95127

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
timexxx #28114 thx -
MuldR #28113 A PMC (Private Military Company/Contractor) csak egy osszefoglalo nev. Ilyen pl a Blackwater (www.blackwaterusa.com) de pl oda eselytelen a bekerules.
Info: http://en.wikipedia.org/wiki/Private_military_company -
timexxx #28112 hát az us armyba mennék szivesen :) de én is ugytudom hogy zöld kártya kell amit nem könnyü szerezni :) sajnos :( amugy tudja valaki hogy abba a PMC-be milyen modon lehet jelentkezni? (már ha érdemes oda egyáltalán) mert ha ilyen nagy hoki cuccaik vannak akkor tuti nem mennék oda...
de persze csak akkor mennék ha a légioba nem sikerült a felvételim -
Jóval több, mint 14500 repülőt adtak át. És ez csak amerikai, a britek is 10000 körüli gépet nyomtak át. És az a fontos, hogy akkor is szállítottak, amikor a hadiipar költöztetése miatt a szovjet termelés nem volt a plafonon. Szerszámgépek és egyéb gyártóeszközök TÖMKELEGÉT is szállítottak, szóval az a sok jó T-34 részben amerikából érkezett gépekkel készült, ahogy sokminden más is. A szállított USA cuccok minősége azért messze meghaladta az orosz anyagokét. Ruha, alumínium és színesfémek.
Azt meg, hogy ki mit szeretett azt nem tudom és nem is olvastam sehol és huszadrangú. M-4 a keleti fronton nagy számban elboldogult a Pz.III és Pz.IV szériék ellen remekül. Mozgékonysága is kiváló volt, ami a pusztában nem egy hátrány. -
Thanatos #28110 biztos, de ha utána akarsz nézni asszem usa.gov tájékán is mintha lett volna erről info, vagy valami hivatalos honlapnál ami nem közvetlen fegyveres szervezet
-
Thanatos #28109 us armyba zöldkártyával lehet jelentkezni, ennyi kell, se több se kevesebb, natoval max annyi összefüggés lehet hogyha már tagja vagy valamelyik náto orszag haderejének akkor mehetsz esetleg midnenféle csereprogramra vagy iylesmi de ez ugye nem az hogy felvesznek :) -
Sziasztok!
Lenne egy kerdesem, elnezest elore is ha tul hulyeseg:)
Szoval F22 es F35 kozott mi a kulonbseg vagy ez a ket gep ugyan az? Kicsit osszezavarodtam ebben az ugyben. Koszonom elore is -
harcu #28107 Az amcsik szállítottak fegyvereket és nyersanyagot, az tény, de hogy ez drámai lett volna, azt kétlem. Igen, átadtak 14500 repülőt és 7000 tankot (a brit tankszállításról ne is beszéljünk, azok nem igazán feleltek meg a szovjet igényeknek, bár a Hurricane-eket szerették a pilóták). Közben csak a Jak szériából legyártottak 40.000-et, és a T-34-ből készül 55000. Ezek bármelyike jobb volt a hasonló átadott amerikai fegyvereknél. Nem is igazán szerették őket a szovjetek, jórészt csak a második vonalbeli csapatok kapták őket. Tény, sok közepes bombázót kaptak, mivel ezek gyártását elhanyagolták a szovjetek, és még több szállítógépet. A teherautók nagy segítséget jelentettek a mobilizálásban, de emiatt nem vesztettek volna, csak lelassult volna a szállítás, és nem tudták volna lemásolni a gépeket saját gyártási céllal. -
pár hónappal ezelött tudtommal még így volt. -
MuldR #28105 Ez biztos?
Mert en azt hallottam, hogy nato tagorszagbol nem kell.
