Elfeledett játékok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

fluga
ami szerintem nem kapott méltó publicitást, pedig én rongyosra nyûttem több egeret alatta, az az Elite II:Final Frontier, és az ELITE III: First Encounters
nekem nagyon bejöttek, annak ellenére, hogy sajnos egy igen nagy bughalmaz volt mindkettõ, de fõleg a III.
ha hasonszõrû játékokat kerestek, akkor:
retrogames.ini.hu
ja és a Dylan Dog!
meg volt vmi MetalWarrior (vagy mi, azt tudom, hogy metal szó benne volt). ebben egy transformers szerû robottal kellett jobbra scrollozó pályákon végig menni, és gyönyörû grafikája volt. a robot lehetett emberforma, egy dínó meg még egy, amire már nem emléxem sajna😞 esszméletlen hangulaat!

Amiga
Szerintem a topik átcsúszik az "old games" féle nosztalgia vonalba, de azt valami köcsög lezárta.

Egyébként a régi, de sikertelen játékokról elég döcögõs lenne topikolni, mert mindenki csak az általa ismert játékokról írna, azzal meg marha nehéz azonosulni (pl. hallottatok a Gipsy Card-ról?).

Bizonyos értelemben elfeledett (bár még kapható) játék pl. a Deathtrap Dungeon.

A pisztácia elfogyott, csokoládé nem is volt.

robotnyk
😊
Ha a Dizzy-sorozat bejött, akkor gyürjed végig a felújitott "Head over Heels"-t, amit tizenhét évvel ezelött irtak Spectrumra, majd C64-re stb.
Izometrikus 3D, kb. 300 bejárható szoba.

Windows-ra, Linux-ra, Mac-re ingyenesen letölthetö innét:
< Head over Heels >

Egyébként ha már a témánál vagyunk, egy-két méltatlanul elfeledett program:

Reah
Amerzone
Rhem (a második rész nemsokára magjelenik)
Journeyman-projectek
Black Dahlia
Byzantine the Betrayal

(utóbbi kettö együtt vagy 12 CD)
a Magicland Dizzy volt a legjobb!

a maga 4 szines grafikájával,és a tojásemberkéjével anno megfelelt a feladatmegoldo kényszeritésével a mai Deus Ex -nek 😊))
RangeR
Na gratulálok! Felsoroltad a másfél évtizeddel ezelõtti LEGSIKERESEBB és évekig top-on lévõ CSÚCSjátékokat.Ezek voltak akkor a legmeghatározóbbak. Az Ultima sorozat folyt még a csapból is.És a többi amiket írtál. Most jöhet az, ami nem volt 8 évig a köztudatban és mindenki gépén vagy amiga-floppyján. Merthogy, az lenne itt a kérdés!

pont az lenne a lényeg.különben hogy találok rá vagy íratom ki

Valen
igen, de címét ne kérdezd

valen.uw.hu - Rajta X2 Argonopedia magyarul

hi.nem tudja vki hogy az utóbbi 1-2 évben jelent e meg box vagy k1 vagy bunyós program pc-re?nagyon hiányzik, két éve hogy eladtam a ps1-et.

Valen
Volvo S40 ??

KG21
Én úgy vettem észre hogy annak a játéknak az enginje volt az F12000 elõdje és a mai napig ezt fejlesztgetik. Azért ez nem rossz sztem egy 5 éves motortól...

AMD FX6300 | MSI HD7850 2GB OC | 8GB DDR3 1600

Sadun Tryst
felölem szólhat arról is! 😊 elvégre nosztalgia megy itt 1000-el! 😊

\"Bombing for paece is like fucking for virginity.\"

Valen
NOMAD ??? Elite korában készült hasonkó stílusú gém

Stranger
Szimulátorok között: Sports Car GT én a mai napig nem talaálkoztam jobbal, iszonyatosan jó fizika volt benne. Viszont akárkitõl kérdeztem senki még csak nem is hallott róla.

A másik ilyen az elsõ játék volt ami rajta volt az elsõ PC-men, név szerint: Interstate '76 persze RIP verzió, a teljeset a mai napig nem tudtam megszerezni. Iszonyatosan hangulatos játék.

Gigabyte P35 DS3, Intel E2180@2500, 2GB DDR2@1066, Inno3D 9600GT 512MB

PiszkosFred
Ezt mondom én is. Nagyon örülnék neki ha a mostani fiatalok is ismernék azokat a játékokat amelyeken mi felnõttünk, de ez a topik nem errõl szól szerintem...

(Mercenaryra mint egy elite klónra, akkor igen.)

