - itt a földön. (A különbséget a gravitáció teszi, ami itt gázt enyhén lefelé húzza.)
Befogadja,de nem szívja. Pont ezért kérdeztem a kriogén dolgot.Ha a cseppfolyos gázt tartalmazó tartályt kinyitják a viselkedése egyesegyedül attól függ milyen hõmérséklet van kinn.Ha azonos mint a tartályé semmi nem történik.Persze gravitációkiegyenlített térrészrõl beszélünk.
"Mivel az ûrben nincs nyomás, vákuum sincs."
Hát pedig, ha felviszel egy földi nyomású kabint az ûrbe, és kinyitod az ajtót, úgy kiszippantja az ûr a benti levegõt, veled együtt, mint a sicc...
(A gravitációnak ehhez semmi köze.)
Ilyent én sehol nem írtam, különben a vákuum a nyomás ellentéte, csak egymás mellett léteznek. Mivel az ûrben nincs nyomás, vákuum sincs.Ez csak ott van ahol a gravitáció elér egy bizonyos értéket, és van amit vonzzon.Az ûrnek semmiféle szívása nincs!Ha a földrõl elszabadul valami az a nagyobb gravitáció irányába megy!
Azt elfelejted hogy sok felfedezést a fejlõdés tett lehetõvé és ha nem õ feltalálta volna más egy kicsit késõbb.
Ehhez nem kellettek semmiféle tudományos kísérletek, én ránézésre megmondtam mindegyikrõl, pld még mielõtt a meleg vízzel töltött gumikesztyût fölélógatták volna.
Az emberek őrültnek tartanak. Ez talán igaz is, és akkor mindegy, ha eggyel több a holdkóros. Viszont, ha igazam van, és a tudomány téved, akkor Isten irgalmazzon az emberiségnek. Viktor Schauberger
ha van péned, alapíts egy céget vegyél fel tudósokat és akkor azt kutathatsz amit akarsz!
És ez gáz...És ez akkor is gáz ha az ember színésznek készül és igazán semmi köze a fizikához csak nem érti hogy a tudósok manapság miért nem aktuálisabb problémával foglalkoznak ahelyett hogy kitalálják a playmobil 3000 vagy a hiperüber önmûködõ konyhai robotgépet... Az emberiség lehet hogy kényelmesebben fog élni de mire megyünk ezzel ha közben szét forgácsoljuk a mi gyönyörû környezetünket...
És lám lám... a tudósok nagy része tényleg nem kap elég támogatottságot...Én szerintem ez a gáz.. de õk vajon miért nem kapnak annyi támogatást sem a mamut cégektõl sem a kormányoktól... MErt bármi ilyen jellegû dolog nem ad profitot... Ha van is és lesz is végtelen energia azt tuti hogy már ott van vagy lesz a NASA-nal és addig nem kapunk róla hírt míg a nagyook nem akarják... Amerikában de az egész világon is rengeteg olyan kutatás van ami titkosan folyik...Tehát én elképzelhetõnke tartom hogy vannak akik már megszülték az a bizonyos spayolviaszt... de azzal visziont csak szívni fogunk...MErt a köv Iraki vagy Vietnámi vagy tudom is én milyen Amcsitól távoli háborúban már egészen új dologkat fognak bevetni az AMCSIK...Tehát GÁÁÁÁÁÁÁÁÁZZZZZZZ!!!!!!!!!!!
\"A book is a book\" Clive Barker
(amúgy nekem is van ilyen kerekem itthon)"
Nna! Tudtam! 😊
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
Magyarországon több helyen is, pl a KFKI-ban vizsgálták és egyértelmûen kiderült róla, hogy a tenyér eltérõ hõmérsékletû részei által elõidézett légáramlat forgatja.
(amúgy nekem is van ilyen kerekem itthon)
1.Kérdés: Egeli autójára miért hat a gravitáció?(Mikorcsak pontosan esztergált mágnesrudakat kéne forgatni adott irányban és sebességgel?)
2.Kérdés: Egeli csodaszerkezetét a 'bioenergia mérõt' miért nem vizsgálták sem a MIT, a NASA, a DARPA, a DuPont, a Mitsubishi kutató laborokban ill miért nem terjedt el?
