95121
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • [NST]Cifu
    Kitünően használható rejtve viselésnél - például egy bőröndbe rejtve. :)))
  • [NST]Cifu
    Való igaz, szép gesztus. De...

Tessék, itt a jövőképük:

A nemzetorség hatályos "törvényi feltételeket igénylo", feladatokkal, és jogosultságokkal, valamint állomány táblával rendelkezo, olyan fegyveres szolgálatra is alkalmas szervezet-hadero, mely tagjai önkéntes (-en), egyenruhát viselo, katonai kötelékekben szolgálatot teljesíto magyar állampolgárok. A nemzetorség - vagyis a nemzetor szolgálat olyan katonai kötelékekben önkéntesen vállalt fegyveres tevékenység, amely képes önálló hátországi feladatok megoldására, a fegyveres erokkel és testületekkel történo együttmuködéssel, a Köztársasági Elnök alárendeltségében.

Tehát, ők jogosultságokkal, állománytáblával, fegyverres, önkéntes erőként akarnak működni. Saját maguknak adományozzák a rendfokozatokat, saját maguk képzelik el, hogy mi a dolguk. Ugyanakkor ez hivatalosan egy szövetség, amelyet az elnöksége irányít!
    Már elnézést, de ez egy vicc.

Holnap fogom magam, megalalpítok egy szervezett, amelynek célja az, hogy segítsek a HM-nek megvédeni a hont. Kinevezem magam Marsallá, és kinevezem a beosztottaimat. Hogy kinek mi a rendfokozata és beosztása, vagy kit veszünk fel, az én, illetve az Elnökség hatáskörzetébe tartozik. Ja, és fegyveres szervetté akarok válni, elérve, hogy jogot kapjanak a szövetségbe tartozók a fegyver viselésre/(tartásra?)/használatra. Természetesen nem tartozom egyetlen politikai tömbhöz sem.

Szerinted ebben nincs semmi kivetnivaló?
    Vagy csak én párosítok azonnal az SA-val?

Az Indexen folyik a vita, hogy van-e értelme nemzetőrségnek (valódinak), miután ugye jelenleg nincs rendes tartalékosképzés a hadseregnek, ergo szükség esetén nincs kit behívni. Azt támogatom, hogy legyen egy önkéntes nemzetőrség, de nem egy eféle önszerveződő csoport által, hanem katonai, állami felügyelettel!
  • Sadist
    És mi ellen védenéd magad vele? Elefántoktól?
  • Punkerwork
    közönséges önvédelmi maroklőfegyver
  • [NST]Cifu
    Passz, ezt especiel nem ismerem, de van .600 Nitro Express revolver például:

Jó kérdés, hogy ez például minek minősül: Puska (lőszer), Karabély (csőhossz, fegyverhossz), vagy Pisztoly (kinézet) :)))
  • Punkerwork
    az hogy kimentek segíteni az árvízkor szerintem rendes dolog.
  • [NST]Cifu
    Én azt hittem, kicsiny nemzetünk nem tud még mélyebbre sülyedni. Tévedtem.

Magyar Nemzetőrség

Egy csapat ember fogta magát, kikiáltotta azt, hogy ők a történelmi Nemzetőrök hagyományainak folytatói. Adtak maguknak rangot és címet is, hiszen a nélkül nem ér semmit az ember. Így például a fő tótumfaktumuk teljes megszólítása: lovag Dr. Dohány András nõr. altábornagy!
    Természetesen van szép egyenruhájuk, öltözködési szabályzatuk, meg minden egyébb (jelentkezni lehet, a jelentkezést az elnökség bírálja el). Eddigi tetteik bizonyítják mennyire komolyan gondolják: felavatták saját zászlójukat, megjelentek Pongrátz Gergely ravatalánál, valamint előléptették saját magukat, ja, és beidézték az egyik nemzetőr vezérőrnagy Úrat jogosulatlan címhasználat vétsége miatt. Ja, meg egy IDPA lövészet megszervezésében is részt vesznek. Alapszabályzatuk is szép, többek között szeretnék elősegíteni a sorköteles fiatalok előképzését, valamint elősegíteni hazánk euró-atlanti integrációját.
    Ehhez természetesen elengedhetettlen a magas rangú társaság (amennyire át lehet látni az M.N.O.SZ tagjainak elsöprő többsége minimum főtiszti rendfokozat büszke tulajdonosa :)).

A dolog egyik fele, hogy ez viccnek szép, végülis előadhatják magukat szép egyenruhájukban, meg minden. A baj az, hogy nagyon úgy tünik, hogy komolyan gondolják. Ettől viszont rajtam a sirógörcs vesz erőt...
  • Sadist
    Ez milyen fegyver? No One Lives Foreverben is hasonló volt, de az is nagyot ütött
  • Zsolo007
    Íme még egy kép, ezúttal tévcsővel, így már én is felismerem, hogy ez egy FN FAL

Kicsit elmosott a kép :(

És egy másik így már abszolút egyértelmű. Szerintem.
  • katz
    Ez egy FN FAL
  • Glpetyus
    Az
  • ghost cb
    Vagy inkább egy FAL. Utóbbi sztem.
  • ghost cb
    Ja Galil ARM. (Az izraeli AK-47)
  • Zsolo007
    Valaki meg tudná nekem mondani hogy a hátsó csávónak milyen fegyver van a kezében? Nem AK abban biztos vok, talán az a fegyver ami CSS-ben is van? (talán glail vagy mi a frász a neve annak T-k vehetik 4-1 a kódja :) )