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

robotnyk
ezzel a logikával egyrészt nem értek egyet, másrészt eredetileg ez a topik nem régi nagy játékokról szólt volna, hanem olyan játékokról, amelyek bár jók voltak, de mégsem lettek üzletileg olyan sikeresek, mint ahogy azt a szakma várta
[Jakuza]
Egyaltalan nincsen igazad.
Kerdezzel meg 10 fiatalt, hogy halott e mar az Eliterol.
Azt fogjak mondani, hogy nem ez jelzi azt, hogy a jatek feledesre iteltetett. Pedig ha ezek az alapmuvek feledesbe merulnek az nagyon gaz. Jo pelda arra, hogy felhoztak ide a topicba az Another Worldot, mint PCs jatekot.
Pedig az Amigas volt ugyan ugy mint a Flashback vagy a Mercenary. Emlexel egyaltalan a Mercenaryra ?
Pedig az sem volt egy rossz jatek, es gondolom, meg az itt iro userek nagy resze se nagyon emlekezik ra.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

robotnyk
😄 az jó, én a gerelyhajítást csíptem
Bucser
C-64-en Decathlon!!!!!!!!!!!!! 3 Joystickot törtem szét mire sikerült rekordot futnom 100 méteren és kazin volt meg és utáltam mikor be kellett töltenem, mert tök lassan keresett a c-64 magnója. A Másik pedig amit szerettem nagyon Boulder Dash😊)))

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

[Jakuza]
Hogyne meg van mind a harom Beholder. 😊

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Sadun Tryst
igazából az EVOLVA nem elfeledett játék, mert mindenki tudja, hogy mi csak, sajnos a nagyon lapos játékmenet miatt nem lett sikeres. viszont mindenhol dícsérték az AI miatt. akkoriban etalonnak számító AI-ja volt annak a gamenek. nekem meg is van eredetiben, de sajnos a 6. pályánál tovább én sem bírtam idegekkel... sajnos nagyon unalmas lett a játék... 😞

Gregorius
Én akkor tartok egy játékot elfeledettnek, ha már csak ilyen helyeken esik róluk szó, mert lehet, hogy most készül a Civilization IV, de ha szétnézel azok közt, akik 5 éve játszanak számítógépen, nem biztos , hogy találsz olyat, aki játszott volna Civ1-et, vagy a felsoroltak közül bármelyikkel. Lehet, hogy egy progit továbbvisznek, és folytatást írnak hozzá, de azzal együtt le is írják a régit.

Gnihtyreve daer nac elpoep emos. Dluoc ydaerla R143u4r, NospmisRemoh dna. Gregorius\' Corner (http://www.gregoriuscorner.com)

egy dolog kétségtelen: /bár ez nem ide tartozik,/ hogy iszanyatos jo lett a morrowindes oldal amit csináltatok kösszönöm szépen
PiszkosFred
320 cdnyi rpg? ;] Hagyjuk... Máskor plz majd pontosabban fogalmazz, mert igy elbeszélünk egymás mellett és annak nem sok értelme van.

thx
különben én az rpg-re gondoltam mint játékokra
K.András
Amik érdekelték és jonak mondták ugy értette a 320-at.
Szerintem az egyik ilyen méltán elfeledett játék:EVOLVA

http://druglord.buzz.hu/ ;)

PiszkosFred
Akkor elmondom megint. Mivel egy jatek megitelese szubjektiv dolog - amivel egyet lehet erteni, de lehet ellenezni is -, ezert nem is erre ertve irtam a dolgot, hanem az osszMENNYISEGre. Marpedig ha azt mondod ezek utan is, hogy az elmult 5 evben megjeleno jatekok elfernek 320db cdn, akkor asszem kar tovabb koptatni a billt reszemrol...

az ájsz wind dél-t végig vittem a baldurs gate-et elkezdtem Söt... mán szinte magyar hálistennek/no meg a forditoknak/de engem nem kötött le annyira mint a gothik 1 például./lehet hogy velem van a baj
KG21
Hi Octane-ra emlékszik vki? Nekem anno nagyon bejött. Ilyen arcade autóverseny volt repülõ, vektoros járgányokkal, hõkövetõs rakétákkal. És a zenéje meg a hangok brutkó jók voltak sztem😊

AMD FX6300 | MSI HD7850 2GB OC | 8GB DDR3 1600

Kábé 4-éve van pentium gépem és az egyik nagy gyüjtö szenvedélyem a gamek beszerzése na már most az elmult 4 -év legtöbb játékát megszereztem persze azokat amlyek érdekeltek vagy jonak mondták /ez összesen kábé olyan 320 db cd/de azt kell mondjam hogy az elmult években diablo , gothik, morrowind meg 1-2 tyacoon game no meg a wizardy 8. slussszzzz.amikkel szivesen jácottam .ja....meg warcraft 2
Sadun Tryst
inkább LAN-on dicsérik a játékot... 😞

David2
Hmmm, a Cossacks is milyen jó(volt), de a fórumon nem nagyon említik.

