Elfeledett játékok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

PREMIERE1
Sok volt a volt ... 😊

\"... népszavazás döntsön a nép szavazásból történő kihagyásáról ...\"

PREMIERE1
Én pl. oda és vissza voltam a Force Commanderért. Ennek ellenére a sajtó nagyon lehúzta.

Pedig minden benne volt, ami kellett: SW, RTS, nem építgetõs-gyûjtögetés. Tapasztalati pontok kellettek ahhoz, hogy bizonyos szintû erõsítést tudjál hozni. Amibe belekötöttek - egy szinte úttörõ 3D-s játéknál - azok pl. olyanok voltak, mint belelóg a hegybe a lépegetõ, csúnya a grafika, buta az AI, stb, stb. Esküszön már divatból szidták a Lucasartsot. Aztán grafikailag rendbe volt, bugok mindenhol voltak, nagyon jó átvezetõ filmek voltak, hangulata volt, és SW volt. Olyan förmedvényeket, mint pl. a SW Battlegrounds meg egekig magasztalt pl. a hazai szaksajtó (is).
Pedig szerintem egy jól felépített játék volt, és kevés olyan progi volt, ahol nem szedd be a nyersanyagot és termelj volt a trend. A játék még a 3DFX korszakból való!

insp
Valami ini buherálással? Hogyan lehet 800x600-ba pakolni. Végigjátszom mégegyszer.

\"It is the near future. The apocalypse has had an apocalypse.\"

Sadun Tryst
lécci olvasd el az alcímet is...

\"Bombing for paece is like fucking for virginity.\"

Populous 3 : The Beginning pontosabban a game neve

War. War never changes.

Popolous 3. Még 99-ben kaptam meg szülinapomra, és annál jobb érzés nem emlékszem 😊 több mint 3 hónapot játszottam a 3 pályás demoval 😊

War. War never changes.

Sadun Tryst
így van. olyan játékokról van szó ami úgy az emberkenk teccett, de mégis bukás lett anyagilag, meg úgy beszédtémaként... vagy szarul értékelték, pedig nagyon nagy királyság volt a game. erröl van itt szó kéremszépen... 😊

\"Bombing for paece is like fucking for virginity.\"

[HUN]PAStheLoD
ez azon bukott meg hogy hálózati szinkront 10 perc alatt b.szhattad

hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]

PREMIERE1
"Olyan játékokról sírjál ide, amit NEM MÉLTÁN értékelt az akkori világ!" (méltán=méltón, gondolom én ...)

Ha jól emlékszem a Lotus hatalmas siker volt.

Bucser
Másik alapmû! Lotus!!!!! NEm tudom mi a teljes neve de suliban ezzel nyomultunk állandóan. osztott képernyõn. jobbralehetett benne húzódni mint az NFSu draft modjában meg kanyarnál "erõsebben" nyomtuk az oldalra gombot😊))) JA és közben anyáztunk és imádkoztunk, hogy a tanár ne vegye észre. Másik igaz eredetileg amigás kedvenc amire azt mondtam, hogy hûûûûûûûûû meg haaaaaaaaaaa a Tornado és a TFX😊)) A végén pedig amit imádtam az megint c64 bruce lee címû játék😊))))

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

PREMIERE1
Ez ugyan Dune 2000, de a 2 is tök így nézett ki!

Ez inkább egy C&C klnón, mint egy Populus.

Na végre:
Dune 2

Szerintem kevered valamivel a Powermongert.
Dune 2-rõl itt egy link. (Legalul!)
Alul

fluga
Retrogames - RENGETEG RÉGI JÁTÉK!!

itt fenn is van a quest for glory

Hát ezt mondom én is! Csak nem meg van ?
PiszkosFred
Az nem elfeledett, csak kinõttünk belõle. Egyébként az eddigi legjobb példa lenne ;]]

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

[Jakuza]
Az a Dragons Lair volt.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

fogócska
Valen
mint a Commanch-nak vagy a Delta Force 1-nek 😊)

valen.uw.hu - Rajta X2 Argonopedia magyarul

rorr
lehet játszani 800x600 ban is csak érteni kell hozzá hogyan kell beállítani amúgy meg nem használt 3d-s gyorsított voxeles grafikája volt!!!

