15585
Rajzolás,Festészet,Digital art...stb.
-
Nuki #2584 van valami mondani mondanivalója egyáltalán? -
Vegas #2583 uhh -
Vegas #2582 Gólyahoztaföldebkurta? -
#2581 Seggberuglak ha lesz@arsz :D -
#2580 kacsalábonforgókastályház, csak a kacsa dráka volt -
#2579 Lúdláb, süti .-.- -
#2578 up,
szerintetek mit akar kifejezni a kép? :)
-
#2577 :O)))) -
#2576 [center]
Apúú, asszem felgyujtottam a várost.. :C -
#2575 nem túl nehéz de képzeld nem,egérrel talán csak egy emberke tudja.. -
#2574 ha a jobb és baloldali képet te rajzoltad akkor igen királyul tudsz -
#2573 itt az én képem ami béna lett,papiron jobb lett volnaXD
-
Akkor most van időd, mert egy hétig nem látok netet :) -
#2571 ok most már értem -
#2570 nincs :c -
#2569 tudod mint mikor a japán rajzfilmekben is egy nagyonboldog arcra is "n" ( vagy ha úgy tetszik fordított "u") alakú szemeket tesznek :) -
#2568 húzza a száját, mert eredetileg ez: ò_ñ :) -
#2567 LÁL
Ma sem rajzoltam :( Hen-tes neked vmi új? -
#2566 szmájl
olyan mint ez= ^,^ csak randább :D -
#2565 " ò__ñ " ez mi? -
#2564 szép ò__ñ -
#2563 [IMG][/IMG] -
#2562 és te tudsz?mutiiii -
#2561 ja, én se fogok tanulni rajzolni. aki tud az tud aki nem az nem. -
#2560 Biztos nem azért,mert szereti! -
#2559 hogy ne tudjon elfutni :) -
#2558 mét ölelkezik a patkánnyal? :o -
#2557 visszaszerzed, htx! -
#2556 [IMG][/IMG] -
#2555 :o))) Az ovi igazgatónője annyit mondott csak, hogy kirakják a művházban, arra ő sem számított, hogy onnan továbbviszik. -
#2554 fotó sincs róla? ha már akkor ien nagy művész lehettél mivel foglalkozol most? Galéria stb?:D -
#2553 Álmában csenget egy kicsit
Az óvónéni írta a rajzra, hogy csingilingi, mert hát én ugye akkor még... :D -
#2552 Az "aluszik a villamos is" rész tetszett a legjobban :) -
#2551 Lassan kirajzoldóik, hogy világnézeti különbségek miatt nem értünk egyet. :)
Van Gogh miért számít nagy művésznek? Mert sokat érnek a képei, és azt mondják az iskolában, hogy ő egy nagyon nagy festő? Párhuzamnak: Petőfi a legjobb, legtehetségesebb, legstbibb magyar költő? Mert ezt tanítják. Aranyos, könnyen elemezhető versei vannak, néhánynak ugye történelmi értéke van, ez vitathatatlan, de ettől ő lenne a kiválasztott? :)
Számomra a tanulás a saját tapasztalat megszerzése, minden más csak egy kis plusz segítség. Nekem is volt egy osztálytársam, aki borzalmasan tehetséges volt. Néhány tollvonásból olyanokat alkotott, hogy leesett az állam, ráadásul képes volt agyból teljesen hibátlan női testeket rajzolni akármilyen pózban, árnyékolással, fullextrásan. Portrét nem szívesen rajzolt, azt állította, hogy az nem megy neki jól, de az egyéb rajzait elnézve nem kellett volna neki sok gyakorlás, és abba is belejött volna. És azt gondolom, mivel az egyéb jellegű rajzokat sem tanulta senkitől, csakis saját maga által tapasztalva "tanult", a portré tökéletesítése sem lett volna neki nagyon nagy gond, segítség nélkül is megoldotta volna némi időráfordítással. Amikor megnéztem 1-1 rajzát, hát, inkább sírni támadt volna kedvem, mert általánosban sokan ügyes rajzolónak tartottak engem, de ez a srác kisujjból kirázta azt, ami nekem a maximum volt. :| A másolás nekem is nagyon jól ment, 6-7 éves koromban a Németországból hozott Marvel képregényekből szuper szuperhősöket kopiztam, illetve Búvár-zsebkönyvekből mindenféle állatrajzot remekül le tudtam utánozni.
