9559
-
budasp #4376 Nem. Amit írsz az a combined axis. Separate-nél két külön csúszkája, vagy jele van a két pedálnak a kormánytesztnél és ezek egymástól teljesen függetlenül mozognak és kalibrálhatók. A tied sajnos combined, a leírásából is ez mutatkozik. :( -
ToMy_ #4375 nem. ez pontosan a combined axis. -
bang #4374 bocsi... pontatlan voltam: tehát lefékez (megáll), majd felengedve és újra megnyomva a "féket" -> tolat (pl: NFS 2, automata váltó alkalmazása esetén így műxik... a fékkel tolatok)
a separate axist hogyan lehet tesztelni ? pl. a kormányteszt esetében nyomom a gázt, ami felfelé történő elmozdulást eredményez a függőleges tengelyen, ha emellett rálépek a fékre akkor visszakerül a jel az origóra, amennyiben azonosan nyomom a két pedált.
ha nem egyenlő mértékben nyomom a két pedált, akkor az erőteljesebb nyomás érvényesül, melynek hatása nyilván csökken a másik pedál ellentételezésével (röviden csak a közös eredő érvényesül)
a separate axis nem ez lenne ??
-
#4373 Akkor elvileg kezeli a lentebb említett dolgot.Legalábbis úgy vettem észre a GTRben hogy tudom egyszerre a két pedált használni.A kormány tesztprogijában mondjuk nem reagál egyszerre a két pedálra csak az egyikre.... -
ToMy_ #4372 külön tengely a fék és a gáz: autószimulátoroknál előnyös lehet, hogy a gázadás közben tusz fékezni is. ez csak úgy kivitelezhető, hogy a kontrollereden külön tengelyen van a gáz és a fék.
képzeld el azt, hogy egy joystick a gáz és a fék. ha előrenyomod, gázadás, ha hátrahúzod, fékezés. ennél profibb dolog, ha két joystick-od van, egyik a gáz, másik a fék. ez esetben külön-külön egymástól függetlenül szabályozhatod a két funkciót.
én sem akarok színes PR szöveget nyomni a Logitech kormányok mellett, de a Formula Force és a Momo Force sokkal jobb a mezőny többi tagjánál. egyéni szimpátia miatt ugyan, de én a Microsoft-osnál is jobban preferálom, sztem a Logitech-es inkább "érezhető" kormánynak, de független tesztelők szerint az is legalább ennyire jó.
én egy Formula Force-ot nyúzok már vagy 3-4 éve intenzíven, plusz a fiam is autózik vele rendszeresen, de a szokásos Logi-betegségen (pedálpotik meglazultak) kívül semmi bajom vele, pontos és precíz a mai napig. -
#4371 ha külön kezeli akkor a fékezés mellett tudsz gázt adni...míg ha egy tengelyen kezeli, egyszerre csak az egyiket tudod, vagyis csak fékezni vagy csak gázt adni... -
budasp #4370 Ha a féket nyomod, egy szimulátorban nem kezd ez tolatni a kocsi, miután megállt :) Az csak fék! :)
A fék és gáz pedál külön kezelésével bizonyos vezetési technikákat lehet alkalmazni. Pl. hátsókerék hajtású autóknál megfelelő beállítás esetén féktávon, fékezés közben pici gázadással stabilizálható az autó, stb.
Azt gondolom, hogy manapság már a kormányok 90%-a tudja ezt, és igazából nem érdemes olyan vásárolni, amelyik nem. Persze ez attól is függ milyen célra szánod. Javítsatok ki, ha rosszul gondolom. -
#4369 Ok.Mit jelent az hogy külön kezeli a két pedált?De most komolyan.Ha a gázra lépek gyorsulok,ha a fékre akkor megállok. -
#4368 nem dehogyis.Isten ments
De tényleg nem csak hátha valakinek sikerül úgy elindítania a játékot hogy kicseréli az image filet. -
budasp #4367 A Wingman Force GP-re (piros) gondoltam, ami 16eFt bruttó körül van. A tied (sárga, force nélküli) pedig valóban 10eFt tájékán kapható.
A piros-t már volt szerencsém próbálni, egy haverom 5 éve nyúzza és semmi gond vele.
Egyébként a sárga is tudja a separate axis-t? -
#4366 kötözködsz vazze? -
bang #4365 THX !!
valóban nem nagy a pedálút
"gáz és fékpedált nem tud külön kezelni" ez miben nyilvánul meg a gyakorlatban
nyomom a gázt -> megy a járgány
leveszem a gázt és megnyomom a féket -> megáll (majd tolat)
nyomom a gázt és emellett lenyomom a féket is -> megáll
mit kéne még tudni ??
bocs, de ez az első kormányom (illetve ez is a fiamé :)) -
#4364 Nyugi nem parázom -
#4363 tudom...no para :) -
#4362 OK,tényleg nem vitatkozni akartam. -
#4361 Kormánra reagálva:
Sziasztok!A Logitech kormányért kicsit sok a 16ezer Ft.A bruttó ára nincs 10e Ft.
