Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Punker
egész irakban puffogtatnak folyamatosan, az újságírók tudhatták hogy nem életbiztosítás AK-s emberkék közelében mozogni, kockáztattak nem jött be.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Most mondta a hirado,hogy az iraki esetet annak idején kivizsgálták,és ugy találták a katonák szabályosan jártak el.Állitólag a faszik órák óta pufogtattak arrafelé.

Apám,nekem életem a kungfúúúúúúú!!!!!!!!!!!

Tudtommal "altató" gáz volt, igaz valami titkos katonai. A gond az volt hogy napok óta éhezõ, stresz alatt lévõ legyengûlt emberekre az egészségeseknek szánt adagját nyomták. Mondjuk hogy utána miért nem tudták megmondani az összetételt, azt nem tudom.

Te mit tettél volna? Ha gáz nélkül támadsz, robbantanak. Ha eleget teszel a követeléseiknek akkor naponta lesz ilyen.
Punker
ruszkiknál ez elfogadható járulékos veszteség, barbár nép volt mindig.....

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

At least 33 terrorists and 129 hostages died during the raid or in the following days. Doctor Andrei Seltsovsky, Moscow's health committee chairman, announced that all but one of the hostages killed in the raid had died of the effects of the unknown gas rather than from gunshot wounds

Tehát a 129 túsz közül 128 a gáz miatt halt meg.
Én ezt nem nevezném szakértelemnek. Hajmeresztõ idiotizmusnak és inkompetenciának már annál inkább.

Azt is garantálom neked, hogy egyeten civilizált ország rohamosztaga se próbálna meg úgy megoldani egy túszdrámát, hogy telenyomja a túszokkal teli helyiséget mérgezõ és potenciálisan halálos gázzal.

Nekem nem ez a munkám. Nekik igen, és szarul csinálták. Nagyon.
Ez ugyebár a 380 beslani és a 130 moszkvai civil halott miatt ugyebár nem kérdés.

Bucser
hát persze a tankönyvek mögül bárki sokkal jobb lett volna oda mint azok akik ott voltak😊

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Gondolom te nagyobb sikerszázalékkal oldottad volna meg...
vagy bárki más így utólag...

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

Alapvetõen megfelelõ kontextusban kellene vizsgálni a dolgokat. A helikopterek nem csak úgy arra jártak és lemészároltak mindenkit akinél fegyvert láttak. A helikopterek a földi egységeket támogatták, akik többször is tûz alá kerültek az adott hely környékérõl. A felvételeken látszik 1 RPG és legalább 1 AK, valamint némileg szerencsétlen módon a fotos cuccát is fegyvernek nézik. A sarok mögül fegyvernek látszó tárggyal való kinézés sem a legszerencsésebb (amúgy arra voltak az amerikai földi egységek). Nyilván egyszerübb õket helikopterrõl lelõni, mint a gyalogságnak bujócskát játszani velük. Fegyveres csoport, hadmûveleti területen, mégis mit kellett volna velük csinálni? Megvárni amig kilõnek pár humveet vagy lelõnek pár katonát?

Nekem mindegy, bár azóta is az a fél világ az oroszokon röhög. Õk legszívesebben tankokkal állnának neki a tússzabadításnak.<#hehe>

Ulvar
Csaj befigyel a háttérben...Neki is szüksége lenne rá? <#zavart1>

War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC

degenerator

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

Bucser
A jelenleg vitatott helyzet szempontjából tök lényegtelen, hogy TE minek minõsíted a moszkvai operaházban történteket.

Tévedésrõl volt szó és túlzott erõ alkalmazásáról.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Hát én a beszlani avgy a moszkvai színházi túszhelyzet "kezelését" inkább erõs hozzánemértésnek nevezném, mintsem tévedésnek. Nem hinném hogy be lehet engedni véletlenül egy 300 emberrel teli színházterembe veszélyes gázt. Ez szakszerûtlenség.

Bucser
Szerintem pedig egy harci cselekmény esetén teljességgel lényegtelen a nemzetek civil áldozatokról való felfogása.

A tévedés mindenhol tévedés. És itt tévedésrõl volt szó.

Amit pedig hallassz a rádión azaz adrenalin hatása.

No igen, ez a kamerafelvétel egyébként kinek a monitorán van? A lövésznek? Mert nem pont oda lõ, ahova mutat a célkereszt.

Más:

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

A két nemzet civil áldozatokról vallott felfogásában van némi különbség, mondhatjuk úgy hogy a skála két végén helyezkednek el. Az oroszok barmok, nem számítanak nekik az emberéletek, se a civil, se a katonai. De ne õk legyenek már a mérce jó? Jóhogy nem az észak koreaiakat vagy a kínaiakat tesszük meg mércének.

Mégis hogyan elenõrizzem azt, hogy ezen meg nem nevezett pilóták ellen folyt e hadbírósági eljárás, és hogy a hadseregnél vannak e még?