rorr
ja az nagyon ott volt pedig még az elején az egyik srácot is elkapták én annak idején 16éve mindig elszaladtam a nõvérke elöl még c64-em és amigám volt!dungeon master amigára volt ám a király ki ismerte?

rorr
ez hülyeség! a maga idejében 90% fölötti értékeléseket kapott és most meg a remake-n kivül honlapja sincs már sajnos!!!

rorr
a shadow company full 3d-s játék még mesterlövésszel is lehet 3d-ben lövöldözni benne tájforgatás zoom stb szóval nem mütyürös játék 3dfx és d3d kártyákra írták meg 400mhz-es p2-re!!!

rorr
egy hete nyomom ismét abbahagyhatatlan még mindig és most szedtem le az elsõ rész svga 640x480-as verzióját cd verzió kurva jó!!!

rorr
kár ,hogy a mercenary még c64-re és spectrumra íródott csak a harmadik jelent meg csak amigára!!!

attól még hogy ma valaki nem ismeri az 50 ével ezelötti gamet az nem biztos hogy "elfeledett" mert ha elolvasgatod a topicot meg kezdõ üzit meg az altopicot rájösz a topic lényegére és nem irsz hülyeségeket..., mivel most fel lehetne sorolni enyi erõvel az össze c64es "nagy" nevet és a mai 12éves gyerekek pl tuti nem isemrik õket mégsem elfeledettek mert mint az altopic is irja "az akkori világ" igenis ismerte és nagyrabecsülte és nem tunt el 20 perc alat a sülesztõben ahnem kellet hozzá min 10 éva vagy több (gyk majdnemhogy egy uj játékosgenerácio...)
tehát pont ez az hogy a topic cime kicsit csaloka tényleg de a topicindito és az alcim tökéletesen megmagyaráza hogy NEM nagysikerü játékokat kell irni amit a mai "fiatalok" már nem ismernek hanem olyan játékot amik ilyen olyan okbol nem kaptak nagy nyilvánoságot, nema ratak nagy sikert pedig jók voltak a maguk nemében...
az meg hogy sokan nem ismerik megint oylan dolog hogy az számit hogy "az akkori világ" menyire ismerte ugy általában mert én is tok mondani kapásból 50 mebert akik még a q-t és társait sem ismerik, nem hallotak roluk sose, élen köztük pl a nagyanyámal aki még a géphez se nyulna a világ minden kincséért...
az hogy milyen a te ismeretségi köröd had ne mondjam hogy kit minõsit... 😛

Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)

Gregorius
Nem tudom, ha valaki ezekre azt írja, hogy "a többit meg nem nagyon ismerem", akkor az bizony el van feledve. Azok a játékok a híres, sikeres játékok, amikre az ember azt mondja; "Ja, igen, ismerem, tök jó volt", vagy azt mondja, hogy "Az szar volt", de ha valaki azt mondja nem ismerem, akkor ne mondd azt, hogy nem errõl szól a topic. Lehet, hogy te ismered õket, de sokan életükben nem hallottak róla. Nem csak azért írtam ide õket, mert annyira tetszettek, hanem, mert ha megkérdezek valakit róluk, (nem a fórumozókról írok, hanem az életben, ismerõsöket, akik szintén játszottak számítógépes játékokkal) nem ismerik õket. Nem játszanak velük, nem hallottak róla, ergo elfelejtett játékok.

Rengeteg haverom van, akiknek egy hónapja raktam fel a gépére a Civilization-t, pedig már 20 év fölött járnak, de még életükben nem játszottak vele. (Ami nem meglepõ, mert nehéz beindítani a mai gépeken.)

Persze most egy kicsit magam ellen is beszélek, mert azok a játékok, amik pedig soha nem is voltak igazán a köztudatban, azok ismeretlen, és nem elfeledett játékok. Elfeledni csak ismert játékot lehet.

De megígérem, hogy utoljára tartottam topic-értékelõt, most már csak akkor szólok, ha ráéreztem teljesen, hogy mirõl van szó

Gnihtyreve daer nac elpoep emos. Dluoc ydaerla R143u4r, NospmisRemoh dna. Gregorius\' Corner (http://www.gregoriuscorner.com)

KM
Mindegy, a lényeg, hogy nagyon sok kellemes órát szerzett nekem.

