-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Szerintem akkor a szovjeteknek a túlélési esélye drámaian kicsi lett volna. ELÉKPESZTŐ mennyiségű hadianyag szállítás folyt nekik. Asszem egyszer már felsoroltam a főbb számokat. A szovjeteknél gyakorlatilag folyamatosan majdnemhogy énhínség volt a háború alatt pedig az USA több millió tonna búzát és konzervet szállított.
Ha valakit érdekel akkor beírhatok pár jellemző számot. Az egész háborúra vetítva asszem a teljes szovjet nehézfegyverzet és repülőgép mennyiséges kb. 15-25%-a (!) külföldi eredetű volt. Vagy onnan hozták, vagy onnan kapték az elsőosztályú nyersanyagot hozzá. Pl.: amerikai dúralumínimumot. Az itthon megtalált lelőtt gépek közül volt ilyen! Mo. területére elsőként M-4 Shermanok és asszem Sturart harckocsik hatoltak be.
Iszonyatos mennyiségű teherautó és tábori telefon érkezett ami a támadások szervezéséhez (és sajnos máshoz is...) kiváló volt. És még sorolhatnám. ÉN úgy látom, hogy enélkül 42 közepe-vége fele lehet, hogy nekik annyi lett volna. Nézzétek meg, hogy hány szovjet ász és mennyi légigyőzelmet szerzett P-39 géppel. Sok ász azzal alapozta meg magát.