44078
-
#37909 Ajjaj. Barzagli, Pirlo és Matri egy sárgára az eltiltástól. Jó lesz vigyázni. Nem tudom Barzagli vagy Pirlo nélkül mit csinálnánk a Napoli ellen. -
#37908 Pelusotól erősen tartok, a Sienánál felbukkant most valami feka csávó akire jó lesz odafigyelni. neccesen behúzzuk.
-
#37907 Vasárnap játszunk a Siena ellen otthon.
Kis érdekesség:
Siena legutóbbi három hazai meccsét egyaránt megnyerte (Samp 1-0, Inter 3-1, Lazio 3-0), viszont az utolsó öt idegenbeli bajnokijuk mérlege: 1 döntetlen, 4 vereség. Ez alapján örülhetünk, hogy nem Toszkánába kell utaznunk, ugyanakkor az életükért küzdenek, nem számítok könnyű meccsre. Mostanában amúgyis megszenvedünk a kiscsapatok ellen. -
#37906 Sajnálatos, hogy pont akkor nem bevethető egész évben, amikor ekkora szélsőgondok vannak. -
#37905 Az az érzésem, hogy Pepe = Iaquinta, vele már ne sokat számoljunk...kár érte. -
#37904 Pepe újra lesérült, ezzel vége a szezonjának. kár érte, jól jönne néha a lelkesedése és lendülete a pályán -
#37903 Az első fél óra jó volt, onnantól elég tragédia. Pirlo lerúgása se tett jót a csapatnak, utána nagyon halovány volt. A hétközi BL-meccs azért betett, az látszott. Nem egészen értem, miért nem játszhattunk volna inkább ma este, közben a Milan még plusz egy napot is kapott az európai kupameccs miatt.
Anelka nekem is tetszett, szerintem jól cserélt tegnap Conte. Az mondjuk látszik, hogy ő se fog 1-2 gólnál többet rúgni a szezonban, de legalább adhat pár gólpasszt. -
#37902 érdekes lenne egy olyan statisztika, hogy idei szezonban milyen Conte mérlege mikor Ő volt a padon. elég negatív lehet. persze nem ezen múlik, mert mikor nincs akkor is Ő szabja meg a taktikát.
ez a mai meccs elég gyalázat volt. ki lehet kapni a Roma ellen, azzal semmi gond nincs, de ilyen játékkal tegyük.
a bl meccs nagyon betett a srácoknak, rotálni kellett volna.
Anelka mozgása és lelkesedése nekem tetszett, megnézném Siena ellen kezdőként -
#37901 nem tudom miért volt jó most beleszarni ebbe a meccsbe és nem 5 pontos előnnyel utazni Nápolyba...hát ők tudják
az utolsó negyed órát már nem is néztem, ha ők nem törik magukat akkor én sem:) -
#37900 Undorítóak ezek a bírók. Jobb volt a Roma, megérdemelték a győzelmet, de mi szükség van erre megint? Miért fújja le a hosszabbítás letelte előtt a meccset, amikor szöglettel jönnénk? -
#37899 hát jelenleg úgy néz ki :D -
#37898 Többet ne fogadj ránk, mert gyalog mész! :D -
#37897 nem megy nekünk idén ez a rangadó dolog -
#37896 nem akarjuk ezt a győzelmet ma annyira. nyerünk akkor nyerünk, ha nem akkor jó az is X is alapon nyomjuk érzésem szerint. igaz a Roma bunkerfocit játszik, de feltörhető lenne a védelmük -
#37895 ez a büdös tahó soha sem fog megváltozni...
azóta Pirlo teljesen kivonja magát a játékból, inkább cseréljük le mert ennek így semmi értelme. borzasztóan gyengén játsszunk amúgy, ennyi eladott labdát én még nem láttam egy félidő alatt. szerencse, hogy a Roma még gyengébben tolja. -
#37894 Ha most Pirlo megsérül, akkor vége a szezonunknak... -
#37893 a meccs belépő már megvan.. :D -
#37892 remélem h nyertek, akk megvan a repjegy az inter-juvéra :D -
#37891 Buffon-Caceres,Bonucc,Barzagli-Asamoah,Pogba,Pirlo,Vidal,Lichtsteiner-Vucinic,Matri
ez a kezdő várható mára, tetszik! betippelek egy 1-4-t:D -
#37890 annyit megér, majd elborul a kis mogyorónyi agya :D -
#37889 nektek is kinéz szerintem egy zárt kapu:D tuti, hogy mutogatni is fog a maki -
#37888 ja már van 1 akciógólja
majd jövő héten kap pár banánt ;) -
#37887 jó pontrugó, ezt tudtuk eddig is :D elég durva, hogy ez a Milan a semmilyen 0 focijával felért a 3. helyre. kurva nagy kritika ez a 2. helytől lefelé bohóckodó társaságoknak -
#37886 Mi is szombaton játszottunk azért. De ezt a pénteket tényleg nem tudom hova tenni. Nem is emlékszem ilyesmire az elmúlt 10 évből.