3.Kérdés: Egeli ill fehérszakállú elektromérnök barátja miért fizet villanyszámlát, hiszen 10 éve bemutatták az olyan generátor-motor kombinációt ami önmagát hajtotta úgy, hogy közben fölös áramot is adott?
4.Kérdés: Mindezekrõl miért nem ír a Science ill miért nem mutatja a Spektrum, a CNN, a BBC, ABC... hiszen ezen médiák érdeke csakis kizárólag a szenzáció & a nézettség.
Gondolom a Blikk írt róla 😊. De könyörgöm! Miért nem járta végig a világot egy bizonyíték ami cáfolhatatlan, hiszen Egeli a hobby mûhelyében összedob ilyeneket?????
Kelta ezt mondd meg nekem.
"Tetsuonak igaza van... azzal szaródik el az idõ hogy új DVD-szabványt házimozi rendszert és mini Winyót találjunk ki amit már lassan az ovodások is használnak az új generációs mobilokban...
Hol van itt az ésszerûség???"
Ésszerûség ott van, hogy sok sok pénz van benne! És nem utolsó sorban kényelmesebbé teszik az emberek életét.
Amúgy nem értem, hogy miért hátráltatná egy házimozi rendszer kifejlesztése a "csodálatos" újításokat?
Hol van itt az ésszerûség??? És szerintem igen is vannak dolgok amiket elhallgatnak elõlünk...VAgyis az itt fórumozóktól nem...Mert vesszük a fáradságot sé utána nézünk és vitatkozunk... de a többi ember csak fogyaszt... és feldughatjuk magunknak a magvas gondolatainkat!
Ennyi(szeretem ezta fórumot itt végre kiháboroghatom magam... sajnos ettõl sem változik semmi)
Az USA hadserege is tök béna, amennyi dollárból gazdálkodnak, már léteznie kéne egy Skynetnek. (Terminator rulez! kivéve 3.)
A legtöbb tudós pedig azon dolgozik h új DVD szabvány találjon ki. 😊
na ne viccelj már! 😄 valaki nem azért megy pl atom-fizikusnak, mert abból akar nagylábon élni (erre vannak sokkal könnyebb egyetemi szakok is), hanem azért, mert ezt érzi a hivatásának!
Ez a "nem akarnak bizonyos dolgokkal foglalkozni" onnan ered, hogy sok önjelölt tudós, akik legtöbbször csak felületes elméleti tudással rendelkezenek, félreértelmezik/hibás következtetést vonnak le a fizika eredményeibõl(pl. Casimir-effektus--->nullponti energia-->korlátlan energiaforrás) majd mindenféle új, hibás elmélettel állnak elõ, amikrõl már egy fizikus hallgató is ránézésre tudja, hogy hol csúsznak el. Vagy a másik lehetõség, hogy feltalálják a spanyol viaszt. Azonban, amikor számukra is nyilvánvalóvá válik, hogy tévedtek, ahelyett, hogy beismernék a hibájukat, inkább a média útján kezdenek sárdobálásba. A nép meg persze bedõl nekik.
De ezekrõl a dolgokról értelmetlen vitázni, mert úgysem tudjuk meggyõzni egymást.
Inkább arra gondolj, hogy kiknek köszönheted, hogy este TV-t nézel, számítógépet használsz és mindenféle ismeretlennel vitatkozol az interneten? 😊) Hát mind a csúnya maradi professzoroknak. 😊
Más:
"...erre hadd ne irjak semmit...annyira szánalmas a válasz. Gömbvillámrol meg elég ha csak megkérdezed bármelyik tudost 😊)))) egyböl választ kapsz a kérdésedre.....
azota mi a bizbaszt csináltunk ürkutatás terén?????? semmit!! pár ember meghalt,több ezerszer körberepülték a földet, csomó mühold van fenn,oszt ennyi..."
Attól, hogy te lusta vagy utánaolvasni a kvazároknak, a gömbvillámoknak és az ûrkutatás eredményeinek, még nem lesz igazad! Ha akarod gyûjtök neked linkeket.