http://www.ebolt.hu/product87480.html
Az elnyűhetetlenségéről annyit hogy 3 éve megvan és két kormányszadista haverom sem tudta tönkretenni.A pedálok végpontja a pedálokat tartó elég masszív konzolnak nyomódik tehát nem tudod letörni.A kormány usb-vel csatlakozik a géphez.Pofon egyszerű feltelepíteni.Plusz jó pont hogy ahogy tekered a kormányt úgy nehezedik.A Microsoft féle "tekerem mint az ökör"kormányoknál klasszisokkal jobb.Itt érzed hogy kormány van a kezedben.A lefogatása is nagyon jó.Nem gumi tapadókorongok vannak rajta hanem két pillanatszorítóhoz hasonló kütyü.Azzal úgy oda tudod tépni az asztalhoz hogy ember legyen a talpán aki leszedi.A max asztallap vastagság amire rá lehet tenni 35 mm.És maximálisan gyerekbiztos mert a két hátsó váltó gomb nagyon masszív,az elülső négy kezelő gomb pedig sülyesztett.Semmi ketyere meg kütyü nem áll ki a kormányból.Ellenben pár más kormánnyal.
-
#4360 köszi...mindenesetre érdekes az biztos, én ezt használom :))... -
#4359 JuanG!
Pár srác alászaladt annak hogy akármit csinál nem indul a GTR.Sajnos kiderült egy konkrét segítségnél tegnap hogy az általad belinkelt mini image nem jó.Vagy legalábbis amikor kicseréltük az enyémre a játék egyből elindult.Nem kötözködni akarok csak leírtam a tapasztalatot. -
budasp #4358 Megnéztem a kormány manual-ját és abból úgy tűnik, hogy nem támogat separate axis-t a pedálokon, ami azt jelenti, hogy a gáz és a fék pedált nem tudja külön kezelni. Valamint nekem fénykép alapján a pedálok útja nagyon rövidnek tűnik.
Ebben az árkategóriákban ez furcsa, szerintem. Pl. a jól bevált Logitech Wingman GP Force (kb.16 eFt bruttó), amit korábban ajánlottak teljesen korrekt ezekből a szempontokból. -
bang #4357 kösz a segítséget, végülis helyszíni szemle módszerével döntöttem:
Trust FF380 Force Feedback Racemaster (19.990,-Ft).
Ennél a pedál kialakítás elnyűhetetlennek tünik (a végállásnál nem alulról van megtámasztva, hanem egyszerűen a környezetével egysíkba kerül a pedál, így nem lehet tovább nyomni, azaz ugrálhatok rajta, nem törik semmi... persze a gyermekem leleményessége ezügyben nem lebecsülendő)
Valakinek jó/rossz tapasztalata e típus ügyében ??
bocs az offért, de hol keressek profi usereket, ha nem itt.
(a hardver forum kormányos topicjában egy szó sem erről a típusról) -
#4356 Hol is kapok 26ert ilyet? Mert ahogy nezem depo.hu-t min 30 ropi
Nagykeres listan is neztem ott se sokkal olcsobb.
Megneztem ezt a pedal javitos oldalt is, biztos hogy mindig elromlik a pedal? Granciavesztes nem lesz? Ugyertem rongalni kell a pedalt, vagy visszaallithatoan is meg lehet szerelni? -
#4355 nekem a piski barátom csinálta meg a pedált!!!
azóta kiválóóóó!!!!
-
#4354 Bocsi! OFF
szal aki vágyik hasonló élményre mint a GTR, annak ajánlom ezt (videó)
imádom!
...Ferrari 330 MOD for Nascar2003...elbírnék egy bajnokságot belőle -
K.András #4353 THX a linket! -
K.András #4352 F1C-ben szvsz sokkal jobb volt,mentem ott is AI ellen és ott azért nem volt ilyen hülye...A lekörözött versenyzök ott olyan szépen elengedtek stb,itt meg a lekörözött versenyzö feltart vagy megpörget és esetleg nyomorba taszit de ugy mintha ez lenne a küldetése :DDD
A másik dolog ami feltünt mintha az ai-nak nem ugyanannyit enne az autoja,érdekes modon a ferrari 550-el elkocsikázott kiállás nélkül 1 ora 1 percet miközben a tankba nem fér csak 55 percre elegendö üzemanyag!Most vagy nagyon jol sporol a benyával,vagy valami nálam nem jo vagy ez is valamilyen védelem része,nemtom... -
#4351 CSODA!
Eddig a momo racingesek 99%-ának tönkrement a pedálja, ugy hogy pár honap használat után megkopott, elkezdett lötyögni a poti, meg a pedál maga, és vagy nem lehetett full gázt adni, vagy a fék befogott egy picit. Ilyenkor szétszed, monyákol, összerak, és megint jó egy darabig, vagy csere ugye. -
K.András #4350 Milyen utomunkára gondolsz?Nekem momo racingem van és bizony az elsövel szoptam(márha annak lehet ezt nevezni:),elromlott a pedálom...