A hülyegyerek közben eléggé belelendült. -
#37885 miért van az, hogy a milan ma játszhat bajnoki meccset? gondolom a bl miatt, ami ráadásul csak szerdán lesz nekik. nekünk persze nem engedték meg a bajnoki meccsek átütemezését.... -
#37884 Néztem is nagyokat. Azt hittem már a csikócsapatot állították ki jó olasz szokás szerint, de nagyon nem. Ez rossz hír a számunkra, de igazából az egész olasz foci számára is. Az EL miatt buktuk el a 4. BL-helyet és anélkül nem is fogjuk visszaszerezni. -
#37883 na az észak-afrikai barátaink gyorsan megakarnak szabadulni az EL tehertől:D -
#37882 ami sokat sokat segített nekünk szerintem, hogy jól bírjuk a nyomást annak ellenére, hogy nem egy BL edzett keretről van szó.
én egy angol csatornán néztem a meccset, ott percekig mutatták a játékosokat az öltözőkijáróban. a Celtic játékosain egyértelműen látszott az izgalom, görcsösség. Ezzel ellentétben a mi fiaink teljesen lazák voltak, pacsiztak és poénkodtak egymással. Pirlo még félig aludt.
véleményem szerint az ilyen tényezők is hozzájárulnak ahhoz, hogy így vettük az eddigi akadályokat.
nem mellékes az sem, hogy a srácok szinte semmit nem hallottak Conte dirigálásából a meccs közben, olyan hangzavar volt a stadionban. ezt maga Conte mondta, főleg a szögleteknél volt bajban. -
#37881 Igen, írtam már korábban, hogy nyilván a játék képét a korai gól is befolyásolta. Mindenesetre az első félidő még így is elég húzós volt, bármikor kaphattunk volna egy gólt.
Ambrose teljesítményét pedig megint mindenki az Afrika-kupára fogja. Egyáltalán nem biztos, hogy nem fejel ugyanígy mellé 100%-os állapotban se. Fizikailag így se bírta kevésbé a meccset, mint a többi Celtic-játékos.
A Celticnek a taktikáját lehet bírálni, igen, túl nagy tempót diktáltak. Viszont amit a blogbejegyzés említ, hogy "A Celtic egy lelkes, a fizikai küzdelemre rendkívül nagy hangsúlyt fektető, rengeteget futó, levegőben veszélyes csapat." a játékot elnézve szerintem nagyon félresikerült észrevétel. Én igenis meglepődtem, hogy többségében mennyire labdabiztosak és ügyesek voltak a skótok, jól járatták a labdát. Nem csak felívelték, aztán majd begyömöszöljük vhogy.
Bár örülök, hogy nem így alakult, de azért megnézném újra ezt a meccset úgy, hogy nem 1-0-s hendikeppel indulunk. Erősen kétlem, hogy akkor több góllal nyerünk. A lényeg mindenesetre az eredmény, így nem kell majd a visszavágó miatt görcsölni és játékosokat pihentetni. -
#37880 ja és érdekes lenne visszanézni ezt a meccset az eredmény tudatában is, lehet más lenne az összkép, ha nem azon görcsölünk a meccs alatt, hogy nehogy bekotorjanak egy szögletet, vagy beakadjon egy 25 méteres bomba :) -
#37879 hát nem tudom. egy részével egyetértek a mondandódnak, de ahogy az örömködőket a végeredmény vitt el túl pozitív irányba, úgy téged az a tudat túl negatív irányba, hogy egy Celtic szintű csapat ellen a meccs nagy részében védekezésre kényszerültünk. egyrészt, sosem tudjuk meg, mi lett volna ha rögtön az elején nem találunk gólt és mondjuk a Celtic megszerzi a vezetést a 30. percben. lehet, hogy játszottunk volna egy Barca féle meccset ellenük,nyomunk kurvára, lett volna 70-30 a labdabirtoklás meg a helyzetek száma 30-10 ide és kikapunk. azzal elégedett lettél volna? nem kellett itt nekünk ebben a helyzetben dominálnunk, a vak is látta, hogy ezt az iramot egy PL élcsapat sem bírta volna a végéig, nemhogy egy olyan ami egy egyoldalú gyenge bajnokságból jön. ziccerük az az egy darab Ambrose fejes volt, azon kívül távolról tüzeltek nagyrészt Gigi ölébe. az egy szem csatáruk a félelmetes Hooper pl helyzetbe se került emlékeim szerint, csak Lichtsteinerrel csavargatták egymás mellbimbóját. nyomasztóbbnak tűnt ez a Celtic fölény, mint amilyen valójában volt. persze az eszetlen rohanás, sok lövés,sok szöglet, extázisban lévő stadion más érzetet keltett.
a Celtic játékát meg igenis lehet bírálni, ez egy nagyon buta taktika volt, pláne egy olasz csapat ellen. elvitte őket a hév, és elhitték magukról a Barca legyőzése után, hogy ez egy bevehetetlen erőd. na meg óriási butaság volt játszatniuk Ambroset, de ugye erről a meccs előtt már diskuráltunk, hogy miért nem lenne jó Asamoah-t játszatni. hát ezért.