Utalom, hogy innen minden fegyverrel kapcsolatos oldal le van tiltva, meg utana se tudok nezni :( -
vízum + zöldkártya kell hozzá..... -
MuldR #28103 Nem nezem :)
1. innen le van tiltva
2. voltam mar katona, ugyhogy megegyszer kosz, de kosz nem (max ha megtamadnak minket)
3. ucsevennenek fol, mert elmultam 26 eves :) -
nézz meg egy toborzóhonlapot. egyébként az u.s.m.c-be is lehet jelentkezni. de az se jobb. -
MuldR #28101 Hallottam egy pletykat, nemtom mennyi igaz abbol, hogy NATO tagorszagbol lehet jelentkezni az US Armyba is. Talan meg ott lenne a legtobb esely. Emberhiany van, jo kikepzes, jo felszereles es irakban tuti a nyomorekra loves. -
timexxx #28100 és oda amugy hol lehetne jelentkezni? -
timexxx #28099 kössz az infot! az kemény hogy idén több ezer embert vesztettek.. :S öket dobják be a sürübe vagy mi?:S vagy pusztán a felszerelésük szar vagy a kiképzés -
Ja a piros az R-77. Mellette AT-16, aztán valami modernebb infravörös Kh és még beljebb Kh-31P (AS-17P Krypton) anti-radar rakéta. Kösz az infót és képeket. NAGYON fontosak és hasznosak voltak a fejlesztéshez. -
Azért még így is durva, hogy a tisztek aránya az elvi max. létszámhoz viszonyítva kb. 1:5-höz. Szerintem ez irreálisan magas. -
pont most mondták a híradóban, katonahiány van Csongrádban. -
egyre jobban megy el a kedvem a honvédségtől. -
Nyugdíjjazzák, korengedménnyel vagy a nélkül, illetve aki nincs ennek közelébe, azt az utcára teszik. -
És azokkal mit csinálnak? Gondolom csak nem fokozzák le... -
"...törvényjavaslat a Magyar Honvédség maximális létszámát 23.950 főben, a tisztekét 5.350 főben határozza meg..."
Na, haladunk, papíron eszerint csaknem 2000 tiszt tünik el a sűlyesztőben... -
Az R-73 az vajon mehet a külső szárnytartóra is?
Nem, ott csak R-60-ast vagy a zavaró konténert láttam.
Érdemes megnézni mi van egyel beljebb. ;)
A zavarótöltet drámai növelése azért hangzik furán, metr tudtommal már az alap verzió is 250 feletti töltettel volt ellátva. Ez még megnövelték? Ehaj...
Csak számolj 20 perc ellenséges terület feletti repüléssel, és percenként 30 zavarótöltet folyamatos dobálásával. Még mindig soknak tűnik 250 töltet?
A Pylon számozás az nem tiszta nekem. Rakok be képet a játékból.
Tehát a külső függesztőkön van az R-60, oda csak az mehet. R-73 kívülről a harmadikon van. Akkor hova mehet a zavaró konténer?
A bal szárny alatt van most 4db AT-16, de mehet beljebb még 4 db.
Naszóval, én azért utaltam az F-16-osra, mert minden pillon számít, még a törzs alatti is. :)
Szóval bal szélső 1 -> törzs alatti 6 -> jobb szélső 11.
A zavaró konténereket a külső pillonokon látni:
-
Cat #28090 24 ezer fő alatt a honvédség -
Thanatos #28089 tegyük fel elverekeded magad délafrikába egy ilyen céghez
mit mondasz miért téged alkalmazzanak és ne a több ezer másikat? mert lelkes vagy vagy mi? hiddel nem olyan egyszerü ilyen magánhadseregekbe bekerülni mint te azt hiszed... :) -
ha most valaki bemegy a toborzóirodába, mennyi esélye van a bekerülésre? -
Az R-73 az vajon mehet a külső szárnytartóra is?
A zavarótöltet drámai növelése azért hangzik furán, metr tudtommal már az alap verzió is 250 feletti töltettel volt ellátva. Ez még megnövelték? Ehaj...
A 16 AT-16 bizos számmisztika. És még rímel is. :)
Na félre a tréfával, gondolom a nagy légellenállás miatt nem, meg manapság nehéz ennyire célban gazdag környezetet találni.