De ugy hogy a fék vagy a gáz félig volt a csuszkán,kihuzom usb-böl vissza és jo megint egy fél oráig,ez ment mig meg nem untam és visszavittem, szo nélkül kicserélték söt még 3000 ezret kaptam merthogy annyival lement azota az ára!De azért érdekelne milyen utomunkára gondolsz, hátha ez is beszarik egyszer és van valami jo megoldásod,thx. -
#4349 Ha nforce-os az alaplapod akkor használd az 5.10.-es nforce drivert nekem is mindíg kifagyott, de az helyre vágta...valamint vadi új rendszert is érdemes sp2-vel elQtte feltenni.Remélem segítettem... -
Piski #4348 Szerintem 20ért semmiképp ne vegyél.Vagy vedd meg 26ért a Momo racinget, vagy 14ért a wingman formula force-t.Momo precíz, erős, mindent tud, csak a pedálja igényel egy kis "utómunkát", ebben szívesen segítek.A wingman meg a legjobb ár/érték arányú a piacon szerintem, azt meg azért.Illetve van egy használt Thrustmaster Ferrari kormányom, GT amin van kéziváltó is, elég lestrapált, az 5eft.Jah és ha kifogsz egy momo force-ot(esély 0,0000000000001%) azonnal vedd meg akármennyi, mert simán el tudod adni árán használat után.És nemutolsósorban a legjobb kormány az. -
#4347 Sziasztok ra akarom szanni magam egy kormany vetelere!
Toletek hozzaertoktol akarom megkerdezni mi a legjobb valasztas, hardware topic force-feedback kormanyok topic flame tengeren nem volt hangulatom atnyalazni magam ;D.
Neztem regebben a Momo kormanyokat, de az aruk elegge elriasztott. En kb 20 rugot szannak ra, szal vmi mas alternativa kellene mint a Momo, de ha jo okot adtok ra talan meg az is lehet.
Elore is koszi a valaszokat! -
#4346 Sztem nem videókari driver.Valahol itt a fórumban mintha másnak is lett volna ilyen problémája... -
HellBurner #4345 Sikerűlt elindítanom, fent van az 1.1 patch de simuláció módban kifagy a menüben, ill. még máshol is kifagy a menüben de az nem anyira lényeges (arcade/showroom). Csak nállam van ilyen. Lehet videókárty driver? -
#4344 Csak az a baj, hogy a GTR-nek es az rFactor-nak mar nem sok koze van egymashoz, most mar mint ceg sem:))) Persze, a Bell es csapata, az EA-al a hatuk mogott, mar megvenni keszulnek a keszulo uj ISI engine-t, akkor mar mas a felallas;))) -
#4343 Szerintem nem ilyen lett volna az igazi végleges GTR.Emlékezzetek vissza hogy a nyár közepe felé jelent volna meg.Már volt egy hivatalos és egy nem hivatalos demo ami, ha a végleges játékot nézzük szinte egy kész termék volt.Erre mindenki bekavart a kiadási dátumokkal , stb.Nem hiszem hogy a fejlesztéssel csúsztak volna ennyit mert nem hinném hogy közben lett volna idejük rFactor-ozni.Valószínűbbnek tartom hogy ez a GTR egy nem teljesen befejezett termék amit a peccsel jól megfoltoztak de nem az lett amit a fejlesztők 100%-osan szerettek volna megvalósítani.Majd talán az rFactor-ban kiteljesedik az egész és lesz hozzá mondjuk egy frankó GTR mod. -
#4342 ez ok es tudjuk de nekem nem koser:) -
#4341 érdekes 1ébként hogy arról senkisem beszél, hogy az F12000-nek a Sports Car GT volt a motorja...legalábbis részben...és az EA féle F1 sorozat tulajdonképpen egymásra épül.Nem tudok róla hogy valaha is radikálisan újraírták volna az egész engine-t a 0-ról.Szal valahol a GTR a SCGT alapjain nyugszik...Valahogy úgy mint ahogy a papyrus féle NR2003 alapjai a GPL-ből valóak. -
#4340 Sajnos az AI ilyen az ISI-ben. Elvileg, egy vonalkon, droton huzos, elozo szektoros path. Ami normal verseny helyzetben meg jo lehet, de ha valami "mas" tortenik a palyan, akkor mar gond lehet vele:)) Meg az rFactor-ban is igy van, pedig az mar az uj engine (persze, meg nincs kesz!). A cel egyenesbe kepes beallni mogem "50-nel" a kanyarban meg leszorit, mert ott "elozesi pozicioja van":)))))
Ebbol a szempontbol az NR AI path engine a legkorrektebb, csak hat azt nagyon jol, nagyon reszletesen, pontosan be kell allitani, tesztelni. De ha jol ossze van rakva, akkor nagyon korrekt tud lenni. -
#4339 igen bocs az ott volt az iven:) de azota ez van benne de lehet hogy en vagyok hulye es ennek igy kell lenni de nem hiszem:) -
#4338 Azért a Sports Car GT pl nem volt ilyen szerintem.Az első olyan szimulátor volt annak idején ahol először éreztem azt hogy a kocsi amit vezetek, teljes fizikai súlyával az úton van. -
#4337 azert az sokat elmond hogy minden ISI engines jatek ilyen:))