408
Olyan játékokról sírjál ide, amit nem méltán értékelt az akkori világ!
  • Amiga
    Az tényleg király volt, de ha már megemlítjük, akkor említsük meg azt is, hogy a Robinsont az Ishar sorozat előzte meg. Az Ishar 2 volt a legjobb szerepjáték, amivel valaha is játszottam, a lehetőségei még a Wizardry 8-at is megverték itt-ott. A Robinson Amigán csak AGA alá jelent meg, így azzal játszani már nem tudtam, de a grafikája némileg a Betrayal at Krondorra emlékeztetett.
  • PiszkosFred
    Nomeg ha ruha nelkul esoben maszkaltal, vagy felhevult testtel a naprol bementel egy hideg barlanba, megfaztal. Istenjo volt az a jatek. ;]
  • robotnyk
    passz. full isot szedtél, vagy esetleg ripet? nem volt a crackben ilyen file?
  • donpedro
    Szerintem ami abszolut ide illik az a Robinson's Requiem (A Longest Journey-val egyidőben jelent meg). Elképesztő lehetőségek voltak benne (azóta se nagyon volt olyan játék, amelynek a főhőse amputálhatta a saját karját...). Imádta a sajtó is, aztán amikor megjelent, alig fogyott belőle. (Ha jól emlékszem, akkor a gépigénye volt brutális, ez sokakat visszatartott.)
  • hen-tes
    hmm..
    a gém az megy rendesen.. csak mikor felrakom a patch-t akkor keres vmi dll-t és nem indul el :((
    p5dll.dll
    ez mire kelhet ?
  • antijedi
    nos csak hogy még egy kcisit kötekedjek :P :
    nem kell mindét meghalgatni erre vanak manapság a mindenféle statisztikák , fórumok 8bár te azt biztos nem siemred :D) és egyebek amikből elég jol le lehet szürni a dolgokat, mert egy emberből nem lehet általános következtetést levonni de párszázéból (fórum) + pár statisztikábol már lehet következtetni elgé jól...
    amugy nem is az én véleményemre kell adni (pl a populos 3 the beginning nekem nem tetszet, de ez nem jelent semmit...)
    ja és megitn figyelmetlen vagy mert nem én nyitotam a topicot (még az alapötlet sem az enyém... :P9 ezért se az alcimet se a cime tnem én irtam... :P

