Milyen gépet vegyek most?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

DarkSector
Lehet kapni de 2 kártyát mutatott, én a kettõ közül az alsót venném.

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

franc0
Annyiért már kapni 5850-et vagy 6850-et.
Komolyan nem értem, miért kell ragaszkodni az nVidia-hoz, dehát nekem aztán mindegy.

Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014

DarkSector
A legfontosabb hogy a képek álltalában illusztrációk, szóval ne vedd garantáltnak hogy így fog a végtermék is kinézni...
Másodikat venném.

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

The Protector
Nekem nagyon fontos lenne hogy jó hûtés legyen rajta.Kicsi a házam és mindig is gondjaim voltak vele.
Errõl a 2 kariról mi a vélemény?
elsõ
második

Annyit sem érünk, mint az égről zuhanó madár, Aki halni készül de küzd még az életér’ De mit mutatunk fel, ha nálunk pihen meg a halál?

Hecker007
Azt a két kártyát tudom ajánlani ennyiért amit Kifli is írt, ebben az árban azoktól jobbat szerintem nem találsz, esetleg apróban egy 9800GT-t vagy egy 8800GTS-t talán, de nem néztem mostanában az apróhirdetéseket.

kifli
nvidia gts450 van, vagy ati HD5770 van ebben az árkategóriában.

27e körül van mindkettõ, de mondanom sem kell, hogy 5770 kevesebbet fogyaszt, és magasabb fps-eket produkál.

(450 csak egy hangyafasznyival erõsebb 5750-nél, valójában annak a kártyának az ellenfele, csak az 5750 már 20e környékén is kapható...)

Ahogy ph cikkben is írják, 8800-ról vagy 9800-ról váltva nem lehet különbséget érezni...

PH teszt.
The Protector
20-35K ig gondoltam.

Annyit sem érünk, mint az égről zuhanó madár, Aki halni készül de küzd még az életér’ De mit mutatunk fel, ha nálunk pihen meg a halál?

The Protector
Tudom,de én nem akarok HD videókat készíteni meg konvertálni mint a te esetedben.És nem CnC géplakatos vagyok mint te hogy rengeteg pénzt keressek és gépre csesszem el.

Mellesleg most jól jönne a Hüttõ amit összetörtélXD

kifli
az a baj, hogy jelenleg, az nvidia, meg hogy nagyon megéri kizárja egymást 😄
Hecker007
És még is mennyi lenne az a nem drága? 50-60eFt vagy kevesebb?

The Protector
Hy.Alighogy elkészültem a laptoppal sûrû füst gomolygásra és olvad mûanyag szagra lettem figyelmes.Dédelgetett Nvidia 9800Gt-m nek SZÉTOLVAD A HÛTÉSE.Gyakorlatilag a mûanyag venti kiemelkedett és megolvad.Most jelenleg bent van.Nincs vele nagy gond csak nagyon melegszik a gép így rendszerhûtõt tettem mellé h ne melegedjen annyira.
Valakit tudna nekem VGA-t ajánlani ami nagyon megéri és faszányos is.Nem szeretnék rá sokat költeni de ha van vmi nagyon jó picit drágábbam akkor az is megfelel.Nem akarok Atit venni.Csakis az Nvidia ami szóba jöhet,nem akarok Ati vs Nvidia flamet.Vki legyen kedves nekem iponról linkelni.Köszönöm.

Zalman CNPS-7000C-Cu

Egy darab 9centis venti van rajta. Van egy venti a procihûtõn,a VGA-n,meg a tápegységben,ennyi,más nincs.

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

Akkor megnyugodtam, hogy ilyen nem csak Giga lapokkal van! 😊 ( mondjuk most, hogy visszagondolok, anno a p5b-m is huncutkodott )

www.smart-bus.hu

morcosqtya
Most éppen ASUS lett.. 😊

Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.

Sajnos az e768 nem nagy segítség, mert az a szériát jelenti, nem egy gépet. Az utána jövõ betû és számhalmaz is kéne.
Minden esetre egy Everest vagy Aida64 feldobása, VGA/GPU PONTOS típusának megsasolása, majd ahhoz FRISS driver telepítése (magyarul véletlenül sem telepítõ CD) esetleg segíthet. Az sem baj ha W7 megkapja az összes frissítést, beleértve a DirectX-et is.

The Protector
Hy.Nagyon jól tudom h rossz helyre írok.

