Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Attól persze a kép még szép. 😄
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Akinek avastja van ,mikor visszalép behülyülhet,mint nekem😊
Ami azért poén,mert a képeket nekem küldték tiszta géprõl,én méreteztem át a full védett gépemen,én tettem fel admin jogokkal,és ha az oldalról nézem ,nem jelez a gyökér avast.Ha innét lépek egyet vissza,akkor elkezd visitani😊)
On
Apám,nekem életem a kungfúúúúúúú!!!!!!!!!!!

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
kép
Azt mondja a srác,hogy az összeszedett tüzérségi lõszereket,csak ugy lEbaxák az ut mellé,egy csomóba,még eszükbe nem jut elvinni.Õk meg ott járnak melózni.
Ugyhogy a fõváros is faxa hely,valamelyik utcán egyik nap elnyomnak egy furgon robbanóanyagot,másnap ott vigyorognak az árusok.
Eggyel visszább a másik ami tetszik,a konténeres kép.Ha valaki ott dekkolt,nem volt õszinte a mosolya.
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Azt viszont soha nem értettem, hogy a kopár hegyeken a semmi közepén hogyan nem halnak éhen és szomjan az gerillák.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról
Annó a szovjet seregben Su 25 össel repkedett a kérdéses terület felett.
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
-Link egy
-Link kettõ
A másik nagy nehezítés a terep által pedig az, hogy ezeken a terepeken sokszor nem lehet gépjármûvet, harcjármûvet használni (vagy csak korlátozottan, a kevés létezõ utat használva). Így a gyalog, esetleg lóval közlekedõ gerillákért a katonáknak is talpon kell menniük.
Hozzá kell tenni, hogy most és akkor is csak részben volt ez igaz, hiszen a másik fele a hagyományos gerilla háború rákfenéje, hogy a gerillák a civilek között mozognak. Márpedig Afganisztán nem kis ország, és nem lehet egyszerû útzárakkal ellenõrizni az embereket, mint ahogy az Izraeliek teszik vagy anno az USA tette Irakban.
A végére egy kép, szép az AK-sniper a falon 😊
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról
Sem Irakban, sem Afganisztánban nincs hivatalosan háborús helyzetben. Békének megint nem lehet nevezni, ezért az ilyen szituációkat most divatosan Alacsony Intenzitású Konfliktusnak (Low intensity conflict) nevezik. Itt-ott elõfordul egy-egy támadás, egy-egy koncentrált erõdemonstráció, de átfogó harci helyzet nincs. Az Iraki helyzetet bizonyos okok miatt polgárháborúnak is nevezik, köszönhetõen a fõleg a Szunnita-Síita(-Kurd) alapú ellentéteknek. Egyébként Irakban sincs olyan nagy béke, legfeljebb a médiában kevesebbet szerepelek, de alig egy hete, hogy (feltehetõen Szunnita) fegyveresek egy Bagdad közelében lévõ faluban kivégeztek 25 civilt. Szinte ezzel egy idõben több pokolgépes merénylet volt Bagdadban, ami legalább 47 áldozattal járt, mellesleg ez volt idén a negyedik nagyobb bombamerénylet. Az országban továbbra is mindennaposak a fegyveres rablások, lövöldözések, emberrablások. Ezt sok mindennek lehet nevezni, békének mondjuk a legkevésbé.
Afganisztán több szempontból is zûrösebb hely. Elõször is a természeti adottságai miatt (rengeteg hegyes-sziklás terület) ideális a gerilla hadviseléshez. Másfelõl szemben Irakkal, Afganisztán teljesen más jellegû ország, igazán erõs központi hatalma sose volt, hadurak által uralt területekre van szabdalva az ország, ráadásul az egész ország eléggé elmaradott, inkább hasonlítható egy közép-afrikai országhoz, mint az amúgy viszonylag jól kiépített, relatíve fejlett iraki viszonyokhoz.
Irak esetén azért került sor kivonulásra, mert egyfelõl 2008 végén lejárt az ENSZ jogosítvány az ott tartózkodásra. Másfelõl van egy többé-kevésbé erõs központi hatalom, többé-kevésbé megfelelõ fegyveres erõvel a rend viszonylagos fenntartására. Az USA tehát nem érdekelt a jelenlétének további fenntartásában. Afganisztánban nincs igazán ilyesmi, a központi hatalom olyan gyenge, hogy a hatalmát jobbára a fõváros határain túl nem is tudja érvényesíteni, ahol igen, ott is az ott tartózkodó nemzetközi erõk fellépésének hála. Afganisztánban viszont az ENSZ felhatalmazás korlátlan idejû, és a jelenlegi politikai helyzetben úgy fogalmaznak, hogy ha kell, akkor 20-25 évig is maradnak. Ezzel mondjuk ellentétes Obama azon állítása, hogy 2011 közepén megkezdik a csapatok kivonását - ugyan teljes kivonásról nem beszélt, ez akkor is érdekes vonulat, ugyanis reménytelennek tûnik, hogy másfél év alatt megforduljon az Afgán helyzet.