A Pylon számozás az nem tiszta nekem. Rakok be képet a játékból.
Tehát a külső függesztőkön van az R-60, oda csak az mehet. R-73 kívülről a harmadikon van. Akkor hova mehet a zavaró konténer?
A bal szárny alatt van most 4db AT-16, de mehet beljebb még 4 db.
-
dara #28086 Németország és az egész Tengely problémája a nem megfelelő együttműködés, illetve annak szinte teljes hiánya volt (pl nem kellett volna feltétlenül magukat az eszközöket adni a németeknek, elég lett volna a licenc is. És akkor menten nem Toldival, Turán-nal, CR-42-vel, Re-2000-rel ment volna pl Mo a háborúba). A japánokat meg főleg nem lehetett komoly együttműködésre rávenni.
A szovjetek meg amerikai segítség nélkül valószínűleg mezítláb és gyalog kellett volna hogy elfoglalják Berlint, ha egyáltalán eljutottak volna odáig. (Ugyanis az oroszok lábbelijeit, számszerint több millió párat, az amerikaiak gyártották, emellett több tízezer mindenféle teherszállító járművet is kaptak tőlük.) Emellett ha annyira nem volt szükségük az oroszoknak a nyugati szövetségesek segítségére, akkor miért vergődött állandóan Sztalin, hogy küldjék már azokat a konvolyokat Murmanszk és Arhangelszk kikötőibe.
Roosevelt fel tudta volna még használni ürügynek pl az Atlanti-csatában elsüllyesztett amerikai kereskedelmi hajókat. -
na és a dél afrikai magánhadseregek? -
Szerintem akkor a szovjeteknek a túlélési esélye drámaian kicsi lett volna. ELÉKPESZTŐ mennyiségű hadianyag szállítás folyt nekik. Asszem egyszer már felsoroltam a főbb számokat. A szovjeteknél gyakorlatilag folyamatosan majdnemhogy énhínség volt a háború alatt pedig az USA több millió tonna búzát és konzervet szállított.
Ha valakit érdekel akkor beírhatok pár jellemző számot. Az egész háborúra vetítva asszem a teljes szovjet nehézfegyverzet és repülőgép mennyiséges kb. 15-25%-a (!) külföldi eredetű volt. Vagy onnan hozták, vagy onnan kapték az elsőosztályú nyersanyagot hozzá. Pl.: amerikai dúralumínimumot. Az itthon megtalált lelőtt gépek közül volt ilyen! Mo. területére elsőként M-4 Shermanok és asszem Sturart harckocsik hatoltak be.
Iszonyatos mennyiségű teherautó és tábori telefon érkezett ami a támadások szervezéséhez (és sajnos máshoz is...) kiváló volt. És még sorolhatnám. ÉN úgy látom, hogy enélkül 42 közepe-vége fele lehet, hogy nekik annyi lett volna. Nézzétek meg, hogy hány szovjet ász és mennyi légigyőzelmet szerzett P-39 géppel. Sok ász azzal alapozta meg magát. -
na az se egy utolsó ok, hogy rengeteg pénzt öltek bele felesleges, vagy legalábbis kevésbé hatékony dolgokba. pl V2, Dora, Maus, meg még sorolhatnám. -
Thanatos #28082 hát az mh-nál tutira jobban "hülyére keresi" magát akárhol máshol, legyen az légio vagy pmc..., más tészta hogy a kockázat is ennek függvényében nő
viszont pmc-be "csak úgy" bejutni 0% esélye van, szóval elötte valami katonai előélet kell vagy pedig még arra se veszik a fáraddtságot hogy kiröhögjék..., ergo igy "pályakezdőként" ez neki szerintem nem igazán alternativa... -
Következésképpen én azon a véleményen vagyok, hogy nem is Németország volt az igazi hülye (ők azért annyira nem keresték a konfrontációt az amerikaiakkal ekkor még), hanem Japán. Ha a képletből kivonjuk az USA-t, akkor a Szovjetek sokkal kevesebb hadianyagot kapnak, ami azért jelentősen befolyásolta volna a harchelyzetett a keleti fronton (mégha ezt a szovjetek/oroszok sokszor meg is kérdőjelezik).