összességében az viszont tény, hogy szimpatikusak voltak és nem is kell ettől a győzelemtől elszállni. viszont ez egy profi győzelem volt nem sok csapat "menedzselte" volna le ezt így és ezzel én elégedett vagyok nagyon is.
azt se felejtsük el, hogy nekünk ez a meccs azért csak egy Fiorentina-Roma páros között volt, és ez az időszak rettentően fontos a bajnokság szempontjából, ami még mindig prioritást élvez a BL-el szemben. külön öröm, hogy egy nápolyi kirándulás után nem azzal kell majd rögtön foglalkoznunk, hogy valahogy átszenvedjük magunkat a következő körbe... -
#37878 Azért én nem lennék így elájulva a keddi teljesítménytől, mint mindenki más. Megint mindenki a végeredményből indul ki. Természetesen szép ez a 0-3, eldőlt a továbbjutás kérdése. De azért kellene érezni, hogy nagyon túlzó ez a végeredmény. A végén megroppant a Celtic, szépen kihasználtuk, de ha addigra 2-1-re vezetnek, nem szólhattunk volna egy szót se.
Megnéztem a bianconeri blogon mit írnak, és mintha teljesen másik meccset néztünk volna. Ki merem jelenteni, hogy az ebben a szezonban megnyert meccsek közül a leggyengébb védekezést mutattuk kedden. Ambrose teljesen tisztán fejelhetett 6-7 méterre a kaputól, 16-20 méterről tisztán lőhettek többször is, igazából a Celtic támadók töketlenkedésén és Ambrose első gól előtti hibáján múlt, hogy ez nem lett egy szenvedős meccs.
Amit pedig egyáltalán nem értek a cikk alapján, az a Celtic játékának bírálata. Azt hittem a meccset megelezően, hogy ők is a brit hagyományoknak megfelelő buta hit-and-run játékot játszák, ehhez képest gyorsan járatták a labdát és nem csak a felívelésekre alapoztak. Sőt, igazából mi többet ívelgettük előre a labdát a kontrákból. Úgyhogy nem tudom milyen meccset nézett a cikkíró. -
#37877 :)
-
#37876 Én mondjuk azt tudnám elképzelni, hogy a szöglet elrúgásának pillanatában ne lehessen az ötösön belül állni (támadónak, vagy pedig kapus kivételével senkinek). Persze érdekes ez így, mert a futball az ugye nem lehet kontaktmentes sport, nem is szabad annak lennie.
Mondjuk a színészkedésre is durván rá kellene menni valahogy, de annak nincs meg az eszköze. Szánalmasnak érzem, amikor egy kommentátor/szakértő egy 11-esgyanús esetnél azt mondja: "dehát hozzáért". És tilos? Nem! Csak éppen nekem kicsit hiányzik az, ami még akár egy 10 éve is jobban megvolt a futballban, hogy egy csatár nem esik el az első adandó alkalommal, hanem igenis küzd, és továbbmegy - gólra tör, nem büntetőre.
A másik véglet meg ez az eszetlen lökdösődés pl. szögleteknél. Egyik sem jó. -
#37875 -
#37874 -
#37873 Nem is értem, hogy erre miért nincs valami komolyabb szabály, ha nincs Lichtsteiner, akkor Buffont simán lefogták volna.... -
#37872 Nehezen viselték a skótok hogy most nem tudják akadályozni a kapust a szögleteiknél, az edzőjük a meccs után 11esekért sírt.Lichtsteiner kurvanagy volt, Hooper a végére már fel is adta vele a harcot:D -
#37871 Érdekes meccs volt, nagyon okosan reagálta le a csapat a skótok eszetlen rohamait.Ha csak fele ilyen jó helyzetkihasználásunk lett volna idén, akkor már nem kéne foglalkozni a bajnoksággal és ott lennénk a kupadöntőben...
Azt továbbra sem értem minek oda a gólbírónak nevezett pojáca,ha nem veszi észre a gólt.szegény Matri meg sem ünnepelhette a gólját.Egyre jobban csatárra emlékeztet ismét, nagyon örülnék ha újra magára találna. -
#37870 Hadd fröcsögjenek, akiknek jólesik. :)
Azért a 3-0 az már olyan eredmény, ami nem véletlenül születik. Szép volt ez. Azt játszotta a csapat, amit kellett, és ebből voltak annyira eredményesek, amennyire kellett.
A Celticben ez a Commons gyerek nagyon ügyes volt, nagyot küzdött, sokat mozgott, voltak lehetőségei.
Viszont az a szöglet, amikor Lichtsteiner meg Hooper lökdösődött, felvethet egy olyan kérdést, hogy nem hiányos-e kicsit a szabályzás valahol.