Így is elég nagy kört mentek, nem szabad megvárni míg az ellen lõ elõbb. Árnyékra vetõdés volt, utólag mindenki okosabb, de ott helyben kellett dönteni és ki tudja már hányszor lõttek ezekre a csávókra RPG-vel. A mosdatás persze mocskos dolog, de érthetõ, hogy védik a seggüket, mert a média minden szirszarért így is szétszedi õket.

Bucser
Ha éppen egy RPG-nek vagy egy recoilless rifle-hez hasonló tárgyat vélsz felfedezni egy FOS felbontású kis monitoron: (tévedés ne essék ti lehet, hogy a 22"-os monitoron el tudjátok dönteni, hogy hány fegyverest láttok, de egy 20*15 centis képernyõn látva, egy mozgó helikopter fekete fehér képernyõjén nem biztos, hogy ennyire profin menne a célpontazonosítás...)

Egy háborús övezetben pedig elõbb lõnek és utána kérdeznek... Ha fegyveres csoportban mozogsz még ha nincs is nálad puska szarrá fognak lõni. nincs olyan, hogy "nem ér nincs is nálam puska" ez nem fogócska.

Bucser
Ahhan.. anno az orosz operaházban végzett túszmentésre akkor mit mondasz??

Szerintem a fotós, amikor kinéz a ház oldalán, (amikor odacsoportosulnak), az simán néz ki valami komolyabb fegyvernek, de nem RPGnek.

Egyébként két fegyverest minimum én is láttam. De ettõl még nem hiszem, hogy ez volt a megfelelõ eljárás.

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

Molnibalage
Még mindig nem néztél utána szerintem, hogy mi lett az ügy kimenetele. Ha megvan az eredmény, akkor lehet érdemi vitát folytatni szerintem.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Ez lehetséges, de mi nem tudjuk ellenõrizni, mert civileknek nincs hozzáférése ilyen adatokhoz.

BEAST
Nem tudom, segithetnel, pontosan hol irtam olyat hogy csak a 2-3 fegyveresre kellett volna tuzelni amig tizen alltak egy rakason?

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Sehol.

Mint irtam, en nem ertek hozza, de en vartam volna amig tisztan tuzelhetek a fegyveresekre(mar az elejen is ketten egyutt alltak kulon), aztan hivtam volna a par saroknyira levo foldi csapatot, de gondolom biztonsagosabb a sajat tarsakra nezve ha halomra lovik a fegyvereseket a fel kornyekkel egyutt.

Nem vitatkozni jottem, csak erdekelt, hogy miert ez volt a legjobb megoldas.

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

BEAST
Nem tudom, segithetnel, pontosan hol irtam olyat hogy csak a 2-3 fegyveresre kellett volna tuzelni amig tizen alltak egy rakason?

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Sehol.

Mint irtam, en nem ertek hozza, de en vartam volna amig tisztan tuzelhetek a fegyveresekre(mar az elejen is ketten egyutt alltak kulon), aztan hivtam volna a par saroknyira levo foldi csapatot, de gondolom biztonsagosabb a sajat tarsakra nezve ha halomra lovik a fegyvereseket a fel kornyekkel egyutt.

En befejeztem a temat, nem vitatkozni jottem, csak erdekelt, hogy miert ez volt a legjobb megoldas.

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Igen, történtek, de ott nem volt zoomolható hõkamera. Azért ma már kicsit fejlettebb eszközök álnak rendelkezésre a célpontfelismerésre, gondolom ezt nem vitatod. Meg két feltételezett fegyveres miatt kiírtani egy fél utcát kicsit túlreagálása a dolgoknak, nemde? Meg az az egész szemét, cinikus hangvétel amivel az egészhez hozzáálnak, az valami szörnyû. Egy ilyen hozzállású és kvalitású ember ne dönthessen már élet és halál között, dolgozzon a mekiben helyette. (tudom hogy technikailag tûzparancs nélkül nem lõhetnek, de a tûzparancsot rádión adják meg nekik olyan emebrek, akiknek a helyzetet a helikopter személyzete vázolja föl). Úgyhogy a hadbíróság az a minimum egy ilyen helyzetben.

Molnibalage
Ha van egy 5-6 méteres körön belül egy csoport, akkor nem tudod eljátszani, hogy a 3 kiválasztott emberre tüzelsz. A lózungokkel ellentétben ez nem videójáték...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

BEAST
Es? Ezt most mire is irtad? 😄

Molnibalage
A fegyvereknek van szórása...