haragudni meg nem haragszok azt nem olyan könyü belőlem kihozni, csak a stilusom iylennéha mintha haragudnék , erről nem tehetek sorry, meg amugyés épp betegvagyok elvielg szal egy jó ki flémel el kell ütni az időt... :P
  • Gear
    Viszont amivel eszméletlen jókat toltunk a haverokkal még a jóöreg C64-en az a Barbarian 2.....öregem , azok a mesés lefejezések!Hát ez eszméletlen jó játék volt.
  • Gear
    SW Battlegrounds ? Csak nem ez volt az a LOL game(az amúgy anno kíváló Age of empire engine-vel) melyben Darth Vader nekiesett 1szem fénykardal egy épületnek,vagy R2D2 lecammogott két favágás között horgászni a tóra?!!
    Az egyik szemem sírt a másik meg nevetett mikor ez kijött.Nemtom hogy a Lucasék hovátették az eszüket meg a szemüket mikor ezt a szégyent kiadták! Bár ez nem elfeledett játék , inkább feledhetetlen...
  • Gregorius
    Hát, ha nem haragszol mind a pármilliárd ember véleményét nem fogom meghallgatni. De az övékét te sem ismerheted mind, úgyhogy csupán a te véleményedre sem fogok alapozni. De ezt tényleg máshogy fogjuk fel, ezért erről kár tovább beszélni, legközelebb meg ne írj ilyen ellentétes címet és alcímet, én meg legközelebb jobban megnézem mibe szólok bele!
    Na, béke veled! Remélem nincs harag! Jól akarok aludni ma, mert meg vagyok fázva, mint állat, és az utolsó dolog, ami hiányzik, az az, hogy úgy menjek el lefeküdni, hogy sikerült egy haragost szereznem.
  • Valen
    Sim City for C64 :))
  • antijedi
    szoval nem mondtam hogy rád vagy a haverjaidra értem, akinek nem inge...
    amugy meg nem az ismeretségi köröd mait támadtalak le hanem a felfogás maitt... :Pűazt meg hogy mi a nagy siker ezek szerint másként ddefiniáljuk mivel szvsz ha egy dolgot csk két embernek van modja megismerni de mindkettőnek nagyon teccik akkor az 100%os siker (és szvsz igy van ez a játékos világban is csak ott nem 2 ember van hanem pármilliárd :P
    a gépbuziságot meg hagyuk szvsz mert nagy különbség az hogy valaki sokat gépezik de attól fügetlenül bármi msát is csinál és nem hal meg ha 10 percig vagy egy évig nincs gép elött meg az aki tényleg csak a gépben él...
    azt meg hogy ki hogy állapitja meg valaminek a sikerességét végülis szive joga de attól még szvsz az ember körülnéz kicsit jobban milett kijelent valamit (esetleg szegényes) ismeretsége alapján...
  • antijedi
    ooopsz bocsi, csak már midnenkiben a vörös kendőt látom :PPP
  • Gregorius
    Meg fogsz lepődni, de sajna a diagnosztikád marhára mellé ment, mert annak idején C16-on kezdtem programozni, és azóta is azt tanulom az egyetemen, ezért én magamat is nyugodtan a gépbuzik közé sorolhatom, de ettől még nem lesz minden haverom az, és nem feltétlenül magamból kéne kiindulnom, ezért szoktam néha baromira nem egoista módon mások szemszögéből is nézni a világot. Ennyit arról, hogy én csukott szemmel járom a világot, (...mert had ne mondjam, ki teszi) és hogy ki a gépbuzi.
    A C64-es játékokat, pedig azt sem értettem, hogy megint hogy kevered ide, mikor teljesen egyetértünk abban, hogy nem lehet idesorolni őket. Ahogy te is mondod, abban az időben nem igazán volt eleresztve az ország a termékekkel, ezért nem is arathattak sikert nálunk, tehát el sem felejthettük őket.
    Azt meg, hogy ki szarik a világba, az aki ott él, vagy az aki a gépben, az megint egy érdekes észrevétel volt.
    Na abban, hogy nem másokból kéne lemérnem, hogy egy játék elfelejtett-e, vagy sem, abban lehet, hogy igazad van, de akkor minek ez a fórum? Ha én emlékszem egy játékra, csak akkor fogom ide írni, igaz. Ha pedig mindenki helyeslően bólogat, akkor mindenki ismerte, szerette, és most is szereti. Mert én azt, hogy a világ hogyan értékelt valamit nem a magazinok értékelésére hagyatkozva fogom megállapítani, hanem inkább körbenézek az ismerettségemben, vagy esetleg felvetem itt, és lehet rá azt mondani, hogy azok nem voltak, mert te például szeretted, és ismerted őket, de te még nem a többség vagy.
    Ezen kívül pedig azért vontam vissza az alant említett példákat, mert valóban félreértettem a topicot és ezért mindenkitől szeretnék ezúton is elnézést kérni, akit ezzel megzavartam, és azoktól is, akiket jól felidegesített ez a kis vita, akik pedig jól szórakoztak azokat el kell, hogy keserítsem, de részemről akkor ennyi.
    Antijedi, a többi címet, ami megmaradt viszont tartom, és bocs, de nagyon csíptem, amikor letámadsz (akárkit, nem pont engem) az ismeretségi köre miatt!
    Nem szándékoztam ennyire felnyomni az agyad, de egy kicsit hamar felkaptad a vizet, és ez nem feküdt nekem. Persze nekem sem kell a szomszédba menni a válaszért, úgyhogy remélem nincs harag.