Előre is THX!
  • Glpetyus
    :ASSADDDSADSASAD
  • Seaweed
    ROTFL
  • katz
    Látom ott sincs vmi nagy követelménye a fegyverviselési engedélynek
  • [NST]Cifu
    .600 nitro express vs. nem kellően felkészült lövész. :))
  • ghost cb
    "...látjátok? Ha itt megragasztom, nem esik darabokra!"
    ez nagyon illik a képhez... :D
  • Seaweed
    Csak tippelek a "patch"-ek alapjan: szerintem ezek valami legimozgekonysagu, tengereszgyalogos, vagy konnyulovesz zalszloalj/szazad lehet.
    (A matroztriko viszont egyertelmuen tengereszeti!)
  • Seaweed
    Hehe..."Ivan racsodalkozni nyugait gepuska..majd John racsodalkozni keleti geppuska....jonni Ivan, ketszer jol foldhozb@szni, majd sarban meghempergetni, es tollal beszorni keleti geppuska...John meg keresi az allat a foldon hogy meg mindig mukodni keleti geppuska"
  • [NST]Cifu
    A 2. képen a hátul álló srácnak kék-fehér csíkos trikója van, talán tengerészgyalogosok?
  • Seaweed
    Viszont ez az orosz gyakorlo mintazat nekem uj!
  • Seaweed
    Hehe lol a BTR-en az az alapozofestekes "terepminta" :DDDDD
  • [NST]Cifu
    Közös Kanadai-Orosz-Angol hadgyakorlat:

[center]
    Hmm... talán a kalapos ürge nem boldogul a BTR-70 beindításával? :)

[center]
    "...látjátok? Ha itt megragasztom, nem esik szét darabokra!"
    (elnézést, ez az örök cinizmus :))

Iván rácsodálkozni nyugati géppuska.

John rácsodálkozni keleti géppuska.

"Húúú... de jó, hogy ez nekünk nem ezzel a micsodával kell szenvednünk..."

Hot Pizza delivery within 10 minutes!
  • [NST]Cifu
    Megvolt az első lövés az FCS NLOS-C (in ungraschie: az M109 "Paladin" önjáró tüzérségi tarack utódja) járműnek. Az L/38-as csőhosszúságú, 155mm-es tarack percenként 6 lövést tud leadni maximum 15 mérföld távolsága.

[center]

• metlogen
    Hello

Nem tud nekem valaki olyan oldalt, vagy képeket ahol katonai kézjelek való
    komunikálást lehet leszedni?

előre is köszi
  • [NST]Cifu
    Hmm... érdekes.
    Mármint az, hogy amelyek beazonosíthatóan terepen (Irak v. Afganisztán) készültek, ott mindig nagy távcsővel vannak ellátva a fegyverek (vagyis valószinüleg mesterlövész fegyverként van használva). Ahol red dot irányzék, vagy kisebb optikai irányzékkal látható, az szvsz nem Irakban készült.
  • Duck Dodgers
    Ezeknek a rövidcsövű M-14+távcső modifikációknak épp úgy nem értem az értelmét mint a SCAR-H-nak ...

Amúgy mi a baj a géppuskással a #11016/2.képen ? Én nem vettem észre semmit .
  • ghost cb
    és kép6
  • ghost cb
    kép3 normálisan
    Kép4 - militaryphotos.net
    kép5
  • ghost cb
    Egyelőre google-lel, majd otthon a többit:
    Kép1 - Ez gondolom nem irakban van. Talán Afganisztán.
    Kép2
    kép3
    Utóbbi 2 pedig szintén a defensereview.com-ról van, ahonnan a te képeid.
  • [NST]Cifu
    Azokra én is kiváncsi lennék.
  • Punkerwork
    2. képen az első csókát nem igazán értem, hevederes tüzelésnél kb hány lövés lesz ténylegesen célzott? :)
  • ghost cb
    Egy M21-est még meg tudok különböztetni egy M14 SOPMOD-tól :)
    Majd kersek képekt, de olyasmik, mint amiket te tettél be, csak irakbankép1 kép2
  • [NST]Cifu
    Biztos M14-es volt az Irakban lévő katonák kezében, és nem M21?
    A sorozatlövéssel nem sok mindent lehet kezdeni, szvsz inkább öntöltő puskaként használják, mint sorozatlövő fegyverként.
  • ghost cb
    Kb. egy éve volt, hogy betetted Cifu az M14 SOPMOD-ot, hogy soha nem hal ki az M14. :) Van róla azóta valami info, visszajelzés? Mert láttam egy pár irakban lévő amerikai katona kezében (bár lehet, hogy ezek csak propagandafotók?)
    Sorozatlövést hogy oldották meg, hogy használható legyen?
  • katz
    Fun video, de nem irakból. Már elég régóta kering a neten, de poén visszanézni. Kár hogy nem színes.
  • ghost cb
    Fun video irakból :P
  • ghost cb
    Utánakeresve az Interceptor-ra hasonlít nagyon. Mivel azon az ágyékvédő és a nyakvédő úgytudom levehető, már csak annyi a különbség, hogy a hátán a felfüggesztményeknek van egy kihagyás. Na bocs a spam-ért :D