BEAST
Senki sem beszelt itt fair playrol, de tudtommal a haborunak is vannak szabalyai. Engem csak az erdekel, hogy jogos volt e ez az egesz. Masik topicban irtam, hogy fogalmam sincs ezekrol, max wikirol tudtam hirtelen tajekozodni, de nem hiszem hogy 2-3 fegyveres miatt egy 10+ fos csoport koze kellene loni.
Gondolom azert kaptak meg az engedely a tuzelesre mert azt mondtak 6-8 fegyveres van meg rpg-t is lattak, ami mar a felvetel alapjan is lathato, hogy nem valos. Nem is ertem ezek utan miert nem tortent semmi a pilotakkal...

Persze igazad van, a sajtos emberek miatt kaptak fel ennyire az esetet, de nem miattuk szanalmas ami tortent, mert nem csak a ket ujsagiro halt meg a 2-3 fegyveres mellett.

Molnibalage
Meg kellene nézni, hogy még államonyában vannak vagy sem. Nem tartom valószínûnek. Persze ennek senki nem néz utána, csak fröcsög.

Hülyeség, 3 éves eset, attól még nem támadnak fel a holtak, ha most kirúgják õket. Azóta több száz bevetést is repülhettek már. Nincs mit ezen vizsgálódni, benézték, árnyékra vetõdtek, de könyörgöm, az elmúlt több ezer évben sokkal durvább háborús atrocitások is történtek, nem a 21. század találmánya ha mondjuk egy vétlen gyerek meghal.

A háború nem fairplay, sosem volt az. Az hogy egy fegyveres csoport pillanatnyilag nem viselkedik ellenségesen az nem ok arra, hogy ne lõjék szét õket, ez szimplán hülye indok. Az volt a baj, hogy nagyon tömörültek, lehetetlen lett volna a 8-10 ember közül azt a párat kiszedni, akiknél fegyver volt, pláne annak fényében, hogy gránátvetõnek nézték az objektívet. Szvsz nem lenen így felkapva az eset, ha nem lett volna ott az a két arab újságíró. Az újságíró kolegák meg felkapták és azóta tele van vele a net. Én is már a 4. fórumon tárgyalom ezt tegnap óta, picit uncsi. Az egy héttel ezelõtti moszkvai robbantás nem volt így felkapva, pedig ott 40-en haltak meg.

BEAST
3:40 kornyeken latni ket fegyverest, de tobbet nem talaltam

Én meg minimum hármat. Amikor elkezdenek lõni akkor is látszik de csak egy, mert takarják egymást, mikor a sarokhoz sétálnak, akkor lehet õket jól látni.

Én egyetlen AKt se láttam a felvételen.

Szerintem meg ki kellene vizsgálni az ilyen eseteket, és megbüntetni a pilótákat, majd elbocsátani õket a hadseregtõl. A harci helikopterek személyzetének fontos feladata a célpontazonosítás, ami láthatóan elég gyengén megy nekik. Legközelebb egy óvodás csoportot fognak RPGs AKs felkelõbandának nézni?

Szerintem ilyen tehetségtelen gyökereknek semmi keresnivalójuk egy Apache botkormánya mögött.

BEAST
Tehat a 2 fegyveres miatt oltek meg azt a rengeteg embert? Senki sem viselkedett ellensegesen, rpgjuk meg vegkepp nem volt.

A fotósok mögött sétálnak az AK-s fazonok, tisztán látszik.

Molnibalage
Az ilyen hírek kommenjeiben nem szoktam elcsodálkozni azon, hogy nagy az Isten...

Ulvar
Az index is tudja hogyan fújjon fel egy hírt még jobban 😊. Nem gyengén szánalmas. De az amcsik se gyengék hogy AKnak nézik a fotóst...meg RPGnek...na mind1. Õk is belehettek szarva...én is be lennék. Sajnos nem az elsõ ilyen ügy ez.

War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC

Punker
"A 02.07-én meglõtt magyar Humvee jobb elsõ ajtaja egyébként megtekinthetõ a pákozdi békefenntartó múzeumban! Én is tegnap láttam. Szépen látszik rajta az RPG-gránát hatása. Egy helyi szakember szerint a gránát egyébként bement a küzdõtérbe, de már csak a menethajtómûve. Az sebesítette meg a vezetõ kezét. A kumulatív sugár - szerencsére - a páncélüveg rrétegei között szétszóródott! A magyar srácoknak hihetetlenül nagy szerencséjük volt.!"

bõvebben

A mieik sérülésérõl tudsz valamit? Hogy úszták meg ennyivel? A komulatív sugár gondolom megégette volna õket, ha meg valami repesz romboló fej akkor jobban kicakkozza a hummert. Nem?
Punker
élve jöttek ki (aszem összesen 10 sebesült volt, amibõl 3 halálos) a jármûvet a visszavonuláskor robbantották fel mert nem volt javítható kimenthetõ.

Van róla infó, hogy élve szálltak-e ki belõle?

A lenti hummer még az RPG találatos? Azt amúgy is akartam kérdezni, hogy a sérült katonáinkon hogy hogy nem voltak égési sérülések?
Punker
német dingo:

Punker