És ez is: Axelerator, király game volt, de nem emlékszem rá, hogy bármiféle sikert is aratott volna. Ezt persze csak abból szűröm le, hogy minden kopott agyú, világraszaró haverom tőlem értesült a játékról évekkel a megjelenése után.
  • PiszkosFred
    Nem ellentmondtam neked - mivel egyetertek azzal amit leirtal - csak a te kommented kapcsan irtam en is le a velemenyemet. Nem ugyanaz.
  • antijedi
    sőt már abban amire válaszoltál is pont ezt mondom nah midn1...
  • antijedi
    könyörgöm olvasd már vigig azt a sorozatot irtunk nem csak azt amit utoljara hanem amire az valaszolt meg amire az valaszotl stb..., és rájönél hogy énis pont ezt irtam..., bocs hogy nem irom le minden hozzászolásban de ez van olvasd el előzményt és rájössz énis ezt irtam hogy c64en igenis voltak sikeres játékok, akinek valaszoltam pont az irta az ellenkezőjét tehát nem nekem kell megmagyarázni...
  • PiszkosFred
    Az akkori c64es jatekok nepszeruseget le lehetett merni - egy bizonyos szintig - hogy az akkori ket ujsagban, cov és 576, megjelent e roluk cikk (akar 10 oldal, akar 10 sor) vagy nem. A kozel 270 elozo 64es felsorolas 90%a ki volt vesezve valamelyik media lapjain. Nem volt mas valasztasod, net hianyaban azt probaltad meg beszerezni, amirol olvastal. (honnan tudtad volna egyebkent hogy mi jelent meg? ezek ujsagok elso oldalon a hirekben lattad elore, hogy mi var rad es mar csorgott a nyalad mire fel evre ra megszerezted)

Nepszeru lehetett ugyis egy jatek 64en, hogy az adott kozosseg (lakotelep, iskola osztalytarsak stb) egy forrasbol kapta a jatekokat, igy nem nagyon volt valasztek. Ilyenkor mindenki Decathlonozott, vagy BAT-ozott, csak hogy ket vegletett emlitsek. Jo persze, voltak kazettakuldo szolgalatok, amire valogatni is lehetett, de csupa-csupa olyan jatekkal ismetcsak, amelyekrol az ujsagok irtak. Kesobb persze, ahoyg a pcnel is kialakult kesobb ugyanugy, jottek a programok dogivel. A floppy elerhetove valt, es igy mar nem kellett kazettaznod es utantoltogetni, vegre jatszhattal egy-egy jatekkal. De megintcsak mivel? Ugyanazokkal, amelyekrol olvastal. Elvira, BardsTale, IronLord, Turrican, ZakMcCracken, Fish! és még sorolhatnám az akkori lemezes slágerek. De ezek nem elfeledett játékok. Ezeket mindenki ismeri, látja mindenki a hozzászólásokból. Az pedig megint más lapra tartozik, hogy ki hány éves. Sok ember már eleve pcn kezdte, és igy fogalma nincs egy-egy őskori, ám mégis korszakalkotó játékról. De ezzel nincs is baj, mi sem láttuk játszani az Aranycsapatot, így csak azt tudjuk róluk amit a tévében látunk, nagyapáink elmeséltek vagy lexikonban olvastunk.

Egy szó mint száz, 64es játékok kapcsán elfeledett, és jogtalanul mellőzött játékról írni nagyon nehéz. Nem lehetetlen, de azt lássa be mindenki, hogy kicsiny kis hazánkban a játékok 90%a azonos volt minden társaságban...
  • PiszkosFred
    Elso resz utan mar nem tetszett annyira (szemelyes velemeny) de ennek ellenere igencsok sok idot elrabolt az eletembol. ;]
  • RelakSfromhome
    Mikor először álltam neki, és a reaktor kezdett magábaroskadni, én ugráltam a falakon, meg nyomkodtam a nagy ajtónál az ajtónyitót, hogy engeggyémákibezmeg!!! :D Utána teljesen leforrázva ballagtam a romos épületben. Így játék alatt még nem éreztem...
  • Valen
    spear of destiny ??
  • antijedi
    attól még hogy valaki nem csukot szemel néz a világba (had ne mongyam kik...) nem gép buzi mindenki akiről te azt gondolod..., és arról meg nem tehetek hogy van aki nem csak belekap mindenbe és szarik a világra közben hanem amibe belekezd azzal nem ugy foglalkozik hogy jéé ezt nemlátta a nagynéném térde kalácsa na ako ez biztos elfeledett game... és meg fogsz lepődni c64es játékok között is kurvasok nagy siker volt, attól mgé hogy akkor a magadfajta nem foglalkozott a dologal mert nem volt neki elég felkapott és divatos attol még akkor is voltak sikerek (persze kisebb körben mivel akkor öszesen nem volt anyi embernek c64 mint amenyi ma pc ma egy országban van sinte..., de ettől még lehetek sikerek mert az adott embertömeghez kell viszonyitani nem ahoz hogy azota megsokszorozodott még a föld népesége is nem csak azoké akik ezzel foglalkoznak (mint pl egyesek (had ne mongyam kik) divatbol...))
  • hen-tes
    huáá!! :DD
    1000 hála :))
    istennek se találtam volna meg :D
    már a 20. linknél jártam ami nem müxött :)
    THX%
  • robotnyk
    csak neked, csak itt, csak most

