95140

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Öö, nem váltottam profilt, :) de nem tudnátok adni pár cimet ahol találnék repülős festményeket? Vagy rajzokat :) I vh, II vh , modern, minden érdekel :) Volt régebben valami flyingaces de már nem találom :) -
talán csak sima bulvár? -
Érdekes... -
Szerintem a kovetkezo, de haazon nem akkro az az utani..de ha azon nem ....akkor.......szal elobb utobb ezt is kivegzik... -
Nyami
....szeressem Indiat...Mig-23UB-t meg repulik, igy meg plane
-
Haosnlítaak az Ironcladekre. -
-
Cnut #14212 Ez is milyen csúnya. -
Noha úgy tünt, hogy a DD(X) program még a végén kimúlik, most mégis talpon maradt, legalábbis a Pentagon kiharcolta, hogy szerepeljen a program a 2006-os költségvetésben. Noha eredetileg 32 hajót szeretett volna a NAVY, az a jelenlegi tervekre már 8-ra olvadt, és nincs kizárva, hogy ez még tovább csökkenhet 5-re. A magas szinten automatizált, új fegyverrendszereket felvonultató és lopakodó képességű romboló bármennyire is legyen forradalmi, a (jelenlegi becslések szerint) mintegy 3.5 millárd dolláros árcédula heveny ellenérzést váltott ki egyes politikai körökben. Viszonyításképpen az utolsó DDG 51 Flight IIA hajó ára 562 millió dollár volt.
-
Yepp. :) -
Ha jól értelmeztem, akkor a sima 1. változat van a mostani hadgyakorlaton részt vett Bison-okba. -
neuro #14208 Amerika tele van elmebetegekkel :) De valószínűleg nem a milliomos hanem a testőre fogja előkapni az MAC-10-et az ülés alól. -
Jaja, köszi. -
Beirod alulra a Topickeresőbe, hogy Kopjo, vagy #5260. :)))
A képek sajnok már nincsenek benne a hsz.-ben, de gondolom a szöveggel is beéred. :) -
Mit tud a Kopyo lokátor? -
Megnézném, hogy mi van, ha az egyik vicces kedvű szerelő fordítva rakjba be az üveget :D -
Elképzelem, ahogy a milliomos hét méteres limóját megtámadja néhány gazfickó AK-47-esekkel. A milliomos meg előkapja az ülés alól a .45-ös pisztolyát, és nekiáll az ablakon keresztül visszalövöldözni. :Ð
Elég elmebeteg dolog. :D -
Na, lezajlott a COPE 2006, ezúttal F-16-osok vendégeskedtek Indiában:
Az amerikai pilóták az F16.neten fejtették ki a véleményüket, röviden és tömören: azt mondják, hogy Indiáé kétségkívűl a legerősebb légierő Ázsiában. Ja, és mellesleg ott évi legalább 200 órát repülnek. Na ja kérem...
MiG-21 Bison: Oké, öreg gép, eljárt a sárkányszerkezet felett az idő, de mint kisérőgép igencsak csúnya dolgokra képes Kopyo radarjával és R-77-es rakétáival.
MiG-29: A nagy tolóerő-tömeg arányt dicsérik, ugyanakkor megjegyzik, hogy nem nehéz észrevenni - füstől, mint a gyárkémény. Aztatat állítják, hogy dogfightban közel van a Viperhez (ie.: F-16).
Mirage 2000: Piszok nehéz kiszúrni, és a deltaszárnyai miatt iszonyú hirtelen képes kifordulni bármerre. Ha dogfightban elvesztetted szem elől, akkor már véged.
A Szu-30-asok csak visszafogottan vettek részt a gyakorlaton, de a pilóta szerint az MKI gépek nagyon jönnek, a Szu-30K (MK) gépek meg mennek. -
neuro #14201 Ezeket az üvegeket nem a Rhinora szánják ha jól láttam hanem Humvee-kra és rendőrségi autókra, meg persze a gazdag ügyfelek limójára. -
Az elképzelés érdekes, de szerintem a Rhino-kat mindig kiséri legalább két HMMWV, tehát a bent ülőknek nem az a célja, hogy most aztán úúúú, de visszalövünk a gazoknak.