"ezért nincs múzeumokban gyerekrajz" ez egyrészt érthető, egy gyereknek "nagyon ritkán" van kialakult stílusa, illetve megfelelő kézügyessége ahhoz, hogy értékes dolgokat alkosson, de ez nagyrészt biológia. :) Mondjuk zenei vonalon kiváló ellenpéda W. A. Mozart, de az más tészta, képzőművészetben nem tudok ilyenről. :)
Illetve szeretném megcáfolni is eme mondatodat: óvodás koromban, talán nagycsoportban az óvónéni felolvasta az Aludj el szépen, kis Balázst, amiből nekünk egy tetszőleges részletet le kellett rajzolni. Engem az "aluszik a villamos is" rész ihletett meg, a végeredményt először az óvodai faliújságon, később a helyi művelődési házban (! :D) láthattam viszont, kortárs művészek alkotásai között, majd továbbvitték egyéb kiállításokra, soha nem kaptam vissza. :( :o)))
Ja, talán az is lehet, hogy a magamfajta féltehetséget (elnézést, ha túloztam) tudják esetleg kivirágoztatni egy művészeti suliban, az ilyen osztálytársam-félét meg inkább bekorlátozzák?
De, ha igaz, amit írsz, hogy csak megutáltatják a dolgot... :((( -
#2550 Nem akarjátok érteni mit mondok. Te is tanultál rajzolni, még ha magadtól is. Ha valaki segít, hogy megtaláld a saját világodat, úgy h végigmutatja milyen módszerek voltak, szerintem senki sem kevesebb. Ranger a megmondhatója, vagy ő is jómunkásember? -
#2549 az lehet, hogy kell neki a tanulás, de ha valami igazán művészit alkot, akkor annak manapság köze nem lesz a tanultakhoz, ezért művész, ha valaki azt rajzolja amit tanult az egy hülye jómunkásember, és semmi más.. -
#2548 Értem én, hogy szerinted nem kell semmi a művésznek csak úgy jön bele a vakvilágba és a művészetével megváltja a világot, mert már mindent tud. De ha belegondolsz ilyen nincs. A tanulás más tapasztalatainak átvétele. Azért tart ott a világ ahol, mert tanult az előző nemzedékektől. Ha minden művész kitapasztalná tudását, akkor még mindig barlangrajoknál tartanánk. Most speciel Picassoval nem tudok ellenpéldázni, mert sosem tanultam művtörit, de azt tudom, hogy Vincent van Gogh szinte minden elképzelhető korabeli művészeti stílust kipróbált, mire nagyjából megállapodott a pointilizmusnál. Nagy elődöktől lesett el, kortársaktól tanult, és igen maga is próbálkozott (jónéhányszor ittasan, ezért van annyi képén absinhtos üveg, pohár) (Discovery ) Szóval láthatod, hogy a legnagyobbak is kezdték valahol, sokat tanultak (ezért nincs múzeumokban gyerekrajz) és jobb esetben még haláluk előtt elismerték.
De mondom máshogy. Ha le akasz rajzolni, egy lovat, egy embert, egy hengert, előbb meg kell TANULNI bánni a rajzeszközel. Tudnon kell használnod a szemedet (hogy a lapon is az legyen amit látsz), és valamennyire ismerni kell azt amit lerajzolsz (anatómia). Ja és hogy még a saját stílusodat, művészeted is belevidd, na ez nem megy tanulás, és gyakorlás nélkül.
Én már jópár éve rajzolgatok, ha unatkozok, vagy ha valami megtetszik, vagy ha valami kihívás van benne(rajzpályázat, ismerősök kérésére portré róluk), de sokkal hatásosabb lett volna, ha valahol megtanulom ezeket a dolgokat, amire csak nagynehezen jöttem rá. Művsuliban sztem már régen kikupáltak volna, csak én szeretném, ha nem utáltatnák meg velem a rajzolást. Márpedig a mai oktatásban csa elveszik a kedved attól amit tanulsz.
Mondok mé egy példát. Általános iskolában volt egy osztálytársam, akinek istenadta tehetsége volt a rajzoláshoz. Én hiába próbáltam sosem tudtam olyan jól rajzolni mint ő. Főleg az tetszett, hogy milyen ügyesen másol le egy valamit amit meglát. Rajztanárnak persze más volt a véleménye, de én mindig is örültem volna, olyan jól megy mint neki. Most osztálytalálkozón valahogy szóba jött ez a dolog. Ő elmondta nekem, hogy benne az a kitartás, nem volt meg, mint bennem. Ő azóta teljesen elfelejtett rajzolni, és már nem is venne szivesen kezébe ceruzát. Csak annyin múlott, hogy nem vették fel művészetire. Mivel nem ismerték el a tudását, inkább feladta és meggyűlölte az egészet. Magában a tehetség nem mindenre elég... -
#2547 az csak a kép sorszáma -.- -
#2546 mét pont első puszykát? -.- -