Bnõ vett laptopot és minden okés.Szarakodtam a driverekkel eleget.Végül WIN7 64bit került rá.Minden okés,megy a wifi minden.
Annyi lenne a gondom h tettem rá neki játékokat és mindegyik kockában indul el és a max felbontás játékban 1024x768.a monitor ajánlottja 1366x768.
A Laptop egy Acer Emachines e768-as.Sajnos eddig nem jártam sikerrel.Esetleg a winbe kéne vmi beállítanom?

Elõre is köszi a segítséget.

Persze, terheléstõl függõen.

Egyébként ennyi... ezért írtam morcosnak, hogy ne foglalkozzon vele. Nem lepne meg, ha Giga lapja lenne... ott elõfordulnak ilyen érték kiolvasási problémák! 😊

www.smart-bus.hu

pointer4
65°
Her Laca
31,32 ,35 ,36 de változgat a real temp szerint.
A max ra 67,66,63,62 õt ír.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Ha csak egy értéket mutat a cpu-hoz, akkor az a kupak hõ... tegyél fel egy aida-t, vagy egy real tempet.. 😊

www.smart-bus.hu

Her Laca
És hogy nézzem meg a maghõmet?😊
Én az ASUS progiját használom amit az alaplaphoz adtak.
Most ,hogy jót mutat e azt nem tudom.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

A méréssel lesz a gond... nézd meg a maghõidet, neked is 31 körül lesz alapon.

www.smart-bus.hu

Her Laca
Rosszul raktad fel a hûtõt. Nekem 4 gigán ugyan ez a hûtõ 36 fokon tartja. Elõször nekem sem sikerült jól feltenni ,de aztán molyoltam vele és jó lett.

morcosqtya
Milyen és hány hûtõventilátort használsz?
Házhûtésre nálam van egy 12-es Noctua, és egy 12-es revoltec. + egy 9 cm-es oldalt a winchesternél.
Videokártyán 2 gyári (radeon 6850 HD).
Procin az említett Cooler Master Hyper TX3.

Hát,nézd. Más nem,szedd le a hûtõt a prociról és nézd meg alatta a pasztát,hogy egyenletesen van-e ott,illetve megfelelõ mennyiségben.
Amúgy így utólag egyetértek Solt-al (#65151).
Bár nekem kicsit sántít a dolog,most megnéztem én is az én procimat (E8400 @3,0Ghz)AIDA64-el és ott meg pont fordítva van a dolog.

CPU 29 °C (93 °F)
CPU #1 / Core #1 41 °C (106 °F)
CPU #1 / Core #2 41 °C (106 °F)

És mindezt egy rendkívül szarul szellõzõ régi házban.

morcosqtya
Nem.
Csak megterveztem a konfigot.

morcosqtya
Köszönöm! Örülök, hogy megjöttél! 😊

Te raktad össze?

Valami nem stimmel... a maghõ mindig nagyobb mint a "kupak" hõje... az a lényeg, hogy a maghõmérsékleted tökéletes! A többivel ne foglalkozz.

www.smart-bus.hu

Dj Faustus
"Sehol nem találok arra vonatkozó infót, hogy hozzávetõleg mi az üzemi hõmérséklete terheletlenül egy Intel Core i5 2500K (Sandy Bridge) procinak, húzás nélkül (3,3 Ghz)?"
Egy adat van:
TCASE: 72.6 °C
Forrás: Intel® Core™ i5-2500K Processor (6M Cache, 3.30 GHz)

Ez a processzor maximum teljesítményfelvételnél a burkolat tetejének geometriai közepén mérhetõ maximum hõmérséklet. Ez alatt kell tartani a processzor hõmérsékletét.
"Tcase: The thermal specification shown is the maximum case temperature at the maximum Thermal Design Power (TDP) value for that processor. It is measured at the geometric center on the topside of the processor integrated heat spreader."

De többet olvashattok errõl az alábbi doksiban:
2nd Generation Intel® Core™ Processor and LGA1155 Socket Thermal Mechanical Specifications and Design Guidelines

morcosqtya
Csakhogy tegnap lett a gép összerakva... 😊
Vadonatúj benne minden.

Na,ezt nem tudtam,akkor elnézést.
Ám..lényeg,ami lényeg,hogy ez a hõfok akkor sem frankó. Btw,így elsõre én is a paszta problémára szavazok. Vegyél minél elõbb egy jó minõségû pasztát (Arctic Cooling MX2 vagy MX3) aztán szépen újrapasztázni.

morcosqtya
Húzva mennyire megy fel??

morcosqtya
A tied az reális.