"egyszerüen nem kutatnak bizonyos dolgokat....nem állitom hogy idegenek vagy más dolgok miatt. De hogy valami nem stimmel az biztos."
Mi nem stimmel?
Az a baj, hogy még nem ruccanhatsz le a Vénuszra szaunázni? Ha igen, akkor tessék bevinni egy Star Trek-es hiperhajtómû terveit a NASA-hoz és hamarosan megteheted! (gyk: nem fog cca 800 millió dollárba kerülni egy ûrhajó fellövése)

Igen, tényleg nem stimmel valami: inkább háborúra költenek, mint az ûrkutatásra. Ennyi.
Senki sem mondja, hogy az eneregiamegmaradás elve "szent és megdönthetetlen", csupán, hogy minden eddigi kísérlet/tapasztalat õt igazolja!
A kvazárok mûködésére nagyon jól kidolgozott elméletek vannak. Az meg hogy a gömbvillámok mibenlétére csak spekulációk vannak, nem jelenti azt, hogy sértik az energiamegmaradást. (de azt sem jelenti, hogy nem sérti) Amíg csak szemtanúk vannak és néhány égésfolt a falakon, addig nyilvánvaló hülyeség bármit is kijelenteni egy jelenségrõl. De nem! Te állítod, hogy már pedig a gömbvillámokra nem lehet ráilleszteni az energia-megmaradás elvét. Kíváncsi vagyok mi gyõzött meg errõl?
Te is csak abból sületlenségbõl indulsz ki, hogy a tudósok szándékosan nem vesznek tudomást mindenki számára nyilvánvaló "tényekrõl".
Hidd el, bármelyik tudós odaadná a fél karját is, ha egy új effektus/jelenség felfedezésben csak egy kicsi része is lehetne! Ha mondjuk valaki bevisz a KFKI-ba egy, a "semmibõl" energiát termelõ szerkezetet és az tényleg mûködik, kidolgozzák az elméletet és örömmel veszik át érte a Nobel-díjat. A feltaláló meg begyûjti a szabadalom után járó milliárdokat. (meg ki szeret villanyszámlát fizetni? 😊 )
Ugye bár van egy ilyen hogy Nobel díj? igaz?
Vannak tudósok akik ezt kiérdemelték...igaz?
Akkor felteszem a kérdést: A riói konferencián amit annó tartottak készült egy nyilatkozat amit csupa híres (nóbel díjjas) tudós is hitelesített és aláírt...A globális felmelegedésrõl és egyéb környezeti problémákról...
Azon a konferencián minden ország képviseltette magát(itt a nagyobb halakra gondolok) de USA nem...
Azóta változott valamit a dolog?
Kérdezzek még ilyen kedveseket...
Ha van is olyan tudós réteg aki a civet szolgálja tudásával nagy ívben tesznek rá ha abból nem lesz több pénz!
Ez van...gyerekek ezt kell szeretni...
Tehát igen is mûküödik a tudományos körökben a többség dönt egység nyal elve...
Láttam a spektrumon egy filmet a hidegfúzióról...
Elfogadott mûködik látják a méréseket...találnak megfelelõ anyagot a reakció végén...Nem értem miért modnja akkor a dokumentum filmben a hivatalos álláspontot valaki aki csak ugyan azt képes mondani: képtelenség többlet energiát elõállítani(közben a Nasa is rajta van már az ügyön de a tudományos álláspontok mit sem változtak)
Tehát akkor hol az igazság?(egyébként ezt a spektrumon láttam...ezt a filmet)
Szóval van valami...az embereket nem tanítják ennek létezésére viszont a hatalmi körök már foglalkoznak a témával...Amibõl(a háborús bevetés után) majd a nép is kap valamit...
Ha megnézitek a tudomány az igazi fejlesztések nem a tudományos körök (egyetemi kísérletek stb) körébõl kerül ki hanem mind a NASA a különbözõ katonai kísérletek és a mamutcégek kíséleteibõl jönnek elõ...Az új eredmények ezeknek köszönhetõk...És ezeket mi irányítja???
Ennyit a mai tudományosságról...Ez szép és jó amit lerítatok de nem igaz...