Hozzá kell tenni, hogy Afganisztánt az elmúlt másfél évszázadban az Angolok és a Szovjetek is megpróbálták megszállni, és egyikük sem tudott mit kezdeni a nehéz terepen gerilla hadviselést folytató Afgánokkal...
Aki itt igazán a rövidet húzta, az az iraki nép békésebb (és nagyobb) része, és nem csak a koaliciós erõktõl, de a felkelõktõl is...
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Isten áldja a pogányokat!
Az emberiség egész története errõl szól. Nem véletlen,hogy a bottól pár ezer év alatt eljutottunk ezekhez az eszközökhöz amikrõl a topikban beszélünk. Civil ,nem civil egyre megy,régen is lemészárolták õket , meg most is. Ez nem szép,nem humánus,de a háborúkat nem is lehet humánus jelzõvel illetni. Ilyenek vagyunk és kész. Az okok meg huszandrangúak legalábbis szerintem.
A halál csupán a kezdet...
Jó lenne ismerni a körülményeket. Miét voltak ott a helikopterek? Valamit/valakit fedeztek, vagy csak kószáltak. Miért kaptak engedélyt a tüzelésre. A felvételek alapján nem látszik egyértelmûen hogy mi az az emberek kezében. Tehát ha genyó vagyok akkor és figyelembe vesszük a környéket joggal feltételezhetõ a fegyver is.
Vagy ugyan ehhez hasonló amikor az ellenõrzõ pont felé tartó autóra amely nem mutat megállási szándékot rálõnek. Legyünk õszinték mi vagyunk az ellenõrzõponton mi is megtesszük. Mert nem akarunk felrobbanni egy öngyilkos merénylet közepette.
Utólag lehet okoskodni. Akkor és ott jobb esetben másodpercek állnak rendelkezésre dönteni.
Ettõl függetlenül sajnálom az ártatlan áldozatokat. De ez egy olyan mocskos háború ahol a felkelõk/gerillák/terroristák a civilek közül lõdöznek (nem véletlenül)
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
A felkelõk több száz civilt robbantanak fel, hogy megöljenek néhány amerikai katonát, de az fairplay, ha az amcsik meg egy felfegyverzett csoportba lõnek, ahol _esetleg_ lehetnek civilek, akkor már rohadt mészárosok.
Meg amit az elõzõ hozzászólásomban is írtam, hogy egyátalán nem ismerjük az eset teljes körülményeit, anélkül pedig nem kéne itéletet mondani egy hatásvadász módon összevágott videó alapján.
Szerinted hogy élt a többség a Szaddam által uralt irakban?
És az átlag irakinak nem attól kellett rettegnie hogy felrobbantják a piacon, hanem attól, hogy mikor a jön rendõrség és viszi el mint az állam ellensége...
de irak tökéletes példa, lehet hogy Saddam diktatúrát tartott fenn de az emberek jobban és nagyobb biztonságban éltek.
Szerintem (és mások szerint is, megint mások szerint nem) a kisteherautó szétlövése nem háborús bûn.
Több ezer újságíró, operatõr halt meg...mert megakarták írni az életük mûvét...ez ilyen. A felvétel persze magáról beszél! Hogy színesen is megkaphattuk a modern technológiák miatt...
War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC
HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!
ad.1 A RoE-t ki írta? A kis hal csak az alkalmazója.
ad.2 A kiképzési rendszert ki határozza meg? A baka annak csak outputja.
Tök jó, hogy ez a jelek szerint nem jut el sokaknak az agyáig...
Kb 4 éve nem néztem tv-t HBO/AXN/discovery kivételével.
De ha ezek a szennyek nem lennének akkor tematikus adók se lennének soha.
+ Nem szeretem ha más választja meg, hogy mivel hülyítem magam.
Hülyék ezek...komolyan mondom ebbõl csinálnak milliókat!! NA EZEKET az embereket lõném tarkón! Vagy kiküldeném oda és ott pofázzon! Hihetetlen...