A 32 fokhoz a 60 az nem túl hihetõ..

Most fél óra alatt meg leesett 41-re.. 😊
Vagy az érzékelõvel van gond, vagy paszta hiányos (nem valószínû)..

morcosqtya
Az Everest utódja az Aida64.

Az Everest korábbi fejlesztése leállt, az újabb lapokat fel sem ismeri, már a videokártyámat se rendesen látja, és itt az érzékelõvel is hülyeségeket közvetít mivel 4 helyett 1 magot lát ami 80 fokon megy.
Ez enyhén szólva is butaság.

Képtelen vagyok elhinni, hogy egy ekkora hûtõ nem viszi le legalább 40-45-re... 😞(
Paszta gond lenne? Ilyen hamar?

pointer4
I7-2500k alapon 30-38° volt magonként, az összesített 40° (amúgy ezt a számítást én sem értem)
Szerintem ha 70°-et túlhaladja, akkor már valami változtatni kell. Csak hogy szíp hosszú életû legyen 😄
Hi!

TX3-al magának a procinak szerintem nem szabadna 34-36fok fölé mennie.
A magok egyenkénti hõmérsékletei teljesen rendben vannak. Lehet,hogy az AIDA mér ilyen "furán". (Ezt azért mondom,mert soha nem használtam AIDA-t)
Tegyél fel gyorsan egy Everest-et és ott nézd meg.

morcosqtya
Üdv!

Sehol nem találok arra vonatkozó infót, hogy hozzávetõleg mi az üzemi hõmérséklete terheletlenül egy Intel Core i5 2500K (Sandy Bridge) procinak, húzás nélkül (3,3 Ghz)?

Hûtés: Cooler Master Hyper TX3

Jelenleg 57 C fok a proci, és magonként 30-31-31-32 C fokot mér az Aida.
Ez magas??
Valahol 70 alatti hõfokokat ajánlanak, de olvastam üresjárati 25 fokról.. Ahhoz gondolom két darab 4 csillagos lehel hûtõládát használhat jegesmedvékkel, mert irreálisan alacsonynak tûnik (pláne ha magonként még alacsonyabb)...

TaRka0107
De a 945-ös nem Black Edition. + rá is fizetnének és kéne a kp.😄

XBOX 360 Gamertag: TaRka94

Ugye nem a 945-öt akarod lecserélni egy 555-re? Azért,mert azt jobban tudnád tuningolni,marhára nem éri meg. Óriási hülyeség lenne belemenni.

TaRka0107
Szevasztok! Van egy AMD PhenomII 945 3.00GHz-es procim. Egy 2 magos 555-ös 3.20GHz-es BE-vel mennyire lesz rosszabb? Sokkal érezhetõbb lesz?😊 Csak mert ezt jobban tudnám tuningolni😄

XBOX 360 Gamertag: TaRka94

a mostani gépben is egy CoolerMaster 550-es dolgozik, csak ezt a gépet az öcsémnek adom, azért kell mindenbõl új 😊
év végén, vagy jövõ év elején meg úgyis kell majd nagyobb videókártya, szóval inkább nem spórolok a tápon meg a házon. (a kutyám is a minõségi tápot szereti 😄)
franc0
Hát ezt nem venném meg.
Inkább ezeket: ház, táp. 400W is elviszi az 5770-et, de vehetsz 500-ast a jövõre gondolva.
Ha olcsóbban akarsz kijönni, akkor Thermaltake V4 ház + Chieftec CTG 500 táp. Itt mindenképp az 500-ast kell venni, mert a 400-as kábelei nem elég hosszúak alsótápos házhoz, a 450-essel meg szinte egy árban van.

Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014

500 fontot 😄
Solten
5770/460? Ne viccelj mar... <#alien> Mennyit szannal az egeszre?

Saor Alba

csak a sima most divatos Gigabyte P67A-UD3-B3 + i5 2500K kombó egy 5770-es ATI-val, vagy 460-as Nvidiaval. Nincs szükségem jelenleg nagyobb videókártyára, nameg a keret sem enged többet 😉
Solten
"gépem már kezd körvonalazódni"

Valami konkretum? Mert ugy konnyebb lenne tapegyseget valasztani hozza.

Saor Alba

Hecker007
én ezért nem adnék annyit amennyit elkérnek, inkább egy CM692, vagy egy olcsóbb LianLi