Roosevelt ugyan szeretett volna belépni a háborúban, de az USA lakossága ekkoriban még egyáltalán nem volt olyan véleményen, hogy erre szükség lett volna, ergo aligha tudta volna átverekednie magát a kongresszusi meghatalmásig. Így lett aztán Pearl Harbour miatt óriási PR kampány által fűtött felhábordás (noha katonai és emberveszteség terén sem volt igazából megrázó a Japán támadás).
Érdekes kérdés, hogy mi lett volna, ha az USA csak egy évvel később lép be a háborúba... -
Hát azért ez nem így működik. Első sorban menj el egy toborzóirodába (honvedelem.hu), és ott érdeklődj. Ahogy hallom jelentkező lenne elég, de a HM-ben létszámstop van, ezért noha a legtöbb egység létszáma messze nincs feltöltve, mégsem vesznek fel annyi embert, hogy ezt meg tudják tölteni.
A misszióba való eljutás mókás, lévén nem elég annyi, hogy te akarj menni, de sok külső tényezőnek is teljesülnie kell. Ugyebár a hadsereg nem kívánság műsor.
Esetleg megpróbálkodhatsz még a privát hadseregekkel. Ez nagyon kockázatos dolog, hülyére aligha keresheted magad, de jó esélyel extra lyukat varnak a seggedre rövid úton, ha nem vigyázol (irakban a PMC-k (Private Military Corporates) óvatos becslés szerint is több ezer embert vesztettek csak idén). Persze ha kaladot keresel, ez még talán egy fokkal jobb választás, mint a hadsereg... -
A fegyverzete. AS-20 megtalálható benne és ha igen melyik felfüggesztőkre lehe tenni?
Igen, és 4-et hordozhat, a két-két belső tartón egyet-egyet.
Önvédelemre R-60 van még mindig vagy van már R-73-is?
R-73, R-60, illetve a törzs alatti függesztőre felakasztva a Kopyo radar konténert képes R-27R/ER rakéták hordozására, indítására és rávezetésére, anno Seaweed rakott is ide be képet erről. Ha jól rémlik a egy-egy rakétát vittek a szárny belülről számolva 4-edik pillonján (2 és 10-es pillon, ha az F-16-os számozásából indulunk ki :)). Egyes források szerint képes a Kopyo-val akár R-77-es indítására is...
Ahhoz van sisakcélzó?
Nincs.
Beépített ECM van?
Nincs. RWR-je van, illetve a 11-es pillon alá szoktak ECM konténert függeszteni (a nevét nem tudom fejből, ha érdekel, utánanézhetek). Ide tartozik, hogy a szárnyvégi konténerekbe Flare/Chaff szóró került beépítésre, jelentősen bővítve a hordozott csalik mennyiségét, illetve a farok fölé, a hátsó vezérsík aljába került egy "diszkólámpa", vagyis aktív infravörös zavaró, ami erős hőkibocsátással képes a hátulról közeledő IR irányítású légvédelmi és levegő-levegő rakéták elvakítására.
Az AT-16 rakétából 16 a max. javadalmazás ugye?
Úgytudom igen, bár pontosan nem tudom mi akadálya van több rakéta felfüggesztésének.
A tözs alatt láttam valami fura konténert egy játékban? Az vajon mi akarhatott lenni? Csepp alakú volt.
Akkor szerintem az a Kopyo-25 radarkonténer lesz, amiről fent volt szó. -
Mondjuk én "eléggé" (=totálisan) értemetlennek találom a sztereotipizálást a "jó katona, rossz katona"-felbontást illetőleg, ez két embert tekintve még csak-csak elmegy, de tízmilliós számokat nézve már egyátalán nem rentábilis.
A technikai haladás meg ugye ettől halálosan független.
"Nagy divat 60 évvel német csodafegyverekről nyilatkozni, és német katona legyőzhetetlenségében hinni. Mese."