b&w 1.3 patch
  • robotnyk
    bizonyára :) de használd a fantáziád, írd be googlebe, vagy mittomén
  • hen-tes
    thank you :)
    már csak a patch kéne :))
    látom volt több is.. van 1.3 full patch ? szal hogy elég azt felrakni ?
  • robotnyk
    pedig szerintem is ez a játék volt a Lukács Games mélypontja
  • robotnyk
    csekk disz.
  • hen-tes
    na ? senki ?
  • hen-tes
    őő
    huhu :)
    izé
    töltöm le a b&w-t és hallom hogy kel hozzá a patch
    na azt merre lelem ? és crack van hozzá ??
    bocs hogy ide írom de istennekse találtam meg a topicját :)
  • Gregorius
    Úgy érted nem olyan gépbuzik, mint egyesek? Had ne mondjam kik.
    De akkor visszavonom a Civ-et, a C&C-t, a Railroad Tycoon-t és a Prince-t. A DOTT-ot pedig azért ott hagyom.
    Egyébként a C64 játékok kb 5%-át lehetne ideírni az én elképzelésem szerinti topic-ba is, de mindegy.
  • PREMIERE1
    Sok volt a volt ... :)
  • PREMIERE1
    Én pl. oda és vissza voltam a Force Commanderért. Ennek ellenére a sajtó nagyon lehúzta.

Pedig minden benne volt, ami kellett: SW, RTS, nem építgetős-gyűjtögetés. Tapasztalati pontok kellettek ahhoz, hogy bizonyos szintű erősítést tudjál hozni. Amibe belekötöttek - egy szinte úttörő 3D-s játéknál - azok pl. olyanok voltak, mint belelóg a hegybe a lépegető, csúnya a grafika, buta az AI, stb, stb. Esküszön már divatból szidták a Lucasartsot. Aztán grafikailag rendbe volt, bugok mindenhol voltak, nagyon jó átvezető filmek voltak, hangulata volt, és SW volt. Olyan förmedvényeket, mint pl. a SW Battlegrounds meg egekig magasztalt pl. a hazai szaksajtó (is).
    Pedig szerintem egy jól felépített játék volt, és kevés olyan progi volt, ahol nem szedd be a nyersanyagot és termelj volt a trend. A játék még a 3DFX korszakból való!

• insp
    Valami ini buherálással? Hogyan lehet 800x600-ba pakolni. Végigjátszom mégegyszer.
  • Sadun Tryst
    lécci olvasd el az alcímet is...
  • Braveheart
    Populous 3 : The Beginning pontosabban a game neve
  • Braveheart
    Popolous 3. Még 99-ben kaptam meg szülinapomra, és annál jobb érzés nem emlékszem :) több mint 3 hónapot játszottam a 3 pályás demoval :)
  • Sadun Tryst
    így van. olyan játékokról van szó ami úgy az emberkenk teccett, de mégis bukás lett anyagilag, meg úgy beszédtémaként... vagy szarul értékelték, pedig nagyon nagy királyság volt a game. erröl van itt szó kéremszépen... :)
  • [HUN]PAStheLoD
    ez azon bukott meg hogy hálózati szinkront 10 perc alatt b.szhattad
  • PREMIERE1
    "Olyan játékokról sírjál ide, amit NEM MÉLTÁN értékelt az akkori világ!" (méltán=méltón, gondolom én ...)

Ha jól emlékszem a Lotus hatalmas siker volt.
  • Bucser
    Másik alapmű! Lotus!!!!! NEm tudom mi a teljes neve de suliban ezzel nyomultunk állandóan. osztott képernyőn. jobbralehetett benne húzódni mint az NFSu draft modjában meg kanyarnál "erősebben" nyomtuk az oldalra gombot:)))) JA és közben anyáztunk és imádkoztunk, hogy a tanár ne vegye észre. Másik igaz eredetileg amigás kedvenc amire azt mondtam, hogy hűűűűűűűűű meg haaaaaaaaaaa a Tornado és a TFX:))) A végén pedig amit imádtam az megint c64 bruce lee című játék:)))))