DE ne menjetek vissza nyagon a töriben...Mi volt a második világháború után...Egy sor új cikk jött ki amit a katonai technológiák átalakításából nyertek...Az atom energiából is elõször bombát csináltak...Én is hallottam vad dolgokat amiket nem veszek be...De ezek nem olyan hihetetlen dolgok...
A tudománynak semmi köze sincs a hithez!
lehet új elméletekkel elõállni, de azokat tessék szépen tényekkel és reprodukálható kísérletekkel alátámasztani!
Megvádoljátok a hivatalos tudomány képviselõit, hogy nem hajlandóak tudomást venni a parajelenségekrõl, eltitkolják a kutatási eredményeket, elnyomják a szegény feltalálókat, stb, stb, de sokan még azzal is hadilábon álltok, hogy mi is a TUDOMÁNY és mi az, hogy TUDOMÁNYOS?!
A tudomány nem egy maffia vagy egy vallás, ami különféle dogmákban hisz! A tudomány egy logikusan és hierarchikusan felépített rendszer, ami megpróbálja a világban tapasztalható jelenségeket megérteni, elméletben lemodellezni és kísérletekkel IGAZOLNI. Tehát a tudomány nem "hisz" semmiben, hanem TÉNYEKEN alapszik. És pont ez adja a tudomány nyíltságát az új dolgok felé! A tudósok nem azért hangoztatják az pl energiamegmaradás elvét, mert az annyira tetszik nekik, hanem azért mert jelenleg minden kísérleti tapasztalat ezt igazolja!
A gond ott kezdõdik, hogy ezeket nagyon sokan hajamosak elfelejteni, vagy tudatosan semmibe venni. Rengeteg csaló van, akik -kihasználva az emberek hiszékenységét és azt, hogy a valódi tudomány már fényévekkel eltávolodott az átlagos földi halandó megértési szintjétõl- megpróbálják az embereket kábítani. Itt elsõsorban olyanokra gondolok, mint pl. Egely, aki olyan fogalmakkal dobálózik, mint a térenergia, a vitalitás-energia, dimenziók, de attól már vonakodik, hogy pontosan meg is magyarázza, hogy mit ért ezek alatt.
Az áltudósok összeesküvés elméleteket gyártanak arra, hogy a gonosz begyepesedett tudósok, hogyan nyomják el lobbiérdekbõl az új felfedezéseket vagy a korlátlan energiatermelõ szerkezetek feltalálóit. De közben semmilyen eredményt nem tudnak felmutatni, a szerkezeteket, senki más nem láthatja, meg nem vizsgálhatja.
Való igaz, hogy még igencsak messze járhatunk a a világ teljes megismeréstõl, de ez nem jelenti azt, hogy az eddigi modellek egyszer érvényüket veszik és az áltudósokra jövõben mint korunk Kopernikuszára fognak tekinteni! Newton törvényei a maguk érvényességi körében a valóság nagyon jó leírásai még ma is, csak már eljutottunk a megismerés egy újabb szintjére.
Nagyon kis esélye van annak hogy itt élnek körülöttünk, közöttünk de persze nem lehetetlen.
Amíg nincs bizonyíték addig csak hinni lehet bennük -persze ha láttad õket az más..😊.
Már Krinyótól is kértem konkrétumokat, de inkább elsunnyogott. Te is csak büfizni jöttél ide?
Szóval hajrá, kíváncsian várom, hogy többek közt melyik az a kérdés, amirõl "tévedhetetlennek érzett véleménye"-m van, és szerinted alulinformált és tájékozatlan vagyok!

Szerintem szarnak ránk, ha feljetebbek, ha meg nem, szegények arra várnak, mikor rohanja le az emberiség, segg.
Ha elõbb nem írtja ki saját magát, a saját bolygoján.
Érdekes tézis.
Másrészt menekülés embertársaid elõl, hátha van egy nem emberformájú intelligens létforma, delfin, repülõ szar, ET, bármi, csak ne ember legyen.
Amig nem szûnnek meg a polgárháborúk, 5 milliárd ember nyomora, addig leszarom, mi van kint, csak ne felénk tartson.