Feltéve, ha Géczi Zolit és Földi Pált "nagy divat" olvasni. :D
A háború "csodafegyvereinek" meg meggyőződésem, hogy elég furcsa neveik voltak. Úgy hívták, hogy "T-34", vagy például "Spitfire". Mire a Manhattan nagy nehezen lepetézett három atombombát, addigra az ehhez hasonló találmányok már nagyon keményen benne voltak a végelszámolásban.
Viszont zsigerből eldobni mindent, amit a német agy az utolsó pár hónapban produkált, az sem szerencsés. Pláne annak tükrében, hogy ezek jó része nem új, hanem újraindított terv volt, amiket még akkor jegeltek le, amikor a gyors német győzelmek hatására nem volt nehéz elhinni, hogy ezek már csak fölösleges pénzkidobások...
A "mi miatt lett olyan, amilyen"-re meg amilyen bonyolult a válasz, olyan egyszerű is: mert minden úgy alakult, ahogy alakult. Röhejes, nem? Pedig... Az emberek hibáztak, a gazdaság olyan volt, amilyen, a találmányok ott születtek meg, ahol születtek... és a többi, és a többi. Mindennek a keze többé vagy kevésbé, de benne volt. Bármilyen kiemelés az okokat keresve a hat év szinte összes lényegesebb momentuma közül, és már hibás a kép.
</szerintem> -
dara #28077 Ezért voltak hülyék a németek, hogy egyáltalán belekezdtek az egészbe. Az USA a háború kezdete előtt a világ teljes termelésének 42%-át adta önmaga (No és GB 15-15%-kkal volt a második holtversenyben), ami a háború végére 49%-ra növekedett. Nem tudom miből gondolták a németek, hogy megnyerhetik azt a háborút. Csak akkor lett volna esélyük, ha az amerikaiak minden szinten kimaradnak az egészből (azaz még a Land-Lease sincs). 1941. december 7-én a háború kimenetele végleg eldőlt. Köszönhetően a németek saját szövetségesének, Japánnak. Bár az amerikaiak ígyis-úgyis találtak volna indokot a belépésre. -
Ren #28076 Én alapvetően osztom a véleményed és sehol nem írtam, hogy a szövetségesek rosszabb katonák lettek volna. Csak arra céloztam, hogy a németek bármit csinálhattak volna, de ha az ellenfél mindenből 10x annyit tud gyártani és van hozzá emberanyaga is, akkor egész egyszerűen nem tudják megállítani őket, max halogathatják az elkerülhetetlent (mint tették is azt kb 1943-tól). Ha kihúzzák még pár hónapig, akkor jó eséllyel ők kapták volna az első atombombát. Sokat nem nyertek volna vele, sőt. -
AKSURV #28075 "Szerintem a háborút alapvetően gazdasági okokból veszitették el a németek és az ellen gyakorlatilag nem tehettek semmit, mivel mind az erőforrások mind az emberanyag korlátozott volt. Az oroszoknál és az amerikaiaknál pedig 1943/44-re már úgy felpörgött a gazdaság, hogy a németek csak halogatni tudták az elkerülhetetlent."
Az is némileg hozzájárult, hogy a szövetségesek (nyugati és ruszkik) legalább olyan jó katonák voltak , ha jobbak mint a svábok, csak éppen nics olyan PR mint a németeknek.
Divatos dolog a németek vereségét gazdasági okokkal magyarázni, csak éppen hiába gyártottak volna le akármennyi hadianyagot, ha azt csak összehordták volna egy halomba, még mindig Das Reich-nek hívnak Európát.
Azt a hadi anyagot az egyszerű baka esze, ereje, vére tette hatásossá.
Nagy divat 60 évvel német csodafegyverekről nyilatkozni, és német katona legyőzhetetlenségében hinni. Mese. A szövetséges katonák, fegyverek legalább olyan jók voltak, mint a svábok. Ráadásul az igazi csodafegyverek a nukik, Turing bomba stb. voltak.