Valen
a Sierra kalandokat meg lentebb már írtam 😊)

Valen
arty : azért nem egészen

Fred: hát az 1-2 😊)

melyik gém volt az amelyikben egy lovaggal kellett megmenteni a királylányt és minden területen egy bill. kombóval tudtál továbbmenni???, most volt a 3D-s változata kiadva nemrég !!!

arty
az ossze jatek, ami 1998 elott keszult ... 😉

Forza.

PiszkosFred
Quest for the Glory 2 része nincs meg veletlenul?

Hero Questból asszem kettõ volt, melyikre gondolsz? (egyébkent hülye a kérdés, mindkettõ isten volt;]) Volt egyszer a sierra kaland - hatalmas poénokkal mint ahogy akkoriban minden hasonló kalandban - és volt a Hero's Quest féle szerepjáték szerûség, amelyben egy 3ds térben - többnyire dungeon - kellett a karaktereddel masírozni a küldetések jutalmáért.

Valen
Hero Quest???

meg volt az a Lucasarts féle Rebel nemtomi, amikor egy filmet kellett végigvinni ??

MAD DOG 1-2
Who Shot Jonny Rock
Quest for Glory 😊) a legjobb, legszivatósabb játék 😊)

PiszkosFred
Hat ha a Powermongert hasonlitani kell valamihez, akkor az én olvasatomban inkabb Popoloushoz áll közelebb mint Dune2höz. Anno ahogy a Vendettát is elneveztés okos emberek Last Ninja xy-nak, ugy a Powermonger is megkapta a Popolous 2 nevet.

KM
Helyett... Inkább hasonlított a Dune 2-höz, hidd el nekem!

tényleg! sw rebellion! full elfeledett pedig kurva nagy géma... nekem nagyon bejött még tavaly is jáccotam vele...

Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)

PREMIERE1
Na ne már? 😊

Powermonger

Populus

KM
Dehogy... Ég és föld!

PREMIERE1
Azóta sem szórakoztam olyan jót szimulátorral, bár én még - AH - amigán nyomtam. Comanche - RIP + - meg Kiowa a kis radarral. Mekkora poén volt vele szórakázni ...

PREMIERE1
Ezek nem elfeledett- nem ezt várták a fejlesztõk tõle -, hanem régi, de sikeres és népszerû játékok. Pont nem errõl szól a topic.

Egyébként emléxik valaki a jó öreg Gunship 2000-re? Még 286-on nyomattam, nagyon élvezetes harci helikopteres játék volt.
PREMIERE1
Már freegame pedig, szóval vsz megtalálod valahol. Már a zenéje installkor is zseniális volt!

PREMIERE1
Én így voltam a SW Force Commanderrel. (Azt mondjuk rebelként felejtettem el. Úgy már unalmas volt.)

Aztán ott volt még elfeledve a SW Rebellion is.

Óóóó, én emléxem, egy 1xû Genius kormánnyal hatalmasakat játszottam vele!

Jó volt a karrier mód, versenyezni, cuccot venni... Imádtam.
PREMIERE1
Ja. Egy Populus stílusú game volt.

KM
Powermonger
Beugrik ez valakinek?

tier
Vagy más néven Shadow of Memories.

I can\'t remember anything Can\'t tell if this is true or dream

tier
Shadow of Destiny.

I can\'t remember anything Can\'t tell if this is true or dream

Amiga
Trespasser hatalmas volt! Tavaly nyáron végigjátszottam, software módban, mert nem bírta a Radeont...

A pisztácia elfogyott, csokoládé nem is volt.

insp
Tresspasser, Nightmare Creatures.

\"It is the near future. The apocalypse has had an apocalypse.\"

Külföldön vettem anno 10 éve egy PC-s újságot amin már akkor CD melléklet volt. Bevittem suliba mutogatni, hogy milyen klafa autóversenyes játék van rajta. VGAba nyomtuk, mert senkinek nem vot akkor olyan gépe, amin SVGAba élvezehtõen futott volna.
Hi-Octane volt a game neve ;-))

[Jakuza]
Az ultima sorozat lehet hogy folyt a csapbol is , de az Underwold sose.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.