Arról nem is beszélve, hogy akár permamens halláskárosodás is garanciálisan vállalható, ha a bent ülők nekiállnak mondjuk M4A1-ekkel, M249-ekkel, esetleg M21-ekkel, M240-ekkel "visszalőni", a zárt ablakokon keresztül... -
neuro #14199 Itt van a cégnek az oldala, amelyik a Rhino-t gyárja:
http://www.labock.com/index.htm
Érdekes a golyóálló üveg fejlesztésük: kívülről nem lehet átlőni, de belülről átengedi a lövedéket, hogy a védők tudjanak tüzelni.
-
steweee #14198 :) épp most telepítettem az earth 2160-at és egész megtetszettek a kis csirkék !
amúgy az a tíz kilóméter per órás futási sebesség nem tűnik nekem soknak, és főleg még csak papíron láttuk :) hogy hogyan is lehet benne kúszni mászni ! ha legalább erről lenne videó, az meggyőzőbb lenne. de majd kiderül mit hoz a jövő -
Szerintem ez a ló túloldala. Bár bizonyos szintig érthető. Minden jobb érzésű terrorista undorodva fordul el ettől a járműtől, és úgy lövi, hogy közben ne kelljen ránéznie. :Ð -
neuro #14196 Pedig a Rhino-t használják Irakban. Szaddamot ezzel szálították át egyik börtönből a másikba, sőt az amerikai fejesek is ezzel furikáznak mikor meglátogatják a bakákat. -
Cnut #14195 Ezért érezném magamat nagyobb biztosnágban a háttérben lévő Toi-toiokban. -
StarFist #14194 Ideális céltábla gyakorlatlan RPG kezelőknek, merőleges, nagy oldal felülettel. -
neuro #14193 Ez volt már? Rhino Armored Bus.
-
HUmanEmber41st #14192 Ha gyártanának belőle vékonylemezes változatot ( normál autó súlyút) sokan vennék.Na de harctéren..hát... -
Kezdem azt hinni, hogy a formatervezők kiszabadultak az elmeosztályról, és belevetették magukat a hadiipar rejtelmeibe. Volt ugye az a légyszemű terepjáró, amiről az SG is írt, és most itt van ez, ami az Izraeliek kezéből került ki: a nave Caracal, és egy 5 tonna súlyú páncélzott terepjáró. Amit valószinüleg az Italdesing néhány menesztett emberkéje követhetett el. Vagy nem tudom.
[center]
-
Na igen, lehet, hogy Stewee nem szereti őket, de a jövőben akkor is lesznek nehézgyalogosok. :D -
Cnut #14189 A sci-fi irodalom és filmek egyik kedvenc témája a külsőre robot, belül húsvér lény ember-gép hibrid. Régóta kísértenek, merthogy általában gonosz célok kivitelezéséért szállnak harcba. Japán, amerikai, koreai és európai (angol, olasz, német) mérnökök viszont már a katonai és a civil életben is használható önműködő külső vázakon, exoskeletonon dolgoznak.
Index.hu -
Ren #14188 Index.hu-n ki lett tárgyalva, ez egy izraeliek által zsákmányolt t-55-ös másnéven Tiran 5 (A Tiran 67 az vmi Jane's féle kitaláció), amit átalakítottak a saját ízlésüknek megfelelően (pl új 105mm-es löveg)
-
Khhmm.... A T-62-nek 115mm-es simacsövű lövege van, a filmben meg nem egyszer nagytotálban láthattuk a csőszájnál a huzagolást, továbbá a futógörgők elosztása "előrehúzott", míg a filmbeli hk.-nak a T-54/55 és koppintásainál ismert 1(szünet)4 futógörgői voltak...
Amúgy meg #14181. :) -
ja, igazad van -
Hát nemtudom, akkor inkább T-62, az 54 kicsit koros lett volna már afganisztánban, közel 40 éves tankokkal harcoltak volna?
Sztem ilyesmi volt mint ez a t-62:
-
Inkább T-54 szerintem. Tényleg jó film volt. -
Hmm jó film volt :) az egy t-64 volt benne? -
Svéd Leo2-esek... -
Nem T-72-es, abban tényleg nem férnének el 5-en (mivel ugye a 4. fős legénység mellett még van egy Afgán tolmácsuk is), a filmben ha jól rémlik egy kínai gyártmányú Type-69-es szerepel. -
katz #14180 Annak ellenére, h amcsi, nagyon jó kis háborus film Afganisztániról (eltekintve 1-2 dologtól, pl 4 fős T-72)
Nincs meg vkinek, én is csak videokazin láttam anno..