Das Schlimmste ist, wenn das Bier alle ist!

robotnyk
csak RPGben belefér az elmúlt 5 évben 2 Baldurs Gate, meg Ice Wind Dale, meg ilyesmik, szal ez most nem nyert 😊
Bár a Dungeon keeper 1 -el sokat jáccotunk.De ami igazán ténleg vitte nálunk a primet azok az Olimpi-ás gamek voltak.EMLÉXEZTEK te atya-gatya mennyi dzsojsztikot csaptunk szét.Ha jol emléxem a téli olimpia meg az ösemberes olimpia vitte nagyon a primet nálunk.
PiszkosFred
Ezt te sem gondolod komolyan... Az elmult evekben olyan mennyisegu jatek felhozatal volt, hogy az ember keptelen volt nyomonkovetni a megjeleneseket. Az mar mas kerdes, hogy ezek mennyire voltak jok, mennyire voltak nepszeruek, es mekkora rajongotabort szereztek maguknak. Viszont a megjelenesek szama nagyon meredeken emelkedik es fog is meg..

Valen
Newromancer
Space Cowboy

Szerintem nincs igazad abban hogy az elmult 5-évben elárasztottak volna minket felhasználokat játékokkal olyan hu de nagyonj.Én speciel kevéssel találkoztam ami igazán jo lett volna. egy tisztességes RPG nem adtak ki , /gothik 1.2 kivétel /.Sztem a szöveges gamek nagyon ott voltak a toppon, ma egy ilyennel kevés emberke jáccana az tuti.
Mars
Mééér?

Éhes makkal az ember disznókat álmodik...

Valen
az nem elfeledett, hanem szar 😊)

Mars
Csá. Tudom, hogy nem kéne megint ezzel jönnöm, de senki ne m játsza azt a szájbatekert LOS:Vietnam-ot? FÁKKENBUGI

Éhes makkal az ember disznókat álmodik...

spatz
nekem is az volt a kedvencem, hol volt még akkor automata térkép, Én rajzolgattam kockás füzetben..., plusz a hasonló Lol (Lands of Lore 1. azt hiszem ez volt a cime)

.:Guild Wars:. Hun Spatz Ra, Nekro Hun Ne, és még sokan mások (Szolnok Knights [SzK])

PiszkosFred
Nagyon kezdi mindenki felreerteni a topikot. Lassan atmegy az egesz retro nepszerusegi listakba. Persze hogy minden 5-6 evvel ezelotti jatek el van feledve, hiszen a mai domping mellett ki gondol ra? Szerintem - de cafoljon meg a topik szerzoje ha nem - ide azokat kellene irni, amelyek annak ellenere jo jatekok voltak, hogy nem kaptak annakidejen figyelmet, sem ujsagokban, sem neten, sem tevemagazinokban. De ha nem errol lenne szo, hanem arrol hogy mindenki irja be a kedvenc dosos jatekait, akkor sorry...

Valen
SS2 ??? nem rémlik a rövidítés 😊)

Valen
akkor én:

Space Quest 1-7
Police Quest 1-4
Larry 1-5

Zak Mecraken
Legend of Kirandya 1-3
Poupulus 1-2
Genesis
RoboCod

PiszkosFred
Azert ez felelmetes. Sosem hittem volna en sem, hogy ennyi embernek az egyik kedvence a SS2. Mostansag pedig nem egy topikban jon elo a jatek neve.. Ez megint olyan mint a film eseteben, hogy nalunk nagy siker valami de amcsiban megbukott? MIndenesetre orommel latom hogy sokunk kedvence volt a sorozat.

Emléxik vki még az EOB sorozatra , na az nekem nagyon bejött .Föleg az 1.-2. a harmadik mán nem annyira .Te uristen amigan nyomtam még és 5 lemezes volt és hihetetlenül soxor kelett cserélni a lemezeket meg k***a sokat töltött.Se fantasztikus élményt nyujtott .
Sadun Tryst
a Megarace 1 pl. sztem a Cyro-tól nem volt valami nagy eresztés... a 2. rész nekem jobban bejött pl...

elvagy tévejedve ezejbõl gyk egy sincs elfeledve...

Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)